Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
28/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6129
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οργή Μαξίμου και stop στον Μουτζούρη για το "να και αν είναι οργισμένος ο Μητσοτάκης"
Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Σήφης Ζαχαριάδης «Περισσότερο με πίκρανε που είπαν τον πατέρα μου προδότη»

�������� 
 

Ημερομηνία: 31/12/2012   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Σήφης Ζαχαριάδης «Περισσότερο με πίκρανε που είπαν τον πατέρα μου προδότη»

Ο ΣΗΦΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΥ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Πάνω από την πόρτα του διαδρόμου, στον κεντρικό σωλήνα της θέρμανσης, από ένα καραβόσχοινο διαμέτρου 12 εκατοστών κρέμεται το πτώμα». Το πτώμα του Νίκου Ζαχαριάδη, που μετά δεκαεπτά χρόνια εξορίας στη Σιβηρία έβαλε τέλος στη ζωή του, συνεπής στην υπόσχεσή του: αν δεν του επιτραπεί να γυρίσει στην Ελλάδα να δικαστεί για τις κατηγορίες που τον βάρυναν, θα αυτοκτονούσε.

Ο άγνωστος, μυστικοπαθής για τους κατοίκους του παγωμένου Σουργκούτ Νικολάι Νικολάγεβιτς Νικολάγεφ, έπειτα από αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς την ελληνική πρεσβεία, τρεις απόπειρες διαφυγής και τρεις πολύμηνες απεργίες πείνας, γράφει τις τελευταίες του λέξεις σ’ ένα κείμενο με τίτλο «Μήνυμα από την άλλη μεριά»: «1 Αβγούστου 1973 ώρα Αθήνας 00.01΄. Βγαίνει ότι ο Λουλές τόχασε το στοίχημα. Εγώ μούλεγε, «πιστεύω ότι δεν θα το κάνεις»»!

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο του Αλέξη Πάρνη για τον Ζαχαριάδη «Γεια χαρά Νίκος» αλλά κι όλα τα δημοσιευμένα κείμενα του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ από το 1940 μέχρι το 1945 στον τόμο «Ιστορικά Διλήμματα-Ιστορικές Απαντήσεις». Επίσης, μια παραγωγή ετοιμάζεται για τη ρωσική τηλεόραση με θέμα τον Νίκο Ζαχαριάδη. Εχουν γίνει ήδη γυρίσματα στο Νταχάου, στο Μποροβίτσι, στο Σουργκούτ, αλλά και στον Γράμμο, όπου βρέθηκε μέχρι και η σπηλιά του Ζαχαριάδη.

Συναντήσαμε τον Σήφη, γιο του Νίκου Ζαχαριάδη και της Ρούλας Κουκούλου. Μιλήσαμε για τον πατέρα του, τα χρόνια που πέρασαν μαζί στην εξορία, τη συνάντηση με τη μητέρα του ύστερα από δεκαοκτώ χρόνια παραμονής της στις ελληνικές φυλακές, το χρονικό της αυτοκτονίας του Ζαχαριάδη.

- Καταμαρτυρούν πολλά στον Ζαχαριάδη: τη μοιραία αποχή στις εκλογές του ’46, την προσωπολατρία, την εμμονή του με τον Στάλιν, την απόφαση για τον εμφύλιο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των Σοβιετικών, αφού οι νικητές του Β” Παγκοσμίου πολέμου είχαν ήδη μοιράσει τον κόσμο, με την Ελλάδα στη σφαίρα επιρροής των Αγγλων.

«Κι όμως, αν δείτε τις τελευταίες έρευνες που βγαίνουν στο φως, ο Ζαχαριάδης ήταν υπέρ των εκλογών. Ο Σβώλος αντιδρούσε, και ο Νίκος, για να μη διασπαστεί το εαμικό κίνημα, υποχώρησε. Την προσωπολατρία άλλοι την καλλιέργησαν. Ποτέ δεν υπέγραψε ως γενικός γραμματέας – μόνο μια φορά γράφοντας στον Στάλιν».

- Υπήρξε τόσο στενά προσδεδεμένος στο άρμα του Στάλιν; Αν σκεφτούμε μάλιστα την «επικίνδυνη» θεωρία του για τους δύο πόλους, η οποία εξισορροπούσε τη σοβιετική και την αγγλική επιρροή στην Ελλάδα;

«Λένε ότι έκλαψε μόνο μία φορά, όταν πέθανε ο Στάλιν. Λάθος κι αυτό. Ημουν οκτώ χρονώ όταν τον είδα να κλαίει για τον θάνατο της μάνας του. Μου είχε ζητήσει όταν έρθω στην Ελλάδα να πάω στον τάφο της. Να φροντίσω να γυρίσει κι ο ίδιος στην Ελλάδα. «Γύρισε» και ενταφιάστηκε στο πρώτο νεκροταφείο. Η μητέρα μου στην Καισαριανή. Και νεκροί πάλι χωριστά»…

- Το κείμενο θέσεων για τις αιτίες της ήττας του ΔΣΕ που παρέδωσε ο Ζαχαριάδης στον Στάλιν το 1949 στη λίμνη Ρίτσα στον Καύκασο και ο σοβιετικός ηγέτης έγραψε από κάτω το περίφημο «σωστά» («πράβιλνο») πού μπορεί να βρίσκεται;

«Οπου και άλλα ντοκουμέντα που αναζητώ επί χρόνια. Στα αρχεία του πρώην ΚΚΣΕ που αρχίζουν να ανοίγουν. Πριν χρόνια έγραψα γράμμα στον Πούτιν. Ξέρω ότι υπάρχει ένα γράμμα του Νίκου για μένα, τίποτα πολιτικό, και πρέπει να μου δοθεί. Η απάντηση ήρθε γρήγορα: όλα είναι στο αρχείο της KGB. Εκεί μου είπαν ότι δεν έχουν φάκελο του Ζαχαριάδη! Τους απάντησα: «μπορώ να σας στείλω μια λίστα αυτών που ξέρω ότι έχετε»… Μετά με ειδοποίησαν ότι θα με ενημερώσουν μέσω της ελληνικής πρεσβείας. Με πληροφόρησαν ότι πρόκειται για απόρρητα ντοκουμέντα, κλειστά. Οπως με διαβεβαίωσε η διευθύντρια των πρώην αρχείων του ΚΚΣΕ, σημερινών Αρχείων Σύγχρονης Ιστορίας, τα ντοκουμέντα για τον Ζαχαριάδη είναι εκεί. Η απάντηση στο επίμονο ερώτημά μου ήταν: «αν ανοίξουν τα αρχεία αυτά μπορεί να κλονιστούν οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας»»…

- Ο Ζαχαριάδης δεν δίστασε να στείλει από το Βουκουρέστι για παράνομη δουλειά στην Ελλάδα και τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μείνει φυλακισμένη σχεδόν μέχρι τη μεταπολίτευση. Ξαναβρεθήκατε μετά από 18 χρόνια.

«Στο κομματικό ξενοδοχείο «Οκτωβριανή» Χριστούγεννα του 1972, ημέρα των γενεθλίων μου. Είμαι 20 χρονώ. Οταν με άφησε στο Βουκουρέστι ήμουν τεσσάρων. Είδα μια γυναίκα να πέφτει πάνω μου κλαίγοντας, να με χαϊδεύει και να μου μιλάει σε γλώσσα ακατανόητη. Δεν ήξερα τι να πω, τι να κάνω; Δεν μπορούσα να μοιραστώ τη συγκίνησή της. Οταν αργότερα άρχισα να καταλαβαίνω τι είχε πάθει όλα αυτά τα χρόνια ένιωσα δέος».

- Μέσα από τη φυλακή η μητέρα σας αποκήρυξε τον άντρα της Νίκο Ζαχαριάδη, συνυπέγραψε τις κατηγορίες του κόμματος για προδοσία. Τι έλεγε για τη στάση της;

«Δέκα μέρες πριν πεθάνει με κάλεσε να μιλήσουμε. Μου είπε ότι αναγκάστηκε να υπογράψει. Τη ρώτησα: «Πίστευες στ’ αλήθεια ότι ήταν προδότης;» Μου απάντησε ότι ποτέ δεν το πίστεψε, ότι το κόμμα έκανε λάθος το 1956, αλλά εκείνη ήταν υποχρεωμένη να υπακούσει σ’ αυτό που την είχε διδάξει ο ίδιος ο Ζαχαριάδης: πάνω απ’ όλα το κόμμα! Την πίεσαν αφόρητα να τον αποκηρύξει».

- Γιατί δεν είδε τον Ζαχαριάδη μόλις έφτασε στη Μόσχα;

«Την 1η Ιανουαρίου ταξίδεψα στο Σουργκούτ. Η Ρούλα μού ζήτησε να τον ρωτήσω αν θέλει να πάει. Παρ” όλο που ήξερα την απάντηση –δεν ήθελε- τον ρώτησα. Μου απάντησε λακωνικά: «Όχι. Ομως εσύ να γυρίσεις στη μάνα σου που έχει να σε δει 18 χρόνια»»…

- Οκτώ μήνες μετά, την 1η Αυγούστου 1973, ο Ζαχαριάδης αυτοκτονεί όπως υποσχέθηκε στον Κώστα Λουλέ που πήγε να τον καθησυχάσει. Μόλις έχετε γνωρίσει τη μητέρα σας αλλά χάνετε τον πατέρα. Η τελευταία πράξη διαμαρτυρίας του έμεινε θαμμένη δέκα επτά χρόνια στον παγωμένο τάφο της Σιβηρίας για να μην πληγεί το κόμμα…

«Το ΚΚΣΕ, τέσσερις μέρες πριν από το γεγονός, επειδή ήξερε τι θα συμβεί, μας έστειλε στη Βουλγαρία με μια δήθεν πρόσκληση του βουλγάρικου κόμματος. Στο γράμμα της 26ης Ιουνίου ο Νίκος λέει ξεκάθαρα: «Αν δεν μου επιτρέψουν να πάω στην Ελλάδα, θα αυτοκτονήσω την 1η Αυγούστου». Η επίσκεψη στις 26 Ιουλίου των Λουλέ – Σεμενκόφ, αξιωματούχου υπεύθυνου των σχέσεων ΚΚΣΕ με ΚΚΕ, έχει σίγουρα ηχογραφηθεί».

- Οταν επιστρέψατε τι σας είπαν;

«Ο Σεμενκόφ ανακοίνωσε την αυτοκτονία στη Ρούλα. Η μάνα μου επέμενε ότι πρέπει να ξέρω. Κι εγώ επέμενα ότι πρέπει να ξέρει και ο αδελφός μου, Κύρος. Δέχτηκαν. Η Ρούλα με έβαλε να της υποσχεθώ ότι δεν θα μάθει κανείς άλλος, γιατί αυτό θα έκανε κακό στο κόμμα. Λάθος. Βασανίστηκα πολύ τα υπόλοιπα χρόνια. Η τελευταία πράξη διαμαρτυρίας του αποσιωπήθηκε. Μέχρι που ο αντισυνταγματάρχης της ΚGΒ Αλεξάντρ Πετρούσιν δημοσιεύει στην εφημερίδα «Τιουμένσκι Ισβέστια» την αλήθεια. Μίλησα σ” έναν “Ελληνα δημοσιογράφο. Και πάλι η Ρούλα διαμαρτυρήθηκε. Αλλά ήταν αργά πια».

- Πέρα από τα πάθη του κόμματος, λένε, ότι η σχέση Ζαχαριάδη – Κουκούλου ήταν ένας μεγάλος έρωτας που τους ένωνε, έστω και χωριστά, ώς το τέλος.

«Για εκείνη τα επτά χρόνια, 1948-55, ήταν τα ωραιότερα. «Ο Νίκος ήταν η ζωή μου» μου είπε. Οταν όμως έστειλαν στο Νίκο το γράμμα με την υπογραφή της από τις φυλακές Αβέρωφ, ξεκρέμασε τη φωτογραφία της και έκλεισε οριστικά το ημερολόγιο που κρατούσε. Ομως δεν σταμάτησε να μου λέει ότι έχω την καλύτερη μητέρα του κόσμου».

- Ποιο ημερολόγιο εννοείτε;

«Ενα ημερολόγιο της ζωής μας από τότε που συνέλαβαν τη μητέρα. Στην πραγματικότητα συνέχιζε αυτό που άρχισε η Ρούλα στο Βουκουρέστι όταν γεννήθηκα. Ηθελε όταν εκείνη επιστρέψει να ξέρει πώς περάσαμε, πώς με μεγάλωσε».

- Πώς μεγαλώνει ένα 12χρονο παιδί μ’ έναν σκληρό, αμίλητο πατέρα και τη μητέρα να «λείπει για δουλειές»;…

«Με φρόντιζε, με καθοδηγούσε, μου μάθαινε σκάκι, μου μιλούσε για όλα πλην της πολιτικής. Σε δύσκολες στιγμές, ακόμα και σήμερα, τον φέρνω στο μυαλό μου. Οσο κι αν παραξενεύει αυτό που λέω, δεν ήθελε με τίποτα την επίδειξη. «Δεν θα σηκώνεις ποτέ το χέρι όταν ρωτάει ο δάσκαλος. Θα πρέπει να ξέρεις την απάντηση αν σε ρωτήσει, αλλά δεν θα επιδεικνύεσαι ποτέ». Κάποτε που του είπα ψέματα είχε τρεις μέρες να μου μιλήσει. Ηταν η τελευταία φορά που το έκανα».

- Γνωρίζατε την καταγωγή σας, πώς βρεθήκατε σε τόπους εξορίας, πρώτα στο Μποροβίτσι και μετά στο Σουργκούτ;

«Δεν είχα ιδέα μέχρι 15 χρονώ. Ο Νίκος δεν μιλούσε για το ποιος ήταν, για το κόμμα. Στη Μόσχα, στο σπίτι της Κατίνας Ζορμπαλά, έμαθα. Την επομένη πήγα στο Σουργκούτ. Μου είπε ότι ήθελε να έχω αντικειμενική πληροφόρηση από φίλους και εχθρούς. Και μου μίλησε για όλα. Την 6η Ολομέλεια, τη διαγραφή του, την κατηγορία της προδοσίας. Ημουν σοκαρισμένος. Ολα μέσα στο κεφάλι μου άλλαξαν. Περισσότερο με πίκρανε που τον είπαν προδότη. Οταν με ρωτούν για τα λάθη του Ζαχαριάδη τούς λέω: «Ενα ξέρω σίγουρα: δεν με έμαθε ελληνικά…» Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξε αμφιλεγόμενος, όπως λέτε, στην Ελλάδα. Μισήθηκε και αγαπήθηκε πολύ. Παρά τον διωγμό που υπέστη, δεν στράφηκε ούτε εναντίον του ΚΚΕ ούτε του ΚΚΣΕ. Ηταν κομμουνιστής μέχρι τέλους».

- Και η περίπτωση του διπλού πράκτορα Γουσόπουλου; Ο θάνατος του Καραγιώργη; Η διαπόμπευση του Πλουμπίδη;

«Δύσκολες εποχές. Απ” τη μια στιγμή στην άλλη γινόσουν ύποπτος. Ο Νίκος ήταν στο Βουκουρέστι όταν οι Ακριτίδης και Βαβούδης τον ενημέρωναν ότι ο Πλουμπίδης «δεν είναι καθαρός». Φυσικά και ήταν καθαρός. Πώς να κρίνεις σήμερα τις μαύρες τρύπες εκείνου του καιρού;»

- Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερό του χάρισμα;

«Αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε ότι δεν έχει: την τιμιότητα. Οταν ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, τότε θα μάθουμε για τα «μυθιστορήματα» περί Ζαχαριάδη, για τους πραγματικούς πράκτορες».

- Στα ημερολόγιά του επιμένει ότι ο Γιώργης Σιάντος ήταν πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις.

«Είχε βάση αυτό που ισχυριζόταν. Ο Δημητρόφ με γράμμα του προειδοποιούσε ότι υπάρχει πράκτορας στο Πολιτικό Γραφείο. Κάποτε που ρώτησα σχετικά τον Φλωράκη, μου απάντησε ως εξής: «Μακάρι να ήταν πράκτορας ο Σιάντος. Γιατί τότε, επιτέλους, μπορούμε να εξηγήσουμε όλο αυτό που έγινε πριν και μετά τη Βάρκιζα!»»…

- Τι αγάπησε περισσότερο ο Νίκος Ζαχαριάδης;

«Ποτέ δεν μου είπε ότι με αγαπά. Απαγορευόταν… Ποτέ δεν ήρθε να με πάρει από το αεροδρόμιο, ποτέ δεν με συνόδευσε στο σταθμό. Μόνο την τελευταία φορά βγήκε από το σπίτι και με χαιρέτησε. Ηξερε ότι δεν θα με ξαναδεί. Ποτέ δεν φίλησε κανέναν. Νομίζω ότι αγάπησε το κόμμα, τη μάνα του, τη Σοβιετική Ενωση».

- Να ρωτήσω αν θα ψηφίζατε ποτέ ΚΚΕ;

«Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι είναι το κόμμα του Ζαχαριάδη».

- Που τον διέγραψε, τον καταδίκασε σε καθεστώς προσωπικής και πολιτικής ανυποληψίας επί χρόνια, τον άφησε να αυτοκτονήσει στα βάθη της Σιβηρίας;

«Σε όσους τον αγαπούσαν έλεγε να μη στραφούν ποτέ εναντίον του ΚΚΕ».

- Μα είναι το ίδιο κόμμα; Τι θα έλεγε ο Ζαχαριάδης βλέποντας την πτώση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού που αγάπησε και το σημερινό ΚΚΕ;

«Σαφώς δεν είναι το κόμμα που οραματίστηκε. Αλλά τίποτε δεν είναι ίδιο. Ούτε αυτό που οικοδομήθηκε στην ΕΣΣΔ είχε σχέση με τον σοσιαλισμό».

- Η ζωή των γονιών σας ξεπερνάει τα όρια της μυθοπλασίας.

«Τουλάχιστον πίστευαν σε μια ιδέα. Αγωνίστηκαν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, γι’ αυτό έκαναν λάθη. Σήμερα που κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα, εγώ τους ζηλεύω»…

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Σήφης Ζαχαριάδης «Περισσότερο με πίκρανε που είπαν τον πατέρα μου προδότη»»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ξεκινά η πάγια ρύθμιση οφειλών σε δόσεις για χρέη στην εφορία
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων. 
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ο σύγχρονος εσωτερικός έλεγχος στις Επιχειρήσεις - Οργανισμούς και η πρακτική εφαρμογή

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα