Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
17/6/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 18264
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο
Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί
Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Εξοργιστική δήλωση Σταϊκούρα: «Πολίτες μού ζητούν αύξηση του ΕΝΦΙΑ!»
Ερντογάν κατά των συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Θα γαμ… τις μάνες ....
Αυξήσεις στο Καματερό και μειώσεις στην Εκάλη

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Χάνες Σβόμποντα «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή μακριά απο τις π

�������� 
 

Ημερομηνία: 31/12/2012   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Χάνες Σβόμποντα «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή μακριά απο τις πολιτικές λιτότητας»

«Ενα νέο κούρεμα του χρέους μπορεί να αποφευχθεί μόνο εάν η ελληνική οικονομία βαδίσει γρήγορα στον δρόμο της ανάπτυξης» τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη απαιτείται ένα κοινωνικό σύμφωνο που θα συνοδεύει το δημοσιονομικό σύμφωνο.

- Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει εφαρμόσει το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο στραγγαλίζει την εσωτερική ζήτηση. Είναι αυτός ο σωστός δρόμος για έξοδο από την κρίση;

Η τρόικα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη της. Αυτό που χρειάζονται πάνω απ” όλα οι Ελληνες είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να χτιστεί ένα αποτελεσματικό κράτος, ικανό να ανοίξει τον δρόμο για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβληθεί απ” έξω, αλλά να γίνει από τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Επίσης, πρέπει να υπάρξει ευελιξία και να βοηθηθούν εκείνοι οι πολίτες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια και τις απαιτήσεις της τρόικας. Πρέπει να διορθώσουμε τις κοινωνικές ανισορροπίες εφαρμόζοντας μια αυστηρή φορολογική πολιτική, με στόχευση κυρίως στα εύπορα τμήματα της κοινωνίας.

- Τι ρόλο έχει σ” αυτό η Ευρώπη;

Προκρίνω περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα ως μια προτεραιότητα για να βγει η χώρα από την ύφεση. Μια ριζοσπαστική αλλαγή μακριά από τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας είναι απαραίτητη για την Ελλάδα. Για εμάς είναι πεντακάθαρο ότι μόνο η ευρωπαϊκή προσέγγιση μπορεί να λύσει τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της Ελλάδας.

- Η πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για την ελληνική κρίση χρέους ή ακόμα ένα «μπάλωμα» που επιβλήθηκε από τη Γερμανία και τους «δορυφόρους» της;

Πρόκειται για μια καλή λύση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Αναγνωρίστηκε επιτέλους ότι τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι πολύ υψηλά και ότι ο χρόνος που δίνεται για τη μείωση του χρέους είναι πολύ λίγος. Σε κάθε περίπτωση, το καθήκον να βοηθήσουμε με αναπτυξιακές πολιτικές την Ελλάδα και άλλες χώρες που περνάνε οικονομικές δυσκολίες είναι κρίσιμο. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μειώσει το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα.

- Πιστεύετε ότι ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μπορεί να αποφευχθεί;

Μπορεί να αποφευχθεί μόνο εάν η ελληνική οικονομία μπορέσει να προχωρήσει γρήγορα στον δρόμο της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη και η μείωση της υψηλής ανεργίας είναι κρίσιμα για να μειωθεί το υψηλό ποσοστό του χρέους στο ΑΕΠ. Η τελική απάντηση θα σχετίζεται με το αποτέλεσμα της διαχείρισης του χρέους και θα δοθεί το 2014 με μια συναπόφαση μεταξύ της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ελλάδας.

- Με τις μέχρι σήμερα αποφάσεις τους οι Ευρωπαίοι πολιτικοί φαίνεται απλώς να ακολουθούν τις απαιτήσεις των αγορών, στις οποίες εκχωρούν την εξουσία. Είναι δυνατό για την πολιτική να ξαναπάρει τον έλεγχο από την οικονομία;

Οι επαναλαμβανόμενες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης έχουν δείξει τη σύγκρουση μεταξύ των χρηματιστικών αγορών και της πολιτικής. Τώρα είναι καιρός για τους πολιτικούς να κάνουν γενναία βήματα για να ξαναφέρουν την ήπειρό μας σε σωστή τροχιά. Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να προχωρήσει μπροστά με τη συνθήκη ανάπτυξης που πρότεινε ο Φρανσουά Ολάντ, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να κάνουν βήματα για περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση, αλλά και με τις προτάσεις που έκανε ο Μάριο Μόντι για στενότερους δεσμούς στη δημοσιονομική πολιτική. Η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει δράση για να τις εφαρμόσει. Πρέπει να προωθήσουμε τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

- Πώς επιδρούν οι πολιτικές λιτότητας στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης;

Οι εκτεταμένες περικοπές δαπανών που επιβάλλονται σε εύθραυστες οικονομίες το μόνο που κάνουν είναι να τις βυθίζουν βαθύτερα στην ύφεση και να ρίχνουν περισσότερους ανθρώπους στην ανεργία. Υπάρχει μια εναλλακτική στην παρούσα κρίση διαχείρισης της Ε.Ε.: μια πολιτική ανάπτυξης βασισμένη σε κοινές προσπάθειες, συνδυασμένη με ένα κοινωνικό σύμφωνο. Είναι καιρός η Κομισιόν να αναγνωρίσει τα λάθη της και να κάνει εκείνες τις προτάσεις που θα βγάλουν την ευρωζώνη από την κρίση. Πρέπει να επιτεθούμε στις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες δημιουργούν όλο και περισσότερο επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους Ευρωπαίους πολίτες. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό σύμφωνο που θα συνοδεύει το δημοσιονομικό σύμφωνο. Αυτό θα πρέπει να εστιάζει πρωτίστως στους νέους ανέργους της Ευρώπης, στους οποίους θα πρέπει να εξασφαλίσει δουλειά ή επανεκπαίδευση μέσω της δημιουργίας μιας «Ευρωπαϊκής Εγγύησης για τους Νέους».

- Η οικονομική κρίση μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε κοινωνική και πολιτική κρίση. Σ” αυτές τις συνθήκες, πώς βλέπετε την πιθανότητα εξτρεμιστές, όπως η ναζιστική Χρυσή Αυγή, να επιχειρήσουν να διχάσουν την κοινωνία;

Εάν δεν εμποδίσουμε την περαιτέρω επιδείνωση, θα μπορούσε να μετατραπεί σε πολιτική κρίση και τα εξτρεμιστικά κόμματα δεν θα διστάσουν να επωφεληθούν. Γι” αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή πέρα από τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας. Πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση προκειμένου να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η πίεση που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία από τις τυφλές πολιτικές λιτότητας της τρόικας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλο το δημοκρατικό δυναμικό της Ελλάδας. Η κλιμάκωση της πολιτικής βίας και του εκφοβισμού από τη Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα της απελπισίας και του ελλείμματος εμπιστοσύνης στην ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν πρέπει να υποτιμήσουν αυτή την τάση. Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή δράση για να στηριχτούν όλες εκείνες οι ομάδες που μάχονται εναντίον αυτών των εξελίξεων.

- Πόσο δημοκρατικός είναι ο τρόπος λήψης των αποφάσεων στην Ευρώπη, δεδομένου πως βαδίζουμε όλο και περισσότερο προς μια γερμανική Ευρώπη;

Αυτή η κρίση δεν είναι μόνο μια συστημική οικονομική κρίση, αλλά, επίσης, μια πολιτική και θεσμική κρίση, η οποία πηγάζει από την αδυναμία στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και η οποία είναι εμφανής εδώ και καιρό. Είναι καιρός να ανανεώσουμε την ευρωπαϊκή ιδέα. Ετσι, η πρωτοβουλία μας «Αναθερμαίνοντας την Ευρώπη» είναι κρίσιμη και θα δώσει κατεύθυνση για την Ευρώπη τού αύριο, η οποία μπορεί να ξαναδώσει στους πολίτες την ελπίδα και την εμπιστοσύνη για το μέλλον. Με τη νεανική ανεργία να βρίσκεται πάνω από το 50% σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να αναλάβουμε άμεση δράση.

WHO IS WHO

Γεννημένος το 1946, είναι από τις αρχές του 2012 πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας. Εχει σπουδάσει Νομικά και Οικονομία, εργάστηκε στο Επιμελητήριο Εργασίας της Βιέννης, ενώ διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Δημοτικής Αρχής της πόλης. Εξελέγη ευρωβουλευτής για πρώτη φορά το 1996.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Χάνες Σβόμποντα «Η Ελλάδα χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή μακριά απο τις πολιτικές λιτότητας»»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;

 9/2/2021 
 

Καί ὕστερα ἀποροῦμε γιατί δέν ἔρχεται ὁ Πούτιν στίς 25 Μαρτίου.Του Μανώλη Κοττάκη

 5/2/2021 
 

Αφού εργαζόμαστε περισσότερο γιατί δεν είμαστε πιο πλούσιοι.Του Ανδρέα Αττάλογλου Οικονομολόγου

 2/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή σχετικά με το μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών - Η περίπτωση της ΓΔΟΥ 504/2021  
Ανακοίνωση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Λογιστών Θήρας σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης της απόφασης ΓΔΟΥ 504/29-5-2021 
Επιστολή διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική με αφορμή την απόφαση ΓΔΟΥ 504/29-5-21, από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Νύχτα αφαίρεσαν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τις πάγιες δαπάνες 
Διεξαγωγής Σεμιναρίου ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΝΘ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ειδικό Καθεστώς Πρακτορείων Ταξιδιών του Άρθρου 43, ν.2859/2000 στην Πράξη 
Το πρόγραμμα Γέφυρα 2 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Για ποια λάθη στις φορολογικές δηλώσεις χαρίζει τα πρόστιμα η Εφορία
ΣΛΟΤ 2752/2020 Δανειοδότηση με ωφέλεια από μηκαταβολή τόκων σε μέρος αυτής
ΑΑΔΕ: Τι ισχύει με τους κωδικούς 781-782 του Ε1
Κριτήρια υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις για 'Παροχή δεύτερης ευκαιρίας για απωλεσθείσες φορολογικές ρυθμίσεις' 
Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων 
Ρύθμιση χρέους: Ποιοι δικαιούνται ένταξη σε… 420 δόσεις – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

H Αδελφότης των Στεναγμών

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα