Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
26/5/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 553
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών
Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis ειπε ο κ. Λαζόπουλος 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι χυδαίες ατάκες του Ψαριανού για την Έφη Αχτσιόγλου: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι» 
Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων για τις 120 δόσεις 
Είπε ο κ. Κώστας Δέρβος , υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ Κουμπαράς σωτηρίας του ευρωπαικού χρέους

�������� 
 

Ημερομηνία: 12/3/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ Κουμπαράς σωτηρίας του ευρωπαικού χρέους

Την αποκήρυξη της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής της τελευταίας πενταετίας, που οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας, και τη δημιουργία μιας κοινής δεξαμενής «παρκαρίσματος» του χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης, με σκοπό την εξυπηρέτησή του σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτείνει ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Την ανάγκη για εκ βάθρων αλλαγή των ευρωπαϊκών θεσμών, που θα ξεπεράσει τους αυστηρούς όρους της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, επισήμανε με συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», κατά τη διάρκεια της διημερίδας «Εξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας», που διοργάνωσαν το ΙΝΕΡΠΟΣΤ και το Ινστιτούτο Levy.

Ο Αμερικανός φιλελεύθερος, σε μια αριστερή τοποθέτηση, τονίζει πως απαιτείται η ολοσχερής καταστροφή θεσμών, όπως η τρόικα, αλλαγή πολιτικής από τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδάλλως θα αποτύχει το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Και ξεκαθαρίζει ότι το πρόγραμμα, το οποίο πηγάζει από την αναγκαιότητα της γερμανικής πολιτικής, δεν δουλεύει στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, αλλά οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας.

Συνέντευξη στην Ελένη Κωσταρέλου

-Η Ελλάδα κλείνει δύο χρόνια στο Μνημόνιο. Η πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί στην έξοδο από την κρίση;

Οχι. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα γίνει σίγουρα μια διάσωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος γενικότερα, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι απαραίτητη μια αλλαγή πολιτικής από τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κι αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να ενισχύσει αυτή την πολιτική, τονίζοντας την αδικία και την αναποτελεσματικότητα των πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί, αρχίζοντας από το να αρνηθεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο. Είναι μια πολιτική τιμωρίας, μια αρπακτική πολιτική, απεχθής, που επιβλήθηκε βίαια.

-Η τρόικα κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Στην αρχή δεν εκτίμησαν σωστά τα μειωμένα έσοδα από ΦΠΑ. Μετά αποκαλύφθηκε ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής. Ευθύνεται η τρόικα, ήταν η αδύναμη ελληνική οικονομία ή ήταν πολιτική επιλογή;

Ενας λογικός άνθρωπος, ο οποίος βλέπει την κατάσταση απ” έξω θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα δεν πηγάζουν από μια λογική για το τι θα έπρεπε να γίνει, για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Πηγάζουν από την αναγκαιότητα της γερμανικής πολιτικής, το συμφέρον των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών και από την ιδεολογία των οικονομολόγων της τρόικας, οι οποίοι καθορίζουν τις αποφάσεις και τις πολιτικές.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με πολιτικές, βασικά με τις ίδιες πολιτικές που έχουν επιβληθεί σε όλους. Στην αρχή σε χώρες της Ασίας και σε πολλές άλλες. Αυτή δεν είναι μια καινούργια ιστορία. Είναι μια ιστορία επαναλαμβανόμενης αποτυχίας. Για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές απαιτείται η ολοσχερής καταστροφή αυτών των θεσμών. Εξαρτάται από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

-Ευθύνεται η Μέρκελ ή οι πολιτικές;

Η Μέρκελ είναι μια εξαιρετικά τυπική πολιτικός, η οποία εκλέγεται στη Γερμανία και η οποία πρέπει να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της, να διατηρήσει τη θέση της ως προς την οικονομική πολιτική, μια θέση που βασίζεται σε μια εξαιρετικά ρητορική αντιδραστική πολιτική και δεν είναι λογική. Οι άνθρωποι στη Γερμανία, Αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι στη Γερμανία, ότι η χώρα τους μπορεί να έχει συνεχώς πλεονάσματα χωρίς κανένας άλλος να έχει ελλείμματα, είναι λάθος, αντίκειται σε βασικές μαθηματικές αρχές. Αλλά ικανοποιούν μια οπτική περισσότερο θεατρική. Δεν νομίζω ότι κανείς γνωρίζει τις προσωπικές απόψεις της κ. Μέρκελ, αλλά σίγουρα και η ίδια είναι αναγκασμένη να δρα μέσα σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, εντός πολιτικού συστήματος.

- Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει πραγματικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Είναι μια οικονομική κρίση ή κρύβει και μια πολιτική κρίση; Είναι μόνο ευρωπαϊκή ή είναι διεθνής;

Από καιρό έχει συμβεί μια υποχώρηση της προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Τις έχει διαδεχθεί μια αντιδραστική, δυσλειτουργική θεώρηση, η οποία συμπτωματικά έχει υιοθετήσει τη θέση των πιστωτών και των πιο ανταγωνιστικών βιομηχανικά χωρών. Συγκεκριμένα προς όφελος της Γερμανίας και σε βάρος όλων των άλλων. Κι αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για καιρό, αρκεί να συνεχιζόταν η δανειοδότηση των κρατών, με σκοπό τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων. Αλλά αυτό τελείωσε πέντε χρόνια πριν. Και για να γίνει οποιοδήποτε βήμα πλέον πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι ιδέες και η πολιτική κατεύθυνση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι αν αυτή η αλλαγή δεν συμβεί, και δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, τότε το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα αποτύχει.

-Το PSI και η επαναγορά ομολόγων δεν στάθηκαν ικανά να περιορίσουν το δημόσιο χρέος. Θεωρείτε ότι απαιτείται ένα τρίτο γερό κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Καταρχάς πιστεύω ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίσεις το χρέος όταν έχεις μια οικονομία σε ύφεση, γιατί αυξάνει το χρέος ως ποσοστό ενός ΑΕΠ που βυθίζεται. Αλλωστε, το χρέος δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να προστατεύσει το εισόδημα του οικονομικά αδύναμου πληθυσμού. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο επεκτείνοντας τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης, τα προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων, τις συντάξεις κ.λπ., σε λογικά επίπεδα. Κι αυτά πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τον πυρήνα της Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο στις ΗΠΑ στέκονται όρθιες πολιτείες, όπως η Φλόριδα. Συνεπώς, η αλλαγή κατεύθυνσης πρέπει να γίνει στη βάση της αδρανοποίησης των χρεών. Θα μπορούσε να γίνει στη γραμμή της μετριοπαθούς πρότασης του Γιάννη Βαρουφάκη, το 60% των χρεών κάθε χώρας να μεταφερθεί σε μια κοινή δεξαμενή, η οποία μετά θα μπορεί να εξυπηρετηθεί με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αυτό θα γίνει για να ανακουφιστούν οι υπερχρεωμένες χώρες από τα υψηλά επιτόκια, αλλά και για να αλλάξει η ψυχολογία των χωρών. Να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα κοινό χρέος. Χωρίς αυτό, μέτρα που απλώς επιβάλλουν απώλειες σε συγκεκριμένες ομάδες ομολογιούχων, δεν θα αποκαταστήσουν την πρόσβαση στις αγορές.

-Πότε εκτιμάται ότι μπορεί η Ελλάδα να ανακάμψει πραγματικά; Με αυτό το πρόγραμμα, ποτέ;

Αυτό το πρόγραμμα είναι προφανές ότι δεν δουλεύει στην κατεύθυνση της ανάκαμψης, αλλά για να καταστρέψει την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει τώρα. Αφήνει τη χώρα βαθιά εξαθλιωμένη. Η χώρα έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις. Ολοι μπορεί να το δουν αυτό. Ολοι μιλούν γι” αυτό όλη την ώρα, τις χαμένες θέσεις εργασίας, τη μετανάστευση. Η απάντηση στην ερώτησή σας είναι όταν θα υπάρχει αλλαγή ιδεών, αλλαγή πολιτικής. Δεν έχω αναφέρει ακόμη ότι χρειάζεται μια εκ βάθρων αλλαγή των ευρωπαϊκών θεσμών. Γιατί πολλά από αυτά που χρειάζεται να γίνουν, μπορεί να γίνουν, ξεπερνώντας την Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Και τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί μέχρι η ηγεσία της Ευρώπης να αποφασίσει ότι απαιτείται μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση, μια αποκήρυξη της αποτυχημένης προσέγγισης των τελευταίων πέντε ετών. Χρειάζεται να υπάρξει ουσιώδης αλλαγή, αλλά και αλλαγή ψυχολογίας. Πρέπει να αρχίσει ο κόσμος να λέει «εντάξει», περάσαμε τον σκόπελο, τώρα είμαστε πραγματικά εταίροι, τώρα μπορεί να δραστηριοποιηθούμε σε οικονομικό επίπεδο, να ανοίξουμε επιχειρήσεις, να δώσουμε δάνεια, να προσλάβουμε ανθρώπους. Γιατί μπορούμε να δούμε κάποια ελπίδα για το μέλλον. Είναι ένα μεγάλο τεστ.

Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, οικονομολόγος

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΛΜΠΡΕΙΘ Κουμπαράς σωτηρίας του ευρωπαικού χρέους»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  
Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών και τις 120 δόσεις
Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ερωταπαντήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία
Μείωση συντελεστών ΦΠΑ
Εργασία: Νέα «όπλα» στα χέρια των εργαζομένων - Τι αλλάζει σε απολύσεις και συμβάσεις 
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΒΙΒΛΙΟ Β. Του Β. Βιλιάρδου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα