Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
26/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 201
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η Τευτονική Στοά και το κοινωνικό ολοκαύτωμα

�������� 
 

Ημερομηνία: 26/3/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η Τευτονική Στοά

 και το κοινωνικό ολοκαύτωμα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το Βερολίνο μένει. Και εμμένει -δυστυχώς- στην ολέθρια συνταγή της αέναης λιτότητας. Όπου και αν αυτή εφαρμόστηκε, εντός και εκτός Ευρωζώνης, δεν οδήγησε μόνο σε επιδείνωση της ύφεσης και σε αύξηση της ανεργίας (συχνά εκρηκτική), αλλά και σε αύξηση (!) του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Παταγώδης λοιπόν η αποτυχία, αν αναλογιστούμε ότι βασικός στόχος των αιματηρών περικοπών ήταν η δραστική μείωση του χρέους των δημοσιονομικά ευάλωτων χωρών, ώστε να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και να αρχίσουν και πάλι να δανείζονται με λογικά επιτόκια. Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι πρόκειται για μύθο. Η λιτότητα δεν είναι αναπτυξιακή. Προκαλεί ύφεση και αυξάνει το χρέος. Τελεία και παύλα.

 

Το ιερατείο όμως της πάλαι ποτέ Ευρωπαϊκής Ένωσης και νυν Τευτονικής Στοάς δεν πτοείται. Συνεχίζει ακάθεκτο. Θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ότι (κάποτε) «τα μέτρα θα αποδώσουν». Ο Φιλανδός επίτροπος οικονομικών και νομισματικών θεμάτων Olli Rehn κατακεραύνωσε τους επικριτές οικονομολόγους (που είναι πια πλειοψηφία) και δήλωσε ότι η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και την ατελέσφορη λιτότητα δεν βοηθά και πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Ό εστί μεθερμηνευόμενο ότι οι οικονομολόγοι πρέπει ή να γίνουν φερέφωνά του ή, αλλιώς, να σκάσουν. Ο έτερος «σοφός» της παρέας, ο Λουξεμβουργιανός πρώην πρόεδρος του Euro Group Jean-Claude Juncker,  σε συνέντευξή του στο Spiegel, αφού επετίμησε τους Γερμανούς για την ελεεινή συμπεριφορά τους προς τους Έλληνες, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι σωστή και πρέπει να συνεχιστεί. Λες και το κύριο πρόβλημα ήταν το εξώφυλλο του Focus και όχι η μνημονιακή κτηνωδία της τρόικας που οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν απέφυγε τελικά το μοιραίο, δηλαδή μια «Μεγάλη Ύφεση» σαν κι αυτή της δεκαετίας του ’30 (Great Depression και όχι απλώς recession) (βλ. εδώ και εδώ). Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ανάκαμψης (εδώ). Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εκτός ελέγχου και ήδη αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί»; Γιατί αυτή η εμμονή σε μια πολιτική που δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά ολέθρια. Η απάντηση είναι «για πολλούς και διαφόρους λόγους» - οικονομικούς, γεωπολιτικούς, ιστορικούς, ψυχολογικούς. Μπορεί η Γερμανία να μην προκάλεσε την παγκόσμια πιστωτική κρίση, την χρησιμοποίησε όμως για να κατακτήσει οικονομικά την Ευρώπη. Αν για τον Clausewitz πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, φαίνεται ότι για τους αθεράπευτα πολεμοχαρείς Νεοτεύτονες πολιτική είναι η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πολιτική γι’ αυτούς είναι πόλεμος με οικονομικά μέσα. Με τη διαφορά ότι τον οικονομικό αυτό πόλεμο τον διεξάγουν εκ του ασφαλούς, χωρίς απώλειες, δεδομένου ότι βάζουν τις διεθνείς αγορές και τους οίκους αξιολόγησης να εξαπολύουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και εν συνεχεία σπεύδουν ως κατακτητές να επιβάλουν στους ηττημένους ταπεινωτικούς όρους, που θυμίζουν Συνθήκη των Βερσαλλιών. Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για πανηγυρική ιστορική ρεβάνς. Με την οικονομική κρίση, η ενίσχυση της εθνικής αυτοπεποίθησης που προήλθε από την επανένωση των δύο Γερμανιών φθάνει στο απόγειό της και μετατρέπεται σε εθνική αλαζονεία. Η στρατηγική της ευρωπαϊκής Γερμανίας εγκαταλείπεται, καθώς περιχαρής η ελίτ της χώρας συνειδητοποιεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία «η Ευρώπη μιλάει Γερμανικά» (βλ. εδώ).

Ωστόσο η ανατροπή του σκηνικού είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι Γερμανοί δεν αισθάνονται απλώς νικητές, αλλά και ηθικά δικαιωμένοι. Βαρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια να τους κουνάνε το δάκτυλο οι νικητές του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και να τους αντιμετωπίζουν ως ανθρωποειδή που αιματοκύλησαν τον κόσμο. Τώρα ήρθε η σειρά τους να κουνάνε το δάκτυλο στους ηττημένους και να τους στιγματίζουν ως σπάταλους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους, που πρέπει να περάσουν εκόντες-άκοντες από τα έγκατα της Τευτονικής Στοάς για να εξαγνιστούν και να γίνουν το ίδιο ανταγωνιστικοί, όπως αυτοί. Κυριολεκτικά ηδονίζονται όταν εξαπολύουν αθέατοι τις επιθέσεις τους μέσω των διεθνών αγορών. Γιατί έτσι όχι μόνο δεν χρειάζεται να απολογούνται, αλλά μπορούν να ηθικολογούν κι από πάνω. Τελευταίο θύμα ενός τέτοιου θανατηφόρου οικονομικού blitzkrieg με μπόλικη δόση ηθικού στιγματισμού είναι η Κύπρος. Φυσικά πρόκειται για φαρισαϊσμό αισχίστου είδους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για την κρίση δεν ευθύνονται οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά η επαίσχυντη Χρηματοοικονομική Διεθνής του Josef Ackermann. Με πρώτη και καλύτερη τη δική του(ς) Deutsche Bank, η οποία ήταν βασικός πρωταγωνιστής στο πιστωτικό όργιο των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου της Wall Street (βλ. εδώ και εδώ), που οδήγησε την ανθρωπότητα στο χείλος της αβύσσου -και την Ελλάδα στην άβυσσο.

Αλλά εκτός από ανήθικοι ηθικολόγοι, είναι και ανίδεοι ιδεολόγοι. Κοινώς αλμπάνηδες. Διακατέχονται από μια αρχαϊκή οικονομική σκέψη, ένα εκρηκτικό μείγμα μακροοικονομικής άγνοιας και ηθικών προκαταλήψεων,  που είναι απόρροια ενός ιδιότυπου επαρχιωτισμού της ακαδημαϊκής τους ελίτ. Ανέκαθεν οι γερμανοί οικονομολόγοι ήταν απομονωμένοι και εντελώς ξεκομμένοι από τα διεθνώς κυρίαρχα αγγλοσαξονικά ρεύματα. Το γερμανικό δόγμα της αέναης λιτότητας ως οικονομική στρατηγική παντός καιρού αντίκειται στην ίδια τη φύση του προηγμένου καπιταλισμού (βλ. εδώ). Αν το υιοθετούσαν και οι υπόλοιπες πλούσιες χώρες, θα βύθιζαν τον πλανήτη (και φυσικά τη Γερμανία) σε βαθιά ύφεση. Οι Γερμανοί φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται. Νομίζουν ότι η επιτυχία τους οφείλεται στην πολιτική λιτότητας που ακολούθησαν μετά την επανένωση. Ενώ στην πραγματικότητα οφείλεται στο ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι μεσογειακές χώρες της Ευρωζώνης αγόραζαν σαν τρελές γερμανικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, στο ότι οι χώρες αυτές δεν ακολουθούσαν πολιτική λιτότητας!

Η σημερινή οικονομική κρίση απέδειξε ότι η ΕΕ είναι κατ’ ευφημισμόν ένωση. Η Ευρωζώνη δεν ακολούθησε -ως ώφειλε-  συλλογική στρατηγική, αλλά αντέδρασε ως σκορποχώρι («ο σώζων εαυτόν σωθήτω»). Και δεν υπάρχει απλώς έλλειψη αλληλεγγύης, αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Οι ισχυροί επωφελούνται από την κρίση φορτώνοντας τα βάρη στους αδύναμους. Έτσι, το πολυπόθητο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τη θέση του πήρε μια Τευτονική Στοά που κυριολεκτικά «μας έκλεισε το σπίτι». Δυστυχώς είμαστε παγιδευμένοι και για να απεγκλωβιστούμε οφείλουμε κατεπειγόντως να απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Και τι γίνεται αν οι παλαβοί Τεύτονες μάς δείξουν την έξοδο; Νομίζω ότι δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε. Το κόστος παραμονής συναγωνίζεται πλέον ευθέως το κόστος αποχώρησης και πολύ σύντομα θα το ξεπεράσει (αν δεν το ξεπέρασε κιόλας). Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάσουμε το λαό μας στο βωμό του ισχυρού ευρώ, γιατί πουθενά στον κόσμο το νόμισμα δεν είναι αντικείμενο λατρείας. Αντιλήψεις του τύπου «ευρώ και ξερό ψωμί», «ευρώ - θρησκεία…», ταιριάζουν περισσότερο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα και δεν έχουν θέση σ’ ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο. Πάντως, όπως και αν έχουν τα πράγματα, ένα είναι βέβαιο. Το μέλλον μας δεν είναι η Τευτονική Στοά της ανεργίας και της αέναης φτώχειας…

 

Γιώργος Δουράκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας

Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

  Σχολιασμός Θέματος «Η Τευτονική Στοά και το κοινωνικό ολοκαύτωμα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα