Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
12/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8429
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η Τευτονική Στοά και το κοινωνικό ολοκαύτωμα

�������� 
 

Ημερομηνία: 26/3/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η Τευτονική Στοά

 και το κοινωνικό ολοκαύτωμα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το Βερολίνο μένει. Και εμμένει -δυστυχώς- στην ολέθρια συνταγή της αέναης λιτότητας. Όπου και αν αυτή εφαρμόστηκε, εντός και εκτός Ευρωζώνης, δεν οδήγησε μόνο σε επιδείνωση της ύφεσης και σε αύξηση της ανεργίας (συχνά εκρηκτική), αλλά και σε αύξηση (!) του δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Παταγώδης λοιπόν η αποτυχία, αν αναλογιστούμε ότι βασικός στόχος των αιματηρών περικοπών ήταν η δραστική μείωση του χρέους των δημοσιονομικά ευάλωτων χωρών, ώστε να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών και να αρχίσουν και πάλι να δανείζονται με λογικά επιτόκια. Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι πρόκειται για μύθο. Η λιτότητα δεν είναι αναπτυξιακή. Προκαλεί ύφεση και αυξάνει το χρέος. Τελεία και παύλα.

 

Το ιερατείο όμως της πάλαι ποτέ Ευρωπαϊκής Ένωσης και νυν Τευτονικής Στοάς δεν πτοείται. Συνεχίζει ακάθεκτο. Θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και ότι (κάποτε) «τα μέτρα θα αποδώσουν». Ο Φιλανδός επίτροπος οικονομικών και νομισματικών θεμάτων Olli Rehn κατακεραύνωσε τους επικριτές οικονομολόγους (που είναι πια πλειοψηφία) και δήλωσε ότι η συζήτηση για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές και την ατελέσφορη λιτότητα δεν βοηθά και πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Ό εστί μεθερμηνευόμενο ότι οι οικονομολόγοι πρέπει ή να γίνουν φερέφωνά του ή, αλλιώς, να σκάσουν. Ο έτερος «σοφός» της παρέας, ο Λουξεμβουργιανός πρώην πρόεδρος του Euro Group Jean-Claude Juncker,  σε συνέντευξή του στο Spiegel, αφού επετίμησε τους Γερμανούς για την ελεεινή συμπεριφορά τους προς τους Έλληνες, δήλωσε ανερυθρίαστα ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι σωστή και πρέπει να συνεχιστεί. Λες και το κύριο πρόβλημα ήταν το εξώφυλλο του Focus και όχι η μνημονιακή κτηνωδία της τρόικας που οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν απέφυγε τελικά το μοιραίο, δηλαδή μια «Μεγάλη Ύφεση» σαν κι αυτή της δεκαετίας του ’30 (Great Depression και όχι απλώς recession) (βλ. εδώ και εδώ). Και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ανάκαμψης (εδώ). Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εκτός ελέγχου και ήδη αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι «γιατί»; Γιατί αυτή η εμμονή σε μια πολιτική που δεν είναι απλώς εσφαλμένη, αλλά ολέθρια. Η απάντηση είναι «για πολλούς και διαφόρους λόγους» - οικονομικούς, γεωπολιτικούς, ιστορικούς, ψυχολογικούς. Μπορεί η Γερμανία να μην προκάλεσε την παγκόσμια πιστωτική κρίση, την χρησιμοποίησε όμως για να κατακτήσει οικονομικά την Ευρώπη. Αν για τον Clausewitz πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, φαίνεται ότι για τους αθεράπευτα πολεμοχαρείς Νεοτεύτονες πολιτική είναι η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πολιτική γι’ αυτούς είναι πόλεμος με οικονομικά μέσα. Με τη διαφορά ότι τον οικονομικό αυτό πόλεμο τον διεξάγουν εκ του ασφαλούς, χωρίς απώλειες, δεδομένου ότι βάζουν τις διεθνείς αγορές και τους οίκους αξιολόγησης να εξαπολύουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και εν συνεχεία σπεύδουν ως κατακτητές να επιβάλουν στους ηττημένους ταπεινωτικούς όρους, που θυμίζουν Συνθήκη των Βερσαλλιών. Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για πανηγυρική ιστορική ρεβάνς. Με την οικονομική κρίση, η ενίσχυση της εθνικής αυτοπεποίθησης που προήλθε από την επανένωση των δύο Γερμανιών φθάνει στο απόγειό της και μετατρέπεται σε εθνική αλαζονεία. Η στρατηγική της ευρωπαϊκής Γερμανίας εγκαταλείπεται, καθώς περιχαρής η ελίτ της χώρας συνειδητοποιεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία «η Ευρώπη μιλάει Γερμανικά» (βλ. εδώ).

Ωστόσο η ανατροπή του σκηνικού είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι Γερμανοί δεν αισθάνονται απλώς νικητές, αλλά και ηθικά δικαιωμένοι. Βαρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια να τους κουνάνε το δάκτυλο οι νικητές του Πρώτου και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και να τους αντιμετωπίζουν ως ανθρωποειδή που αιματοκύλησαν τον κόσμο. Τώρα ήρθε η σειρά τους να κουνάνε το δάκτυλο στους ηττημένους και να τους στιγματίζουν ως σπάταλους, τεμπέληδες και διεφθαρμένους, που πρέπει να περάσουν εκόντες-άκοντες από τα έγκατα της Τευτονικής Στοάς για να εξαγνιστούν και να γίνουν το ίδιο ανταγωνιστικοί, όπως αυτοί. Κυριολεκτικά ηδονίζονται όταν εξαπολύουν αθέατοι τις επιθέσεις τους μέσω των διεθνών αγορών. Γιατί έτσι όχι μόνο δεν χρειάζεται να απολογούνται, αλλά μπορούν να ηθικολογούν κι από πάνω. Τελευταίο θύμα ενός τέτοιου θανατηφόρου οικονομικού blitzkrieg με μπόλικη δόση ηθικού στιγματισμού είναι η Κύπρος. Φυσικά πρόκειται για φαρισαϊσμό αισχίστου είδους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για την κρίση δεν ευθύνονται οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά η επαίσχυντη Χρηματοοικονομική Διεθνής του Josef Ackermann. Με πρώτη και καλύτερη τη δική του(ς) Deutsche Bank, η οποία ήταν βασικός πρωταγωνιστής στο πιστωτικό όργιο των στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου της Wall Street (βλ. εδώ και εδώ), που οδήγησε την ανθρωπότητα στο χείλος της αβύσσου -και την Ελλάδα στην άβυσσο.

Αλλά εκτός από ανήθικοι ηθικολόγοι, είναι και ανίδεοι ιδεολόγοι. Κοινώς αλμπάνηδες. Διακατέχονται από μια αρχαϊκή οικονομική σκέψη, ένα εκρηκτικό μείγμα μακροοικονομικής άγνοιας και ηθικών προκαταλήψεων,  που είναι απόρροια ενός ιδιότυπου επαρχιωτισμού της ακαδημαϊκής τους ελίτ. Ανέκαθεν οι γερμανοί οικονομολόγοι ήταν απομονωμένοι και εντελώς ξεκομμένοι από τα διεθνώς κυρίαρχα αγγλοσαξονικά ρεύματα. Το γερμανικό δόγμα της αέναης λιτότητας ως οικονομική στρατηγική παντός καιρού αντίκειται στην ίδια τη φύση του προηγμένου καπιταλισμού (βλ. εδώ). Αν το υιοθετούσαν και οι υπόλοιπες πλούσιες χώρες, θα βύθιζαν τον πλανήτη (και φυσικά τη Γερμανία) σε βαθιά ύφεση. Οι Γερμανοί φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται. Νομίζουν ότι η επιτυχία τους οφείλεται στην πολιτική λιτότητας που ακολούθησαν μετά την επανένωση. Ενώ στην πραγματικότητα οφείλεται στο ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και οι μεσογειακές χώρες της Ευρωζώνης αγόραζαν σαν τρελές γερμανικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, στο ότι οι χώρες αυτές δεν ακολουθούσαν πολιτική λιτότητας!

Η σημερινή οικονομική κρίση απέδειξε ότι η ΕΕ είναι κατ’ ευφημισμόν ένωση. Η Ευρωζώνη δεν ακολούθησε -ως ώφειλε-  συλλογική στρατηγική, αλλά αντέδρασε ως σκορποχώρι («ο σώζων εαυτόν σωθήτω»). Και δεν υπάρχει απλώς έλλειψη αλληλεγγύης, αλλά κάτι πολύ χειρότερο. Οι ισχυροί επωφελούνται από την κρίση φορτώνοντας τα βάρη στους αδύναμους. Έτσι, το πολυπόθητο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Τη θέση του πήρε μια Τευτονική Στοά που κυριολεκτικά «μας έκλεισε το σπίτι». Δυστυχώς είμαστε παγιδευμένοι και για να απεγκλωβιστούμε οφείλουμε κατεπειγόντως να απαλλαγούμε από τα μνημόνια. Και τι γίνεται αν οι παλαβοί Τεύτονες μάς δείξουν την έξοδο; Νομίζω ότι δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε. Το κόστος παραμονής συναγωνίζεται πλέον ευθέως το κόστος αποχώρησης και πολύ σύντομα θα το ξεπεράσει (αν δεν το ξεπέρασε κιόλας). Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάσουμε το λαό μας στο βωμό του ισχυρού ευρώ, γιατί πουθενά στον κόσμο το νόμισμα δεν είναι αντικείμενο λατρείας. Αντιλήψεις του τύπου «ευρώ και ξερό ψωμί», «ευρώ - θρησκεία…», ταιριάζουν περισσότερο σε ποδοσφαιρικά γήπεδα και δεν έχουν θέση σ’ ένα σοβαρό δημόσιο διάλογο. Πάντως, όπως και αν έχουν τα πράγματα, ένα είναι βέβαιο. Το μέλλον μας δεν είναι η Τευτονική Στοά της ανεργίας και της αέναης φτώχειας…

 

Γιώργος Δουράκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας

Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

  Σχολιασμός Θέματος «Η Τευτονική Στοά και το κοινωνικό ολοκαύτωμα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»(1 σχόλιo/α)

 22/2/2018 
 

Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 1/2/2018 
 

Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 16/1/2018 
 

Το 2018 η χρονιά της Ευρώπης;Άρθρο του Τομά Πικετί

 15/1/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1224 / 5-12-2018 Κοινοποίηση πρακτικού 2004/2018 του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους, κατόπιν εγκρίσεώς του, ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του άρθρου 12 του Κ.Φ.Δ. για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας στον κληρονόμο με...
ΠΟΛ. 1223 /10-12-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 24 του ν.4579/2018 (Φ.Ε.Κ. 201 Α΄) για θέματα Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).
ΔΕΕΦ Β 1181859 ΕΞ 2018 Μη-επιβολή τέλους χαρτοσήμου σε υποτροφίες του άρθρου 28 του ν. 4314/2014, όπως ισχύει.
ΔΔΘΕΚΑ Δ 1181621 ΕΞ 2018 Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία και ομοιόμορφη αντιμετώπιση των θεμάτων, που αφορούν στη δραστηριοποίηση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στη χώρα μας καθώς επίσης στην είσοδό τους σε αυτή με σκοπό την..
ΠΟΛ. 1222 /5-12-2018 Αποσυσχέτιση Α.Φ.Μ. πωλητή μεταβιβασθέντος οχήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

H Αδελφότης των Στεναγμών

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα