Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
9/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2678
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΕΤΗΣΙΑ έκθεση για διαφθορά-κακοδιοίκηση. Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/6/2007   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΕΤΗΣΙΑ έκθεση για διαφθορά-κακοδιοίκηση

 

300.000 αυθαίρετα στην Αττική

 

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

 

Χώρα των αυθαιρέτων και της αυθαιρεσίας η Ελλάδα με 300.000 αυθαίρετα κτίσματα μόνο στο νομό Αττικής, κράτος χελώνα, αργό και δυσκίνητο με διαδικασίες που αναιρούν στην πράξη την απονομή δικαιοσύνης, με τους κάθε λογής αρμοδίους να ενθαρρύνουν αντί να τιμωρούν την κακοδιοίκηση και πολίτες να μη φοβούνται κανέναν και να καταγγέλλουν τη διαφθορά μόνον όταν διακυβεύεται κάποιο δικό τους συμφέρον.

 

Κάπως έτσι «χαρτογράφησε» τη διαφθορά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, παρουσιάζοντας χθες την ετήσια έκθεσή του. «Ο αγώνας κατά της διαφθοράς, είπε, είναι μακρύς, δύσκολος και αντιμετωπίζει πλείστα εμπόδια, όπως απροθυμία αρμόδιων οργάνων για αποτελεσματική δράση, ανυπαρξία επαρκούς τεχνογνωσίας και κάλυψη, αν όχι ενθάρρυνση, των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς από τους πολιτικούς προϊσταμένους κυρίως των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η έκθεση κατακυρώνει πρωταθλητές διαφθοράς για άλλη μία φορά τις Εφορίες και την Πολεοδομία, τα νοσοκομεία, τους δήμους και τις νομαρχίες. Ιδιαίτερα προβληματικοί οι τομείς της υγείας με σπατάλες και υπερτιμολογήσεις και το περιβάλλον με πλήθος αυθαιρέτων στην Αττική και άναρχη δόμηση στα νησιά και την περιφέρεια.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας δεν μπορούν να κατεδαφίσουν σήμερα ένα αυθαίρετο καθώς είναι υποστελεχωμένες και το κόστος είναι ιδιαίτερα μεγάλο, τόνισε ο κ. Ρακιντζής αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπόθεση ενός παράνομου WC τριών τετραγωνικών μέτρων στην Πάργα. Για την κατεδάφισή του που είχε αποφασιστεί έγιναν επί τέσσερα χρόνια μειοδοτικοί διαγωνισμοί και δημοπρασίες που δεν κατέληγαν όμως σε αποτέλεσμα καθώς κηρύσσονταν άγονοι. Αποτέλεσμα: το WC, παρ' ότι παράνομο, παραμένει στη θέση του.

Κατεδαφίσεις

Ο γενικός επιθεωρητής είπε ότι οι πολεοδομικές υπηρεσίες αποτελούν ένα συνολικά προβληματικό τομέα και ότι το πρόβλημα της κατεδάφισης των αυθαιρέτων που ξεφυτρώνουν από παντού θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο με τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας κατεδαφίσεων που θα είχε ως έργο να επεμβαίνει άμεσα και να κατεδαφίζει τουλάχιστον τα αυθαίρετα που αποτελούν κραυγαλέες περιπτώσεις παρανομίας.

Το σύστημα υγείας και κυρίως το τμήμα διαχείρισης των νοσοκομείων ως προς την προμήθεια υγειονομικού υλικού επίσης βαρύνεται με σπατάλες και υπερτιμολογήσεις, τόνισε ο γενικός επιθεωρητής. «Γίνεται φοβερή σπατάλη, είπε ο κ. Ρακιντζής, και υπερτιμολογήσεις που φτάνουν μέχρι και το 1.500% της αξίας των υλικών, και ανέφερε την... αμαρτωλή διαδρομή ενός ιατρικού μηχανήματος που εισήχθηκε στη χώρα μας από την Αυστραλία, υπήρχαν όμως ενδιάμεσοι σταθμοί στην Κύπρο και άλλες χώρες με αποτέλεσμα να ανεβεί αστρονομικά η τιμή του. Ο έλεγχος επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την προμήθεια οξυγόνου σε φιάλες -μια υπόθεση που χρονολογείται από το 1999-αποκάλυψε σημεία και τέρατα με δαπάνες που δεν μπορούν να αποδοθούν και να δικαιολογηθούν με τίποτα, με εικονικά τιμολόγια, με σοβαρές παρατυπίες και ζημιά για το Δημόσιο που έφτασε πάνω από 150.000 ευρώ, ανέφερε με έμφαση ο κ. Ρακιντζής. Οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να σταματήσει τη ροή της προμήθειας του υγειονομικού υλικού, είπε ο κ. Ρακιντζής κι έτσι το πρόβλημα γίνεται δυσεπίλυτο, ενώ επισήμανε ότι ένας λεπτομερής έλεγχος μεταξύ προμηθειών, φαρμακευτικών εταιρειών και παροχών τους προς τους γιατρούς μπορεί να αποκαλύψει ενδιαφέρουσες «υπόγειες διαδρομές», αναφέροντας χαρακτηριστικά δωροδοκίες γιατρών με προσφορές ταξιδιών από τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να συνταγογραφούν συγκεκριμένα φάρμακα.

Ατιμωρησία

Ιδιατερα οξύς ήταν ο γενικός επιθεωρητής στο θέμα της ατιμωρησίας. Οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις κατά κανόνα παραγράφονται πριν να εκδικαστούν, δήλωσε χθες στην «Ε». «Αλλά και οι πολίτες που καταφεύγουν σε εμάς και καταγγέλλουν παρανομίες, μόλις ικανοποιηθεί σε ένα βαθμό το δικό τους προσωπικό συμφέρον υπαναχωρούν, ανασκευάζουν και οι αναφορές μένουν μετέωρες».

Ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις ελαστικών ποινών ο γενικός επιθεωρητής ανέφερε εκείνη του εκπαιδευτικού ο οποίος αν και διακινούσε μαζί με άλλα 15 άτομα εικόνες παιδικής πορνογραφίας στο Ιντερνετ τιμωρήθηκε πειθαρχικά με τέσσερις μήνες παύση των καθηκόντων του, αλλά και την περίπτωση του πρώην υπευθύνου του Λογιστηρίου του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο οποίος καταδικάστηκε τρεις φορές ισόβια και πειθαρχικά του είχε επιβληθεί η ποινή της παύσης τριών μόλις μηνών.ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Μηδενική ανοχή σ' αυτό το κράτος

 

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ τα βουνά στα χιόνια. Συνηθισμένοι και οι Ελληνες στην κακοδιοίκηση και στη ρεμούλα που χαρακτηρίζει πολλές υπηρεσίες, αφού αυτοί είναι τα θύματα, άσχετο αν σε πολλές περιπτώσεις εξαναγκάζονται εκ των πραγμάτων να συνεργούν.

Η ΕΚΘΕΣΗ του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, επίτιμου αρεοπαγίτη Λέανδρου Ρακιντζή, είναι ο καθρέφτης της Δημόσιας Διοίκησης, αυτής της τεράστιας κρατικής μηχανής, η οποία όχι μόνον καταδυναστεύει τον πολίτη, αλλά προκαλεί διάχυτη δυσλειτουργία του κράτους και ευνοεί τη γραφειοκρατική αναποτελεσματικότητα του κρατικού εν γένει μηχανισμού.

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του κράτους, την οποία με τόσο στόμφο είχε εξαγγείλει από το 2004 ο πρωθυπουργός και τον μιμήθηκαν οι υπουργοί του εξαγγέλλοντας μέτρα και ρυθμίσεις, αποδείχθηκε μύθος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης έμεινε στα χαρτιά, κατά το πατροπαράδοτον «μη μου τους κύκλους τάραττε».

Ο ΑΠΛΟΣ πολίτης, αυτός που δεν εμπλέκεται, είτε επειδή αρνείται είτε επειδή δεν μπορεί με τη διαφθορά και δεν παρανομεί, είναι λογικό να αναρωτηθεί πώς μπορεί να προστατευθεί, ποιος είναι εκείνος που θα τον απαλλάξει από τον βραχνά, ποιος θα πατάξει τον πειρασμό που του κουνά την ουρά κάθε φορά που υποχρεώνεται να συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Οταν δεν τον προστατεύουν όσοι είναι εντεταλμένοι προς τούτο, όταν δεν εκτελούν το καθήκον τους, όταν λαδώνονται για να κλείσουν τα μάτια στην αυθαιρεσία και την ασυδοσία, τότε ο πολίτης αισθάνεται όχι μόνον απροστάτευτος, αλλά και θύμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ υπηρεσίες και Εφορίες κατά 37%, Πολεοδομίες (19,9%), το σύστημα υγείας- πρόνοιας (7%), οι μεταφορές και οι επικοινωνίες (5,3%) συνιστούν, κατά την έκθεση, τους πρωταθλητές της κακοδιοίκησης. Μπορεί να επαίρεται ο Γ. Αλογοσκούφης για την οικονομική του πολιτική και την οργάνωση των δομημένων ομολόγων, πλην όμως δεν μπορεί να νιώθει υπερήφανος για τις υπηρεσίες των υπουργείων που προΐσταται. Το ίδιο και οι δήμοι στους οποίους ανήκουν από ετών οι Πολεοδομίες, το αμαρτωλό αυτό σκέλος της διοίκησης.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ χωρίς κανένα αντίκρυσμα αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η διακήρυξη του πρωθυπουργού περί «μηδενικής ανοχής» στη διαφθορά. Ας διαβάσει την έκθεση του γενικού επιθεωρητή. Θα μάθει πολλά και κυρίως ότι για να εφαρμοσθεί στην πράξη η μηδενική ανοχή στη διαφθορά χρειάζονται αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί και προπαντός αδιάφθοροι μηχανισμοί, για να μπορούν να ελέγχουν και να παραπέμπουν τους παραβάτες και να επιβάλλουν τα πρόστιμα όπου και όταν πρέπει.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να προχωρήσει στη δημιουργία αδιάφθορων μηχανισμών; Ιδού ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο, φυσικά, δεν θίγει η έκθεση του Λ. Ρακιντζή. Τα όσα συμβαίνουν στον τόπο τον τελευταίο καιρό με τα ομόλογα και τα κρυφά δάνεια, και η αναξιόπιστη στάση της κυβέρνησης μάλλον αποδεικνύουν ότι ο πολίτης δεν μπορεί να περιμένει πολλά.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/06/2007
Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

 

  Σχολιασμός Θέματος «ΕΤΗΣΙΑ έκθεση για διαφθορά-κακοδιοίκηση. Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 16ης Ιουνίου 2023 και συλλογή υπογραφών κειμένου διαμαρτυρίας
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων 
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία 
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ενάντια στην πανουργια του λογου του Χατζηκωσταντινου Γ.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα