Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8214
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Του Καθ. Γιώργου Χαντζηκωνσταντίνου

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/7/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Του Καθ. Γιώργου Χαντζηκωνσταντίνου

Όπως συνήθως συμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων, οι ρήξεις δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε ευχάριστες. Είναι, εντούτοις, πάντοτε απαραίτητες στο μέτρο που κανείς επιθυμεί την αλλαγή και την επικράτηση του δικαίου. Οι ιδιοτελείς, πάντως, σκέψεις, που σχετίζονται με την προσωπική επιτυχία και την καλοπέραση, συχνότατα πρυτανεύουν. Έτσι διατηρείται η αέναη αυτή σύγκρουση μεταξύ συντήρησης και προόδου.

Αναλογίσθηκε πράγματα που έκανε και δεν θα έπρεπε να κάνει, αλλά και πράγματα που τόλμησε και για τα οποία αισθάνθηκε υπερήφανος. Συχνά η αναποφασιστικότητα και το ξαφνικό τον απέτρεψαν να λειτουργήσει ρηξικέλευθα και στη συνέχεια μετάνιωσε γι’ αυτό, καθώς συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος δεν γυρνά πίσω.

Αναρωτήθηκε για το αν είναι έτοιμος και ικανός να φτιάξει το ισοζύγιο, και τον απολογισμό της ζωής του. Θα ήταν μια προσπάθεια ελλιπής, σκέφτηκε, καθώς τούτο δεν απαιτεί μόνο την δική του άποψη και εκτίμηση, αλλά προϋποθέτει και  την ακριβή, κατά το δυνατό, γνώση  της έξωθεν μαρτυρίας. Τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτόν; Στην σκέψη τους υπερτερούν τα καλά και γενναία που πιθανώς έπραξε, ή τα κακά και δυσάρεστα που μάλλον δεν απέφυγε;

Ο απολογισμός του φάνηκε δύσκολος. Κατάλαβε ότι όλη του η ζωή στον πολυτάραχο τόπο του, στον πολυτάραχο πλανήτη του, ξετυλίχθηκε μέσα σε ένα στρόβιλο πραγματικοτήτων και ψευδαισθήσεων, αντικειμενικών καταστάσεων και εικονικοτήτων, πληροφόρησης και παραπληροφόρησης, αλήθειας και ψεύδους, σκοπιμότητας, εντιμότητας και προκλητικής συχνά αδιαφάνειας.

Σκέφτηκε αμέσως τους άλλους, όλους εκείνους τους πιο γενναίους και πιο δειλούς από αυτόν. Σκέφτηκε τους περισσότερο ή λιγότερο αποφασιστικούς, τους κατ’ άλλους επιτυχημένους και τους κατ’ άλλους αποτυχημένους. Συνειδητοποίησε το ρόλο των κριτηρίων για τις εκτιμήσεις αυτές και στο μυαλό του αναδείχθηκε η ανθρώπινη σχετικότητα. Τι σημαίνει άραγε επιτυχημένος και τι αποτυχημένος;

Επιχειρώντας να κατανοήσει καλύτερα το μέγεθος της σχετικότητας  της ανθρώπινης αλήθειας, έφερε στο μυαλό του τα λόγια του Πολύβιου Δημητρακόπουλου που στη “Σιδηρά Διαθήκη” του τόνιζε: «Σπανίως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται όπως βλέπει, δυστυχώς συνήθως βλέπει όπως αντιλαμβάνεται».

Αναλογίσθηκε τις βασικές αξίες με τις οποίες η γενιά του γαλουχήθηκε. «Η αγάπη για την Ελευθερία, η αγάπη για την Δημοκρατία, για την Ισότητα, την Δικαιοσύνη, την Εθνική Υπερηφάνεια, την Συλλογικότητα, το Κοινό Συμφέρον, το Δημόσιο Αγαθό, την Αδελφοσύνη, τον Ανθρωπισμό, τον σεβασμό της Ζωής και η αγάπη για τόσες άλλες αξίες, δεν μπορούσε να είναι αμέτοχη σε κάθε εγχείρημα απολογισμού της προσωπικής του περιπέτειας. Το εγχείρημα του τελικού απολογισμού γινόταν ακόμα πιο περίπλοκο. Μεταξύ πραγματικοτήτων και ψευδαισθήσεων, αρχών και αξιών, σχετικοτήτων  και απολυτοτήτων, αισθάνθηκε αδύναμος να φτιάξει το ισοζύγιο της ζωής του.

Δεν απέφυγε, τότε, την ερώτηση: «Υπήρξε πραγματικά ποτέ ελεύθερος; Τι πράγματι σημαίνει γι’ αυτόν ελευθερία; Θυμήθηκε τον Κορνήλιο Καστοριάδη που έλεγε: « Τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την ζωή. Όμως αν τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την ζωή, τότε η ζωή δεν αξίζει τίποτε».

Και έτσι εν μέσω σκέψεων και προβληματισμών, αναμνήσεων και πραγματικοτήτων, το μυαλό του έφθασε σ’ αυτά τα αλλόκοτα που σήμερα συμβαίνουν στη χώρα του. Τα συνδύασε με  τις εμπειρίες του παρελθόντος του, αλλά και με τα ερωτήματα του για την ελευθερία. Υπήρξαν, πράγματι, αυτός και ο τόπος του, ποτέ ελεύθεροι;

Οι σκέψεις του για τους προσωπικούς του απολογισμούς της ζωής υποχώρησαν μπροστά στα βιώματά της βάναυσης υποβάθμισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας του. Η λαίλαπα των πραγματικοτήτων, των υποκρισιών, των ψευδαισθήσεων, των ψευτοδιλημμάτων και των εικονικοτήτων των τελευταίων ετών, η παρακμή, η επικυριαρχία των ιδιοτελών συμφερόντων και η νέο-αποικιακή απειλή, γέμισαν την ψυχή του με αγανάκτηση. Συνειδητοποιούσε ταυτόχρονα την επαναληπτικότητα  των καταστάσεων και την διαχρονική υποβάθμιση της ελευθερίας του.

Ας κάνουν, τον απολογισμό της ζωής μου για μένα οι επόμενοι, σκέφτηκε. Κυρίαρχο τώρα ήταν γι’ αυτόν το αν υπήρξε ποτέ και ακόμα περισσότερο αν είναι σήμερα πραγματικά ελεύθερος. Μαζί του κι όλοι οι άλλοι των οποίων η αντίληψη περί ελευθερίας πιθανότατα διαφέρει.

Σκέφτηκε το τι σημαίνει ανθρώπινη αλλοτρίωση και το πώς το Σύστημα ενσωματώνει στις λειτουργίες και στις σκοπιμότητές του τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Κατάλαβε την ματαιότητα ενός κόσμου χωρίς αντιστάσεις. Η έννοια, το περιεχόμενο, η ουσία της ελευθερίας σταδιακά παραφθείρονταν. Βίωνε μια ψευδαίσθηση  ελευθερίας! Κι αυτός και ο τόπος του!

Κάτω από τις περίπλοκες αυτές συνθήκες αισθάνθηκε έτοιμος να δικαιολογήσει, ή και να συγχωρέσει ακόμη, ανθρώπινες συμπεριφορές υποταγής, ραγιαδισμού ή μικροαστικής ιδιοτελούς νοοτροπίας. Σκέφθηκε όμως, ταυτόχρονα, ότι το να είναι κανείς ελεύθερος, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού με τις οποίες γαλουχήθηκε, είναι και ζήτημα αυτογνωσίας, αντίστασης και ευγενών υπερβάσεων. Είναι ζήτημα ανόρθωσης αναστήματος απέναντι στον ‘Μεγάλο Αδελφό’ που χρόνια τώρα στήνεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων των πολυεθνικών συμφερόντων μιας παγκόσμιας ολιγαρχίας ασύδοτης εκμετάλλευσης των λαών και του φυσικού περιβάλλοντος του μοναδικού του πλανήτη και της μοναδικής του πατρίδας.

Σταμάτησε ν’ αναλογίζεται το παρελθόν. Συνειδητοποίησε όμως και πάλι κάτι που αυτό το παρελθόν του δίδαξε. Συνειδητοποίησε, ότι το να είναι ελεύθερος δεν σημαίνει απλά να μην ενοχλείται πηγαίνοντας στην αγορά, στην εκδρομή, στη δουλειά ή στο καφενείο. Ούτε το να εργαλειοποιείται ασκώντας δήθεν ανεμπόδιστα κριτική στην εξουσία, διατηρώντας το δικαίωμα μιας ελευθερίας του λόγου που φθάνει έως εκεί όπου το δικαίωμά του αυτό θα κριθεί ενοχλητικό. Ούτε το να βαυκαλίζεται , ότι είναι κυρίαρχος και αυτοπροσδιοριζόμενος δια της ψήφου του πολίτη που ορίζει τους αντιπροσώπους του στο Κοινοβούλιο, όταν οι τελευταίοι αυτοί διαγράφονται, δίχως αυτός να ερωτηθεί, όταν αποφασίζουν να πουν κάποια ‘όχι’ επειδή, τάχα, έτσι παραβιάζουν την περίφημη κομματική πειθαρχία. Ούτε το να πιστεύει ότι είναι ένας κυρίαρχος καταναλωτής, όταν γίνεται θύμα μιας ακατάσχετης πολιτικής πειθούς που ευσχήμως βαφτίζεται διαφήμιση, επιχειρώντας δευτερευόντως, βέβαια, να τον πληροφορήσει, πρωτευόντως, όμως, να τον πείσει για τις ανύπαρκτες συνήθως ανάγκες του, που το Σύστημα δημιουργεί στο πλαίσιο μιας ατελέσφορης και, ως αποδεικνύεται, απαράδεκτης τακτικής άκρατου καταναλωτισμού και εικονικής ευημερίας.

Ελευθερία, σκέφτηκε, σημαίνει, σε τελική ανάλυση, υγιής και αληθής αυτοπροσδιορισμός, σημαίνει δικαιοσύνη και αδελφοσύνη, σημαίνει ελεύθερη επιλογή, συνείδηση του κοινού συμφέροντος και βέβαια εξάλειψη των ψευδαισθήσεων, των πολιτικάντικων ψευτοδιλημμάτων, των υποκρισιών και των εικονικοτήτων. Ελευθερία δεν σημαίνει ψευδαίσθηση  ελευθερίας!

Θύμωσε! Το παιχνίδι της δημιουργίας επικοινωνιακών ψευδαισθήσεων ελευθερίας, που έσωθεν και έξωθεν ποικιλοτρόπως επιβάλλονται, πρέπει να πάρει άμεσα τέλος. Γιατί τελικά, άνευ πραγματικής ελευθερίας, δεν υφίσταται και αξιοπρέπεια. Όπως και δεν υφίσταται ελευθερία άνευ διανεμητικής δικαιοσύνης. Κι αυτό πρέπει άμεσα να το αντιληφθούν οι λεγόμενοι ισχυροί, κατανοώντας απλά, ότι οι λαοί γράφουν τελικά την Ιστορία.

Καθώς οι σκέψεις στροβίλιζαν στο μυαλό του, μεταβολιζόμενες σε θυμό, σημασία απόκτησε γι’ αυτόν και πάλι το μέλλον μιας κοινωνίας κοινής και αδιαμφισβήτητης μοίρας, όπου το νέο ιστορικό υποκείμενο θα έπαιρνε, διαμορφούμενο, την τύχη του στα χέρια του. Οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και είναι παντού σιδηροδέσμιοι, έλεγε ο JeanJacquesRousseau. Γι’ αυτό θα πρέπει συνεχώς να αγωνίζονται για την ελευθερία γενόμενοι ικανοί ν’ αντιληφθούν τις δυνάμεις και τα’ αρπακτικά που την επιβουλεύονται.

Αναλογιζόμενος, τώρα το μέλλον, κρίνοντας αυστηρά το παρόν, αισθάνθηκε ν’ αναγεννιέται μέσα του η ελπίδα, καθώς αναγεννιόταν η ψυχή του. Αρκετά με τις υποκρισίες, τα ποσοστά και τους αριθμούς. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι ούτε αριθμοί, ούτε κωδικοί, ούτε νούμερα. Αρκετά με τις δημιουργικές λογιστικές, τις βιωσιμότητες των χρεών, τα δισεκατομμύρια και τις μεταρρυθμίσεις εγνωσμένης πλέον κατεύθυνσης. Αρκετά με τα ψευτοδιλήμματα και τους φόβους, φώναξε δυνατά.

Έφερε στο μυαλό του τις φορομπηχτικές πολιτικές της λιτότητας, την καταστροφική οριζόντια μείωση και επιθετική περικοπή των μισθών και των συντάξεων, την αβάσταχτη ανεργία, τις απολύσεις, τα λουκέτα, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις αυτοκτονίες άτυχων συνανθρώπων, τις προεκλογικές υποσχέσεις και την μετεκλογική εφαρμογή των αντιθέτων. Συνδύασε τα παραπάνω με τους ανεκδιήγητους επαίνους των δήθεν επιφανών της  ‘Ευρωπαϊκής Οικογένειας’(!), επαίνους αμφίβολης αλήθειας και βέβαια εμφανούς σκοπιμότητας: «Είστε στο σωστό δρόμο, έχετε κάνει προόδους, συνεχίστε στο δρόμο αυτό σταθερά, οι θυσίες σας αποδίδουν!». Οι έπαινοι αυτοί των ‘ευαγγελιστών των αγορών’ και φανατικών υποστηρικτών του νεοφιλελεύθερου ουτοπικού δόγματος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, τον άφηναν πλέον, παντελώς αδιάφορο.

Είχε, πια, κατανοήσει και πάλι το νέο παιχνίδι των κυρίαρχων συμφερόντων και των φερεφώνων  τους. Συνειδητοποίησε ξανά την ψευδαίσθηση της ελευθερίας που συστηματικά του σέρβιραν οι επικυρίαρχοι ολιγάρχες της χρηματοοικονομικής  αρπακτικότητας.

Χαμογέλασε με πίκρα, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να τον εμποδίσει να κρίνει ελεύθερα. Κρίνοντας δε ελεύθερα καταλάβαινε τους δικούς τους απύθμενους φόβους, που προσπαθούσαν να τους ξεπεράσουν επιχειρώντας να γεμίσουν  την δική τους ψυχή με τον τεχνητό φόβο των ποικίλης μορφής καταρρεύσεων που θα επισυνέβαιναν, δήθεν, αν δεν συνέχιζε τις θυσίες του για την σωτηρία της απαράδεκτης αναπτυξιακής συνταγής τους. Κι όσο καταλάβαινε, τόσο πιο ελεύθερος αισθανόταν.

Γέλασε, τώρα, δίχως πίκρα! Ήταν έτοιμος να αγωνισθεί ενάντια στις εικονικότητες, στα ψευτοδιλήμματα και στις ψευδαισθήσεις. Έβαλε την ελευθερία, σε προτεραιότητα. Πρώτα η ελευθερία και μετά η ασφάλεια, έκραξε! Ενθουσιάστηκε στην σκέψη, ότι αντί να υποτάσσεται στις επιταγές μιας υπερφίαλης ολιγαρχίας της οικονομικής υπερβολής, μπορεί να αλλάξει την Ιστορία. Άλλωστε, έτσι πάντα συνέβη στην διάρκεια της εξέλιξης της ανθρώπινης περιπέτειας. Ήταν έτοιμος, πλέον, ν’ αγωνιστεί γι’ αυτό!

 

Σημείωση : Ο Καθ. Γ.Χατζηκωνσταντίνου δίδαξε στο Α.Π.Θ και στο Δ.Π.Θ. επί 35 έτη. Υπήρξε Πρόεδρος Τμήματος και Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης (2009-2012). Ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Valahia της Ρουμανίας. Είναι σήμερα Πρόεδρος της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης

  Σχολιασμός Θέματος «ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Του Καθ. Γιώργου Χαντζηκωνσταντίνου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογία Εισοδήματος Φυσικων-Νομικών Προσώπων Συμπλήρωμα Τόμων A,΄Β.΄Γ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα