Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
16/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10446
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γενέθλια λιτότητας γιορτάζει ο "σούπερ Μάριο".Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/7/2013   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός
Ένας χρόνος από τη στροφή στην πολιτική της ΕΚΤ και τη δήλωση Ντράγκι που ηρέμησε τις αγορές η ουσιαστική πολιτική των ιθυνόντων της ευρωζώνης δεν έχει αλλάξει: χρήμα για τις τράπεζες, εξοντωτική λιτότητα για τις κοινωνίες

Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ*

 Ένα χρόνο πριν, στις 26 Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προέβαινε σε μία δήλωση που έμελλε να κάνει αίσθηση. «Είναι μέσα στις αρμοδιότητες μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να διατηρήσει το ευρώ. Και πιστέψτε με θα είναι αρκετό», δήλωνε πέρυσι τέτοια εποχή ο Ντράγκι σε ομιλία του ενώπιον τραπεζιτών του Λονδίνου.
 Ήταν η εποχή που έμπαινε και η Ιταλία στο «κλαμπ της κρίσης», οι αναλύσεις για επικείμενο Grexit έδιναν και έπαιρναν και το αδιανόητο, η πιθανότητα να διαλυθεί το ευρώ, έμοιαζε πλέον με εφικτό σενάριο.
 Η δήλωση-απειλή του Ντράγκι, που ορισμένοι αναλυτές παρομοίασαν με τα πυρηνικά όπλα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου που λειτουργούσαν αποτρεπτικά, ήταν το πρώτο σήμα που έστελνε η νέα ηγεσία στις αγορές, ότι η ΕΚΤ δεν είναι πλέον διατεθειμένη να παρακολουθεί απαθής, αλλά «θα κάνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο», θα ρίξει δηλαδή χρήμα μέσω της αγοράς ομολόγων, όπως έκαναν ήδη η αμερικανική Fed, η τράπεζα της Αγγλίας και η τράπεζα της Ιαπωνίας.
 Έξι εβδομάδες ακόμη παρασκηνιακών διαβουλεύσεων κατέληξαν στο να ανακοινώσει το Σεπτέμβριο η ΕΚΤ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γνωστό με την κωδική ονομασία «Έκτακτες Νομισματικές Συναλλαγές», υποσχόμενη την απεριόριστη αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων. Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας έπεσαν, η κρίση φάνηκε προς στιγμήν να ελέγχεται και ο Ντράγκι απέκτησε το προσωνύμιο «σούπερ Μάριο».

 Δισεκατομμύρια στο βρόντο...

 Τι άλλαξε με την επίμαχη δήλωση Ντράγκι; Πριν τη δήλωση αυτή η ΕΚΤ παρενέβαινε με μισή καρδιά στις αγορές ομολόγων, μέσω ενός προγράμματος το οποίο αποκαλούνταν Πρόγραμμα Αγοράς Χρεογράφων. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 2010 στο απόγειο της ελληνικής κρίσης και αποσκοπούσε μέσω της αγοράς αρχικά ελληνικών ομολόγων, να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης.
 Μεταξύ 2010 και 2011, η ΕΚΤ αγόρασε 200 δισ. ευρώ σε ελληνικά, ιρλανδικά, πορτογαλικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα. Το πρόγραμμα δεν κατάφερε ωστόσο να αποτρέψει την μετάδοση της κρίσης, από την Ελλάδα, στην Ιρλανδία και την  Πορτογαλία, καθώς και από το να κτυπήσει η κρίση την Ισπανία και την Ιταλία, να «καταπιεί» την Κύπρο, να απειλήσει τη Σλοβενία και να συνεχίζει να είναι σοβαρή απειλή για την ισχυρή γαλλική οικονομία.
 Οικονομικοί παρατηρητές αποδίδουν την αποτυχία της ΕΚΤ στο γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα επέμενε να μιλά για «περιορισμένη» και «προσωρινή» δράση, καθότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θεωρούνταν ότι παραβιάζει τις ευρωπαϊκές συνθήκες περί μη διάσωσης των κρατών-μελών και συναντούσε την έντονη αντίδραση της Μπούντεσμπανκ και μέρους του συντηρητικού πολιτικού κατεστημένου της Γερμανίας.

 Συστημική η κρίση

 Από την πρώτη στιγμή ωστόσο ήταν εμφανές ότι η κρίση ήταν συστημική. Ήταν ένα ακόμη επεισόδιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Οι εστίες που θα χτύπαγε η κρίση είχαν από πολύ νωρίς χαρτογραφηθεί: δεν ήταν άλλοι από τους ασθενείς κρίκους, τα «προβληματικά» κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κρούση των οποίων θα έφερνε στην επιφάνεια την «ατελή» αρχιτεκτονική του ενιαίου νομίσματος.
 Με το νέο πρόγραμμα των «Έκτακτων Νομισματικών Συναλλαγών(OMT)»,  η ψυχολογία των αγορών υποτίθεται άλλαξε αφού είδε μία πιο αποφασιστική ΕΚΤ να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «πυρηνικό της οπλοστάσιο» για να αποτρέψει τη διάχυση της κρίσης σε δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, την ισπανική και την ιταλική, που θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ. 
  Στο απόγειο της κρίσης πέρυσι τον Ιούλιο τα επιτόκια των ισπανικών και ιταλικών δεκαετών ομολόγων έφθαναν σε επίπεδα ρεκόρ, στο 7,4% και 6,5% αντίστοιχα. Αν έμεναν εκεί θα σήμαινε το κλείσιμο των διεθνών κεφαλαιαγορών για τις δύο αυτές χώρες, οι οποίες θα αναγκάζονταν να ζητήσουν οικονομική βοήθεια από την τρόικα(ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Μία βοήθεια που θα απαιτούσε αστρονομικά ποσά-το ιταλικό δημόσιο χρέος ξεπερνά τα δύο τρισ. ευρώ-και θα πολλαπλασίαζε τις φωνές για διάλυση ή μετασχηματισμό της ευρωζώνης σε ένα πιο σκληρό πυρήνα «αξιόπιστων» κρατών μελών.
 Τα επιτόκια έπεσαν στο 4,4% και 4,6% αντίστοιχα μετά τις δηλώσεις Ντράγκι, παραμένοντας σχετικά χαμηλά και οι αγορές ηρέμησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η πρόθεση της ΕΚΤ να «τυπώσει» χρήμα δεν έγινε ποτέ πράξη. Αλλά και αν γινόταν τι θα άλλαζε πραγματικά; Στις ΗΠΑ η Fed έχει τυπώσει τρισεκατομμύρια δολάρια, έχει υποτίθεται θετική ανάπτυξη σε αντιδιαστολή με τη δεύτερη χρονιά ύφεσης στην οποία εισέρχεται η ευρωζώνη, αλλά το χρήμα ουδέποτε έχει φθάσει στα κατώτατα στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας, όπως ήλθε να μας θυμίσει με τραγικό τρόπο η πρόσφατη πτώχευση της αμερικανικής μεγαλούπολης του Ντιτρόιτ.
 Στην ευρωζώνη η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 12,2%, στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου ξεπερνά το 25%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, θορυβώντας ακόμη και τους Ευρωπαίους ηγέτες που με παχιά λόγια και… πρωτοβουλίες, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν.
 Μετά άλλωστε μία σχετικά μακρά περίοδο ηρεμίας, η κρίση έχει αρχίσει και δείχνει ξανά τα δόντια της, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η αδυναμία υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων και η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια έχει καταστήσει επισφαλές το μέλλον πρόσφατα εκλεγμένων κυβερνήσεων, ανεβάζοντας ξανά τα spreads.
 Από την άλλη η διαφαινόμενη πρόθεση της αμερικανικής Fed να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθιστά την ΕΚΤ μοναδική πηγή διεθνούς ρευστότητας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το ΔΝΤ τον τελευταίο καιρό πιέζει όλο και περισσότερο την ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια, να βάλει μπρος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και να διευκολύνει το δανεισμό των τραπεζών και κατ’ επέκταση των επιχειρήσεων, βλέποντας να πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα στον ουρανό της παγκόσμιας οικονομίας.

Διαφωνεί ο Βάϊντμαν Επιπλέον η ΕΚΤ έχει να λύσει και το πρόβλημα των εσωτερικών της αντιθέσεων. Η Μπούντεσμπανκ και ο πρόεδρος της Γιενς Βάϊντμαν έχουν αντιταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, θεωρώντας ότι αντιβαίνει τις ιδρυτικές εντολές της τράπεζας. Γερμανοί πολιτικοί αμφισβητούν τη συνταγματικότητα των αποφάσεων της ΕΚΤ και περιμένουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης. Στην πράξη το Ανώτατο γερμανικό Δικαστήριο δεν μπορεί να κάνει και πολλά, να εμποδίσει δηλαδή την ΕΚΤ να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, αλλά σίγουρα μία απόφαση που θα εγείρει θέμα συνταγματικότητας θα επέφερε σοβαρό πολιτικό πλήγμα.
 Αναλυτές και οικονομολόγοι θεωρούν ότι η πολιτική της ΕΚΤ παραβιάζει τις ιδρυτικές συνθήκες της ΕΕ. Ανησυχίες που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ουσία, όσο με το φόβο που εδράζεται στην γερμανική κοινή γνώμη, ότι το Βερολίνο θα κληθεί να πληρώσει το κόστος των αποφάσεων της ΕΚΤ.
 Ένα χρόνο μετά την περιβόητη δήλωση Ντράγκι, η ευρωζώνη δείχνει να παραμένει στο σημείο μηδέν: Το αδιέξοδο της σκληρής λιτότητας που έχει προκαλέσει κοινωνικές εκατόμβες στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, την εμμονή στη λογική του Μάαστριχτ και μάλιστα επαυξημένη με τη νέα γερμανική απαίτηση για μηδενικά ελλείμματα και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μάλιστα σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης. Το μαχαίρι δεν βρίσκεται τόσο στους όποιους χειρισμούς της ΕΚΤ, η οποία ούτως ή άλλως έχει στο νου της τις αγορές και όχι την κοινωνία, αλλά στη ριζική ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα…


  Σχολιασμός Θέματος «Γενέθλια λιτότητας γιορτάζει ο "σούπερ Μάριο".Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Γεωργίου Στ. Αληφαντή

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα