Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
11/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2188
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙ

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/10/2013 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

Του Γιώργου Θ. Χατζηκωνσταντίνου

Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπ. Θράκης

Το έτος 1995, μόλις πέντε περίπου έτη μετά την ανακήρυξη της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», στο αφιέρωμα της ¨LeMondeDiplomatique¨ (τεύχος 6, σελ. 14), ο Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας DenisClercέγραφε:

«…….Στις μέρες μας δεν γεννιέται κανείς φτωχός, γίνεται. Αυτή είναι η καινοτομία…… Η φτώχια δεν είναι ένδειξη μιας κοινωνίας που αδυνατεί να παράγει πλούτο, αλλά το προϊόν μιας κοινωνίας, η οποία θέλει να μεγιστοποιήσει τον πλούτο που μπορεί να παράγει ο καθένας και η οποία απορρίπτει τους άλλους. Με την έννοια αυτή, η παραγωγή προϊόντων και η παραγωγή φτώχειας συμβαδίζουν…..»

Η ύπαρξη και η μεγέθυνση της φτώχειας, η αυξανόμενη και ήδη ανυπόφορη ανεργία, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η συνοδευτική των ανωτέρω εγκληματικότητα, αλλά και η βία και η ξενοφοβία που συνήθως συνυπάρχουν με ένα έκδηλο ή υφέρποντα  ρατσισμό, βρίσκονται στη βάση σοβαρών κινδύνων που σχετίζονται με την απειλητική εμφάνιση μορφών εκφασισμού και με την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.

Η διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ο εκφασισμός της κοινωνίας, αντιπροσωπεύουν σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη τους οποίους γνωρίζουν άριστα, τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκφράζουν την οικονομική εξουσία. Τα τελευταία, έχοντας ανεξέλεγκτα γιγαντωθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια, εξακολουθούν να εμφανίζονται δέσμια ενός παράδοξου οικονομικού ορθολογισμού που στερείται παντελώς κοινωνικής ευαισθησίας και στοχεύει συνειδητά στη μεγιστοποίηση του κέρδους, στην κατάκτηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά και στην απόλυτη κυριαρχία των αγορών και των επιχειρήσεων επί του κοινωνικού συνόλου .

Ο κίνδυνος της διατάραξης της κοινωνικής συνοχής, ως αποτέλεσμα των εντάσεων που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται στο πλαίσιο ενός οικονομικού συστήματος προσανατολισμένου στην υπηρεσία των αγορών και όχι της κοινωνίας, παρουσιάζεται αυξημένος τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκλαμβάνει μάλιστα υπολογίσιμες διαστάσεις και απειλεί τις πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες, ενώ δημιουργεί σοβαρά ρήγματα στις συνειδήσεις των ανθρώπων που δυστυχώς γίνονται μάρτυρες μιας σοβαρής καταστρατήγησης της διανεμητικής δικαιοσύνης και μιας υποβάθμισης του αισθήματος της συλλογικότητας. Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, της ανέχειας, της ανεργίας και της σύγχυσης που συμπλέει με την αναζήτηση της χαμένης ταυτότητας των ανθρώπων, στο βωμό της εγκαθίδρυσης μιας Νέας Παγκόσμιας Νεοφιλελεύθερης Τάξης, εμπεριέχει την δυνατότητα εκδήλωσης ανεξέλεγκτων κοινωνικών και πολιτικών γεγονότων, όπως ταραχών και εξεγέρσεων ή εμφιλιοπολεμικών καταστάσεων των οποίων οι υλικές και ψυχολογικές επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες.

Τα φαινόμενα της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του λαού επιτείνονται στο βαθμό που αντί να εφαρμοστούν μέτρα κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομής του εισοδήματος για την αντιμετώπισή τους, προωθούνται παράλογα μέτρα λιτότητας, στο όνομα μια οιονεί δημοσιονομικής εξυγίανσης, σε περίοδο βαθειάς κρίσης και, βέβαια, στο όνομα μιας αμετανόητης και αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης οικονομικής συνταγής.

Την οικονομική αυτή συνταγή, η οποία φαίνεται να είναι ασύμβατη με την οποιαδήποτε οικονομική θεωρία, στηρίζουν, με ιεραποστολικό φανατισμό, ιδεοληπτικά εμμένοντες κύκλοι του χρηματοοικονομικού τομέα, που, δυστυχώς, αφού κατάφεραν να επιβάλλουν το χρήμα ως υπέρτατη αξία την ανθρωπότητας, οδήγησαν και στην οικονομική κρίση που ξέσπασε το έτος 2008 εν μέσω τοξικών ομολόγων και καταρρεύσεων μεγάλων ιδιωτικών τραπεζικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και αλλού.

Οι κύκλοι αυτοί διακρίνονται από κάθετη αντικρατική αντίληψη και συμπεριφορά, από έντονη αντιπάθεια προς κάθε μορφή κοινωνικού ή κρατικού ελέγχου, από εμμονή στην αποθέωση των κερδοφοριών, από επιθυμία ιδιωτικοποίησης παντός δημόσιου αγαθού, από επιθετική ανταγωνιστική τακτική και βέβαια από αρπακτική νοοτροπία που χαρακτήρισε ολόκληρη την προ της εκδήλωσης της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης περίοδο διεθνώς, αλλά και μετά.

Στους καιρούς αυτούς που διακυβεύεται το κύρος  και η αξιοπιστία του καπιταλιστικού συστήματος και που οι ανησυχίες για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μεγαλώνουν, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι χρηματοοικονομικοί κύκλοι και τα πολυεθνικά τους συμφέροντα, εξακολουθώντας να παρουσιάζονται προβληματικοί στη σύλληψη της πραγματικότητας, λειτουργούν προς την ίδια πάντα κατεύθυνση, επιχειρώντας να επηρεάσουν πολιτικές, αναδιαρθρώσεις ή μεταρρυθμίσεις προς ίδιον όφελος. Αντιδρούν, συνήθως, σε εντολές των Κοινοβουλίων ή σε κυβερνητικές εντολές. Αντιδρούν στη βούληση των πολιτικών δυνάμεων και του εκλογικού σώματος, όταν αυτή αντιτίθεται στα ιδιοτελή επιχειρηματικά τους συμφέροντα και στις αποδόσεις των συσσωρευμένων κεφαλαίων τους. Εξακολουθούν να ερμηνεύουν τα πράγματα κατά το δοκούν, πεπεισμένοι, ως φαίνεται, ότι ως κύκλοι «εκλεκτοί και πεφωτισμένοι» κατέχουν την οικονομική αλήθεια, την οποία συνήθως στηρίζουν στους πλέον παράδοξους και αφαιρετικού περιεχομένου υπολογισμούς. Και υποστηρίζουν με εκχυλίζουσα  φονταμενταλισμού βεβαιότητα, ότι το φως μεγαλώνει στο βάθος του τούνελ, ότι η ανάπτυξη (της οποίας η κατεύθυνση και η ποιότητα δεν προσδιορίζονται) έρχεται ως θύελλα που θα σαρώσει την κρίση και ότι η λατρεμένη τους νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποιητική συνταγή θα οδηγήσει στην ευημερία του πολυθρύλητου “παγκόσμιου χωριού” (!) τους. Βέβαια, μέσα στη δυστυχία της κατάρρευσης που προκάλεσαν, βεβαιώνοντας παλιότερα τους λαούς (1980-1990) ότι ουδείς θα μείνει τελικά ανικανοποίητος από την  νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση τους, προκαλούν πλέον τον πικρό γέλωτα αλλά και την οργή των θυμάτων τους.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η γνωστή πλέον στην χώρα μας υπερχρέωση των νοικοκυριών που απειλεί με την σειρά της την κοινωνική συνοχή και συνοδεύεται από αδιέξοδα και αυτοκτονίες, σίγουρα δε και σε εμφανέστατη αδυναμία πληρωμών. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας υπερχρεώθηκαν σε έναν απρόσωπο και σκληρό τραπεζικό μηχανισμό υψηλής τεχνολογίας που δεν διανοείται, ακόμη και σήμερα, σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης και ύφεσης, να αποστεί της μονοδρομικής λογικής και πορείας του. Παγιδεύτηκαν στα γρανάζια, ενός απρόσωπου συστήματος λογαριασμών και κωδικών, όπου συχνότατα παραβιάζεται ο σεβασμός της προσωπικότητας (βλ. εισπρακτικές εταιρίες, εταιρίες ενημέρωσης κλπ.) και τα προσωπικά δεδομένα παραβιάζονται επίσης ή γίνονται αντικείμενο συναλλαγής.

Στον Ευρωπαϊκό Νότο, στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, μορφές συμβολικής βίας αναπτύχθηκαν κατά κόρο και εισπρακτικοί μηχανισμοί, όπισθεν των οποίων κρύφτηκαν με μαεστρία οικονομικά συμφέροντα των «εκλεκτών», οδήγησαν πλήθος εξαρτημένων από την υπερχρέωση ανθρώπων στη μείωση της δραστηριότητας τους, στην ψυχολογική βάσανο, στη στέρηση της χαράς της ζωής, στην απώλεια της γαλήνης και της ηρεμίας, στην αλλοίωση της αυτοεκτίμησης, στην οργή, αλλά και στην απώλεια κάθε είδους εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική και σ’ αυτή την ίδια την κοινωνία.

Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια και καιροσκοπικό ατομικισμό, ενώ γιγάντωσαν την αδιαφορία για τα κοινά, για την πολιτική και για τις αξίες που αποτελούσαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των ανθρώπων. Τούτο, παρά τις ήδη καθυστερημένες εκκλήσεις για αλληλεγγύη και συλλογικότητα. Η ανασφάλεια που προέκυψε από την οικονομική και ηθική κρίση, συνδυαζόμενη με την διαπίστωση ότι η κοινωνία θα πληρώσει τελικά την ζημία που άλλοι αμετανόητοι δημιούργησαν, βρίσκεται στη βάση των ενδείξεων, της διατάραξης της κοινωνικής συνοχής. Ο εκφασισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αποτελούν μερικές μόνο από τις ενδείξεις αυτές.

Σήμερα, πλέον, οι σκεπτόμενοι πολίτες, αλλά και γενικότερα ίσως η κοινή γνώμη, όπως άλλωστε και αναμφίβολα οι ειδικοί, γνωρίζουν σαφώς ότι οι στρατιές των ανέργων, η κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων, η περίφημη ελαστικοποιήση της αγοράς εργασίας, οι απολύσεις, η κρίση του ασφαλιστικού συστήματος, η υπερχρέωση, η αδυναμία ανταπόκρισης στις συνεχώς αυξανόμενες φορολογικές υποχρεώσεις και η επικοινωνιακή τακτική μιας αμφιβόλου ποιότητας και στόχων τηλεκατανάλωσης, λειτουργούν ως μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου και χειραγώγησης. Τούτο συνειδητά ή ασυνείδητα διογκώνει την οργή, την αγανάκτηση και την επιθετικότητα, περιορίζει τις ανθρώπινες ευαισθησίες, οδηγεί σε ακραίες πολιτικές επιλογές και στη βία, τελικά όμως διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και άρα την κοινωνική ειρήνη.

Προ της υποβόσκουσας αυτής αναταραχής η οποία επιδεινώνεται λόγω και της φτωχοποίησης και της προλεταριοποίησης της άλλοτε ισχυρής μεσαίας τάξης, ερωτηματικά διάφορα εγείρονται αμείλικτα. Τι απέγιναν τελικά τα περίφημα «τοξικά ομόλογα»; Μήπως το βάρος τους ανέλαβαν τελικά οι κοινωνίες; Ποιος τελικά πληρώνει τις ζημιές ενός σαθρού παγκοσμίως τραπεζικού συστήματος; Μήπως τις επωμίστηκαν οι κοινωνίες; Πως ξαφνικά τα χρηματιστήρια παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, έστω και κατά περιόδους, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης; Κι αν τα πάντα ερμηνεύονται σε όρους ανταγωνισμού, τι γίνεται τελικά με την ζήτηση; Είναι δυνατό να αυξηθεί αυτή και να ξαναζωντανέψει την αγορά με τραυματικές πολιτικές λιτότητας και εισοδηματικής κατάρρευσης; Και πως τελικά οι περίφημοι επενδυτές θα επενδύσουν υπό καθεστώς αρνητικών ποσοστών ανάπτυξης; Ποιο είναι το όνειρο για το μέλλον; Που βρίσκεται η αναδιανεμητική δικαιοσύνη; Τέλος, αφού οι κοινωνίες επωμίζονται τελικά τις αβεβαιότητες των κρίσεων, αναλαμβάνοντας να καλύψουν τις ζημίες εκείνων που φυσιολογικά θα έπρεπε να τις επωμισθούν, γιατί να μην σκέφτεται ο καθείς, ότι οι χοροί στήνονται και ξαναστήνονται διαχρονικά εμποδίζοντας το μέτρο και το δίκαιο να επιβληθούν;

Τα ερωτήματα αυτά αναμένουν απάντηση, εδώ και καιρό! Έως ότου απαντηθούν οι αντιδράσεις θα συνεχίζονται. Λέγει κάπου ο Ελύτης: «Θα ’ρθει ο καιρός που ο φελλός θα μιμηθεί την άγκυρα και θα κλέψει την ομορφιά του βυθού». Φοβάμαι ότι τον καιρό αυτό βιώνουμε σήμερα.

  Σχολιασμός Θέματος ««ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»Του Γιώργου Θ. Χατζηκωνσταντίνου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπ. Θράκης»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"

 17/10/2018 
 

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

 17/9/2018 
 

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

 5/7/2018 
 

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique

 19/6/2018 
 

Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique

 29/5/2018 
 

BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

 23/5/2018 
 

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

 23/4/2018 
 

Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

 26/3/2018 
 

ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

 21/3/2018 
 

Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις

 15/3/2018 
 

Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint

 15/3/2018 
 

«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

 26/2/2018 
 

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»(1 σχόλιo/α)

 22/2/2018 
 

Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 1/2/2018 
 

Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

 16/1/2018 
 

Το 2018 η χρονιά της Ευρώπης;Άρθρο του Τομά Πικετί

 15/1/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)
ΠΟΛ. 1219 /4-12-2018 Χρόνος έκπτωσης ασφαλιστικών εισφορών (Ε.Φ.Κ.Α) από τα ακαθάριστα έσοδα μη μισθωτών.
ΠΟΛ. 1220 /30-11-2018 Κοινοποίηση της διάταξης των άρθρων 68 του Ν.4386/2016, 71 του Ν.4554/2018 και της γνωμοδότησης 145/2017 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Νέο πολυνομοσχέδιο: Χωριστές δηλώσεις, διορθώσεις Ε9 νόμου 4446/2016, κατάργηση μείωσης συντάξεων κ.ά.
ΠΟΛ. 1216 /29-11-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν.3986/2011 σε σχολικούς συνεταιρισμούς του άρθρου 46 του ν.1566/1985.
ΠΟΛ. 1215 / 26-11-2018 Συμπλήρωση της ΠΟΛ. 1252/2015 εγκυκλίου, αναφορικά με τη μη επιβολή του προστίμου της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013 κατά τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικές Χρηματιστηριακών προβλέψεων των ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ ΚΙΜΩΝ - ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα