Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
14/11/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 9099
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τι σας ενοχλεί κυρία μου;» είναι η ερώτηση που της γίνεται...
Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου 
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο,

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2013 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία»

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα.

τζανι βατιμο κορυφαιος ιταλος φιλοσοφος

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.
Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όμως, ο Βάτιμο (ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με το κόμμα Ιταλία των Αξιών, του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο ντι Πιέτρο) εμφανίζεται απαισιόδοξος σχετικά με την οικονομική κρίση που διέρχεται όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και υποδεικνύει ως μόνη αντίδραση «ένα μη βίαιο αντάρτικο». Στόχος του, «να περιοριστούν, αν μη τι άλλο, οι ζημιές της οικονομικής απολυταρχίας». Οσο για τη Χρυσή Αυγή, θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά και της «νοσταλγίας των συνταγματαρχών» που εκφράζεται από μια μειοψηφία των Ελλήνων.

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια θα αυξάνεται, γιατί δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος»

«Η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Τώρα που δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»

Συνέντευξη στον Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελλάκη

• Πώς βλέπετε τις εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη τη μεσογειακή Ευρώπη;

Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Φοβάμαι ότι τα μέτρα λιτότητας, εκτός από τον στραγγαλισμό της Ελλάδας, θα πετύχουν σύντομα και εκείνον της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και στην Ιταλία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, η χώρα θα πεινάσει. Το πιο φοβερό είναι ότι τον σεβασμό αυτόν οι πολιτικοί μας αποφάσισαν να τον εντάξουν στο Σύνταγμα, αδιαφορώντας για το ότι το οικονομικό μας σύστημα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, για το ότι πολλές βιομηχανίες είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και πωλούνται συνεχώς σε ξένους επενδυτές. Πιστεύω πως όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια έντονη κοινωνική σύγκρουση, με τον φασιστικό κίνδυνο να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το λέω αυτό, διότι δεν τρέφω αυταπάτες ότι η κοινωνική σύγκρουση θα καταφέρει να μας φέρει την επανάσταση. Στην Ιταλία, αντίθετα, δυναμικές παρόμοιες με τις σημερινές είχαν αποτέλεσμα να ευνοηθούν μορφές διακυβέρνησης έντονα συντηρητικές.

Θα μπορούσε να μας σώσει, ίσως, μια μεγαλύτερη πολιτική ζωτικότητα, η οποία να ξεκινά από τη βάση, από τις πλατείες, με δράση και στρατηγική, συντονισμένες με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

• Και ποιος είναι ο ρόλος της πολιτικής, αν ακόμη υφίσταται, σε όλο αυτό το σκηνικό;

Προς το παρόν θεωρώ ότι καταφέρνει μόνο να πολλαπλασιάζει τις εντάσεις, και αυτό εξηγείται με το ότι η εξουσία των τραπεζών και των τεχνοκρατών απαιτεί να σιωπήσει κάθε άλλη φωνή. Φοβάμαι, βέβαια, ότι ο κόσμος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να σωπαίνει: η μόνη λύση για τους πολίτες και την πολιτική που δεν θέλουν «να το βάλουν κάτω», είναι να εντείνουν την παρουσία τους στους δρόμους και στις πλατείες. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των δεξιών δυνάμεων, όπως ήδη συμβαίνει, άλλωστε, στη χώρα μου. Οπως βλέπουμε να γίνεται με την καταστολή του κινήματος που εναντιώνεται στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που, στα σχέδια των εμπνευστών της, θα πρέπει να συνδέσει το Τορίνο με τη Λιόν. Παίρνω προσωπικά μέρος στο κίνημα αυτό και τελευταία έχουν φτάσει να απαγγέλλονται στα μέλη του ακόμη και κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης. Η κοινωνική δυσαρέσκεια, παρά ταύτα, δεν θεωρώ πως θα σταματήσει να αυξάνεται. Και το γιατί είναι απλό: εγώ δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος. Αρα, πώς να μην αντιδράσει ο κόσμος;

• Πιστεύετε ότι η Ελλάδα ήταν όντως ένα πειραματόζωο, για να διαπιστώσουν οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν με τη συνταγή της λιτότητας;

Τείνω να πιστεύω πως η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή, ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, τώρα που οι Ελληνες δεν έχουν σχεδόν τίποτα άλλο να προσφέρουν. Θεωρώ ότι τα επόμενα θύματα θα είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν μια οικονομική τρομοκρατία που θα αναγκάσει τα συνδικάτα, παραδείγματος χάρη, να δεχτούν συνθήκες εργασίας με πολύ λιγότερα δικαιώματα. Ολα αυτά, όμως, προκαλούν τελικά ένα βραχυκύκλωμα, διότι βλέπουμε ότι στον ευρωπαϊκό Νότο η εσωτερική κατανάλωση μειώνεται διαρκώς λόγω του ότι ο κόσμος, πλέον, δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Μέχρι ποιου σημείου, λοιπόν, θέλουν να φτάσουν οι κύριοι αυτοί; Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία σε χώρες που παράγουν αγαθά, τα οποία θα είναι αναγκασμένες να στέλνουν στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε με τις αποικίες τους περασμένους αιώνες; Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, στην πιο χαμηλή δυνατή τιμή; Νομίζω πως όταν το τραβάς συνεχώς το σκοινί, κάποια στιγμή σπάει.

• Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο λόγος της Αριστεράς, με έναν ρεαλιστικό και όχι δογματικό τρόπο;

Η Αριστερά, στην οποία νιώθω ότι ανήκω, πρέπει να πει ότι επιβάλλεται να πολλαπλασιαστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις για να περιοριστεί, τουλάχιστον, η συνολική ζημιά. Η περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι ηθικά απαράδεκτη και σε τελική ανάλυση αναποτελεσματική, διότι αργά ή γρήγορα προκαλεί τεράστιες εντάσεις. Το σύστημα, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε και να αυτοκαταστραφεί. Η αυτοκτονία του καπιταλισμού, φυσικά, είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ενδεχόμενη αυτή αυτοκαταστροφή μπορεί να προκαλέσει αμέτρητα θύματα στον απλό κόσμο που υποφέρει. Από τη μία έχουμε τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας που μας στραγγαλίζει και μειώνει τις ατομικές μας ελευθερίες. Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος εκτεταμένων ταραχών. Είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην πανούκλα και τη χολέρα. Αλλά εκ των δύο κακών προτιμώ, τουλάχιστον, να πεθάνω όρθιος.

• Τι έχετε να μας πείτε για τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή;

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ακόμη δεν κατάλαβα ποια ήταν ακριβώς τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε η Χρυσή Αυγή μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, μέχρι να αρχίσουν οι συλλήψεις. Αν είχε, δηλαδή, «σταθεροποιητικό» ή «αποσταθεροποιητικό» ρόλο. Το πραγματικό πρόβλημα, πάντως, είναι άλλο: οι Ελληνες δεν μπορούν να αντέξουν κι άλλη λιτότητα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει, νομίζω, να περάσει κι άλλα μέτρα. Η Χρυσή Αυγή, σε μεγάλο βαθμό, ήταν και αποτέλεσμα της απαξίωσης, της έλλειψης εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Το θέμα, υπό διαφορετικούς ίσως όρους, αφορά και την Ιταλία: μέχρι πότε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα μπορέσει να συνεχίσει να συγκυβερνά με τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, χωρίς να υπάρξει μαζική αμφισβήτηση από τον χώρο της Αριστεράς και ίσως και της βαθιάς Δεξιάς;

Στην Ελλάδα θεωρώ πως η Χρυσή Αυγή βασίστηκε και στη νοσταλγία μιας μειονότητας που δεν έχει καταδικάσει την περίοδο των συνταγματαρχών και προσπάθησε να προτείνει «επιστροφή του φασισμού» υπό τη μορφή κοινωνικής εξέγερσης. Στην Ιταλία κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Δεξιάς μας βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στην κυβέρνηση. Συμπεριλαμβανομένων και πρώην νεοφασιστών.

• Η πολιτική, όμως, σε όλα αυτά δεν καταφέρνει να παίξει πλέον καθοριστικό ρόλο. Εκτός από φιλόσοφος είστε και ευρωβουλευτής.

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είμαι μέρος μιας μειοψηφίας. Ως ευρωβουλευτής ανήκω στην ομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών, με συναδέλφους που χαρακτηρίζονται σχεδόν όλοι μεταρρυθμιστές, παραδοσιακά φιλοατλαντικοί και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Σοσιαλδημοκράτες, όπως το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα. Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, την άσκηση και διαμόρφωση πολιτικής, φτάνει να δούμε τι συνέβη τελευταία στη χώρα μου. Είχαμε την κυβέρνηση Μόντι, που αντικαταστάθηκε από εκείνη ευρείας συμμετοχής με πρωθυπουργό τον Ενρίκο Λέτα. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για την ίδια τεχνοκρατική κυβέρνηση που υπακούει σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και η παρούσα κυβέρνηση, αυτή του Λέτα, είναι αποτέλεσμα ενός απόλυτου συμβιβασμού, που αφαιρεί κάθε ελευθερία κίνησης. Πού είναι, λοιπόν, η πολιτική;

Αν είχατε ένα εικοσάχρονο παιδί ή έναν εγγονό, τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει;

Να προσπαθήσει να συμβάλει σε αντάρτικο, χωρίς χρήση βίας. Και σας το λέω αυτό, διότι η βίαιη επανάσταση συνήθως αποτυχαίνει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μια βαθιά, πραγματική ανατροπή της κατάστασης, χωρίς να χάσουμε τη ζωή μας. Είναι δύσκολο -ίσως στα όρια του ανέφικτου- αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ελπίδα.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος ««Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

 5/11/2019 
 

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

 25/10/2019 
 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη

 17/10/2019 
 

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 2/10/2019 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι Θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 
Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές με την ΑΚΙΟΕ. Από τόν Αλεβιζακη Παναγιωτη 'εκ/πο της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ  
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες - Πρωτοποριακή απόφαση που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα
Γιατί κινδυνεύουν με «πέναλτι» φόρου 2 εκατ. επαγγελματίες και εισοδηματίες 
Αυτά είναι τα προγράμματα και οι δράσεις του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
ΑΑΔΕ: Οδηγίες προς τις εφορίες για τα λάθη στις 120 δόσεις 
Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες(1 σχόλιο/α) 
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;  

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Αναζητωντας και διαπιστωνοντας

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα