Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
8/5/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3580
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!
Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος
Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους
Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 
Χιόνη Διονύση: τα χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πανηγυρίζει και ο Άδωνις με 10.000 νεκρούς… 
Η τούρτα του νεοφιλελευθερισμού 
Τον έτρεχαν στην εφορία για ...χρέος ενός λεπτού! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο,

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2013 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία»

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα.

τζανι βατιμο κορυφαιος ιταλος φιλοσοφος

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.
Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όμως, ο Βάτιμο (ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με το κόμμα Ιταλία των Αξιών, του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο ντι Πιέτρο) εμφανίζεται απαισιόδοξος σχετικά με την οικονομική κρίση που διέρχεται όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και υποδεικνύει ως μόνη αντίδραση «ένα μη βίαιο αντάρτικο». Στόχος του, «να περιοριστούν, αν μη τι άλλο, οι ζημιές της οικονομικής απολυταρχίας». Οσο για τη Χρυσή Αυγή, θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά και της «νοσταλγίας των συνταγματαρχών» που εκφράζεται από μια μειοψηφία των Ελλήνων.

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια θα αυξάνεται, γιατί δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος»

«Η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Τώρα που δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»

Συνέντευξη στον Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελλάκη

• Πώς βλέπετε τις εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη τη μεσογειακή Ευρώπη;

Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Φοβάμαι ότι τα μέτρα λιτότητας, εκτός από τον στραγγαλισμό της Ελλάδας, θα πετύχουν σύντομα και εκείνον της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και στην Ιταλία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, η χώρα θα πεινάσει. Το πιο φοβερό είναι ότι τον σεβασμό αυτόν οι πολιτικοί μας αποφάσισαν να τον εντάξουν στο Σύνταγμα, αδιαφορώντας για το ότι το οικονομικό μας σύστημα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, για το ότι πολλές βιομηχανίες είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και πωλούνται συνεχώς σε ξένους επενδυτές. Πιστεύω πως όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια έντονη κοινωνική σύγκρουση, με τον φασιστικό κίνδυνο να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το λέω αυτό, διότι δεν τρέφω αυταπάτες ότι η κοινωνική σύγκρουση θα καταφέρει να μας φέρει την επανάσταση. Στην Ιταλία, αντίθετα, δυναμικές παρόμοιες με τις σημερινές είχαν αποτέλεσμα να ευνοηθούν μορφές διακυβέρνησης έντονα συντηρητικές.

Θα μπορούσε να μας σώσει, ίσως, μια μεγαλύτερη πολιτική ζωτικότητα, η οποία να ξεκινά από τη βάση, από τις πλατείες, με δράση και στρατηγική, συντονισμένες με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

• Και ποιος είναι ο ρόλος της πολιτικής, αν ακόμη υφίσταται, σε όλο αυτό το σκηνικό;

Προς το παρόν θεωρώ ότι καταφέρνει μόνο να πολλαπλασιάζει τις εντάσεις, και αυτό εξηγείται με το ότι η εξουσία των τραπεζών και των τεχνοκρατών απαιτεί να σιωπήσει κάθε άλλη φωνή. Φοβάμαι, βέβαια, ότι ο κόσμος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να σωπαίνει: η μόνη λύση για τους πολίτες και την πολιτική που δεν θέλουν «να το βάλουν κάτω», είναι να εντείνουν την παρουσία τους στους δρόμους και στις πλατείες. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των δεξιών δυνάμεων, όπως ήδη συμβαίνει, άλλωστε, στη χώρα μου. Οπως βλέπουμε να γίνεται με την καταστολή του κινήματος που εναντιώνεται στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που, στα σχέδια των εμπνευστών της, θα πρέπει να συνδέσει το Τορίνο με τη Λιόν. Παίρνω προσωπικά μέρος στο κίνημα αυτό και τελευταία έχουν φτάσει να απαγγέλλονται στα μέλη του ακόμη και κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης. Η κοινωνική δυσαρέσκεια, παρά ταύτα, δεν θεωρώ πως θα σταματήσει να αυξάνεται. Και το γιατί είναι απλό: εγώ δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος. Αρα, πώς να μην αντιδράσει ο κόσμος;

• Πιστεύετε ότι η Ελλάδα ήταν όντως ένα πειραματόζωο, για να διαπιστώσουν οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν με τη συνταγή της λιτότητας;

Τείνω να πιστεύω πως η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή, ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, τώρα που οι Ελληνες δεν έχουν σχεδόν τίποτα άλλο να προσφέρουν. Θεωρώ ότι τα επόμενα θύματα θα είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν μια οικονομική τρομοκρατία που θα αναγκάσει τα συνδικάτα, παραδείγματος χάρη, να δεχτούν συνθήκες εργασίας με πολύ λιγότερα δικαιώματα. Ολα αυτά, όμως, προκαλούν τελικά ένα βραχυκύκλωμα, διότι βλέπουμε ότι στον ευρωπαϊκό Νότο η εσωτερική κατανάλωση μειώνεται διαρκώς λόγω του ότι ο κόσμος, πλέον, δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Μέχρι ποιου σημείου, λοιπόν, θέλουν να φτάσουν οι κύριοι αυτοί; Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία σε χώρες που παράγουν αγαθά, τα οποία θα είναι αναγκασμένες να στέλνουν στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε με τις αποικίες τους περασμένους αιώνες; Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, στην πιο χαμηλή δυνατή τιμή; Νομίζω πως όταν το τραβάς συνεχώς το σκοινί, κάποια στιγμή σπάει.

• Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο λόγος της Αριστεράς, με έναν ρεαλιστικό και όχι δογματικό τρόπο;

Η Αριστερά, στην οποία νιώθω ότι ανήκω, πρέπει να πει ότι επιβάλλεται να πολλαπλασιαστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις για να περιοριστεί, τουλάχιστον, η συνολική ζημιά. Η περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι ηθικά απαράδεκτη και σε τελική ανάλυση αναποτελεσματική, διότι αργά ή γρήγορα προκαλεί τεράστιες εντάσεις. Το σύστημα, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε και να αυτοκαταστραφεί. Η αυτοκτονία του καπιταλισμού, φυσικά, είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ενδεχόμενη αυτή αυτοκαταστροφή μπορεί να προκαλέσει αμέτρητα θύματα στον απλό κόσμο που υποφέρει. Από τη μία έχουμε τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας που μας στραγγαλίζει και μειώνει τις ατομικές μας ελευθερίες. Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος εκτεταμένων ταραχών. Είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην πανούκλα και τη χολέρα. Αλλά εκ των δύο κακών προτιμώ, τουλάχιστον, να πεθάνω όρθιος.

• Τι έχετε να μας πείτε για τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή;

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ακόμη δεν κατάλαβα ποια ήταν ακριβώς τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε η Χρυσή Αυγή μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, μέχρι να αρχίσουν οι συλλήψεις. Αν είχε, δηλαδή, «σταθεροποιητικό» ή «αποσταθεροποιητικό» ρόλο. Το πραγματικό πρόβλημα, πάντως, είναι άλλο: οι Ελληνες δεν μπορούν να αντέξουν κι άλλη λιτότητα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει, νομίζω, να περάσει κι άλλα μέτρα. Η Χρυσή Αυγή, σε μεγάλο βαθμό, ήταν και αποτέλεσμα της απαξίωσης, της έλλειψης εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Το θέμα, υπό διαφορετικούς ίσως όρους, αφορά και την Ιταλία: μέχρι πότε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα μπορέσει να συνεχίσει να συγκυβερνά με τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, χωρίς να υπάρξει μαζική αμφισβήτηση από τον χώρο της Αριστεράς και ίσως και της βαθιάς Δεξιάς;

Στην Ελλάδα θεωρώ πως η Χρυσή Αυγή βασίστηκε και στη νοσταλγία μιας μειονότητας που δεν έχει καταδικάσει την περίοδο των συνταγματαρχών και προσπάθησε να προτείνει «επιστροφή του φασισμού» υπό τη μορφή κοινωνικής εξέγερσης. Στην Ιταλία κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Δεξιάς μας βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στην κυβέρνηση. Συμπεριλαμβανομένων και πρώην νεοφασιστών.

• Η πολιτική, όμως, σε όλα αυτά δεν καταφέρνει να παίξει πλέον καθοριστικό ρόλο. Εκτός από φιλόσοφος είστε και ευρωβουλευτής.

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είμαι μέρος μιας μειοψηφίας. Ως ευρωβουλευτής ανήκω στην ομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών, με συναδέλφους που χαρακτηρίζονται σχεδόν όλοι μεταρρυθμιστές, παραδοσιακά φιλοατλαντικοί και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Σοσιαλδημοκράτες, όπως το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα. Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, την άσκηση και διαμόρφωση πολιτικής, φτάνει να δούμε τι συνέβη τελευταία στη χώρα μου. Είχαμε την κυβέρνηση Μόντι, που αντικαταστάθηκε από εκείνη ευρείας συμμετοχής με πρωθυπουργό τον Ενρίκο Λέτα. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για την ίδια τεχνοκρατική κυβέρνηση που υπακούει σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και η παρούσα κυβέρνηση, αυτή του Λέτα, είναι αποτέλεσμα ενός απόλυτου συμβιβασμού, που αφαιρεί κάθε ελευθερία κίνησης. Πού είναι, λοιπόν, η πολιτική;

Αν είχατε ένα εικοσάχρονο παιδί ή έναν εγγονό, τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει;

Να προσπαθήσει να συμβάλει σε αντάρτικο, χωρίς χρήση βίας. Και σας το λέω αυτό, διότι η βίαιη επανάσταση συνήθως αποτυχαίνει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μια βαθιά, πραγματική ανατροπή της κατάστασης, χωρίς να χάσουμε τη ζωή μας. Είναι δύσκολο -ίσως στα όρια του ανέφικτου- αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ελπίδα.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος ««Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

Τρύφων Αλεξιάδης: Τελικά λεφτά υπάρχουν;

 9/2/2021 
 

Καί ὕστερα ἀποροῦμε γιατί δέν ἔρχεται ὁ Πούτιν στίς 25 Μαρτίου.Του Μανώλη Κοττάκη

 5/2/2021 
 

Αφού εργαζόμαστε περισσότερο γιατί δεν είμαστε πιο πλούσιοι.Του Ανδρέα Αττάλογλου Οικονομολόγου

 2/2/2021 
 

Εξωτερική Πολιτική και διερευνητικές. Του Νίκου Κοτζία

 2/2/2021 
 

Το 2020 ήταν ίδιο με το 2010 – Για το 2021 και 2022 κοιτάξτε το 2011 και 2012. Του Χιόνη Διονύση

 1/2/2021 
 

Αλλαγές στη διεθνή οικονομική πολιτική και ελληνική οικονομία. Του Αστρουλάκη Νίκου - και του Φιλιππάκη Νίκου

 23/1/2021 
 

Ούτε Σχέδιο, Ούτε Ανάπτυξη. Ο θρίαμβος της προχειρότητας και της κοινοτοπίας.του Κώστα Λαπαβίτσα

 22/1/2021 
 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο νέος φορολογικός προσανατολισμός για τις ΗΠΑ και τον κόσμο

 18/1/2021 
 

ΗΠΑ: Κρίση δημοκρατίας ή σημάδια παρακμής. Του Γιάννη Κουτσοκώστα

 8/1/2021 
 

Δ. Μπουραντάς: Η κοινωνική κουλτούρα ως εμπόδιο κοινωνικής ευημερίας

 23/12/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Διεξαγωγής Διαδικτυακού Σεμιναρίου ΣΟΛΝΘ στις 10/5/21 με θέμα , ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2020 
ΣΟΛΝΘ: Yποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων-οντοτήτων φορολογικού έτους 2020 
ΣΟΛΝΘ: Αίτημα για αλλαγές στην εφαρμογή του συστήματος MyData(1 σχόλιο/α) 
Ανακοίνωση ΣΟΛΝΘ Διεξαγωγή Σεμιναρίου ΚΦΕ 
Διοργάνωση σεμιναρίου- Δωρεάν - για τις Αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΝΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας για άνεργους 18 - 29 ετών- Έμφαση στις γυναίκες 
Αυτοί είναι οι φορολογούμενοι που απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια διαβίωσης 
Πρόγραμμα Πειραιώς για χρηματοδότηση καταλυμάτων 
Πώς διαγράφονται οι απαιτήσεις Δημοσίου και ΕΦΚΑ λόγω πτώχευσης οφειλέτη 
Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ 
Όλες οι αλλαγές στη φορολογία – Μετά το Πάσχα ανοίγει το taxisnet 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικοοικονομικη μεταλλαγη και συστηματικη πολυπλοκοτητα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα