Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
10/8/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 11281
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί
Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη
Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*
Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη
Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι προβλέψεις του Νίκολα Τέσλα για το μέλλον  
Δημήτρης Κουτσούμπας , γγ της ΚΕ του ΚΚΕ 
Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Επαναπρόσληψη της συνεργάτιδας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη αποφάσισε το δικαστήριο
Η Ολομέλεια μετατράπηκε σε αρένα 
Τράπεζες: Νέα σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για επιτάχυνση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Τράπεζες  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο,

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2013 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος

«Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία»

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα.

τζανι βατιμο κορυφαιος ιταλος φιλοσοφος

Ο Τζάνι Βάτιμο, εβδομήντα επτά ετών, είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους φιλοσόφους. Εκπρόσωπος της λεγόμενης «αδύναμης σκέψης», θεωρεί πως η ανθρώπινη χειραφέτηση μπορεί να οδηγήσει, χάρη στη μείωση της βίας, στο να ξεπεραστούν οι κοινωνικές ανισότητες που ταλανίζουν τη ζωή τόσων πολιτών.
Σε αυτή τη συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όμως, ο Βάτιμο (ο οποίος έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με το κόμμα Ιταλία των Αξιών, του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο ντι Πιέτρο) εμφανίζεται απαισιόδοξος σχετικά με την οικονομική κρίση που διέρχεται όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και υποδεικνύει ως μόνη αντίδραση «ένα μη βίαιο αντάρτικο». Στόχος του, «να περιοριστούν, αν μη τι άλλο, οι ζημιές της οικονομικής απολυταρχίας». Οσο για τη Χρυσή Αυγή, θεωρεί ότι σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά και της «νοσταλγίας των συνταγματαρχών» που εκφράζεται από μια μειοψηφία των Ελλήνων.

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια θα αυξάνεται, γιατί δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος»

«Η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Τώρα που δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»

Συνέντευξη στον Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελλάκη

• Πώς βλέπετε τις εξελίξεις γύρω από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη τη μεσογειακή Ευρώπη;

Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Φοβάμαι ότι τα μέτρα λιτότητας, εκτός από τον στραγγαλισμό της Ελλάδας, θα πετύχουν σύντομα και εκείνον της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε και στην Ιταλία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, η χώρα θα πεινάσει. Το πιο φοβερό είναι ότι τον σεβασμό αυτόν οι πολιτικοί μας αποφάσισαν να τον εντάξουν στο Σύνταγμα, αδιαφορώντας για το ότι το οικονομικό μας σύστημα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, για το ότι πολλές βιομηχανίες είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και πωλούνται συνεχώς σε ξένους επενδυτές. Πιστεύω πως όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια έντονη κοινωνική σύγκρουση, με τον φασιστικό κίνδυνο να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το λέω αυτό, διότι δεν τρέφω αυταπάτες ότι η κοινωνική σύγκρουση θα καταφέρει να μας φέρει την επανάσταση. Στην Ιταλία, αντίθετα, δυναμικές παρόμοιες με τις σημερινές είχαν αποτέλεσμα να ευνοηθούν μορφές διακυβέρνησης έντονα συντηρητικές.

Θα μπορούσε να μας σώσει, ίσως, μια μεγαλύτερη πολιτική ζωτικότητα, η οποία να ξεκινά από τη βάση, από τις πλατείες, με δράση και στρατηγική, συντονισμένες με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο.

• Και ποιος είναι ο ρόλος της πολιτικής, αν ακόμη υφίσταται, σε όλο αυτό το σκηνικό;

Προς το παρόν θεωρώ ότι καταφέρνει μόνο να πολλαπλασιάζει τις εντάσεις, και αυτό εξηγείται με το ότι η εξουσία των τραπεζών και των τεχνοκρατών απαιτεί να σιωπήσει κάθε άλλη φωνή. Φοβάμαι, βέβαια, ότι ο κόσμος δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να σωπαίνει: η μόνη λύση για τους πολίτες και την πολιτική που δεν θέλουν «να το βάλουν κάτω», είναι να εντείνουν την παρουσία τους στους δρόμους και στις πλατείες. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των δεξιών δυνάμεων, όπως ήδη συμβαίνει, άλλωστε, στη χώρα μου. Οπως βλέπουμε να γίνεται με την καταστολή του κινήματος που εναντιώνεται στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που, στα σχέδια των εμπνευστών της, θα πρέπει να συνδέσει το Τορίνο με τη Λιόν. Παίρνω προσωπικά μέρος στο κίνημα αυτό και τελευταία έχουν φτάσει να απαγγέλλονται στα μέλη του ακόμη και κατηγορίες τρομοκρατικής δράσης. Η κοινωνική δυσαρέσκεια, παρά ταύτα, δεν θεωρώ πως θα σταματήσει να αυξάνεται. Και το γιατί είναι απλό: εγώ δεν βλέπω πουθενά την ανάκαμψη για την οποία γίνεται τόσος λόγος. Αρα, πώς να μην αντιδράσει ο κόσμος;

• Πιστεύετε ότι η Ελλάδα ήταν όντως ένα πειραματόζωο, για να διαπιστώσουν οι διεθνείς οικονομικοί θεσμοί μέχρι ποιου σημείου μπορούν να φτάσουν με τη συνταγή της λιτότητας;

Τείνω να πιστεύω πως η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή, ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, τώρα που οι Ελληνες δεν έχουν σχεδόν τίποτα άλλο να προσφέρουν. Θεωρώ ότι τα επόμενα θύματα θα είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν μια οικονομική τρομοκρατία που θα αναγκάσει τα συνδικάτα, παραδείγματος χάρη, να δεχτούν συνθήκες εργασίας με πολύ λιγότερα δικαιώματα. Ολα αυτά, όμως, προκαλούν τελικά ένα βραχυκύκλωμα, διότι βλέπουμε ότι στον ευρωπαϊκό Νότο η εσωτερική κατανάλωση μειώνεται διαρκώς λόγω του ότι ο κόσμος, πλέον, δεν έχει χρήματα να ξοδέψει. Μέχρι ποιου σημείου, λοιπόν, θέλουν να φτάσουν οι κύριοι αυτοί; Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία σε χώρες που παράγουν αγαθά, τα οποία θα είναι αναγκασμένες να στέλνουν στο εξωτερικό, όπως συνέβαινε με τις αποικίες τους περασμένους αιώνες; Θέλουν να μας τα πάρουν όλα, στην πιο χαμηλή δυνατή τιμή; Νομίζω πως όταν το τραβάς συνεχώς το σκοινί, κάποια στιγμή σπάει.

• Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο λόγος της Αριστεράς, με έναν ρεαλιστικό και όχι δογματικό τρόπο;

Η Αριστερά, στην οποία νιώθω ότι ανήκω, πρέπει να πει ότι επιβάλλεται να πολλαπλασιαστούν οι κοινωνικές αντιδράσεις για να περιοριστεί, τουλάχιστον, η συνολική ζημιά. Η περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι ηθικά απαράδεκτη και σε τελική ανάλυση αναποτελεσματική, διότι αργά ή γρήγορα προκαλεί τεράστιες εντάσεις. Το σύστημα, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε και να αυτοκαταστραφεί. Η αυτοκτονία του καπιταλισμού, φυσικά, είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η ενδεχόμενη αυτή αυτοκαταστροφή μπορεί να προκαλέσει αμέτρητα θύματα στον απλό κόσμο που υποφέρει. Από τη μία έχουμε τη συνέχιση μιας πολιτικής λιτότητας που μας στραγγαλίζει και μειώνει τις ατομικές μας ελευθερίες. Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος εκτεταμένων ταραχών. Είναι σαν να πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στην πανούκλα και τη χολέρα. Αλλά εκ των δύο κακών προτιμώ, τουλάχιστον, να πεθάνω όρθιος.

• Τι έχετε να μας πείτε για τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή;

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ακόμη δεν κατάλαβα ποια ήταν ακριβώς τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε η Χρυσή Αυγή μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, μέχρι να αρχίσουν οι συλλήψεις. Αν είχε, δηλαδή, «σταθεροποιητικό» ή «αποσταθεροποιητικό» ρόλο. Το πραγματικό πρόβλημα, πάντως, είναι άλλο: οι Ελληνες δεν μπορούν να αντέξουν κι άλλη λιτότητα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει, νομίζω, να περάσει κι άλλα μέτρα. Η Χρυσή Αυγή, σε μεγάλο βαθμό, ήταν και αποτέλεσμα της απαξίωσης, της έλλειψης εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς. Το θέμα, υπό διαφορετικούς ίσως όρους, αφορά και την Ιταλία: μέχρι πότε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα θα μπορέσει να συνεχίσει να συγκυβερνά με τη Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, χωρίς να υπάρξει μαζική αμφισβήτηση από τον χώρο της Αριστεράς και ίσως και της βαθιάς Δεξιάς;

Στην Ελλάδα θεωρώ πως η Χρυσή Αυγή βασίστηκε και στη νοσταλγία μιας μειονότητας που δεν έχει καταδικάσει την περίοδο των συνταγματαρχών και προσπάθησε να προτείνει «επιστροφή του φασισμού» υπό τη μορφή κοινωνικής εξέγερσης. Στην Ιταλία κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Δεξιάς μας βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στην κυβέρνηση. Συμπεριλαμβανομένων και πρώην νεοφασιστών.

• Η πολιτική, όμως, σε όλα αυτά δεν καταφέρνει να παίξει πλέον καθοριστικό ρόλο. Εκτός από φιλόσοφος είστε και ευρωβουλευτής.

Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είμαι μέρος μιας μειοψηφίας. Ως ευρωβουλευτής ανήκω στην ομάδα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών, με συναδέλφους που χαρακτηρίζονται σχεδόν όλοι μεταρρυθμιστές, παραδοσιακά φιλοατλαντικοί και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, Σοσιαλδημοκράτες, όπως το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα. Σε ό,τι αφορά, γενικότερα, την άσκηση και διαμόρφωση πολιτικής, φτάνει να δούμε τι συνέβη τελευταία στη χώρα μου. Είχαμε την κυβέρνηση Μόντι, που αντικαταστάθηκε από εκείνη ευρείας συμμετοχής με πρωθυπουργό τον Ενρίκο Λέτα. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για την ίδια τεχνοκρατική κυβέρνηση που υπακούει σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και η παρούσα κυβέρνηση, αυτή του Λέτα, είναι αποτέλεσμα ενός απόλυτου συμβιβασμού, που αφαιρεί κάθε ελευθερία κίνησης. Πού είναι, λοιπόν, η πολιτική;

Αν είχατε ένα εικοσάχρονο παιδί ή έναν εγγονό, τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει;

Να προσπαθήσει να συμβάλει σε αντάρτικο, χωρίς χρήση βίας. Και σας το λέω αυτό, διότι η βίαιη επανάσταση συνήθως αποτυχαίνει. Πρέπει να προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε μια βαθιά, πραγματική ανατροπή της κατάστασης, χωρίς να χάσουμε τη ζωή μας. Είναι δύσκολο -ίσως στα όρια του ανέφικτου- αλλά αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη ελπίδα.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος ««Θα έλεγα στον εγγονό μου να συμβάλει σε αντάρτικο χωρίς βία». Τζάνι Βάτιμο, κορυφαίος Ιταλός φιλόσοφος»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 24/7/2020 
 

Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί

 6/7/2020 
 

Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη

 22/6/2020 
 

Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*

 18/6/2020 
 

Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη

 17/6/2020 
 

Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

 16/6/2020 
 

Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

 15/6/2020 
 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην εποχή των (κορωνα)ιών: Ένας ιός μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε…Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

 3/6/2020 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

Κρίση χωρίς δημοκρατία; Απαγόρευση της πολιτικής και της κριτικής; Του Νίκου Κοτζιά

 13/4/2020 
 

Νόαμ Τσόμσκι: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοϊού, αλλά έχουμε μπροστά μας πιο σοβαρές κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε»

 10/4/2020 
 

Ιστορική ομιλία TSE GKEVARA για την δημόσια υγεία

 10/4/2020 
 

Όταν ξεπεράσουμε αυτήν την τραγωδία, θα ξαναρχίσουν όλα όπως πριν; του Serge Halimi, αρχισυντάκτη της «Monde Diplomatique»

 7/4/2020 
 

Εντγκάρ Μορέν ο κοινωνιολόγος και φιλόσοφος: Ο κατ’ οίκον περιορισμός μπορεί να μας βοηθήσει ν’ αρχίσουμε την αποτοξίνωση του τρόπου ζωής μας

 7/4/2020 
 

Προβλέψεις για πρωτοφανή ύφεση ρεκόρ ύψους 35% στην Ελλάδα το 2020!, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 6/4/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Υπέρογκα πρόστιμα αλλά για τους κακούς ή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
Α. Βεσυρόπουλος: Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος 
Παρουσίαση Έκθεσης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 "Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις" 
Ενημέρωση για την αναγνώρισης των κολλεγίων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ολες οι απαντήσεις για την επιδότηση της δόσης στεγαστικών
Ε. 2118 /24-07-2020 Κοινοποίηση της Γνωμοδότησης υπ΄αριθ. 220/2019 της Α΄ Τακτικής Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. σχετικά με την τύχη κατάσχεσης εις χείρας τρίτου σε βάρος οφειλέτιδας επιχείρησης, επιβληθείσας προ.... 
Α. 1163 /09-07-2020 Εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 6 του άρθρου 15 και της παραγράφου 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013, οι οποίες προστέθηκαν......, σχετικά με τις δαπάνες που αποδεικνύονται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. 
Σε ΦΕΚ οι 8 δόσεις για το φόρο εισοδήματος 
Eπιστρεπτέα προκαταβολή: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις 
Νέα εγκύκλιος του Υπ.Εργασίας με διευκρινίσεις για τους εποχικά εργαζόμενους 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα