Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
12/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8386
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο.ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2013 6:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο

ΠETΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ

Mε αφορμή τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο, που θα πραγματοποιηθούν στις 15Δεκεμβρίου και στις οποίες θα μετάσχει ως υποψήφιος της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε), ο συντοπίτης μας, οικονομολόγος, Πέτρος Βιρβίλης αναφέρει τα εξής: 
Ζούμε στην εποχή της έντονης αμφισβήτησης των παραδοσιακών κομμάτων και των μηχανισμών τους. Στην εποχή που ο κόσμος εγκαταλείπει σιγά-σιγά τις παλαιές πρακτικές και μεθόδους και που έπαψε να δέχεται εύπεπτα τα “γυαλιστερά λαμπιόνια και τα καθρεφτάκια” που του προσφέρουν οι παλαιάς κοπής πολιτικοί. Οι ξαναζεσταμένες και χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για βόλεμα στο Δημόσιο φαίνεται ότι πείθουν όλο ένα και λιγότερους συμπολίτες μας οι οποίοι, απεγνωσμένα προσπαθούν να βρουν δουλειά. Το ιερό δικαίωμα στην εργασία το οποίο καπηλεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια κομματικοί μηχανισμοί και Δημοτικές παρατάξεις προς άγραν ψήφων, χρησιμοποιώντας ανίερες συναλλαγές, ήρθε η ώρα να το προστατεύσουμε, προτείνοντας λύσεις και πολιτικές με στόχο την μεγέθυνση της Ελληνικής Οικονομίας.
Μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό από το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους και της φτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής των τελευταίων 40 ετών και της κομματικής τακτικής όλων των κομμάτων της χώρας, μηδενός εξαιρουμένου (έχουν κατακλυστεί όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες από ψηφοφόρους των αριστερών συστημικών κομμάτων) το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σιωπά. Το μεγαλύτερο επαγγελματικό επιμελητήριο, ίσως στη χώρα, με 99.000 εγγεγραμμένα μέλη και 45.000 περίπου ενεργά, το μόνο αρμόδιο, δεν είπε τίποτα στα χρόνια του μνημονίου δεν είχε θέση. Δεν πρότεινε λύσεις, δεν ύψωσε τη φωνή του και άφησε όλους αυτούς τους αυτοπροσδιοριζόμενους μάγους της Οικονομίας να μονοπωλούν τα παράθυρα των τηλεοράσεων προτείνοντας το τίποτα. Φλομώσαμε στην μπαρούφα, στα ευχολόγια και στις μαγικές λύσεις. Οι πολιτικοί μας στον μικρόκοσμο της λογικής των ψήφων, χωρισμένοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, ένα ψευτοδίλημμα το οποίο έντεχνα έχουν περάσει και οι δύο πλευρές στους ψηφοφόρους τους για να τους κρατούν περιχαρακωμένους στο δικό τους μαντρί. Τι είναι μνημόνιο; Μια δανειακή σύμβαση! Δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας η οιανδήποτε άλλος, αναλάμβανε το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας δεν θα συνέτασσε δανειακή σύμβαση με τους δανειστές μας; Δεν θα προχωρούσαν στην εφαρμογή κάποιου προγράμματος για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση; Αυτό λοιπόν τι θα ήταν αν όχι μνημόνιο; Η διαφορά μπορεί να ήταν στο ποσό του δανεισμού η στο δανειστή αν δεν ήταν το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε. μπορεί να ήταν οι Κινέζοι η οι Ρώσοι και στο πρόγραμμα εφαρμογής. Το ζητούμενο ήταν και είναι ότι χρειαζόμασταν να δανειστούμε λεφτά γιατί επί χρόνια οι ανεύθυνες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με ελλείμματα. 
Χρειαζόμαστε όμως και πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών της Ελληνικής Οικονομίας, πάνω στο οποίο το Ο.Ε.Ε έπρεπε να έχει διαμορφώσει θέσεις, να προτείνει λύσεις και μεθόδους που θα βοηθούσαν τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση. Ένα πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης. Ελληνικό πρόγραμμα το οποίο ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν διαθέτει και δεν πρότεινε ποτέ στην ΤΡΟΙΚΑ. Ούτε όμως η Αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να διαθέτει και γι’ αυτό ελέγχεται από το ιστορικό στέλεχος της τον Μανώλη Γλέζο στις τελευταίες δηλώσεις του. Δεν είδαμε λοιπόν, καμία ουσιαστική πρόταση από το Ο.Ε.Ε σχετική με την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ελάφρυνση της φορολογίας των αδυνάτων. Δεν συγκάλεσε και δεν μετείχε σε συνέδρια προσωπικοτήτων της διεθνούς Οικονομικής ζωής με θέμα την Ελληνική κρίση και την αντιμετώπιση της. Δεν άσκησε ποτέ κριτική στο κυβερνητικό έργο και στις θέσεις της αντιπολίτευσης. Δεν πάλεψε για την νομοθετημένη κατοχύρωση του επαγγέλματος του φόρο-τέχνη λογιστή με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. 
Στις εκλογές λοιπόν της 15ης Δεκεμβρίου 2013, μετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος με όραμα το Οικονομικό Επιμελητήριο να αποκτήσει φωνή. Να μετεξελιχθεί σε ένα χρήσιμο οργανισμό για το κράτος μας , την κοινωνία και τα μέλη του. Ζητώ λοιπόν από όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Ο.Ε.Ε. την στήριξη τους στην παράταξή μας, για να απεξαρτηθούμε επιτέλους από τους κομματικούς μηχανισμούς που κρατούν όλα αυτά τα χρόνια το Ο.Ε.Ε φιμωμένο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και μόνο.
http://fylarhos.blogspot.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Για να αποκτήσει φωνή το Οικονομικό Επιμελητήριο.ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 28/11/2018 
 

Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου.

 23/11/2018 
 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

 17/11/2018 
 

Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας

 14/11/2018 
 

Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη

 14/11/2018 
 

Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων

 28/9/2018 
 

Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ; Tου Αλεβιζάκης Παναγιώτης Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 26/9/2018 
 

Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Θέμα Η κρίση των ηθικών αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα είναι αίτιο η αποτέλεσμα της κατάστασης ;

 26/9/2018 
 

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβα-ση στην ΑΑΔΕ

 18/9/2018 
 

Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού

 10/9/2018 
 

Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών

 5/9/2018 
 

Οι συνάδελφοι Λογιστές Α Τάξης θα μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

 28/8/2018 
 

Ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις περί απάτης από Λογιστές για παράνομες επιστροφές. Από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 23/8/2018 
 

Η αυθαιρεσία της διοίκησης έναντι των φορολογουμένων. Απο την ΑΚΙΟΕ

 24/7/2018 
 

Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων

 22/6/2018 
 

Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017

 14/6/2018 
 

Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων

 28/5/2018 
 

Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) »

 17/5/2018 
 

Εκλογές στο ΕΤΑΟ

 30/4/2018 
 

Δυνατότητα στους λογιστές για τη σύσταση εταιριών μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης (Υ.Μ.Σ.) Σε αναφορά του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου σχετικά με την υπηρεσία μιας στάσης και τους λογιστές απάντησε το Υπ.Ανάπτυξης.

 2/4/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1224 / 5-12-2018 Κοινοποίηση πρακτικού 2004/2018 του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους, κατόπιν εγκρίσεώς του, ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του άρθρου 12 του Κ.Φ.Δ. για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας στον κληρονόμο με...
ΠΟΛ. 1223 /10-12-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 24 του ν.4579/2018 (Φ.Ε.Κ. 201 Α΄) για θέματα Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.).
ΔΕΕΦ Β 1181859 ΕΞ 2018 Μη-επιβολή τέλους χαρτοσήμου σε υποτροφίες του άρθρου 28 του ν. 4314/2014, όπως ισχύει.
ΔΔΘΕΚΑ Δ 1181621 ΕΞ 2018 Παρέχονται οδηγίες για την ενιαία και ομοιόμορφη αντιμετώπιση των θεμάτων, που αφορούν στη δραστηριοποίηση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στη χώρα μας καθώς επίσης στην είσοδό τους σε αυτή με σκοπό την..
ΠΟΛ. 1222 /5-12-2018 Αποσυσχέτιση Α.Φ.Μ. πωλητή μεταβιβασθέντος οχήματος στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών Του κ. Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα