Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6231
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πρόταση θεματολογίας κοινής συνάντησης Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε με τους Γ.Γ της Γ.Γ.Δ.Ε

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/7/2014 3:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Θεματολογία  κοινής συνάντησης Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε με τους  Γ.Γ της Γ.Γ.Δ.Ε και Γ.Γ.Π.Σ

                                                                                                    Αθήνα 24/07/2014

 Αγαπητή  κ. Σαββαΐδου Αικατερίνη

 Υπ’ όψιν: κ. Τσαβδάρη Χάρη

 

            Σε συνέχεια των πρόσφατων άστοχων ενεργειών σας στην αντιμετώπιση του εναπομείναντος 1% για την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Ο.Ε 2014 χρήσης 2013, και σε αναμονή απάντησή σας για την συνάντηση με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών, επιτρέψτε μου να κάνω μία αναδρομή στην λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης (προ της παρουσίας σας) και να αναφέρω μία πιθανή θεματολογία, της επίσης, πιθανής συνάντησης .

            Από το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 2000 ήταν φανερό ότι η λειτουργία της φορολογικής διοίκησης ως ένα μόρφωμα – έκτρωμα που έχει δημιουργήσει η πολιτική πελατειακή διαπλοκή των δύο κομμάτων εξουσίας Ν.Δ και ΠΑ.Σ.Ο.Κ κατέπνιγε κάθε προσπάθεια αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας, αφού υπέθαλπε την παραοικονομία  και κατ’ επέκταση επαύξανε την φοροδιαφυγή. Ως  βιώσιμη λύση τότε προτείνετε* :

Το Taxisnet και οι Λ/Φ ως αναπτυξιακά εργαλεία για την υλοποίηση της δημοσιονομικής αναδιάρθρωσης και ως παράδειγμα για τον μετασχηματισμό της υφιστάμενης διοικητικής οργάνωσης σε ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό μηχανισμό προσφοράς υπηρεσιών και παραγωγής Εθνικού πλούτου. 

          Η , αλλιώς, πως μεταλλάσεις τις απαρχαιωμένες δομές με την συμμετοχή ενεργών τμημάτων της κοινωνίας σε παραγωγικούς και αναπτυξιακούς μηχανισμούς.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες καταγγελίας του μεγέθους της παραοικονομίας και της ανάγκης περιορισμού του κράτους διαπλοκής στη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης , από όπου και να προέρχονται** ( ΕΛΙΑΜΕΠ  Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη), όσο τεκμηριωμένες και εάν είναι*** (καθ. Διομ. Σπινέλλης : Δίκαιη και αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων εσόδων) καταλήγουν στον παραγκωνισμό των ενοχλητικών και ικανών για την υλοποίησή τους, προσώπων.

      Το ζητούμενο όμως, ήταν και παραμένει να είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας (πρωτογενής – δευτερογενής – τριτογενής τομέας) και όχι η σκανδαλώδης ευνόηση  υπο-τμήματος του τριτογενή τομέα εις βάρος όλων των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του συνόλου της οικονομίας.

Επανεκκίνηση που ως απαραίτητη προϋπόθεση είχε και έχει την ύπαρξη ενός σταθερού, απλού, προσανατολισμένου στη ανάπτυξη και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Στην παρούσα επιστολή θα ασχοληθούμε με τους μηχανισμούς και τις ενέργειες που επηρεάζουν τις τρείς πρώτες αναφορές (σταθερό – απλό – προσανατολισμένο στην ανάπτυξη φορολογικό σύστημα ****).

    1.  Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος

1.1. Ανάκτηση της φορολογικής πληροφορίας τη στιγμή δημιουργίας της οικονομικής πράξης, και ταυτόχρονη διάχυσή της με αυτοματοποιημένη διαδικασία στα φορολογικά αντικείμενα που αναφέρεται.

 1.1.α Κατά την έκδοση του παραστατικού να μεταφέρεται η οικονομική φορολογική πληροφορία στην φορολογική αρχή που με τη σειρά της θα την διαχέει στα επιμέρους φορολογικά αντικείμενα και σε όσους επίσης αναφέρεται με την προ συμπλήρωση του αντίστοιχου φορολογικού εντύπου ( θα αναφερθούμε στη συνέχεια για τον εντοπισμό  των μη εκδοθέντων παραστατικών και την ποσοτικοποίηση του μεγέθους της παραοικονομίας ανά επιχείρηση, στο έλεγχος εξ’ αποστάσεως με γνώμονα την βιωσιμότητα και ανάπτυξη των επιχειρήσεων).

Το παραπάνω δεν περιγράφει τίποτα άλλο παρά τις Πολ.1220-1/13-12-2013, που σκανδαλωδώς η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν εφαρμόζει με τον αστικό - φορολογικό μύθο να αναφέρει θυελλώδη συνεδρίαση στις αρχές του Φεβρουαρίου 2013 παρουσία του κ.Θεοχάρη υπηρεσιακών παραγόντων  και έκτακτης συμμετοχής του κ. Λαζαρίδη  που απαίτησε την μη εφαρμογή των ώς άνω εγκυκλίων και στην θέση αυτών την μηνιαία υποβολή των Μ.Υ.Φ, στην δε παρατήρηση παριστάμενου υπηρεσιακού παράγοντα για τις δυσκολίες υλοποίησης της υποβολής των ΜΥΦ που θα συναντούσαν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων, να λάβει την αφοπλιστική απάντηση, ας ζητήσουν τότε οι λογιστές την κατάργησή της.

Αντιλαμβάνεστε πλέον κυρίες/οι ότι εάν η ηγεσία του Υ.Ο για οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα δεν εφαρμόζει την φορολογική νομοθεσία που η ίδια πρότεινε και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, αυτόματα νομιμοποιεί και μεγεθύνει δυσανάλογα το μέγεθος της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής.

1.1.β    Με την εφαρμογή του Κ.Φ.Α.Σ, ως γνωστό δεν είναι υποχρεωτική η χρήση των Φ.Η.Μ σε μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων, γεγονός που θεωρητικά έρχεται να καλύψει η χειρόγραφη υποβολή των Μ.Υ.Φ, ξεκινώντας όμως με εκπτώσεις και αντιγράφοντας ένα αποτυχημένο τυπολατρικό πρότυπο του παρελθόντος Κ.Β.Σ. π.χ ποιά ανάγκη επιβάλει τη μη χρήση Φ.Η.Μ από τον Κ.Α.Δ :86..;

 

1.2.     Το μέσο για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος είναι α. το Taxisnet και το μέγεθος των εφαρμογών-λύσεων που υποκαθιστούν την μετακίνηση του φορολογούμενου και την ανάγκη της φυσικής του παρουσίας στις Δ.Ο.Υ , όπως και η απρόσκοπτη χρήση των εφαρμογών του από τον μέσο χρήστη,  β. η αξιοποίηση των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε Λογιστών – Φοροτεχνικών ως άμισθων συνεργατών του Υ.Ο με κλιμακωτές υποχρεώσεις και δικαιώματα .

1.2.α    Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται από το άνοιγμα νέων εφαρμογών λόγω της μετατροπής τους για διαδικτυακή πρόσβαση και χρήση επαναλαμβάνουμε την πρόταση για την δυνατότητα των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε  Λ/Φ να τρέχουν τις υφιστάμενες εφαρμογές μέσα από εικονικές μηχανές.

1.2.β    Για το θέμα των παρατάσεων επαναφέρουμε το αίτημα του δικαιώματος υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης από Λ/Φ με την αιτιολογημένη επιλογή εκ μέρους του της επιβολής η όχι των ποινών της εκπροθέσμου υποβολής, ( αυτό ονομάζεται προσωποποιημένη αντιμετώπιση του φορολογούμενου), σε περίπτωση κατάχρησης του δικαιώματος στέρηση αυτού.

1.2.γ    Ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων για το σύνολο των φορολογικών εντύπων και οικονομικών ετών.

1.2.δ    Ενεργοποίηση  της δυνατότητας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας διάρκειας ενός μηνός εφ’ όσον η τρέχουσες ρυθμίσεις και οφειλές ικανοποιούνται έως και τον μήνα υποβολής της αίτησης.

1.2.ε   Ενεργοποίηση της δυνατότητας επιλογής της οφειλής από όπου θα αφαιρούνται τα παρακρατούμενα ποσά, όπως και εμφάνιση αυτών.

1.2.στ   Ενεργοποίηση της δυνατότητας επαναεκκαθάρισης του Φ.Α.Π .

1.2.ζ     Απόδοση ψηφιακής ταυτότητας στους   Λογιστές – Φοροτεχνικούς.

1.2.η     Απενεργοποίηση  της ισχύος των παλιών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet , παρά τα συνεχή αιτήματά μας, η ηγεσία του Υ.Ο διακινδυνεύοντας τον διοικητικό και νομικό κολασμό της ως υπεύθυνη για το εντυπωσιακό μέγεθος της παραοικονομίας και αντίστοιχα της φοροδιαφυγής από την χρήση των ως άνω κωδικών και ενάντια στα συμφέροντα του δημοσίου, επιμένει με διάφορα τεχνάσματα να τους κρατά σε ισχύ. Δηλαδή οποιοσδήποτε από οπουδήποτε μπορεί να υποβάλει το σύνολο των φορολογικών εντύπων για μία π.χ κεφαλαιουχική εταιρεία; ναί μπορεί. Ο κ. Μαυραγάνης φέρει σοβαρή ευθύνη για την συνέχιση αυτής της κατάστασης , η ποσοτικοποίηση του μεγέθους της παραοικονομίας επί τόσα χρόνια εκτιμούμε ότι θα είναι εντυπωσιακή και αιτούμαστε την ενημέρωσή μας για το ποσοστό των νομικών προσώπων που υπέβαλαν φέτος δηλώσεις κάνοντας χρήση των ως άνω κωδικών.

1.2.θ    Εμφάνιση και επιλογή των αναλυτικών βεβαιώσεων οφειλών (εικόνα οφειλής)  από τον χρήστη και την διαδικασία ρύθμισης οφειλών με τον Ν.4152/2013 η πάγια ρύθμιση, η μελλοντική ρύθμιση, καλύπτοντας το κενό βεβαιωμένων οφειλών υπό αμφισβήτηση ( ΕΕΤΗΔΕ εκ λάθους, ενοίκια, σε δικαστική εξέλιξη..) , εκτιμούμε ότι το αρ.43 Ν.4174/2013 σε συνδυασμό με την Πολ. 1277/2013 δίνει αυτή την δυνατότητα Επισυνάπτεται σχετική πρόταση εμφάνισης, παρ’ ότι στο επόμενο μήνυμα που σας προωθείτε είχε προβλεφθεί στις προτάσεις του 2012. Εδώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι ακόμα πρόσφατο παρελθόν η γραφειοκρατική αντιμετώπιση και αντίστοιχη φορολογική νομοθεσία της άρνησης αποδοχής μέρους της οφειλής που ευθύνεται ως ενός βαθμού στην συσσώρευση χρεών και την απουσία διαμόρφωσης φορολογικής συνείδησης  , μην συνεχίζουμε να την αναπαράγουμε.   

1.2.ι    Ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής αιτημάτων και ανεβάσματος αρχείων τεκμηρίωσης, όπως και η δυνατότητα προγραμματισμένης διαδικτυακής επικοινωνίας (ήχος – εικόνα)  με φορολογικό κέντρο για  έλεγχο εξ αποστάσεως, η καθοδήγηση φορολογούμενου.

1.2.ια     Υλοποίηση  της δέσμευση του Γ.Γ.Π.Σ για την απεικόνιση σε διαδραστικό πίνακα των υποβληθέντων φορολογικών εντύπων ανά Λ/Φ με αντίστοιχη επιβεβαίωσή του, σε αντίθετη περίπτωση έλεγχος των υποβληθέντων δηλώσεων με υποκλαπέντα κωδικό μητρώου. Το επόμενο μήνυμα που σας προωθείτε εμπεριέχει και την προτεινόμενη οθόνη της εφαρμογής

1.2.ιβ     Συνεχής ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων για τα φορολογικά δεδομένα , δεν κατανοούμε την ξαφνικά εντυπωσιακή αδράνεια  και καθυστέρηση σε αυτό το απαραίτητο νευραλγικό τμήμα για τους επαγγελματίες, τους ερευνητές, την οικονομία  αλλά και την κοινωνία.           

    2.   Περιορισμός της ενημέρωσης και υποβολής των φορολογικών εντύπων και υποκατάστασής τους με προ-συμπληρωμένο έντυπο με το σύνολο των φορολογικών αντικειμένων για αποδοχή η τροποποίηση δεδομένων.

2.1 Ήδη η επιτυχής ( με όποια αρχικά προβλήματα υπήρξαν) υλοποίηση των προ-συμπληρωμένων εντύπων Ε1 άνοιξε το δρόμο για την καθολική εφαρμογή του μέτρου. Σας είναι ήδη γνωστή η πρόταση για την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων Ο.Π.Σ –ΙΚΑ , Taxisnet , ως προς την διαχείριση των οικονομικών πληροφοριών με την ενσωμάτωση στη Α.Π.Δ  πεδίου/ων παρακρατούμενου φόρου με ταυτόχρονη έκδοση Ταυτότητας Οφειλής και ενημέρωσης του Taxisnet διαδικασία που θα κάνει περιττή την υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών και Οριστικών δηλώσεων μισθωτών υπηρεσιών Ε7.

Όπως επίσης σας έχει προταθεί***** με την υποβολή της προσωρινής δήλωσης παρακρατούμενων φόρων να καταχωρείτε και ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του προ-συμπληρωμένου εντύπου Ε1 και κάνοντας περιττή επίσης την υποβολή των αντίστοιχων Οριστικών δηλώσεων και βεβαιώσεων. 

2.2  Επισυνάπτεται ένα έντυπο περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α, εμπλουτισμένο με ελάχιστα πεδία στο σκέλος των εκροών που αντιστοιχούν στους λογαριασμούς της ομάδας 6, 60,61,62,63,64,65,66. Ήδη έχουμε  αναφέρει ότι το περιχεόμενο του πεδίου 3560 θα έρχεται προ-συμπληρωμένο από την πληροφορία του Ο.Π.Σ - Ι.Κ.Α , το 3561 θα ενημερώνετε η θα ενημερώνει  ταυτόχρονα και τους παρακρατούμενους φόρους , ως προς τα πεδία 351-356 θα έρχονται προ-συμπληρωμένα από τα στοιχεία που έχουν σταλθεί με τα Ζ των ΕΑΦΔΣΣ  χωρίς την ανάγκη περιττών και χρονοβόρων  διαδικασιών (ΜΥΦ)  και σε πρώτο στάδιο υλοποιημένα από τα οργανωμένα λογιστήρια των μεγάλων επιχειρήσεων, έως ότου υιοθετηθούν εθελοντικά  και από τις μικρότερες επιχειρήσεις,  ως ενέργεια  πλέον απλοποίησης και περιορισμού του κόστους λειτουργίας των λογιστηρίων και όχι επιβάρυνσής τους . Αυτό που εννοείτε ως αποτέλεσμα του παραπάνω είναι  1ον . ότι το Ε3 είναι στο μεγαλύτερο μέρος του θα είναι προ-συμπληρωμένο   και 2ον .  είναι πλέον εφικτός ο έλεγχος από το γραφείο ανά τακτά διαστήματα εντός της χρήσης  με ταυτόχρονο  προσδιορισμό  του μεγέθους της παραοικονομίας η της μή χρηστής διοίκησης ανά επιχείρηση και την αποστολή τυποποιημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων για προληπτική ενημέρωση της διοίκησης της επιχείρησης και λήψη διορθωτικών  ενεργειών εκ μέρους της , η ακόμα καλύτερα, για πρόταση ενεργειών βελτίωσης της φορολογικής και κατ’ επέκταση της χρηματοοικονομικής εικόνας της επιχείρησης εκ μέρους της φορολογικής διοίκησης ( αυτό ονομάζεται φορολογικό σύστημα προσανατολισμένο στον    Ανταποδοτικό  στόχο που βασίζεται στην συνεχή εκπαίδευση, την υποστήριξη , την συμβουλή, την φοροδοτική ικανότητα, και την  ανάπτυξη. )

2.3  Επανασχεδίαση του εντύπου Ε1 και συγχώνευσής του με το εκκαθαριστικό με κριτήριο την απλότητα της πληροφόρησης και την ελαχιστοποίηση της εμφάνισης και αντίστοιχα εκτύπωσης (σχεδίαση φιλική προς το περιβάλλον,  σας έχει ήδη σταλθεί σχετική πρόταση από το 2013).

 

    3.   Διαδικασίες ελέγχου – Φορολογικό πιστοποιητικό μικρών επιχειρήσεων – Επανεξέταση φορολογικών υποθέσεων και παραβάσεων  προ της 01/01/2013 (φύλλα ελέγχου βάσει Κ.Β.Σ και 2238/94) με κριτήριο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την εισπραξιμότητα της οφειλής  – Κατάσταση Φορολογικής Αναμόρφωσης  μετά την 01/01/2014 (αρ.14,15 ν.3296/04 και εγκ. αρ.13 έως 17 ).

3.1     Ο έλεγχος από το γραφείο να υποστηρίζετε από μία κεντρική υπηρεσία , μέσω Taxisnet  με δυνατότητα μεταφοράς ήχου και εικόνας (απλή και δωρεάν εφαρμογή) , όπου ο φορολογούμενος

μόνος του η με την συνδρομή Λ/Φ η Φοροτέχνη Ελεγκτή Ειδικών Προσόντων , θα  υποβάλει ηλεκτρονικά  τα σχετικά έγγραφα έντυπα (σχεδόν καθολικά πλέον εφαρμόσιμη διαδικασία) , και σε προσυμφωνημένη ώρα και ημέρα θα πραγματοποιείτε η Video συνδιάσκεψη , αντίστοιχη μίας προγραμματισμένης  επίσκεψης του φορολογούμενου στην Δ.Ο.Υ , η οποία και θα καταγράφεται.

Σε συνδυασμό με την ταυτότητα πληρωμής για κάθε φορολογικό αντικείμενο και την ψηφιακή υπογραφή στους πιστοποιημένους Λ/Φ , η παραπάνω εφαρμογή πιθανόν να αποδέσμευε ανθρώπινους πόρους και από άλλα τμήματα  λειτουργίας των Δ.Ο.Υ , σίγουρα όμως θα περιόριζε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των φορολογούμενων – σοβαρό πρόβλημα ειδικά στην ορεινή και  Νησιωτική χώρα.

 Για τον επαναπροσδιορισμό και είσπραξη  των βεβαιωμένων ανείσπρακτων οφειλών, με την προϋπόθεση την πλήρη   και τεκμηριωμένη απεικόνιση της περιουσιακής  κατάστασης, του φορολογούμενου η της επιχείρησης, ο επαναπροσδιορισμός του οφειλόμενου ποσού θα γίνεται με κριτήρια την ορθότητα των βεβαιωμένων οφειλών , το είδος των παραβάσεων , την βιωσιμότητα της επιχείρησης και την φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου η της επιχείρησης

Για τις επιχειρήσεις που παρ’ όλες τις προσπάθειες συνεχίζετε η αυξάνετε η παραβατικότητά τους , η μηνιαία – δεκαπενθήμερη – εβδομαδιαία (ανάλογα το μέγεθος της παραβατικότητας)  απεικόνιση των φορολογικών τους συναλλαγών θα πραγματοποιείτε σε εφαρμογή της Γ.Γ.Π.Σ , με κατευθείαν εγγραφές η μεταφορά των αντίστοιχων αρχείων.

Το παραπάνω μέτρο αποδίδει με την εφαρμογή της ημερήσιας μεταφοράς των Ζ των Φ.Τ.Μ και των ΕΑΔΦΣΣ   στην Γ.Γ.Π.Σ  , όπως και την δυνατότητα πληρωμής του Φ.Π.Α  από πελάτη μέσω έκτακτης πληρωμής , κατόπιν ενημέρωσής του πελάτη  από Φ.Ε.Ε.Π η τον ελεγκτή της Δ.Ο.Υ , με αντίστοιχη ευθύνης τους, για κατάρτιση και παρακολούθηση εξαμηνιαίας κατάστασης χρηματοοικονομικών ροών ανά ημέρα.

3.2    Η  ανάγκη επαναδιατύπωσης του αρ. 57 του Ν.4174/2013 αφού το πνεύμα του νομοθέτη στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ήταν να « Εισάγει νέους και σύγχρονους τρόπους προσδιορισµού του φόρου, επαναξιολογεί τα προνόµια του Δηµοσίου και επιδιώκει να επαναθεµελιώσει τις σχέσεις µεταξύ της φορολογικής διοίκησης και του φορολογούµενου σε υγιέστερη και δικαιότερη βάση.» με τον περιορισμό της μή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και αντίστοιχου προσδιορισμού της φορολογικής ύλης και όχι βέβαια η εξόντωση λόγω καθυστέρησης μέρους της οφειλής εν μέσω οικονομικής κρίσης των συνεπών φορολογουμένων. Η άμεση ανάγκη προσδιορισμού της εφαρμογής του αρ. 57 ν.4174/2013  μόνο στις εκπρόθεσμες δηλώσεις η μη υποβληθείσες δηλώσεις πριν την έκδοση του φύλλου ελέγχου είναι πρόδηλη, ταυτίζεται με το πνεύμα του νομοθέτη, και συμβάλλει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.  

    4.   Συνεργασία – κανάλια επικοινωνίας – ανατροφοδότηση – αμφίδρομη μεταφορά εμπειρίας – τεχνογνωσίας  του Υπουργείου Οικονομικών –Γ.Γ.Δ.Ε – Γ.Γ.Π.Σ  με τους πιστοποιημένους Οικονομολόγους Λογιστές – Φοροτεχνικούς με απώτερο σκοπό την  ανεπηρέαστη  λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές η κομματικές σκοπιμότητες.

4.1  Επαναφέρουμε την πρόταση για μόνιμους άμισθους συμβούλους των Γ.Γ της ΓΓΠΣ και ΓΓΔΕ από τις μη κομματικές παρατάξεις των μαχόμενων Οικονομολόγων – Λογιστών Φοροτεχνικών που εκπροσωπούνται στο Ο.Ε.Ε., τις υπηρεσίες των κομματικών στελεχών έτσι και αλλιώς τις έχουν .

4.2   Αποτελεί όνειδος για την διοίκηση του Ο.Ε.Ε  και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για τον τρόπο που οι παλαιοκομματικές πρακτικές της Ν.Δ  και του Π.Α.ΣΟ.Κ  καταπνίγουν την ανάπτυξη του τόπου το γεγονός ότι η επιτροπή του Ο.Ε.Ε για την αναμόρφωση και απλοποίηση  του φορολογικού συστήματος έχει στελεχωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από στελέχη του Υ.Ο , αποκλείοντας προκλητικά τα μέλη της τρίτης σε δύναμη και εκπροσώπηση παράταξης των Οικονομολόγων. Όποιος αγνοεί τον κανόνα  - ότι  το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα επιβιώνει χάρη στην δυνατότητα του προσαρμογής και αφομοίωσης αλλαγών -,  προσπαθώντας με κάθε θυσία να περιφρουρήσει κεκτημένα και να εμποδίσει τις απαραίτητες αλλαγές, μάλλον σε λάθος θέση βρίσκεται και λάθος υπηρεσίες προσφέρει.

Ολοκληρώνοντας ένα μέρος της θεματολογίας- πρότασης στην ΠΟΟΕΕΕ ανά Γ.Γ ( αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί), ως ένα βήμα επικοινωνίας και ανεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων άμεσης εφαρμογής, με την προϋπόθεση αποδοχής μέρους της, η έστω κοινής αφετηρίας προβληματισμού, αφού οι αγκυλώσεις δεν είναι  αποκλειστικό  προνόμιο της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα, θα ήθελα να αναφέρω ότι το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας πριν την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης είναι αυτό της αποδόμησης , δηλαδή εάν η πρόταση υλοποιείτο, πως ένας κακόπιστος χρήστης θα μπορούσε να την παρακάμψει, η να ακυρώσει το σκοπό για τον οποίο υποβλήθηκε καθιστώντας την άλλη μία γραφειοκρατική ενέργεια. Αυτό το στάδιο αξιολόγησης των προς υποβολή προτάσεων, ενώ έχει μηδενίσει εργασία και προσπάθεια  πολλών  εργατοωρών ( από το υστέρημα πάντα του χρόνου μας) , μας έχει δώσει την πολυτέλεια και το πλεονέκτημα να αναγνωρίζουμε πολύ εύκολα αυτούς που το μόνο που δεν επιθυμούν είναι η απλοποίηση του φορολογικού μας συστήματος.

κ. Σαββαίδου και κ. Τσαβδάρη

Αυτή η επίπονη γνώση δημιούργησε και την ανάγκη της μακροσκελούς επιστολής εν μέσω δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος , ΦΠΑ , ΑΠΔ, ......, η για να το διατυπώσω διαφορετικά ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του προηγούμενου Γ.Γ  από τον κ. Στουρνάρα λίγο πριν την αποχώρησή του από το Υ.Ο δεν μπορεί να εκληφθεί ως κίνηση αβρότητας προς τον νέο Υπουργό Οικονομικών, πολύ δε περισσότερο το αρχικό δείγμα γραφής η απραξίας σας, ως ενέργεια επιτάχυνσης  της απλοποίησης του φορολογικού μας  συστήματος.  

   Μ.Φ.Χ

Σπύρος Χρήστου

Υ.Σ :  Τα ως άνω είναι προσωπικές απόψεις του γράφοντος

          και οι αναφορές σε τρίτα πρόσωπα η γεγονότα χρήζουν

           έρευνας και επιβεβαίωσης ως προς την ορθότητά τους    

   

Θεματολογία κοινής Συνάντησης της ΠΟΟΕΕΕ με τους  Γ.Γ. ΓΓΔΕ και ΓΓΠΣ

Περιγραφή δραστηριότητας

Γ.Γ.Δ.Ε

Γ.Γ.Π.Σ

Αποδοχή Απόρριψη

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης

Αύγουστος

Σεπτέμβριος

Οκτώβριος

Νοέμβριος

Δεκέμβριος

Ιανουάριος

1.1

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.1.α

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.1.β

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.α

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.β

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.γ

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.δ

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.ε

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.στ

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.ζ

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.η

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.θ

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.ι

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.ια

ü

 

 

 

 

 

 

 

1.2.ιβ

ü

 

 

 

 

 

 

 

2.1

ü

 

 

 

 

 

 

 

2.2

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

2.3

ü

 

 

 

 

 

 

 

3.1

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

3.2

ü

 

 

 

 

 

 

 

4.1

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

4.2

ü

ü

 

 

 

 

 

 

 

   

**http://www.eliamep.gr/events/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%B9/

***http://www.eliamep.gr/wp-content/uploads/2011/12/2011-12-13-tax-system-2.pdf

 

 


Κατεβάστε το αρχείο: Εντυπο δήλωσης ΦΠΑ.pdf
Κατεβάστε το αρχείο: Εικόνα οφειλών για επιλογή οφειλής προς ρύθμιση.pdf

  Σχολιασμός Θέματος «Πρόταση θεματολογίας κοινής συνάντησης Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε με τους Γ.Γ της Γ.Γ.Δ.Ε και Γ.Γ.Π.Σ από τον Σπ. Χρήστου»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Πρόγραμμα Υπολογισμού Προστίμου. Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός ύψους προστίμων που επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)

 3/7/2019 
 

Φορολογία Μερισμάτων και Εκτάκτων Αμοιβών Ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Του Γιάννη Κλεώπα

 3/7/2019 
 

Ημερήσια Αποζημίωση. Του Νικού Κλωθάκη Οικονομολόγου Λογιστής MSc

 13/6/2019 
 

Εφαρμογές από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.

 10/10/2018 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ. Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ μεταξύ επιχειρήσεων και τρίτων.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

Οι τρείς ενέργειες άμεσης απόδοσης για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, όπως και την αποκάλυψη μέρους της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε το 2014, είναι πιθανό να απαιτούν μόνο την εφαρμογή υφιστάμενης νομοθεσίας από τον Σπ. Χρήστου

 12/3/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Εμπορικων Μισθωσεων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα