Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
21/1/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1565
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 
Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/2/2015 9:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα , Προϋποθέσεις  και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας 

Οι μηχανισμοί και η στελέχωσή τους που δημιουργήθηκαν επί δεκαετίες από τα δύο πρώην  κόμματα εξουσίας  σε αυτούς τους δύο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας είναι σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνοι για το μέγεθος και την ένταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η ύπαρξή τους όμως βραχυπρόθεσμα εμποδίζει οποιασδήποτε  προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την ανατροφοδοτούμενη κρίση.

Φορολογική Διοίκηση

            Η αντικατάσταση  μόνο  των επικεφαλής της Φορολογικής Διοίκησης,  μόνο ως ενέργεια υψηλού κινδύνου για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

            Για τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης ως εναλλακτικό μοντέλο – λύση εφαρμόσθηκε επιτυχώς η ενεργοποίηση – χρησιμοποίηση των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε  Λογιστών – Φοροτεχνικών, ως  ενός ιδιαίτερα αποτελεσματικού  μηχανισμού μηδενικού κόστους λειτουργίας για την Δημόσια Διοίκηση. Επιτυχία όμως που θορύβησε τα κομματικά επιτελεία , αφού τους περιόριζε την «ευελιξία κινήσεων του πελατειακού κράτους » με αποτέλεσμα την σχεδόν απενεργοποίηση, - ως προς την εξέλιξη των εφαρμογών, την ανάπτυξη νέων,  τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, και την εύρυθμη  λειτουργία των κομβικής σημασίας Γ.Γ.Π.Σ. και Γ.Γ.Δ.Ε.

            Για την αποτελεσματική λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης με την διεκπεραίωση σχεδόν του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών της από το άμισθο ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό των Λογιστών – Φοροτεχνικών και την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων απαιτείται  η άμεση ενεργοποίηση των Γ.Γ.Π.Σ και Γ.Γ.Δ.Ε, ενεργοποίηση όμως που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την αντικατάσταση  των Γενικών Γραμματέων,  υπεύθυνων, για τη σημερινή κατάσταση των Γραμματειών που προΐσταται. Απαιτείται και η συμμετοχή των ενεργών μαχόμενων πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε Λογιστών Φοροτεχνικών σε κοινές ομάδες εργασίας με τα αντίστοιχα τμήματα υλοποίησης  πολιτικών, των Υ.Ο -Υ.Ο  που αναφέρονται στην ( απλοποίηση του φορολογικού συστήματος – ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – διαφάνειας – περιορισμό της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής – επανεκκίνηση της οικονομίας) .

Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα φέρει ιδιαίτερα μεγάλο μέρος ευθύνης  για το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης  - διότι για τη Φορολογική Διοίκηση μπορούμε να αντιληφθούμε τη πιθανότητα ένα τμήμα της στελέχωσής της  να έγινε για λόγους σκοπιμότητας από μειωμένης ικανότητας  ή και χειραγωγήσιμου ήθους ανθρώπινο δυναμικό, αλλά για τα ανώτερα στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την άγνοια θεμελιωδών συγγραμμάτων της οικονομικής επιστήμης που επέτρεψε π.χ τη δημιουργία και το μέγεθος της φούσκας των ακινήτων ή του υπερδανεισμού των οικονομικών μονάδων ( νοικοκυριά – επιχ/σεις – οργανισμοί), ή της μη αξιοποίησης του ετεροχρονισμού μεταφοράς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Εάν το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργούσε ορθολογικά  εφαρμόζοντας τις  αρχές της ελεύθερης οικονομίας  η παραπάνω αναφορά θα στερείτο ουσίας, αλλά όσο ένα μεγάλο μέρος του Δημοσιονομικού  χρέους που  καλείται να  πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος  χρησιμοποιήθηκε για την διάσωσή του, (χωρίς καμία συνέπεια για το ίδιο ή για τα στελέχη του,) μας επιτρέπει να προτείνουμε την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου λειτουργίας της Φ.Δ και για τη λειτουργία του χρημ/κού συστήματος,   που αντί για τους Λ/Φ θα ενεργοποιηθεί η ομάδα των μαχόμενων – ενεργών οικονομολόγων μελών του Ο.Ε.Ε.

  Η ενεργοποίησή τους θα έγκειται στην επανεξέταση της βιωσιμότητας των επιχ/κων – στεγαστικών – καταναλωτικών δανείων με δεσμευτική υποχρέωση του χρημ/κού συστήματος για υλοποίηση της τεκμηριωμένης πρότασής τους που θα συμπεριλαμβάνει και τα ισοδύναμα οφέλη για την ανάπτυξη της οικονομίας (διατήρηση ή αύξηση θέσεων εργασίας, ρύθμιση φορολογικών – ασφαλιστικών οφειλών τεκμαρτός υπολογισμός ελάχιστης κερδοφορίας με εφαρμογή  ορίων για τους επαναπροσδιορισμένους ΜΣKΚ, υποχρεωτικότητα επένδυσης ποσοστού κύκλου εργασιών...)

Η απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού θα συμβάλει στην αναγκαία Νέα Συμφωνία ανάμεσα σε Κράτος – Πολίτη – Επιχειρηματία, διότι όποιος προβλέπει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει οποιαδήποτε πρόθεση να βοηθήσει στην επιτυχία των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης, την έξοδο από μη βιώσιμες μονομερής οικονομικές συμφωνίες, ή την ευημερία ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, είναι πολύ πιθανό η πρόβλεψή του αυτή να κινείται στο χώρο της υπερβολικής αισιοδοξίας.   

Μεταρρυθμίσεις – Επανεκκίνηση της οικονομίας – Έλεγχος Δ.Δ- Χ/ΠΣ

 

Ο χρόνος δουλεύει πλέον αντίστροφα για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών σε Φ.Δ και χρημ/κό σύστημα με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα επιτελικά στελέχη που προέρχονται από την συγκυβέρνηση παραμένουν στη καλύτερη περίπτωση αδρανοποιημένα (διότι υπάρχει και η χειρότερη που υποδεικνύει αντιπαράθεση με υιοθετούμενες ακραίες και ανορθόδοξες τακτικές )

Οι έως τώρα μηχανισμοί ελέγχου της Δ.Δ αλλά και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί, αυτός είναι και ο λόγος που επαναφέρουμε τη πρόταση των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, αλλά με τη συμμετοχή πλέον και ενεργών μη ελεγχόμενων τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας.

Με την ίδια λογική προτείνουμε την επανάληψη της επιτυχούς  συμμετοχής των ενεργών τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και  την υποστήριξη της λειτουργίας του φορολογικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος  με στόχο την επίτευξη  άμεσων αποτελεσμάτων και υλοποίηση μακροχρόνιων σχεδιασμών.

 

 

 

       

  

  Σχολιασμός Θέματος «Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Εφαρμογές από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.

 10/10/2018 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ. Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ μεταξύ επιχειρήσεων και τρίτων.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

Οι τρείς ενέργειες άμεσης απόδοσης για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, όπως και την αποκάλυψη μέρους της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε το 2014, είναι πιθανό να απαιτούν μόνο την εφαρμογή υφιστάμενης νομοθεσίας από τον Σπ. Χρήστου

 12/3/2015 
 

Η υποβολή των ΜΥΦ ως κίνητρο διακυβεύματος της απλοποίησης του Φορολογικού Συστήματος από τον Σπ. Χρήστου

 13/2/2015 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου

 2/2/2015 
 

Πρόταση για τη δημιουργία «Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής λειτουργίας του Φορολογικού Συστήματος» από τον Σπ. Χρήστου

 15/1/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ.
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ε. 2012 /17-01-2019 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 111 παρ. 2 του ν.4549 /2018 σχετικά με την απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ, και παροχή σχετικών διευκρινίσεων.
Ε. 2012 /17-01-2019 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 111 παρ. 2 του ν.4549 /2018 σχετικά με την απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ, και παροχή σχετικών διευκρινίσεων.
Α. 1002 /28-12-2018 Καθορισμός λεπτομερειών εφαρμογής της παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ Α΄ 170)
Ε. 2011 /15-01-2019 Kοινοποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2454 του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 904/2010 για τη διοικητική συνεργασία και την καταπολέμηση της απάτης ..
Α. 1009 /10-01-2019 Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη ..
E. 2009 /11-01-2019 Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 και του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 συνιστά φόρο ο οποίος εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ισχυουσών ΣΑΔΦ -συμμόρφωση με ΣτΕ 2465/2018

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα