Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
15/8/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6861
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/2/2015 9:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα , Προϋποθέσεις  και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας 

Οι μηχανισμοί και η στελέχωσή τους που δημιουργήθηκαν επί δεκαετίες από τα δύο πρώην  κόμματα εξουσίας  σε αυτούς τους δύο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας είναι σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνοι για το μέγεθος και την ένταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η ύπαρξή τους όμως βραχυπρόθεσμα εμποδίζει οποιασδήποτε  προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την ανατροφοδοτούμενη κρίση.

Φορολογική Διοίκηση

            Η αντικατάσταση  μόνο  των επικεφαλής της Φορολογικής Διοίκησης,  μόνο ως ενέργεια υψηλού κινδύνου για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

            Για τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης ως εναλλακτικό μοντέλο – λύση εφαρμόσθηκε επιτυχώς η ενεργοποίηση – χρησιμοποίηση των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε  Λογιστών – Φοροτεχνικών, ως  ενός ιδιαίτερα αποτελεσματικού  μηχανισμού μηδενικού κόστους λειτουργίας για την Δημόσια Διοίκηση. Επιτυχία όμως που θορύβησε τα κομματικά επιτελεία , αφού τους περιόριζε την «ευελιξία κινήσεων του πελατειακού κράτους » με αποτέλεσμα την σχεδόν απενεργοποίηση, - ως προς την εξέλιξη των εφαρμογών, την ανάπτυξη νέων,  τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, και την εύρυθμη  λειτουργία των κομβικής σημασίας Γ.Γ.Π.Σ. και Γ.Γ.Δ.Ε.

            Για την αποτελεσματική λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης με την διεκπεραίωση σχεδόν του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών της από το άμισθο ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό των Λογιστών – Φοροτεχνικών και την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων απαιτείται  η άμεση ενεργοποίηση των Γ.Γ.Π.Σ και Γ.Γ.Δ.Ε, ενεργοποίηση όμως που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την αντικατάσταση  των Γενικών Γραμματέων,  υπεύθυνων, για τη σημερινή κατάσταση των Γραμματειών που προΐσταται. Απαιτείται και η συμμετοχή των ενεργών μαχόμενων πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε Λογιστών Φοροτεχνικών σε κοινές ομάδες εργασίας με τα αντίστοιχα τμήματα υλοποίησης  πολιτικών, των Υ.Ο -Υ.Ο  που αναφέρονται στην ( απλοποίηση του φορολογικού συστήματος – ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – διαφάνειας – περιορισμό της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής – επανεκκίνηση της οικονομίας) .

Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα φέρει ιδιαίτερα μεγάλο μέρος ευθύνης  για το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης  - διότι για τη Φορολογική Διοίκηση μπορούμε να αντιληφθούμε τη πιθανότητα ένα τμήμα της στελέχωσής της  να έγινε για λόγους σκοπιμότητας από μειωμένης ικανότητας  ή και χειραγωγήσιμου ήθους ανθρώπινο δυναμικό, αλλά για τα ανώτερα στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την άγνοια θεμελιωδών συγγραμμάτων της οικονομικής επιστήμης που επέτρεψε π.χ τη δημιουργία και το μέγεθος της φούσκας των ακινήτων ή του υπερδανεισμού των οικονομικών μονάδων ( νοικοκυριά – επιχ/σεις – οργανισμοί), ή της μη αξιοποίησης του ετεροχρονισμού μεταφοράς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Εάν το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργούσε ορθολογικά  εφαρμόζοντας τις  αρχές της ελεύθερης οικονομίας  η παραπάνω αναφορά θα στερείτο ουσίας, αλλά όσο ένα μεγάλο μέρος του Δημοσιονομικού  χρέους που  καλείται να  πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος  χρησιμοποιήθηκε για την διάσωσή του, (χωρίς καμία συνέπεια για το ίδιο ή για τα στελέχη του,) μας επιτρέπει να προτείνουμε την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου λειτουργίας της Φ.Δ και για τη λειτουργία του χρημ/κού συστήματος,   που αντί για τους Λ/Φ θα ενεργοποιηθεί η ομάδα των μαχόμενων – ενεργών οικονομολόγων μελών του Ο.Ε.Ε.

  Η ενεργοποίησή τους θα έγκειται στην επανεξέταση της βιωσιμότητας των επιχ/κων – στεγαστικών – καταναλωτικών δανείων με δεσμευτική υποχρέωση του χρημ/κού συστήματος για υλοποίηση της τεκμηριωμένης πρότασής τους που θα συμπεριλαμβάνει και τα ισοδύναμα οφέλη για την ανάπτυξη της οικονομίας (διατήρηση ή αύξηση θέσεων εργασίας, ρύθμιση φορολογικών – ασφαλιστικών οφειλών τεκμαρτός υπολογισμός ελάχιστης κερδοφορίας με εφαρμογή  ορίων για τους επαναπροσδιορισμένους ΜΣKΚ, υποχρεωτικότητα επένδυσης ποσοστού κύκλου εργασιών...)

Η απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού θα συμβάλει στην αναγκαία Νέα Συμφωνία ανάμεσα σε Κράτος – Πολίτη – Επιχειρηματία, διότι όποιος προβλέπει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει οποιαδήποτε πρόθεση να βοηθήσει στην επιτυχία των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης, την έξοδο από μη βιώσιμες μονομερής οικονομικές συμφωνίες, ή την ευημερία ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, είναι πολύ πιθανό η πρόβλεψή του αυτή να κινείται στο χώρο της υπερβολικής αισιοδοξίας.   

Μεταρρυθμίσεις – Επανεκκίνηση της οικονομίας – Έλεγχος Δ.Δ- Χ/ΠΣ

 

Ο χρόνος δουλεύει πλέον αντίστροφα για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών σε Φ.Δ και χρημ/κό σύστημα με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα επιτελικά στελέχη που προέρχονται από την συγκυβέρνηση παραμένουν στη καλύτερη περίπτωση αδρανοποιημένα (διότι υπάρχει και η χειρότερη που υποδεικνύει αντιπαράθεση με υιοθετούμενες ακραίες και ανορθόδοξες τακτικές )

Οι έως τώρα μηχανισμοί ελέγχου της Δ.Δ αλλά και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί, αυτός είναι και ο λόγος που επαναφέρουμε τη πρόταση των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, αλλά με τη συμμετοχή πλέον και ενεργών μη ελεγχόμενων τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας.

Με την ίδια λογική προτείνουμε την επανάληψη της επιτυχούς  συμμετοχής των ενεργών τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και  την υποστήριξη της λειτουργίας του φορολογικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος  με στόχο την επίτευξη  άμεσων αποτελεσμάτων και υλοποίηση μακροχρόνιων σχεδιασμών.

 

 

 

       

  

  Σχολιασμός Θέματος «Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ. Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ μεταξύ επιχειρήσεων και τρίτων.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

Οι τρείς ενέργειες άμεσης απόδοσης για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, όπως και την αποκάλυψη μέρους της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε το 2014, είναι πιθανό να απαιτούν μόνο την εφαρμογή υφιστάμενης νομοθεσίας από τον Σπ. Χρήστου

 12/3/2015 
 

Η υποβολή των ΜΥΦ ως κίνητρο διακυβεύματος της απλοποίησης του Φορολογικού Συστήματος από τον Σπ. Χρήστου

 13/2/2015 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου

 2/2/2015 
 

Πρόταση για τη δημιουργία «Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής λειτουργίας του Φορολογικού Συστήματος» από τον Σπ. Χρήστου

 15/1/2015 
 

Φοροδιαφυγή – Φοροαποφυγή – Παραοικονομία. Σκέψεις - προβληματισμοί για τη συλλογική και ατομική ευθύνη της Φορολογικής Διοίκησης και του Φορολογούμενου από τον Σπ. Χρήστου (1 σχόλιo/α)

 4/1/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Η αυθαιρεσία της διοίκησης έναντι των φορολογουμένων. Απο την ΑΚΙΟΕ 
Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων  
Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017 
Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων  
Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) » 
Εκλογές στο ΕΤΑΟ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1161 /02-08-2018 Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς ΦΠΑ και Τελών Χαρτοσήμου, της «εύλογης αμοιβής» και του «δικαιώματος παρακολούθησης» του ν. 2121/1993
ΠΟΛ. 1160 /03-08-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων του Περιβαλλοντικού Τέλους του Ν. 2939/2001 όπως ισχύει
ΠΟΛ. 1141 /24-07-2018 Παράταση του χρόνου υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής φόρου που προκύπτει από αυτές για τους πληγέντες εξαιτίας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις...
ΠΟΛ. 1156 /01-08-2018 Απαλλαγή πληγέντων από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ. για τις προς αυτούς δωρεές τρίτων. – Άρθρο 8 της από 26-7-2018 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 138).
Εγχειρίδιο Ερωτήσεων-Απαντήσεων σε Φορολογικά Θέματα (Αύγουστος 2018)
ΠΟΛ. 1155 /01-08-2018 Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος έκπτωσης του ΦΠΑ εισροών σε περίπτωση εκπρόθεσμης έναρξης εργασιών

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων του Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα