Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
25/8/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3001
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 
Yπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής: Απόβρασμα της κοινωνίας πρέπει να νιώθει όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/2/2015 9:00:00 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα , Προϋποθέσεις  και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας 

Οι μηχανισμοί και η στελέχωσή τους που δημιουργήθηκαν επί δεκαετίες από τα δύο πρώην  κόμματα εξουσίας  σε αυτούς τους δύο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας είναι σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνοι για το μέγεθος και την ένταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η ύπαρξή τους όμως βραχυπρόθεσμα εμποδίζει οποιασδήποτε  προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την ανατροφοδοτούμενη κρίση.

Φορολογική Διοίκηση

            Η αντικατάσταση  μόνο  των επικεφαλής της Φορολογικής Διοίκησης,  μόνο ως ενέργεια υψηλού κινδύνου για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

            Για τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης ως εναλλακτικό μοντέλο – λύση εφαρμόσθηκε επιτυχώς η ενεργοποίηση – χρησιμοποίηση των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε  Λογιστών – Φοροτεχνικών, ως  ενός ιδιαίτερα αποτελεσματικού  μηχανισμού μηδενικού κόστους λειτουργίας για την Δημόσια Διοίκηση. Επιτυχία όμως που θορύβησε τα κομματικά επιτελεία , αφού τους περιόριζε την «ευελιξία κινήσεων του πελατειακού κράτους » με αποτέλεσμα την σχεδόν απενεργοποίηση, - ως προς την εξέλιξη των εφαρμογών, την ανάπτυξη νέων,  τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, και την εύρυθμη  λειτουργία των κομβικής σημασίας Γ.Γ.Π.Σ. και Γ.Γ.Δ.Ε.

            Για την αποτελεσματική λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης με την διεκπεραίωση σχεδόν του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών της από το άμισθο ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό των Λογιστών – Φοροτεχνικών και την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων απαιτείται  η άμεση ενεργοποίηση των Γ.Γ.Π.Σ και Γ.Γ.Δ.Ε, ενεργοποίηση όμως που δεν μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την αντικατάσταση  των Γενικών Γραμματέων,  υπεύθυνων, για τη σημερινή κατάσταση των Γραμματειών που προΐσταται. Απαιτείται και η συμμετοχή των ενεργών μαχόμενων πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε Λογιστών Φοροτεχνικών σε κοινές ομάδες εργασίας με τα αντίστοιχα τμήματα υλοποίησης  πολιτικών, των Υ.Ο -Υ.Ο  που αναφέρονται στην ( απλοποίηση του φορολογικού συστήματος – ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – διαφάνειας – περιορισμό της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής – επανεκκίνηση της οικονομίας) .

Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα φέρει ιδιαίτερα μεγάλο μέρος ευθύνης  για το μέγεθος της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής εξαθλίωσης  - διότι για τη Φορολογική Διοίκηση μπορούμε να αντιληφθούμε τη πιθανότητα ένα τμήμα της στελέχωσής της  να έγινε για λόγους σκοπιμότητας από μειωμένης ικανότητας  ή και χειραγωγήσιμου ήθους ανθρώπινο δυναμικό, αλλά για τα ανώτερα στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την άγνοια θεμελιωδών συγγραμμάτων της οικονομικής επιστήμης που επέτρεψε π.χ τη δημιουργία και το μέγεθος της φούσκας των ακινήτων ή του υπερδανεισμού των οικονομικών μονάδων ( νοικοκυριά – επιχ/σεις – οργανισμοί), ή της μη αξιοποίησης του ετεροχρονισμού μεταφοράς της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Εάν το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργούσε ορθολογικά  εφαρμόζοντας τις  αρχές της ελεύθερης οικονομίας  η παραπάνω αναφορά θα στερείτο ουσίας, αλλά όσο ένα μεγάλο μέρος του Δημοσιονομικού  χρέους που  καλείται να  πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος  χρησιμοποιήθηκε για την διάσωσή του, (χωρίς καμία συνέπεια για το ίδιο ή για τα στελέχη του,) μας επιτρέπει να προτείνουμε την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου λειτουργίας της Φ.Δ και για τη λειτουργία του χρημ/κού συστήματος,   που αντί για τους Λ/Φ θα ενεργοποιηθεί η ομάδα των μαχόμενων – ενεργών οικονομολόγων μελών του Ο.Ε.Ε.

  Η ενεργοποίησή τους θα έγκειται στην επανεξέταση της βιωσιμότητας των επιχ/κων – στεγαστικών – καταναλωτικών δανείων με δεσμευτική υποχρέωση του χρημ/κού συστήματος για υλοποίηση της τεκμηριωμένης πρότασής τους που θα συμπεριλαμβάνει και τα ισοδύναμα οφέλη για την ανάπτυξη της οικονομίας (διατήρηση ή αύξηση θέσεων εργασίας, ρύθμιση φορολογικών – ασφαλιστικών οφειλών τεκμαρτός υπολογισμός ελάχιστης κερδοφορίας με εφαρμογή  ορίων για τους επαναπροσδιορισμένους ΜΣKΚ, υποχρεωτικότητα επένδυσης ποσοστού κύκλου εργασιών...)

Η απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού θα συμβάλει στην αναγκαία Νέα Συμφωνία ανάμεσα σε Κράτος – Πολίτη – Επιχειρηματία, διότι όποιος προβλέπει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει οποιαδήποτε πρόθεση να βοηθήσει στην επιτυχία των εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης, την έξοδο από μη βιώσιμες μονομερής οικονομικές συμφωνίες, ή την ευημερία ευρύτερων κοινωνικών ομάδων, είναι πολύ πιθανό η πρόβλεψή του αυτή να κινείται στο χώρο της υπερβολικής αισιοδοξίας.   

Μεταρρυθμίσεις – Επανεκκίνηση της οικονομίας – Έλεγχος Δ.Δ- Χ/ΠΣ

 

Ο χρόνος δουλεύει πλέον αντίστροφα για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών σε Φ.Δ και χρημ/κό σύστημα με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, πολύ δε περισσότερο όταν τα επιτελικά στελέχη που προέρχονται από την συγκυβέρνηση παραμένουν στη καλύτερη περίπτωση αδρανοποιημένα (διότι υπάρχει και η χειρότερη που υποδεικνύει αντιπαράθεση με υιοθετούμενες ακραίες και ανορθόδοξες τακτικές )

Οι έως τώρα μηχανισμοί ελέγχου της Δ.Δ αλλά και του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί, αυτός είναι και ο λόγος που επαναφέρουμε τη πρόταση των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, αλλά με τη συμμετοχή πλέον και ενεργών μη ελεγχόμενων τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας.

Με την ίδια λογική προτείνουμε την επανάληψη της επιτυχούς  συμμετοχής των ενεργών τμημάτων της οικονομίας και κοινωνίας για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως και  την υποστήριξη της λειτουργίας του φορολογικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος  με στόχο την επίτευξη  άμεσων αποτελεσμάτων και υλοποίηση μακροχρόνιων σχεδιασμών.

 

 

 

       

  

  Σχολιασμός Θέματος «Φορολογική Διοίκηση και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.Προϋποθέσεις και Απαιτήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Από τον Σπ. Χρήστου »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Πρόγραμμα Υπολογισμού Προστίμου. Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός ύψους προστίμων που επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)

 3/7/2019 
 

Φορολογία Μερισμάτων και Εκτάκτων Αμοιβών Ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Του Γιάννη Κλεώπα

 3/7/2019 
 

Ημερήσια Αποζημίωση. Του Νικού Κλωθάκη Οικονομολόγου Λογιστής MSc

 13/6/2019 
 

Εφαρμογές από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.

 10/10/2018 
 

Αίτηση επιστροφής ΦΠΑ από χώρες της Ε.Ε.

 21/5/2018 
 

Θέματα διεθνούς φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου

 26/2/2018 
 

Κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet), φορητοί υπολογιστές (laptop) και κονσόλες παιχνιδιών τιμολογούνται χωρίς ΦΠΑ μεταξύ υποκείμενων του φόρου, από 01.08.2017. Του Νίκου Κλωθάκη

 10/11/2017 
 

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

 4/1/2017 
 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ( Value Added Tax ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ( European Union ). Του ΚΟΛΣΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 23/11/2016 
 

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

 13/10/2016 
 

8 Λόγοι που λέμε «όχι» στη Βουλγαρία.

 13/10/2016 
 

Υπερωρίες και υπερεργασία: Πότε είναι υποχρεωτικές και πόσο πληρώνονται

 27/3/2016 
 

Η παρουσίαση στα 4 ερώτημα που εθεσαν οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε συζήτηση της 25/01/15 με θέμα:Μπορούμε ως κοινωνία και πολιτικά κόμματα να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο και δίκαιο για όλες τις γενεές ασφαλιστικό σύστημα; από τον Σπ.Χρήστου.

 6/3/2016 
 

ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 23/11/2015 
 

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για το εργόσημο. Της Δήμητρας Ν. Καβουρίδου - Οικονομολόγου

 14/9/2015 
 

Τα σχόλια στο Α.ΚΙ.Ο.Ε «Εάλω η Πόλις» ή η ευκαιρία για την Αναγέννηση λειτουργίας του οικονομικού συστήματος. Από τον Σπ. Χρήστου

 27/6/2015 
 

Τα θεμελιώδη ερωτήματα λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και η πελατοκεντρική προσέγγιση του φορολογούμενου (Α) από τον Σπ. Χρήστου

 18/5/2015 
 

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ. Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ μεταξύ επιχειρήσεων και τρίτων.Με την επιμέλεια του Ν. ΚΛΩΘΑΚΗ

 14/4/2015 
 

Οι τρείς ενέργειες άμεσης απόδοσης για την είσπραξη φορολογικών εσόδων, όπως και την αποκάλυψη μέρους της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε το 2014, είναι πιθανό να απαιτούν μόνο την εφαρμογή υφιστάμενης νομοθεσίας από τον Σπ. Χρήστου

 12/3/2015 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Αποχή επ αόριστο από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προτείνει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
Στο ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων(1 σχόλιο/α) 
Αίτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2018 από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ 
Επιστολή Παραίτησης του Χρόνη Ιαακίδη από την προεδρεία του 7ου ΠΤ του Ο.Ε.Ε. 
Καταγγελίες του Οικονομικού Επιμελητήριου στην ΥΕΔΔΕ για απόπειρες σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για κερδοσκοπία και φοροδιαφυγή 
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Καταργήθηκε «αναδρομικά» ο βάσιμος λόγος απόλυσης εργαζομένου
ΑΑΔΕ: Αξιοποίηση συνδυαστικών στοιχείων για τον έλεγχο φορολογικών υποθέσεων 
Δείτε εδώ τα ένσημά σας, χρησιμοποιώντας απλώς τον ΑΜΚΑ σας 
ΓΣΕΕ: Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα για την αμοιβή τον Δεκαπενταύγουστο 
Το πρόγραμμα ελέγχου των απλογραφικών βιβλίων 
Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται ραντεβού με την Εφορία 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

H Αδελφότης των Στεναγμών

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα