Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
24/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5958
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο… υπέροχος κ. Ντράγκι-Τι πραγματικά σημαίνει «ποσοτική χαλάρωση».Του ΜΩΥΣΗ Λ

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/2/2015 9:00:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός


Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ*

 Ας ξεκινήσουμε από τον τελευταίο εκβιασμό του κ. Ντράγκι, του «σούπερ Μάριο» της ΕΚΤ που τόσο αγάπησαν ορισμένοι αριστεροί με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εξήγγειλε λίγο πριν τις εκλογές: Την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα πάψει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες από τις 11 του μήνα, αντί 28 που ήταν προγραμματισμένο…
 Η πολιτική στόχευση σαφής. Σας κόβουμε σιγά-σιγά το οξυγόνο έως ότου υποταχθείτε ολοκληρωτικά και ξεχάσετε τα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά… Το ερώτημα κοινής λογικής που τίθεται είναι: πρώτον τι είδους κοινή κεντρική τράπεζα είναι αυτή που κόβει τη ρευστότητα προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες δημιουργήθηκαν στον καπιταλισμό στις αρχές του 20ου αιώνα, προκειμένου να αποτελούν «ύστατο καταφύγιο» σε περιόδους χρηματοπιστωτικών κρίσεων, οι οποίες μάλιστα είχαν αρχίσει να πληθαίνουν..-η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων, η γνωστή  μας FED ιδρύθηκε μόλις το 1913 μετά από σειρά χρηματοπιστωτικών πανικών ιδίως αυτόν του 1907, ενώ η δική μας Τράπεζα της Ελλάδος το 1927.
 Η ΕΚΤ αντί να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες ως κομμάτι των ευρωπαϊκών τραπεζών, χρησιμοποιεί τη χρηματοδότησή τους για να εκβιάσει τη νέα κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εύκολα μπορεί να διανοηθεί κανείς το τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας.
 Το δεύτερο όσον αφορά την ΕΚΤ είναι το ότι συνδέει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών με τη συνέχιση ενός αποτυχημένου προγράμματος(μνημόνιο) και μέτρα όπως η μείωση μισθών, η μαζική ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, τα οποία ουδόλως έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, τα οποία συνδέονται με αυτά του ευρύτερου ευρωπαϊκού και που συνοψίζονται σε μία και μόνο βασική αιτία: την ελλιπή εποπτεία και την πλήρη απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος διεθνώς. Ποιος δεν θυμάται το «ντοπάρισμα» δανείων μέσω τηλεφώνου; Που ήταν λοιπόν η «ανεξάρτητη» ΕΚΤ και το «ισότιμο» μέλος της Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτεύουσες αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος,  όταν γινόταν ο χορός των δανείων, ιδιωτικών και κρατικών;

 Το... ελικόπτερο του Ντράγκι


Πάμε τώρα στο πακέτο που εξήγγειλε πριν τις εκλογές ο κ. Ντράγκι και το οποίο θα φθάσει στα 1,14 τρισ. ευρώ μέχρι το 2016-60 δισ. ευρώ το μήνα-με στόχο να ενισχυθεί η ρευστότητα στην ευρωζώνη, ρευστότητα η οποία υποτίθεται θα βοηθήσει τις χειμαζόμενες ευρωπαϊκές τράπεζες να αυξήσουν τις πιστώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας και την τόνωση της ζήτησης.
 Ήδη πολύ πριν ανακοινωθεί η απόφαση Ντράγκι, αρκετοί αριστεροί οικονομολόγοι και όχι μόνο, επέκριναν την ΕΚΤ που δεν ακολουθούσε το παράδειγμα της αμερικανήςFED και δεν «τύπωνε» χρήμα, χρησιμοποιώντας ως απόδειξη επιτυχίας της «ποσοτικής χαλάρωσης», τους αρκετά υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης που παρουσίαζε η αμερικανική οικονομία σε σχέση με τη στασιμότητα της ευρωζώνης.
 Ας δούμε λοιπόν ορισμένες διαπιστώσεις όσον αφορά τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και ειδικότερα αυτό της ΕΚΤ.
 Διαπίστωση πρώτη: Το πρόγραμμα αφορά την αγορά ομολόγων που έχουν ήδη εκδοθεί και στην ουσία έχουν απαξιωθεί, είτε γιατί προέρχονται από «ανυπόληπτα» κράτη, είτε από «ανυπόληπτες» επιχειρήσεις. Δεν αφορά νέες εκδόσεις. Η ΕΚΤ θα αγοράσει τα ομόλογα αυτά από τα λιμνάζοντα χαρτοφυλάκια τραπεζών, με την προσδοκία, πρώτον τα χρήματά της να πιάσουν τόπο(χωρίς κανέναν όρο προς τις τράπεζες) και δεύτερον σε μεταγενέστερη φάση τα ομόλογα αυτά να πουληθούν ξανά στη δευτερογενή αγορά σε υψηλότερες τιμές, εξασφαλίζοντάς της κάποιο κέρδος. Κέρδος μάλιστα που δεν θα επιστρέψει αυτόματα στις χώρες από τις οποίες αγόρασε ομόλογα,  αλλά θα το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν, όπως δείχνει η άρνηση της ΕΚΤ να δώσει στην ελληνική κυβέρνηση το 1,9 δισ. ευρώ κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε με προηγούμενα προγράμματα.
Διαπίστωση δεύτερη: Το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ που θα διαθέσει η ΕΚΤ από πού θα προέλθει; Πρόκειται για ηλεκτρονικό χρήμα που θα δημιουργεί η κεντρική τράπεζα αγοράζοντας κάθε μήνα την προαναφερθείσα ποσότητα ομολόγων(60 δισ. ευρώ).  Τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας «φουσκώνουν» με την αξία των αγορασμένων ομολόγων να προστίθεται στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας.
Διαπίστωση τρίτη: Η εξαγγελία της ΕΚΤ για χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω της αγοράς ομολόγων ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ και πλέον, δείχνει για μία ακόμη φορά ότι λεφτά υπάρχουν. Λεφτά που δεν πάνε κατευθείαν σε κάποια παραγωγική δραστηριότητα, αλλά ρίχνονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς καμιά προϋπόθεση-οι προϋποθέσεις αφορούν τα κράτη  των οποίων τα ομόλογα θα αγοράσει η ΕΚΤ και όχι τις τράπεζες που υποτίθεται με το χρήμα αυτό θα βοηθήσουν την ανάπτυξη.
 Με δύο λόγια οι ευρωπαϊκές τράπεζες παίρνουν ζεστό «ηλεκτρονικό» χρήμα από την ΕΚΤ, το οποίο χρησιμοποιούν χωρίς καμία δέσμευση ότι θα χρηματοδοτήσουν την όποια προσπάθεια ανάκαμψης.

 Που πάνε τα λεφτά...


Η αμερικανική εμπειρία έδειξε ότι τα λεφτά της ποσοτικής χαλάρωσης πάνε μέσω των γνωστών επενδυτικών τραπεζών σε… χρηματιστηριακές φούσκες στη Γουόλ Στριτ ή αλλού(βλέπε κινεζική αγορά ακινήτων). Έτσι εξηγείται η μεγάλη άνοδος των χρηματιστηρίων τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία(συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής) δεν παρουσιάζει τόσο πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις. Επιπροσθέτως η ευημερία των αριθμών δεν σημαίνει και ευημερία των… ανθρώπων. Η εξαθλίωση μεγάλου μέρους της αμερικανικής κοινωνίας, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά την κρίση του 2008, ζει και βασιλεύει παρά τα τρισεκατομμύρια δολάρια που «έκοψε» η FED.
 Άλλωστε η ΕΚΤ έχει ήδη σπαταλήσει ένα τρισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω των έκτακτων προγραμμάτων ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας(LTRO), χωρίς η πολιτική αυτή να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα στην ανάπτυξη της οικονομίας, αφού η ευρωζώνη βυθίζεται στον αποπληθωρισμό.
Το ένα τρισ. ευρώ της ΕΚΤ θα μπορούσε να πάει κατευθείαν στην ανάπτυξη, στην εκπόνηση επενδυτικών προγραμμάτων, σε «νιού ντιλ» και ας επωφελούνταν μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που θα έπαιρναν δουλειές π.χ. για έργα υποδομών, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες και περιφέρειες της ευρωζώνης. Αντ’ αυτού χρηματοδοτούνται οι τράπεζες για να στήσουν νέες φούσκες…
  Η υποσχόμενη «ποσοστική χαλάρωση» του Ντράγκι είναι μάλιστα τρεις φορές μεγαλύτερη από το περιβόητο πακέτο Γιουνκέρ των 300 δισ. ευρώ, λεφτά βέβαια που θα βρεθούν πάλι μέσω δανεισμού(μόχλευσης), αφού το πραγματικά διαθέσιμο κεφάλαιο ανέρχεται σε 21 δισ. ευρώ.
 Μία ακόμη διάσταση της απόφασης της ΕΚΤ είναι η επανεθνικοποίηση χωρίς επανεθνικοποίηση της νομισματικής πολιτικής.  Την ώρα που η Ελλάδα «παρακαλάει» την ΕΚΤ για να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τον ELA( Emergency Liquidity Assistance) προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών, η απόφαση Ντράγκι προβλέπει ότι με την «ποσοτική χαλάρωση», η ΕΚΤ αναλαμβάνει το 20% του ρίσκου για τα ομόλογα που θα αγοράσει και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών μελών το υπόλοιπο 80%.
 Τη στιγμή δηλαδή που υποτίθεται συζητιέται στην ευρωζώνη το πώς θα πάμε στην λεγόμενη «αμοιβαιοποίηση» χρέους, την έκδοση δηλαδή κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων αφού το ευρώ είναι κοινό νόμισμα όπως το δολάριο είναι το νόμισμα των ΗΠΑ και η «μόνιμη επιτήρηση» των προϋπολογισμών από γραφειοκράτες των Βρυξελλών μακριά από κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση και συζήτηση βαπτίζεται «κοινή δημοσιονομική πολιτική», η ΕΚΤ(υπό τη γερμανική πίεση που δεν θέλει ούτε το πακέτο Ντράγκι) μοιράζει τον κίνδυνο των επιλογών της ξανά στα κράτη μέλη, τα οποία όμως δεν διαθέτουν εργαλεία αυτόνομης νομισματικής πολιτικής.

Νομίσματα στα...όπλα Τελευταία και όχι αμελητέα παράμετρος της «ποσοτικής χαλάρωσης» του κ. Ντράγκι είναι ο εν εξελίξει «νομισματικός πόλεμος». Την ώρα που η ΕΚΤ πριμοδοτεί νέο κύκλο υπερχλάρωσης της νομισματικής της πολιτικής, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η FED  ετοιμάζεται για αύξηση των επιτοκίων. Εξέλιξη που ευνοεί την υποτίμηση του ευρώ, που μαζί με την πτώση του πετρελαίου δημιουργεί συνθήκες οικονομικής  ανάκαμψης.
 Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες παραπονιόντουσαν άλλωστε όταν, λίγο πριν τον Ιούλιο αρχίσει η μεγάλη πτώση πετρελαίου και ευρώ, ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι πολύ ακριβό. Τότε είχε περίπου 1,40 δολάρια, ενώ σήμερα η ισοτιμία του ευρώ είναι κοντά στα 1,13 δολάρια.
Η πρόσφατη απόφαση της Εθνικής(κεντρικής) Τράπεζας της Ελβετίας να καταργήσει το ανώτατο όριο των 1,20 ευρώ ως προς την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου, προκαλώντας την εκτίναξη της ισοτιμίας του-προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στους χιλιάδες δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο από την Ελλάδα μέχρι την Βοσνία, την Σερβία και την Κροατία- δείχνει ότι η εποχή του «συντονισμού» πολιτικών που ακολουθούσαν οι κεντρικές τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση του 2008, έχει παρέλθει και έχει αντικατασταθεί από το σώζον εαυτόν σωθήτω… Εξέλιξη που θα εντείνει τις τριβές μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου για το ποια είναι η ενδεδειγμένη πολιτική για την επαναφορά των νομισματικών και οικονομικών ισορροπιών στον πλανήτη.

*Δημοσιογράφος-Οικονομικός Αναλυτής

Πηγές:

  Σχολιασμός Θέματος «Ο… υπέροχος κ. Ντράγκι-Τι πραγματικά σημαίνει «ποσοτική χαλάρωση».Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία - Δ. Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα