Μπορεί σίγουρα να μην κάνει καλό στα κιλά... αλλά βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων... Ετσι τουλάχιστον διαφημίζουν τη νέα «αντιρυτιδική» πίτσα με αλεύρι ολικής αλέσεως και ωμά λαχανικά οι δημιουργοί της στο Σαλέρνο. Ο διατροφολόγος και βιοχημικός του Πανεπιστημίου της Νάπολης Γιουτζένιο Λιουίτζι Ιόριο συνεργάστηκε με τον Κόσιμο Μογκαβέρο που έχει γνωστή πιτσαρία στην περιοχή και δημιούργησαν την Primula. Φτιάχνεται με τουλάχιστον 8 είδη λαχανικών ή φυτικών προϊόντων με αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως τομάτες, ρόκα, σκόρδο, κολοκυθάκια, βασιλικό, μανιτάρια, καρότα και σπανάκι. Διαθέτει τριπλάσια ποσότητα θρεπτικών ινών και επιπλέον μαγνήσιο και σίδηρο από μια κλασική πίτσα. Γευστικά τουλάχιστον, όσοι τη δοκίμασαν δηλώνουν ικανοποιημένοι, αντιρυτιδικά ωστόσο δεν γνωρίζουμε, είναι νωρίς ακόμη. Πάντως η Primula φαίνεται να προκαλεί... δυσπεψία στην Ενωση Πραγματικής Ναπολιτάνικης Πίτσας, που χαρακτήρισε τη δημιουργία της «βεβήλωση μιας παράδοσης αιώνων».
|