Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
24/2/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 17311
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ»
Η ουτοπία της εξόδου από τα μνημόνια. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο
Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο
Το 2018 η χρονιά της Ευρώπης;Άρθρο του Τομά Πικετί
Οι όρνιθες.από Βασίλης Βιλιάρδος
Ανισοκατανομή του πλούτου. Αναζητώντας τους λόγους. Μανώλης Αναστόπουλος Economist, Economics Teacher

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 
Μελανσόν: Προσοχή! Εγώ δεν είμαι Τσίπρας 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγησ

�������� 
 

Ημερομηνία: 5/10/2017 10:53:42 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017.

ATHENS LIFE

 

Σήμα κινδύνου για το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, έστειλε ο συντονιστής του γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή επί των τριμηνιαίων εκθέσεων, που συνέταξε το γραφείο του για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 - Ιουνίου 2017.

«Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα, ει δυνατόν μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου. Έχει ήδη καθυστέρηση. Αν πάει μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του σχεδιασμού. Αν πάει μετά τον Δεκέμβριο, όχι απλά θα χτυπάνε καμπανάκια, αλλά θα υπάρχει εκτροπή. Η κόκκινη γραμμή είναι τέλος Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «αν πάνε όλα καλά, τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια», σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί από το 2012».

«Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και η έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος, θα δημιουργήσουν πράγματι ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσει η χώρα να απορροφήσει τα 18 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι και καθαρή έξοδο της στις αγορές», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Πέρα από το θέμα του χρόνου, σημαντική είναι και η βούληση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την ιδιοκτησία του μνημονίου. Δέσμευση που αναφέρεται ρητά και στη δεύτερη αξιολόγηση. μαζί με την υλοποίηση ένα προς ένα, των 118 μέτρων».

«Δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε η πίεση των τόκων να μην οδηγήσει σε φαύλο κύκλο, διασφάλιση της οικονομίας με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, επίτευξη κοινωνικής σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής, και η πολιτική σταθερότητα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων, είναι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας. Υποστήριξε δε, ότι «οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δημιουργούν εστίες αβεβαιότητας», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ρήξη με το κακό ιστορικό της χώρας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιαργκόβας τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να είναι παρούσα στις διαδικασίες και στην συζήτηση που έχει ανοίξει, για το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, «από τις προτάσεις και τα κείμενα που κατατίθενται, όπως αυτά του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγγελα Μέρκελ, φαίνεται ότι η νέα αρχιτεκτονική για το ευρωπαϊκό μέλλον θα προσπαθήσει να θεραπεύσει τις ασυμμετρίες, τις αδυναμίες και τις αστοχίες του υπάρχοντος πλαισίου, που όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν».

«Η χώρα πρέπει να είναι στη βάρκα της ευρωζώνης όταν αυτό το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα έχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Το νέο οικονομικό πλαίσιο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και θα υπάρχει επιμερισμός κινδύνων - κάτι που δεν υπήρχε», τόνισε.

Ακόμα, ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε ότι σε όλες τις συμφωνίες των μνημονίων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, τέθηκαν οι ευρύτεροι στόχοι, αλλά τα μέσα για την επίτευξη τους είναι στη δικαιοδοσία των εθνικών αρχών.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «ανέφικτο» να πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ έκανε λόγο «για υπερβολικά πλεονάσματα που λειτουργούν τοξικά για μια κοινωνία».

«Αν δει κανείς και τα τρία μνημόνια που έχουν υπογραφεί, είναι υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν πιάνονται εύκολα», σημείωσε.

Όπως είπε, το να πιάσει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης 1,8%, το 2017, είναι φιλόδοξος στόχος, καθώς για να επιτευχθεί, θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να υπάρξουνε ρυθμοί ανάπτυξης 3% κατά μέσο όρο.

«Μπορεί για μια χρονιά να είναι εύκολος στόχος ή για δύο χρόνια, όμως δεν είναι για πολύ. Άρα η Πολιτεία, η κυβέρνηση, πρέπει να δουν ότι είναι πρόβλημα και να φροντίσουν να τα κάνουν πιο ήπια για να περισσέψουν περισσότεροι πόροι για ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη φορολογική επιβάρυνση συνολικά, σημειώνοντας ότι, «και σε πολιτικό και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, κανείς δεν λέει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για τη μείωση της σπατάλης και να εξοικονομηθούν πόροι».

Ο κ. Λιαργκόβας έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών και των προβλημάτων, όπως «η γραφειοκρατία και η αδυναμία στους θεσμούς», προσθέτοντας ότι, «τα τελευταία χρόνια ευτυχώς έχουν θωρακιστεί θεσμικά, τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσο και η ΕΛΣΤΑΤ».

«Αυτές είναι δύο φωτεινές εξαιρέσεις που έδειξαν ότι μπορούμε να θωρακίσουμε ανεξάρτητες αρχές, ώστε και να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προστατεύουν τους αδύναμους», τόνισε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Λιαργκόβας και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, «μιας ακόμα μεγάλης παθογένειας της χώρας», τονίζοντας ότι όταν υπάρχει μια επένδυση, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δίνουν τη γνωμοδότηση τους.

«Έτσι ένας επενδυτής θα είναι πιο πρόθυμος να επενδύσει. Όσο καθυστερούμε τόσο απαξιώνονται τα επενδυτικά σχέδια» επισήμανε.

Ο κ. Λιαργκόβας χαρακτήρισε επίσης ως «διαχρονική αδυναμία της πολιτικής το πρόγραμμα επενδύσεων», υπό την έννοια ότι «όλες οι κυβερνήσεις βρίσκουν την εύκολη λύση στο να κόψουν δυστυχώς κονδύλια και να περιορίσουν αυτό το επενδυτικό εργαλείο της χώρας». Μίλησε ακόμα «για μακροχρόνια αδυναμία της πολιτικής να είναι θαρραλέα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», οι οποίες «μπορεί κάποιες να ψηφίζονται, αλλά δεν προχωρούν».

«Επανέρχεται το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Για παράδειγμα τα ταξί. Πολλά από αυτά τα είχαμε από το πρώτο μνημόνιο και επανέρχονται με το τρίτο. Πρέπει να είμαστε πιο θαρραλέοι για το καλό της χώρας και να μην υποκύπτουμε στις πιέσεις επιμέρους συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η οριστική έξοδος από τα μνημόνια, δεν θα σημάνει και το τέλος της επιτροπείας. Σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, αλλά θα υπάρχει πολυμερής εποπτεία των θεσμών και των αγορών που θα αξιολογούν τη χώρα, με απρόβλεπτο και αδυσώπητο τρόπο», κατέληξε ο κ. Λιαργκόβας.

http://www.huffingtonpost.gr


Κατεβάστε το αρχείο: ine-gsee-ekthesi_041017.pdf

  Σχολιασμός Θέματος «Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Ο «χάρτης» των μισθών στην ΕΕ. Ποια χώρα πληρώνει τα περισσότερα, ποια τα λιγότερα. Που κατατάσσεται η Ελλάδα

 23/2/2018 
 

Πώς θα ανοίγει η Εφορία τις τραπεζικές θυρίδες

 23/2/2018 
 

«Μνημονιακό» το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018 – Τι περιλαμβάνει

 22/2/2018 
 

Ανακατατάξεις στις Δ.Ο.Υ: Ποιες κλείνουν, ποιες συγχωνεύονται

 21/2/2018 
 

Η ΑΑΔΕ βαρύνεται με την απόδειξη της εικονικότητας τιμολογίου

 21/2/2018 
 

Οι 2.594 Έλληνες στη νέα λίστα των Paradise Papers(1 σχόλιo/α)

 20/2/2018 
 

Ποιοι 18χρονοι θα υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση

 20/2/2018 
 

Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls

 16/2/2018 
 

Ανείσπρακτα ενοίκια: Τα δικαιολογητικά για να γλιτώσετε το φόρο

 15/2/2018 
 

Πρόστιμα ως 20.000 ευρώ για «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

 15/2/2018 
 

Τι αλλάζει στο καθεστώς ασφάλισης των μηχανικών και των δικηγόρων

 15/2/2018 
 

Τα δικαιολογητικά για την ένταξη στις 120 δόσεις

 14/2/2018 
 

Επανέρχεται η πρόταση για δημόσια bad bank

 8/2/2018 
 

Στις αγορές η Ελλάδα εκδίδοντας επταετές ομόλογο

 8/2/2018 
 

Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία

 7/2/2018 
 

Σε ποιες περιπτώσεις οι τράπεζες προχωρούν σε κούρεμα χρεών έως 80%

 7/2/2018 
 

«ΣΔΙΤ» για εξαγορά «κόκκινων» δανείων

 5/2/2018 
 

Δάνεια από το ΕΤΕΑΝ σε μικρές επιχειρήσεις

 5/2/2018 
 

Μείωση φορολογικών προστίμων έως 60% εάν εξοφληθούν εντός 30 ημερών

 5/2/2018 
 

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα έξοδο στις αγορές

 5/2/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Διαμαρτυρίας με θέμα , Εταιρείες θα μπορούν να συσταθούν με... ένα κλικ αλλά απόντες οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη Εκ/που της Α.ΚΙ.Ο.Ε 
Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας 
Κοινή Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος, την Πέμπτη 25-1-2018 με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο 
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι της ελληνικής αστικής τάξης ή πως φτάσαμε στη κρίση ποιοι φταίνε και γιατί. του Γεωργίου Βασιλάκη (*) 
Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.: Παρατηρήσεις και προτάσεις επί του αναμορφωμένου εντύπου Ε3  
Συνέβη στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Παράταση των συγκεντρωτικών καταστάσεων έως τις 31 Μαρτίου
Αποζημίωση δικηγόρου με έμμισθη εντολή
ΠΟΛ. 1030 /15-02-2018 Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με την έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων ή προστίμων σε βάρος πτωχών για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
ΠΟΛ. 1028 /16-02-2018: Κοινοποίηση της Γνωμοδότησης υπ’ αριθ. 277/2017 της Α΄ Τακτικής Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ. σχετικά με την επιβολή και ισχύ μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε περίπτωση θέσης σε εκκαθάριση πρ. ή δευτ. συνεταιριστικής οργάνωσης
ΠΟΛ. 1029 /15-02-2018: Εφαρμογή των διατάξεων της περ. της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013 στις περιπτώσεις που τα αν/μενα που λαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχουν φορολογική κατοικία ή μόνιμη εγκατάσταση στην αλλοδαπή
ΠΟΛ 1027/12/02/2018 Τροποποίηση Πτωχευτικού Κώδικα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η εκτιμηση και η διαχειριση των κινδυνων στο πλαισιο της επιχειρησης και της πολης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα