Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
13/12/2017
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8197
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΪΚΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Του Γιώργου Δουράκη
Διαπραγμάτευση ή παραλογισμός. Του Κώστα Βεργόπουλου Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII
Εὐάγγελος Λεμπέσης - Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ
Ο Γερμανός οικονομολόγος Κλέμενς Φουστ μιλάει στη HuffPost για τις δύο επιλογές της Ευρώπης, το ρίσκο τους για το ευρώ και την ΕΕ
Ο Κώστας Βεργόπουλος στο Tvxs.gr: Τα «δύο πρόσωπα» του Εμανουέλ Μακρόν
Η επενδυτική στρατηγική: Πέρα από το μικρό, το μέτριο και το συνηθισμένο!* Του Δημήτρη Μάρδα

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μελανσόν: Προσοχή! Εγώ δεν είμαι Τσίπρας 
«Οι Έλληνες τιτιβίζουν για τους αναστεναγμούς της Deutsche Bank». Το BBC για τα ελληνικά tweets για την DB 
Βλαντιμίρ Πούτιν είπε για τους Τούρκους..........  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  
Τζαβάρας: Δημοψήφισμα για απόσχιση της Ηλείας από την Δυτική Ελλάδα 
Σόιμπλε: Κάποια μέρα θα μου στήσουν μνημείο στην Ελλάδα  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγησ

�������� 
 

Ημερομηνία: 5/10/2017 10:53:42 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017.

ATHENS LIFE

 

Σήμα κινδύνου για το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, έστειλε ο συντονιστής του γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή επί των τριμηνιαίων εκθέσεων, που συνέταξε το γραφείο του για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2017 - Ιουνίου 2017.

«Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα, ει δυνατόν μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου. Έχει ήδη καθυστέρηση. Αν πάει μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του σχεδιασμού. Αν πάει μετά τον Δεκέμβριο, όχι απλά θα χτυπάνε καμπανάκια, αλλά θα υπάρχει εκτροπή. Η κόκκινη γραμμή είναι τέλος Δεκεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «αν πάνε όλα καλά, τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα βγει από τα μνημόνια», σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί από το 2012».

«Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και η έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος, θα δημιουργήσουν πράγματι ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσει η χώρα να απορροφήσει τα 18 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει ένα κεφαλαιακό μαξιλάρι και καθαρή έξοδο της στις αγορές», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Πέρα από το θέμα του χρόνου, σημαντική είναι και η βούληση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την ιδιοκτησία του μνημονίου. Δέσμευση που αναφέρεται ρητά και στη δεύτερη αξιολόγηση. μαζί με την υλοποίηση ένα προς ένα, των 118 μέτρων».

«Δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε η πίεση των τόκων να μην οδηγήσει σε φαύλο κύκλο, διασφάλιση της οικονομίας με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, επίτευξη κοινωνικής σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής, και η πολιτική σταθερότητα, με όσο γίνεται μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων, είναι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας. Υποστήριξε δε, ότι «οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δημιουργούν εστίες αβεβαιότητας», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ρήξη με το κακό ιστορικό της χώρας».

Ταυτόχρονα, ο κ. Λιαργκόβας τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να είναι παρούσα στις διαδικασίες και στην συζήτηση που έχει ανοίξει, για το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, «από τις προτάσεις και τα κείμενα που κατατίθενται, όπως αυτά του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγγελα Μέρκελ, φαίνεται ότι η νέα αρχιτεκτονική για το ευρωπαϊκό μέλλον θα προσπαθήσει να θεραπεύσει τις ασυμμετρίες, τις αδυναμίες και τις αστοχίες του υπάρχοντος πλαισίου, που όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν».

«Η χώρα πρέπει να είναι στη βάρκα της ευρωζώνης όταν αυτό το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα έχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη. Το νέο οικονομικό πλαίσιο θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα και θα υπάρχει επιμερισμός κινδύνων - κάτι που δεν υπήρχε», τόνισε.

Ακόμα, ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε ότι σε όλες τις συμφωνίες των μνημονίων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, τέθηκαν οι ευρύτεροι στόχοι, αλλά τα μέσα για την επίτευξη τους είναι στη δικαιοδοσία των εθνικών αρχών.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «ανέφικτο» να πιαστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ έκανε λόγο «για υπερβολικά πλεονάσματα που λειτουργούν τοξικά για μια κοινωνία».

«Αν δει κανείς και τα τρία μνημόνια που έχουν υπογραφεί, είναι υψηλά τα πρωτογενή πλεονάσματα και δεν πιάνονται εύκολα», σημείωσε.

Όπως είπε, το να πιάσει η χώρα ρυθμούς ανάπτυξης 1,8%, το 2017, είναι φιλόδοξος στόχος, καθώς για να επιτευχθεί, θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να υπάρξουνε ρυθμοί ανάπτυξης 3% κατά μέσο όρο.

«Μπορεί για μια χρονιά να είναι εύκολος στόχος ή για δύο χρόνια, όμως δεν είναι για πολύ. Άρα η Πολιτεία, η κυβέρνηση, πρέπει να δουν ότι είναι πρόβλημα και να φροντίσουν να τα κάνουν πιο ήπια για να περισσέψουν περισσότεροι πόροι για ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη φορολογική επιβάρυνση συνολικά, σημειώνοντας ότι, «και σε πολιτικό και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, κανείς δεν λέει να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για τη μείωση της σπατάλης και να εξοικονομηθούν πόροι».

Ο κ. Λιαργκόβας έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών και των προβλημάτων, όπως «η γραφειοκρατία και η αδυναμία στους θεσμούς», προσθέτοντας ότι, «τα τελευταία χρόνια ευτυχώς έχουν θωρακιστεί θεσμικά, τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όσο και η ΕΛΣΤΑΤ».

«Αυτές είναι δύο φωτεινές εξαιρέσεις που έδειξαν ότι μπορούμε να θωρακίσουμε ανεξάρτητες αρχές, ώστε και να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προστατεύουν τους αδύναμους», τόνισε.

Έμφαση έδωσε ο κ. Λιαργκόβας και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, «μιας ακόμα μεγάλης παθογένειας της χώρας», τονίζοντας ότι όταν υπάρχει μια επένδυση, οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δίνουν τη γνωμοδότηση τους.

«Έτσι ένας επενδυτής θα είναι πιο πρόθυμος να επενδύσει. Όσο καθυστερούμε τόσο απαξιώνονται τα επενδυτικά σχέδια» επισήμανε.

Ο κ. Λιαργκόβας χαρακτήρισε επίσης ως «διαχρονική αδυναμία της πολιτικής το πρόγραμμα επενδύσεων», υπό την έννοια ότι «όλες οι κυβερνήσεις βρίσκουν την εύκολη λύση στο να κόψουν δυστυχώς κονδύλια και να περιορίσουν αυτό το επενδυτικό εργαλείο της χώρας». Μίλησε ακόμα «για μακροχρόνια αδυναμία της πολιτικής να είναι θαρραλέα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», οι οποίες «μπορεί κάποιες να ψηφίζονται, αλλά δεν προχωρούν».

«Επανέρχεται το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων. Για παράδειγμα τα ταξί. Πολλά από αυτά τα είχαμε από το πρώτο μνημόνιο και επανέρχονται με το τρίτο. Πρέπει να είμαστε πιο θαρραλέοι για το καλό της χώρας και να μην υποκύπτουμε στις πιέσεις επιμέρους συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η οριστική έξοδος από τα μνημόνια, δεν θα σημάνει και το τέλος της επιτροπείας. Σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, αλλά θα υπάρχει πολυμερής εποπτεία των θεσμών και των αγορών που θα αξιολογούν τη χώρα, με απρόβλεπτο και αδυσώπητο τρόπο», κατέληξε ο κ. Λιαργκόβας.

http://www.huffingtonpost.gr


Κατεβάστε το αρχείο: ine-gsee-ekthesi_041017.pdf

  Σχολιασμός Θέματος «Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Κίνδυνος «εκτροπής» αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Εφορία: Αναγκαστικά μέτρα χτύπησαν ένα εκατομμύριο οφειλέτες

 12/12/2017 
 

Υποχρεωτικά τα POS για 58 επιπλέον επαγγέλματα

 12/12/2017 
 

Ρομπόλης: Το ασφαλιστικό, οι εναλλακτικές και οι παγίδες

 4/12/2017 
 

Τέλος η 20ετής φορολο(1 σχόλιo/α)

 3/12/2017 
 

Ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο: Ποιοι δικαιούνται «κούρεμα» έως και 95%

 30/11/2017 
 

Ενας αόρατος παράλληλος κόσμος

 27/11/2017 
 

Πώς θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν οι μισθώσεις μέσω Airbnb

 24/11/2017 
 

Τι θα πρέπει να κάνουν εντός τριμήνου όσοι έχουν σπίτι στην Airbnb

 23/11/2017 
 

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου το 2018

 22/11/2017 
 

Financial Times: Υπό διερεύνηση ο Γ. Στουρνάρας για διαρροή

 20/11/2017 
 

Καταιγίδα σημειωμάτων ελέγχου από την Εφορία

 20/11/2017 
 

ΣτΕ: Παραγράφονται χιλιάδες ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις

 16/11/2017 
 

Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα τραπεζικών δανείων… 7,7 δισ. ευρώ!

 15/11/2017 
 

Νέα χαλάρωση των Capital Controls

 15/11/2017 
 

Δίχτυα σε επίδοξους φοροφυγάδες ρίχνει η ΑΑΔΕ

 13/11/2017 
 

Χαμηλές επιδόσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής

 13/11/2017 
 

Έρχονται «καμπάνες» για παραβιάσεις των capital controls

 10/11/2017 
 

Χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις παραγράφονται σε 53 ημέρες

 8/11/2017 
 

Πρόστιμο για τα αδήλωτα ακίνητα στο Airbnb

 6/11/2017 
 

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν αύριο το θέμα των Paradise Papers και την κατάρτιση ενός καταλόγου με τους παγκόσμιους φορολογικούς παράδεισους

 6/11/2017 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Διαβούλευση εντύπου Ε3
Μεγάλη νίκη για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης(1 σχόλιο/α)
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»(1 σχόλιο/α) 
Το αβέβαιο μέλλον του Οικονομολογικού Επαγγέλματος.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη , Μέλος της ΚΔ του ΟΕΕ Εκπ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
ΠΟΛ. 1134 , Μια ΠΟΛ που θα συζητηθεί αφορά θέματα ΦΠΑ 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Μαγνησίας για την επίθεση με απειλές και πυροβολισμούς σε βάρος συναδέλφων από ελεγχόμενο επαγγελματία στην Αγριά Βόλου 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την επιστροφή ΦΠΑ χωρίς έλεγχο σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων 
Εγχειρίδιο ΑΑΔΕ Ερωτήσεων-Απαντήσεων σε Φορολογικά Θέματα, έκδοσης Μαΐου 2017 
Αίτημα Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. 23-05-2017 προς κ. Τσακαλώτο, κα Παπανάτσιου και κ. Πιτσιλή για παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών - άρθρου 57 Ν. 4446/2016 
ΑΙΤΗΜΑ Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. 24.03.2017 ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  
ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΕ,ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΟΕ & ΕΕ 
Δυστυχώς δεν έχουμε τις Οικονομικές Επιδόσεις της Νότιας Κορέας.Αρθρο Γνώμης του Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Γεωργίου Βασιλάκη 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Πεντε θεματα οικονομικα - νομισματικα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα