Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
23/10/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5179
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η «αριστερή» γραβάτα του Καραγάτση
Τα λόγια που ακουστήκαν κατά την παραίτηση του κ. Κοτζιά
Ο «ξεπεσμός» του Καποδίστρια  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο Βαυαρός επικεφαλής του CSU , Χορστ Ζεεχόφερ υποστήριξε είπε για την Ελλάδα. 
«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Eυρώπη: ο απέραντος παράδεισος των πολυεθνικών

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/11/2017 10:55:52 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Eυρώπη: ο απέραντος παράδεισος των πολυεθνικών.

 

Χάρτης της Ευρώπης - 50 ευρώ Το μοντέλο επιχειρηματικής δομής -Commandnoire Vennootschap ή CV- αποτελεί το «μάννα εξ Ολλανδίας» για όσους ήθελαν να ελαφρύνουν τα φορολογικά τους βάρη, ειδικά τις αμερικανικές επιχειρήσεις .

Φορολογικοί παράδεισοι υπάρχουν πολλοί... Κάποιοι βρίσκονται στη μακρινή Θάλασσα της Καραϊβικής, κάποιοι άλλοι στον αχανή Ειρηνικό Ωκεανό. Τους παραδείσους αυτούς η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να βάλει σύντομα σε μια μαύρη λίστα, παραβλέποντας όμως ότι ο μεγαλύτερος παράδεισος των απανταχού πολυεθνικών του πλανήτη δεν βρίσκεται μακριά, αλλά εδώ, στη γειτονιά μας, στην ίδια τη «γηραιά ήπειρο».

Οπως αποκαλύπτει σε χθεσινό του άρθρο στον βρετανικό Guardian ο γνωστός οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζούκμαν (συγγραφέας του αποκαλυπτικού βιβλίου «Ο κρυμμένος πλούτος των εθνών» που κυκλοφόρησε μαζί με την «Εφ.Συν.»), έξι φορολογικοί παράδεισοι της Ευρώπης, όλοι τους χώρες της ευρωζώνης (Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μάλτα και Κύπρος), άντλησαν μόνο πέρυσι από πολυεθνικές εταιρείες 350 δισ. ευρώ συνολικά.

Λίρα Αγγλίας Dreamstime

Τα χρήματα αυτά ήταν κέρδη που οι πολυεθνικές αποκόμισαν κυρίως από τη δραστηριότητά τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα οποία, αφού «μαγειρεύτηκαν» κατάλληλα από στρατιές οικονομοτεχνικών σε Λουξεμβούργο και Ολλανδία, κατέληξαν να φορολογηθούν με συντελεστές από 0% έως 5%.

Το παραπάνω ποσό είναι εντυπωσιακό για την «Ευρώπη-offshore», αν συνυπολογιστεί ότι οι εκτιμήσεις του Ζούκμαν και των συνεργατών του, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, φέρουν το συνολικό ποσό που «πάρκαραν» το 2016 οι πολυεθνικές σε όλους τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου να είναι λίγο πάνω από τα 600 δισ. ευρώ.

Ούτε λίγο-ούτε πολύ δηλαδή, οι εν λόγω 6 φορολογικοί παράδεισοι της Ευρώπης (χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται Ελβετία και Βρετανία) συγκεντρώνουν σήμερα πάνω από τα μισά κεφάλαια που οι πολυεθνικές μεταφέρουν παγκοσμίως σε οffshore με στόχο τη μείωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Και αν Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Κύπρος ή ακόμη η Μάλτα είναι λίγο-πολύ γνωστές για την ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που παρέχουν σε όσους μετακινούν τα χρήματά τους στην επικράτειά τους, εκείνη που προκαλεί τεράστια έκπληξη είναι αναμφίβολα η Ολλανδία.

Ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε., η «χώρα της τουλίπας» αποτελεί σύμφωνα με τις διαρροές των Paradise Papers εδώ και μια δεκαετία κορυφαίο φορολογικό παράδεισο για τις μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών και η γνωστή αλυσίδα καφέ Starbucks, η εταιρεία ταχυμεταφορών FedEX, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, η Nike.

Γεν Ιαπωνίας Dreamstime

Η ημερομηνία-κλειδί για τον μετασχηματισμό της Ολλανδίας σε φορολογικό παράδεισο ήταν η 6η Ιουλίου 2005, όταν από τη φορολογική της συμφωνία με τις ΗΠΑ αφαιρέθηκε ρήτρα κατά της κατάχρησης. Αυτό επέτρεψε στις αμερικανικές εταιρείες να νομιμοποιήσουν την κατάχρηση του ολλανδικού εταιρικού δικαίου και να προβούν σε φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ολλανδικό «κόλπο»

Οχημά τους ήταν η εκμετάλλευση μιας ολλανδικής επιχειρηματικής δομής, της Commandnoire Vennootschap ή CV, η οποία αποτελεί την ολλανδική έκδοση μιας περιορισμένης εταιρικής σχέσης.

Σε μια CV, όπως και σε μια σύμπραξη περιορισμένης ευθύνης, δύο ή περισσότερα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να ενωθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς. Ενας εκ των εταίρων, ο εταίρος περιορισμένης ευθύνης, είναι υπεύθυνος μόνο για ένα σταθερό ποσό, ενώ ο άλλος, ο γενικός εταίρος, είναι πλήρως υπεύθυνος.

Ομως σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στη Γερμανία, οι CV της Ολλανδίας δεν θεωρούνται ενιαίες φορολογικές οντότητες, αλλά συνέταιροι. Αυτό σημαίνει ότι για τις ολλανδικές φορολογικές αρχές, υπεύθυνη για την καταβολή των φόρων δεν είναι η ίδια η CV, αλλά οι μεμονωμένοι εταίροι της.

Οι CV αποτέλεσαν το «μάννα εξ Ολλανδίας» για όσους ήθελαν να ελαφρύνουν τα φορολογικά τους βάρη, ειδικά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ιδρύοντας συγκεκριμένα μια CV στην Ολλανδία και μία ή δύο ολλανδικές θυγατρικές, οι αμερικανικές επιχειρήσεις έπιασαν το... 13άρι της φοροαποφυγής. Κι αυτό γιατί αν μια αμερικανική εταιρεία είναι ο ένας εκ των δύο εταίρων της ολλανδικής CV, τότε οι φορολογικές αρχές της Ολλανδίας υιοθετούν την άποψη ότι τα κέρδη της φορολογούνται στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές φορολογικές αρχές θεωρούν την ολλανδική CV ενιαία φορολογούμενη οντότητα και άρα φορολογήσιμη στην Ολλανδία.

Το αποτέλεσμα είναι δύο χώρες με δύο διαφορετικές απόψεις, χωρίς ρήτρα κατάχρησης στη μεταξύ τους φορολογική συμφωνία. Επί της ουσίας παρέχουν οι ίδιες στα υποκείμενα φορολόγησης άσυλο και στο τέλος κανείς δεν πληρώνει φόρο.

Δολάριο ΗΠΑ Dreamstime

Υπολογίζεται ότι από την υιοθέτηση αυτής της φορολογικής συμφωνίας, επιχειρηματικά κέρδη περίπου 500 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στην Oλλανδία. Το 2015 οι μισές και πλέον από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ είχαν τουλάχιστον μία CV στην Ολλανδία. Κανένας άλλος φορολογικός παράδεισος του κόσμου δεν είχε περισσότερες. Κατευθύνουν εκεί το 63% των εκτός ΗΠΑ κερδών τους.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν όλα αυτά είναι τυχαία. Είναι ένα νομικό κενό που κανείς δεν πρόσεξε; Εγγραφα της ολλανδικής κυβέρνησης έδειξαν ότι τα εμπλεκόμενα μέρη γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Joop Win, αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης διεθνών φορολογικών υποθέσεων του κοινοβουλίου.

Σε σχετικό σημείωμά του φέρεται να λέει: «Η Ολλανδία δεν χρειάζεται να υπηρετεί ως φορολογικός επιθεωρητής του κόσμου». Για κάποιον που έχει ως έργο του την εξασφάλιση υψηλότερων φορολογικών εσόδων, αυτή είναι αναμφίβολα μια κάπως περίεργη άποψη.

Περίεργη συμπεριφορά

Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο περίεργο είναι η συμπεριφορά της αμερικανικής πλευράς, που χάνει κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του φορολογικού κενού της Ολλανδίας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των CV από 696 το 2013 εκτοξεύτηκε σε 1.325 το 2016 και η υπόθεση... βρόμισε. Η ολλανδική κυβέρνηση συμφώνησε τελικά με την Κομισιόν να κλείσει το φορολογικό κενό, όχι όμως άμεσα αλλά το 2020.

Στην καθυστέρηση αυτή που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να έχουν άλλα δύο χρόνια νόμιμης απόκρυψης των κερδών τους σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο «δικός μας», Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup.

Το Eurogroup αυτήν την εβδομάδα δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιήσει ώς το τέλος του 2017 μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων. Σε αυτήν φέρεται να μην υπάρχει καμία χώρα της Ε.Ε... Ποιον αλήθεια μπορούν να κοροϊδέψουν πια;

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ PARADISE PAPERS

Aπό την Οξφόρδη ώς τη... Σακίρα

Νέα πρόσωπα από τον χώρο της διασκέδασης, αλλά και γνωστά Πανεπιστήμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ φέρεται ότι αξιοποιούσαν υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους αφορολόγητα.

Ευρώ Dreamstime

Τα χθεσινά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ που ερευνούν το σκάνδαλο των «Paradise Papers» αποκάλυψαν ότι τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ αλλά και σχεδόν τα μισά κολέγια της Οξφόρδης επένδυαν μυστικά δεκάδες εκατομμύρια λίρες σε offshore επενδυτικά κεφάλαια, μεταξύ άλλων και σε κοινοπραξία που είχε αντικείμενό της την εξόρυξη πετρελαίου.

Οι φάκελοι που διέρρευσαν έδειξαν ακόμη ότι 104 αμερικανικά Πανεπιστήμια και κολέγια, μεταξύ των οποίων τα Columbia, Princeton, Stanford University of Pensylvania, είχαν συμφέροντα σε υπεράκτιους προορισμούς, καταβάλλοντας ελάχιστο ή καθόλου φόρο με στόχο τη μεγέθυνση της ήδη τεράστιας περιουσίας τους μακριά από τον δημόσιο έλεγχο.

Με συνολικές δωρεές μεγαλύτερες των 500 δισ. δολαρίων στην κατοχή τους τα Πανεπιστήμια εξελίχθηκαν σε κορυφαίους παίκτες των οffshore παιχνιδιών. Αρκετές από τις επενδύσεις τους γίνονταν συχνά μέσω μυστικών εταιρειών-κέλυφος που τους βοηθούσαν να φοροαποφεύγουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποια από τα κεφάλαια των αμερικανικών Πανεπιστημίων επενδύθηκαν σε ρυπογόνους βιομηχανίες, παρά το γεγονός ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαδραματίζει σήμερα καθοριστικό ρόλο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, μετά τον Μπόνο και τη Μαντόνα, δουλειές με φορολογικούς παραδείσους αποκαλύφθηκε ότι είχαν και:

α. η γνωστή Αυστραλή ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν και ο σύζυγός της, μουσικός της κάντρι Κιθ Ούρμπαν, που αξιοποιούσαν μέρος του πλούτου τους μέσω εταιρείας στις Μπαχάμες η οποία δραστηριοποιούνταν στα ακίνητα. Φυσικά, με ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση.

β. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια της ποπ Σακίρα που ήταν μέτοχος εταιρείας στη Μάλτα στην οποία είχε μεταφέρει τα πνευματικά δικαιώματα, εμπορικές επωνυμίες και μουσικά περιουσιακά της στοιχεία. Ανάλογη οντότητα για φορολογικούς πάντα λόγους διατηρούσε και στο Λουξεμβούργο.

γ. Ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουεϊνστάιν που κατηγορείται τον τελευταίο καιρό για σεξουαλική παρενόχληση ηθοποιών, φέρεται ότι επένδυσε σε κοινοπρακτικό επενδυτικό κεφάλαιο Scientia Healt Group που είχε έδρα τις Βερμούδες.

δ. Η γκουρού του λάιφστάιλ Μάρθα Στιούαρτ ήταν και αυτή επενδύτρια της Scientia.

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Eυρώπη: ο απέραντος παράδεισος των πολυεθνικών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Πρόταση Σολτς για παγκόσμιο κατώτατο φορολογικό συντελεστή στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

 22/10/2018 
 

Handelsblatt: Πειραιάς, η πύλη της Κίνας προς την Ευρώπη

 22/10/2018 
 

Ξέπλυμα χρήματος με αγορά ακινήτων

 19/10/2018 
 

Σκανδιναβικό... πλυντήριο

 19/10/2018 
 

Το κόλπο με τις επιστροφές φόρων που άδειασε τα κρατικά ταμεία

 19/10/2018 
 

Τι έκανε ξαφνικά τις κερασιές στην Ιαπωνία να ανθίσουν μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου

 18/10/2018 
 

Ελληνική αξιολόγηση στο Παρίσι για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος

 18/10/2018 
 

Eurostat: Φτωχός ή αποκλεισμένος ένας στους τρεις Έλληνες

 17/10/2018 
 

Γαλλία: Ξύλο στα γραφεία του Ζαν Λικ Μελανσόν

 17/10/2018 
 

Σιωπή για τον «χειρότερο λιμό του κόσμου τα τελευταία 100 χρόνια»

 16/10/2018 
 

DW: Φόβοι για ντόμινο πτωχεύσεων στην Τουρκία

 11/10/2018 
 

Folli Follie: Πώς -και από πότε- έκαναν τα «μεγάλα κόλπα» στην Ασία

 10/10/2018 
 

Διευρύνεται το σκάνδαλο της Audi

 9/10/2018 
 

Ξεκινά η δίκη κατά της UBS για φορολογική απάτη

 8/10/2018 
 

Spiegel: Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από την Γερμανία

 8/10/2018 
 

Κλιματική αλλαγή: SOS από τους επιστήμονες για την άνοδο της θερμοκρασίας

 8/10/2018 
 

Ελβετία: «Τέλος» στην εποχή του τραπεζικού απορρήτου - Τι προβλέπεται για Ελλάδα και Ρουμανία

 5/10/2018 
 

Η Ιταλία θα κάνει πίσω ή θα... αναγκαστεί να κάνει πίσω

 5/10/2018 
 

Νόμπελ Ειρήνης: Στους Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ το φετινό βραβείο

 5/10/2018 
 

Τουρκία: Το ταμείο των ανέργων στηρίζει τις τράπεζες

 5/10/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 
Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ; Tου Αλεβιζάκης Παναγιώτης Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Θέμα Η κρίση των ηθικών αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα είναι αίτιο η αποτέλεσμα της κατάστασης ; 
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβα-ση στην ΑΑΔΕ  
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού  
Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Βραχυχρόνιες μισθώσεις , Δελτίο Τύπου 19/10/2018 της ΑΑΔΕ
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για ΦΠΑ - VIES
ΠΟΛ. 1184 /27-09-2018 Διαδικασία απαλλαγής φόρου προστιθεμένης αξίας κατά: α. τη θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη υπαγωγή σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης β. την υπαγωγή εγχώριων εμπορευμάτων σε καθεστώς ..
ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018 ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018: Θέση ή μη οχήματος σε αναγκαστική ακινησία λόγω αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του πδ 237/1986 όπως ισχύει.
ΠΟΛ. 1190 /12-10-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4569/2018 (ΦΕΚ Α΄179/11-10-2018) σχετικά με την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στις δίκες του ν. 3869/2010 (ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων)
Τα επτά κριτήρια για το νέο καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Στα δεσμα του μυθοποιημενου οικονομικου παραδειγματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα