Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
22/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 14103
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Σε ένα σαρδάμ υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας λόγιος και συγγραφέας:Στα συμπόσια αφήνουν συνήθως στο τέλος ...
Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό
Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/1/2018 10:47:00 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Συλλογική παράκρουση. Aπό Βασίλης Βιλιάρδος

.

.

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό ακόμη και από το χειρότερο εφιάλτη μας.  

.

«Σε καμία χώρα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει κοστίσει μία κρίση πάνω από 1 τρις € ή το 500% του ΑΕΠ της (=πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου άνω των 250 δις €, της ιδιωτικής περιουσίας πάνω από 600 δις €, της χρηματιστηριακής αξίας των επιχειρήσεων άνω των 150 δις €, του ΑΕΠ της κατά 60 δις €, των εισοδημάτων κοκ.), με την ταυτόχρονη άνοδο του δημοσίου χρέους της και του κόκκινου ιδιωτικού, καθώς επίσης με την πλήρη εξαθλίωση του πληθυσμού της – γεγονότα που θα οδηγήσουν στην υφαρπαγή των πάντων και την Ελλάδα κυριολεκτικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, ενδεχομένως στην εξαφάνιση της ως Έθνος από το χάρτη».

.

Ανάλυση   

Στην Ελλάδα βιώνουμε κυριολεκτικά μία κατάσταση που μοιάζει με αυτόν που πέφτοντας από το 10ο όροφο ενός κτιρίου και περνώντας τον 3ο σκέφτεται «Καλά έως εδώ». Ειδικότερα, έχουμε αποκτήσει πρωτογενή πλεονάσματα (=προ τόκων), αλλά μόνο με τη βοήθεια των υπερβολικών φόρων – γεγονός που καταστρέφει όλες τις μελλοντικές προοπτικές της οικονομίας μας, ενώ εξαιτίας τους δεν επενδύει κανείς, όταν την ίδια στιγμή εγκαταλείπουν τη χώρα τόσο οι εγχώριες επιχειρήσεις όσο και οι ξένες.

Αναρωτιόμαστε δε πώς η Κύπρος κατάφερε να ξεφύγει από την κρίση (σε κάποιο βαθμό βέβαια, επειδή παραμένει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων), παρά το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά πού ακριβώς στηρίχθηκε: στο πρόγραμμα χορήγησης ιθαγένειας και άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν, στη γρήγορη και φθηνή ίδρυση εταιρειών, στο σταθερό φορολογικό συντελεστή 12,5%, στο ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα ύψους 19.500 € (μετά κλιμάκωση από 20% έως 28.000 € και 35% για άνω των 60.000 €), στη φορολόγηση των ναυτιλιακών με βάση τη χωρητικότητα των πλοίων, στην προώθηση της ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για φοιτητές άλλων χωρών, στο ΦΠΑ 9% για τις υπηρεσίες εστίασης, ξενοδοχεία κλπ. (διαφορετικά 19%), στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς το 2017 κλπ.

Όσον αφορά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει μεν σχεδόν ισοσκελισθεί (αν και το εμπορικό ισοζύγιο παραμένει ελλειμματικό – γράφημα), αλλά όχι επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές – αφού η μείωση των ελλειμμάτων προήλθε κυρίως από τον περιορισμό των εισαγωγών, λόγω της φτωχοποίησης των Ελλήνων. Την ίδια στιγμή έχει σταματήσει η κατάρρευση του ΑΕΠ, η οποία όμως οφείλεται στον τελευταίο συντελεστή του – υπενθυμίζοντας την εξίσωση του ΑΕΠ, σύμφωνα με την οποία είναι ίσο με την Κατανάλωση, συν τις Ιδιωτικές επενδύσεις, συν τις Δημόσιες δαπάνες, συν τις Εξαγωγές μείον τις Εισαγωγές.

Η μείωση λοιπόν των εισαγωγών λειτουργεί αυξητικά στο ΑΕΠ που όμως παραμένει στο ναδίρ – παρά την αλματώδη τουριστική άνοδο, η οποία θα έπρεπε να λειτουργήσει ως ατμομηχανή για την υπόλοιπη οικονομία. Με δεδομένο όμως το ότι, η εγχώρια αγορά καλύπτει μόνο το 15% των τουριστικών αναγκών, όταν στην Ιταλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 75%, η βοήθεια για τη χώρα είναι πολύ μικρότερη από όσο θα ήταν δυνατόν – οπότε τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά λιγότερα. Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η συνεχής πτώση του ΑΕΠ (γαλάζιες στήλες, αριστερή κάθετος), όσο και του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος) παρά τη μείωση του πληθυσμού της χώρας – η οποία φυσικά συνεχίζεται, με την ταυτόχρονη ραγδαία επιδείνωση του ασφαλιστικού και του δείκτη εξάρτησης (ανάλυση), ενώ η κυβέρνηση νομοθετεί τη μείωση των επιδομάτων των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, άρα των Ελλήνων (η απόλυτη εθνική μειοδοσία).

Σε σχέση με τις τράπεζες, η κατάσταση είναι επίσης απογοητευτική, παρά το ότι χάθηκαν τα 38 δις € από τα 45 δις € που δόθηκαν από τους φορολογουμένους επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος – ενώ ξεπουλήθηκαν μόλις για 6-7 δις €, αν και διαχειρίζονται ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 400 δις €! Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως από την 3η δανειακή σύμβαση οι τράπεζες εισέπραξαν 4,5 δις € – ενώ έχουν το θράσος να μνημονεύουν το «κούρεμα» των καταθέσεων, εάν η Ελλάδα δεν υποκύψει στις εντολές των δανειστών και δεν υπογράψει το θηριώδες μνημόνιο άνω των 1.000 σελίδων που κατατέθηκε στη Βουλή.

Παρά την απείρως χειρότερη τώρα οικονομική κατάσταση της χώρας σε σχέση με το 2010, όπου οδηγηθήκαμε εκτός αγορών και στη δικτατορία της Τρόικα με δημόσιο χρέος στο 125% του ΑΕΠ, με κόκκινο ιδιωτικό στο 10%, με υγιείς τράπεζες κοκ., η κυβέρνηση αναφέρεται στο «success story» της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια (εάν ήταν σωστή τότε θα έπρεπε να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια), τον Αύγουστο του 2018, με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις αγορές – θεωρώντας προφανώς ηλιθίους τους Έλληνες, αφού το δημόσιο χρέος σήμερα είναι στο 180% του ΑΕΠ, το κόκκινο ιδιωτικό στο 140%, ο παραγωγικός ιστός διαλυμένος, η φοροδοτική ικανότητα των Πολιτών στο ναδίρ, η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας «σκουπίδια», οι τράπεζες χρεοκοπημένες κοκ.

Η κατάρα των αντίπαλων στρατοπέδων

Περαιτέρω, παρά τα απολύτως τεκμηριωμένα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων, οι Έλληνες είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που τάσσονται υπέρ επειδή θεωρούν πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση (αν είναι δυνατόν να πιστεύουν πως η μοναδική λύση είναι το ίδιο το πρόβλημα – πρόκειται ασφαλώς για παράκρουση), καθώς επίσης σε αυτούς που τοποθετούνται εναντίον. Εν προκειμένω καταλαβαίνουμε απόλυτα αυτούς που τάσσονταν υπέρ των μνημονίων το 2010, κάνοντας λάθος εκτιμήσεις – σε καμία περίπτωση όμως αυτούς που συνεχίζουν να πιστεύουν το ίδιο σήμερα, με δεδομένα πια τα καταστροφικά τους αποτελέσματα και όλες τις επιστημονικές έρευνες που το αποδεικνύουν (ανάλυση). Θεωρούμε δε εντελώς βρώμικους αυτούς που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τους Πολίτες ως υπευθύνους της αποτυχίας – όπως δυστυχώς συνηθίζεται από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα.

Η μανία του διαχωρισμού των Ελλήνων σε δύο στρατόπεδα, όσον αφορά θέματα που είναι ολοκάθαρα εάν επικρατούσε η κοινή λογική, φαίνεται πολύ περισσότερο στο θέμα της Μακεδονίας – όπου υπάρχουν Πολίτες που τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, παρά το ότι είναι εντελώς απαράδεκτη (άρθρο). Πόσο μάλλον όταν το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, ούτε εμείς βιαζόμαστε, αλλά των Σκοπίων – λόγω των κινδύνων διάλυσης τους, καθώς επίσης της αδυναμίας εισόδου τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο χειρότερος διαχωρισμός των Ελλήνων σε δύο στρατόπεδα αφορά τους Πολίτες και την Πολιτεία – στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εγχώρια ελίτ που όχι μόνο απομυζεί τη χώρα αχόρταγα για δεκαετίες ολόκληρες αλλά, επίσης, συνεργάζεται σήμερα με τις ξένες δυνάμεις κατοχής της. Εν προκειμένω οι Πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και στους Θεσμούς της, μισώντας την κυριολεκτικά – συνεχίζουν όμως παραδόξως να αναζητούν τις λύσεις επιβίωσης τους μέσω των κομμάτων (πελατειακό κράτος) και των πολιτικών, οπότε πρόκειται κυριολεκτικά για μία συλλογική παράκρουση.

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι ανήκουν δυστυχώς επίσης σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, αντί να συνεργάζονται μεταξύ τους αφού είναι και οι δύο απαραίτητοι στην παραγωγή πλούτου – ενώ ο σωστός εργοδότης που έχει εκ φύσεως το επιχειρηματικό χάρισμα δεν πρέπει να ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη του, αλλά και για τους εργαζομένους του που εξαρτώνται από τις δικές του επιλογές.

Χωρίς να επεκταθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, οπότε εύλογα χαρακτηρίζεται ως μία συλλογική παράκρουση – πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι Έλληνες προωθούν το «διαίρει και βασίλευε» που βοηθάει μόνο τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της χώρας, οι οποίοι έχουν σκοπό να υφαρπάξουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, χωρίς να εξασφαλίζεται καν η εδαφική μας ακεραιότητα.

Την ίδια στιγμή η κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική κατάρρευση είναι άνευ προηγουμένου – με άκρον άωτο τις αθλιότατες εκφράσεις του υφυπουργού παιδείας, ο οποίος φαίνεται πως έχει χάσει την επαφή του με την ελάχιστη ευγένεια και με τον πολιτισμό, εάν όχι με τον ίδιο του τον εαυτό.

Στα πλαίσια αυτά είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον – προβλέποντας αντίθετα πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε και δεν θα έχει σταματημό. Ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι πιο οδυνηρό ακόμη και από το χειρότερο εφιάλτη μας.

Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, επειδή συνεχώς «κατηγορούμαστε» για μονότονες διαπιστώσεις που δεν συνοδεύονται ως οφείλουν από προτάσεις, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά πως οι ευθύνες της υπερχρέωσης δεν ανήκουν ποτέ μόνο στους οφειλέτες αλλά, επίσης, στους δανειστές – επί πλέον στην εκάστοτε νομισματική πολιτική και στις κυβερνήσεις, οι οποίες από τη θέση τους είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν τους απλούς Πολίτες από τα εύλογα λάθη τους, όπως το να δανείζονται χρήματα όταν τους προσφέρονται αφειδώς από τις τράπεζες για καταναλωτικούς και όχι για επενδυτικούς σκοπούς. Οι τράπεζες φυσικά δεν χάνουν ποτέ, αφού κοινωνικοποιούν τις ζημίες και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη τους – ενώ οι τραπεζίτες πάντοτε κερδίζουν από τις προμήθειες των δανείων που προσφέρουν, οπότε είναι λογικό να το κάνουν όταν δεν ελέγχονται.

Αυτό που θα επαναλάβουμε επίσης για πολλοστή φορά είναι το ότι, η μοναδική προστασία μίας χρεοκοπημένης χώρας απέναντι στους πιστωτές της είναι η χρεοκοπία – η οποία αποτελεί το μεγάλο φόβο των δανειστών που ασφαλώς δεν θέλουν να χάσουν τα χρήματα τους, ειδικά όταν είναι υποθηκευμένα με την ιδιωτική και με τη δημόσια περιουσία, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών αποθεμάτων, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας μετά τo έγκλημα του PSI.

Όταν όμως οι Πολίτες χειραγωγούμενοι φοβούνται μήπως τους λείψει το χαρτί υγείας, τα φάρμακα που ήδη δεν βρίσκουν ή ακριβοπληρώνουν, η βενζίνη και οι γάζες από τα νοσοκομεία, οπότε δεν στηρίζουν τη μοναδική λύση που έχει σήμερα στη διάθεση της η χώρα (το 2010 είχε πολύ περισσότερες, όπως το μηδενισμό του χρέους), η οδύνη δίχως τέλος που βιώνουν στα πλαίσια της χειρότερης μορφής χρεοκοπίας, της κυλιόμενης, με την ίδια κατάληξη (χρεοκοπία, έξοδος από την Ευρωζώνη) είναι δεδομένη – οπότε δεν πρέπει να κατηγορούν κανέναν άλλο, ούτε την έλλειψη προτάσεων, αλλά μόνο τον εαυτό τους που δεν αντιδράει παρακολουθώντας την καταστροφή του, της χώρας και των παιδιών του από τον καναπέ τηλεοπτικά, σαν να πρόκειται για κάποιους άλλους.

https://analyst.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Συλλογική παράκρουση. Aπό το Βασίλη Βιλιάρδο»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι Πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των εφοριακών!! Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη  
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ 
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για τις τροποποιητικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ 2019
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020 
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης 
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α') 
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας 
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση. 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ο σύγχρονος εσωτερικός έλεγχος στις Επιχειρήσεις - Οργανισμούς και η πρακτική εφαρμογή

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα