Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/7/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2984
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/4/2018 4:16:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με διαδικασίες fast track η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναζητεί το μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο της Novartis μέσω του ανοίγματος λογαριασμών όχι μόνο των ενδιαφερόμενων προσώπων, αλλά και άλλων 28 που σχετίζονται με τους εμπλεκόμενους με δεσμούς αίματος. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι εισαγγελείς στις δραστηριότητες των συζύγων των εμπλεκομένων αλλά και των ενήλικων παιδιών τους, αφού η εμπειρία τους δείχνει ότι η τυχόν πορεία μαύρου χρήματος που θα εντοπιστεί ασφαλώς και δεν θα είναι στο όνομα εμπλεκόμενου που ευνόησε την πολυεθνική φαρμακευτική με πράξεις και, φυσικά, με το αζημίωτο!

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είναι κυρίως οι δραστηριότητες συζύγων οι οποίες ασχολούνται με μπίζνες και στο εξωτερικό, χωρίς απαραίτητα να σχετίζονται με τη Novartis, κυρίως όμως όταν οι δραστηριότητές τους μοιάζει να χρηματοδοτούνται αφειδώς από άγνωστες πηγές και ιδιαίτερα όταν οι ίδιες, εκτός από την ιδιότητα της συζύγου, δεν εμφάνιζαν παρόμοιες δραστηριότητες πριν από ένα ορισμένο διάστημα και μετά.

Την πορεία του μαύρου χρήματος, η οποία εντοπίζεται δύσκολα όταν οι καταγγελλόμενες μίζες είναι σε μετρητά, επιχειρούν να ακολουθήσουν οι εισαγγελείς και μέσω της αγοράς ακινήτων, τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» και βρίσκονται σε πολυτελή νησιά, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και σε μακρινές πόλεις, ακόμα και της Ανατολής, όπου συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πρόσφατα έντονη δραστηριότητα.

Παρόλο που φαντάζει απίστευτο, συγκεκριμένες καταγγελίες συνδέουν πολιτικό πρόσωπο με καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα, αφού έχουν παρατηρηθεί κινήσεις μεγάλων ποσών προς το εξωτερικό. Τα ποσά, βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση σχετίζονται με αγορές ακινήτων και η σύζυγος εμφανίζει αρκετά μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Μάρτυρας σε υπόθεση ακινήτων φαίνεται ότι έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς διακινήθηκαν τα χρήματα συγκεκριμένου πολιτικού, η κατάθεσή του, πάντως, προς το παρόν υπάρχει ως αναφορά στην ελληνική δικογραφία μέσω ενημερωτικού σημειώματος, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις αμερικανικές Αρχές.

Μεγάλες προσδοκίες από τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος υπάρχουν στον φάκελο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει σχηματιστεί με τη βοήθεια των ερευνών του FBI, μέσα από δεκάδες καταθέσεις που έχουν ληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πρώην στελέχη της Novartis έχουν προσεγγιστεί από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν, με αντάλλαγμα, βέβαια, την εξασφάλιση της περίφημης προστασίας, όχι μόνο ως μάρτυρες, αλλά και από τυχόν διώξεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι Αμερικανοί. Αλλωστε, εκείνοι ερευνούν τις ευθύνες της Novartis, επομένως και των στελεχών της.

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών έχουν μπει και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, αφού στις αθέμιτες τακτικές της εταιρείας που ερευνώνται στις ΗΠΑ εμπίπτουν και οι δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, οι αποκαλούμενες στη χώρα μας «μίζες των πολιτικών». Είναι δεδομένο ότι από τα ευρήματα των Panama και των Paradise Papers, όπως και τον εντοπισμό των δικηγορικών γραφείων και στη χώρα μας αλλά και στην Ελβετία που εμπλέκονται στη δημιουργία offshore για να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος, οι αμερικανικές Αρχές έχουν εντοπίσει και τα ίχνη που οδηγούν στις αθέμιτες μεθόδους της εταιρείας Novartis.

Για τουλάχιστον άλλους δύο πολιτικούς το πόρισμα του FBI (περιλαμβάνονται στους επτά που αναφέρονται) κάνει λόγο για πληρωμές. Στον έναν αποδίδει ότι «πληρωνόταν» για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών, ενώ του αποδίδει και συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, στην οποία κανονίστηκε «επένδυση» 150.000 ευρώ σε κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε τη δυνατότητα να «σώσει» πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Novartis. Τον άλλο τον εμφανίζει να εκμεταλλεύεται, όντας υπουργός, τη δραστηριότητα συγγενικού του προσώπου με υπερτιμολογήσεις.

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι στα χέρια των αμερικανικών Αρχών βρίσκεται ηχητικό ντοκουμέντο σε βάρος πολιτικού, στο οποίο φαίνεται να κανονίζει διαφημιστική δαπάνη χιλιάδων ευρώ σε μέσο ενημέρωσης το οποίο είχε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματίας ο οποίος ήταν επίσης παρών. Ο πολιτικός, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τη θέση, αναλύει με επιχειρήματα πώς πρέπει να ενισχυθεί το συγκεκριμένο ΜΜΕ ώστε να προβάλει το κόμμα στο οποίο ο ίδιος ανήκε. Στο συγκεκριμένο Μέσο, πάντως, διοργανώνονταν και τα αποκαλούμενα στα σχέδια της Novartis «Blue Box», τα οποία… μοσχοπληρώνονταν, παρά το γεγονός ότι η ακροαματικότητα του συγκεκριμένου Μέσου ήταν επιεικώς χαμηλή.

Ψάχνουν και στους σκληρούς δίσκους

«Λαβράκια» έχουν εντοπίσει οι εισαγγελείς και στους σκληρούς δίσκους προσώπων που ερευνήθηκαν στο πλαίσιο εφόδων. Στον σκληρό δίσκο πρώην υπουργού φαίνεται να υπήρχαν ίχνη της στενής σχέσης του με στελέχη της Novartis Hellas, ενώ αναζητούν εναγωνίως ίχνη οποιασδήποτε συναλλαγής των εμπλεκόμενων προσώπων με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει όλες οι συναλλαγές της Novartis Hellas μέσω λογαριασμών της σε ελληνικές τράπεζες, ακόμα και τα μικροποσά προς νομικούς παραστάτες, δικηγορικά γραφεία αλλά και άλλες φαινομενικά αδιάφορες συναλλαγές που έχουν εντοπιστεί από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχει μπει στέλεχος που απολύθηκε λίγο πριν οδηγηθεί ο φάκελος από την Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή, μια και η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να παρέλαβε όλο το αρχείο του Κ. Φρουζή, αφού τον διαδέχτηκε στη θέση του ή, τουλάχιστον, σε μέρος από τις δραστηριότητές του, όταν η θέση του καταργήθηκε εντελώς μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής εμφανίζεται, πάντως, ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, δεδομένου ότι οι πληροφορίες επιμένουν πως είχε και συμβουλευτικό ρόλο στις δραστηριότητες συζύγου πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί καθόλου στη δικογραφία της Novartis…

www.neaselida.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις για την αδήλωτη εργασία

 16/7/2018 
 

Το ρωσικό δίκτυο στη Β. Ελλάδα: Ο Ποπόφ, τα ρούβλια και οι «Άγιοι»

 16/7/2018 
 

Οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή της δόσης προς την Ελλάδα και οι προτάσεις της κυβέρνησης για τα ισοδύναμα

 13/7/2018 
 

Η πανέμορφη Κρήτη ανάμεσα στα έξι καλύτερα νησιά του κόσμου!

 12/7/2018 
 

ΑΑΔΕ: Πως θα δηλωθούν τα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις

 12/7/2018 
 

Ο «κύκλος της σιωπής» και αυτοί που «πέφτουν από τα σύννεφα»

 10/7/2018 
 

Σκάνδαλο Novartis: Έρχονται οι πρώτες διώξεις για τρεις πολιτικούς

 9/7/2018 
 

Η μεγάλη «αιμορραγία» των Βαλκανίων

 6/7/2018 
 

Υποχωρεί η ανεργία, παραμένει η φτώχεια

 5/7/2018 
 

Πόσο θα κοστίσει η άνοδος της θαλάσσιας στάθμης... αν υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το μείζον πρόβλημα τότε

 5/7/2018 
 

Αν χρησιμοποιούσαμε τις κάρτες όπως στην ΕΕ, τα ταμεία θα είχαν επιπλέον 3,3 δισ. ευρώ από έσοδα ΦΠΑ

 4/7/2018 
 

Τι προτείνει το Συμβούλιο ΣΕΒ για βιώσιμη ανάπτυξη

 4/7/2018 
 

Αυστηρές κυρώσεις σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών

 3/7/2018 
 

Για ξέπλυμα χρήματος ελέγχονται 728 φορολογούμενοι με μεγάλα χρέη στο Δημόσιο

 3/7/2018 
 

FT: Η οικονομία «επανέρχεται στη ζωή» στην Ελλάδα

 2/7/2018 
 

Ποια δικαιολογητικά χρειάζονται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

 27/6/2018 
 

Κομισιόν: Τι προβλέπει η ανάλυση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέoς

 26/6/2018 
 

Η ιστορική λύση για το χρέος με όφελος 50 δισ. σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων

 25/6/2018 
 

Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια

 22/6/2018 
 

FT: Έτοιμοι να δώσουν ελάφρυνση χρέους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης

 21/6/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων  
Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017 
Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων  
Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) » 
Εκλογές στο ΕΤΑΟ 
Δυνατότητα στους λογιστές για τη σύσταση εταιριών μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης (Υ.Μ.Σ.) Σε αναφορά του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου σχετικά με την υπηρεσία μιας στάσης και τους λογιστές απάντησε το Υπ.Ανάπτυξης. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1129 /05-07-2018 Τροποποίηση της ΠΟΛ 1033/28.1.2016 σχετικά με τον εντοπισμό ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων
ΠΟΛ. 1131 /05-07-2018 Κοινοποίηση της υπ’ αριθμ. 43/2018 Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί θεμάτων ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων του ν. 3156/2003
ΠΟΛ. 1128 /05-07-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 144 του ν. 4537/2018 (84 Α΄) και παροχή οδηγιών για την είσπραξη αναλογικών τελών κυκλοφορίας, εξαιρετικά για το 2018, στην περίπτωση άρσης εκούσιας ακινησίας ΙΧ οχήματος,.. 
ΠΟΛ. 1127 /05-07-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του αρ. 29 του ν. 4538/2018 (85 Α΄), σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας στους γονείς των ανήλικων αναπήρων ή σε πρόσωπα που έχουν την επιτροπεία.. 
ΠΟΛ. 1125 /29-06-2018 Συμπληρωματικές διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή της ΠΟΛ.1097/2018 εγκυκλίου σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση ειδικού επιδόματος οργάνου που χορηγείται στους μουσικούς των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσ. 
ΠΟΛ. 1124 /02-07-2018 Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 65 του ν.4520/2018 (Α΄30). 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων του Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα