Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
10/12/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 11688
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  
Κοτζιάς: Έλληνες διπλωμάτες σε εμπόριο παιδικών οργάνων  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 
Μητέρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι γκόμενος είσαι...!»(1 σχόλιο/α) 
Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/4/2018 4:16:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με διαδικασίες fast track η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναζητεί το μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο της Novartis μέσω του ανοίγματος λογαριασμών όχι μόνο των ενδιαφερόμενων προσώπων, αλλά και άλλων 28 που σχετίζονται με τους εμπλεκόμενους με δεσμούς αίματος. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι εισαγγελείς στις δραστηριότητες των συζύγων των εμπλεκομένων αλλά και των ενήλικων παιδιών τους, αφού η εμπειρία τους δείχνει ότι η τυχόν πορεία μαύρου χρήματος που θα εντοπιστεί ασφαλώς και δεν θα είναι στο όνομα εμπλεκόμενου που ευνόησε την πολυεθνική φαρμακευτική με πράξεις και, φυσικά, με το αζημίωτο!

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είναι κυρίως οι δραστηριότητες συζύγων οι οποίες ασχολούνται με μπίζνες και στο εξωτερικό, χωρίς απαραίτητα να σχετίζονται με τη Novartis, κυρίως όμως όταν οι δραστηριότητές τους μοιάζει να χρηματοδοτούνται αφειδώς από άγνωστες πηγές και ιδιαίτερα όταν οι ίδιες, εκτός από την ιδιότητα της συζύγου, δεν εμφάνιζαν παρόμοιες δραστηριότητες πριν από ένα ορισμένο διάστημα και μετά.

Την πορεία του μαύρου χρήματος, η οποία εντοπίζεται δύσκολα όταν οι καταγγελλόμενες μίζες είναι σε μετρητά, επιχειρούν να ακολουθήσουν οι εισαγγελείς και μέσω της αγοράς ακινήτων, τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» και βρίσκονται σε πολυτελή νησιά, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και σε μακρινές πόλεις, ακόμα και της Ανατολής, όπου συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πρόσφατα έντονη δραστηριότητα.

Παρόλο που φαντάζει απίστευτο, συγκεκριμένες καταγγελίες συνδέουν πολιτικό πρόσωπο με καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα, αφού έχουν παρατηρηθεί κινήσεις μεγάλων ποσών προς το εξωτερικό. Τα ποσά, βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση σχετίζονται με αγορές ακινήτων και η σύζυγος εμφανίζει αρκετά μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Μάρτυρας σε υπόθεση ακινήτων φαίνεται ότι έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς διακινήθηκαν τα χρήματα συγκεκριμένου πολιτικού, η κατάθεσή του, πάντως, προς το παρόν υπάρχει ως αναφορά στην ελληνική δικογραφία μέσω ενημερωτικού σημειώματος, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις αμερικανικές Αρχές.

Μεγάλες προσδοκίες από τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος υπάρχουν στον φάκελο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει σχηματιστεί με τη βοήθεια των ερευνών του FBI, μέσα από δεκάδες καταθέσεις που έχουν ληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πρώην στελέχη της Novartis έχουν προσεγγιστεί από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν, με αντάλλαγμα, βέβαια, την εξασφάλιση της περίφημης προστασίας, όχι μόνο ως μάρτυρες, αλλά και από τυχόν διώξεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι Αμερικανοί. Αλλωστε, εκείνοι ερευνούν τις ευθύνες της Novartis, επομένως και των στελεχών της.

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών έχουν μπει και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, αφού στις αθέμιτες τακτικές της εταιρείας που ερευνώνται στις ΗΠΑ εμπίπτουν και οι δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, οι αποκαλούμενες στη χώρα μας «μίζες των πολιτικών». Είναι δεδομένο ότι από τα ευρήματα των Panama και των Paradise Papers, όπως και τον εντοπισμό των δικηγορικών γραφείων και στη χώρα μας αλλά και στην Ελβετία που εμπλέκονται στη δημιουργία offshore για να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος, οι αμερικανικές Αρχές έχουν εντοπίσει και τα ίχνη που οδηγούν στις αθέμιτες μεθόδους της εταιρείας Novartis.

Για τουλάχιστον άλλους δύο πολιτικούς το πόρισμα του FBI (περιλαμβάνονται στους επτά που αναφέρονται) κάνει λόγο για πληρωμές. Στον έναν αποδίδει ότι «πληρωνόταν» για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών, ενώ του αποδίδει και συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, στην οποία κανονίστηκε «επένδυση» 150.000 ευρώ σε κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε τη δυνατότητα να «σώσει» πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Novartis. Τον άλλο τον εμφανίζει να εκμεταλλεύεται, όντας υπουργός, τη δραστηριότητα συγγενικού του προσώπου με υπερτιμολογήσεις.

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι στα χέρια των αμερικανικών Αρχών βρίσκεται ηχητικό ντοκουμέντο σε βάρος πολιτικού, στο οποίο φαίνεται να κανονίζει διαφημιστική δαπάνη χιλιάδων ευρώ σε μέσο ενημέρωσης το οποίο είχε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματίας ο οποίος ήταν επίσης παρών. Ο πολιτικός, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τη θέση, αναλύει με επιχειρήματα πώς πρέπει να ενισχυθεί το συγκεκριμένο ΜΜΕ ώστε να προβάλει το κόμμα στο οποίο ο ίδιος ανήκε. Στο συγκεκριμένο Μέσο, πάντως, διοργανώνονταν και τα αποκαλούμενα στα σχέδια της Novartis «Blue Box», τα οποία… μοσχοπληρώνονταν, παρά το γεγονός ότι η ακροαματικότητα του συγκεκριμένου Μέσου ήταν επιεικώς χαμηλή.

Ψάχνουν και στους σκληρούς δίσκους

«Λαβράκια» έχουν εντοπίσει οι εισαγγελείς και στους σκληρούς δίσκους προσώπων που ερευνήθηκαν στο πλαίσιο εφόδων. Στον σκληρό δίσκο πρώην υπουργού φαίνεται να υπήρχαν ίχνη της στενής σχέσης του με στελέχη της Novartis Hellas, ενώ αναζητούν εναγωνίως ίχνη οποιασδήποτε συναλλαγής των εμπλεκόμενων προσώπων με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει όλες οι συναλλαγές της Novartis Hellas μέσω λογαριασμών της σε ελληνικές τράπεζες, ακόμα και τα μικροποσά προς νομικούς παραστάτες, δικηγορικά γραφεία αλλά και άλλες φαινομενικά αδιάφορες συναλλαγές που έχουν εντοπιστεί από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχει μπει στέλεχος που απολύθηκε λίγο πριν οδηγηθεί ο φάκελος από την Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή, μια και η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να παρέλαβε όλο το αρχείο του Κ. Φρουζή, αφού τον διαδέχτηκε στη θέση του ή, τουλάχιστον, σε μέρος από τις δραστηριότητές του, όταν η θέση του καταργήθηκε εντελώς μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής εμφανίζεται, πάντως, ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, δεδομένου ότι οι πληροφορίες επιμένουν πως είχε και συμβουλευτικό ρόλο στις δραστηριότητες συζύγου πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί καθόλου στη δικογραφία της Novartis…

www.neaselida.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Πώς θα γίνει η τουριστική προβολή της Ελλάδος το 2019

 7/12/2018 
 

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Η αίτηση και τα δικαιολογητικά - Πότε ανοίγει το koinonikomerisma.gr

 6/12/2018 
 

ΑΑΔΕ: Σε δημόσια διαβούλευση το σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων

 5/12/2018 
 

Καταγγελία: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενο με σιδηρογροθιά

 5/12/2018 
 

Μία δεκαετία περισσότερο ζουν οι πλούσιοι

 4/12/2018 
 

Ο Μάριος Σαλμάς επιστρέφει 276.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

 4/12/2018 
 

Guardian: Πώς η Κρήτη έδιωξε τη Χρυσή Αυγή

 3/12/2018 
 

Συνελήφθη ημεδαπός λογιστής για απάτη(1 σχόλιo/α)

 3/12/2018 
 

Ντοκουμέντο: Πώς ξεκίνησαν τα Δεκεμβριανά

 3/12/2018 
 

Ρουμελιώτης: NPEs και αναβαλλόμενος φόρος οι δύο προκλήσεις των τραπεζών

 30/11/2018 
 

Τι ισχύει για τους εγγυητές στην περίπτωση των «κόκκινων δανείων»

 30/11/2018 
 

Τι αλλάζει στα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

 29/11/2018 
 

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αυτή είναι η τροπολογία

 28/11/2018 
 

Μείωση έως 30% του ΕΝΦΙΑ - Στο 28% ο φόρος στις επιχειρήσεις

 28/11/2018 
 

Σε δυσθεώρητα ύψη η φτώχεια στην Ελλάδα

 26/11/2018 
 

Το σχέδιο κυβέρνησης-τραπεζών που θα αντικαταστήσει το νόμο «Κατσέλη» για την προστασία της πρώτης κατοικίας

 26/11/2018 
 

Δώρα στο Δημόσιο: 13ος & 14ος μισθός επιστρέφονται με απόφαση – βόμβα

 26/11/2018 
 

Μπερνάρντο Μπερτολούτσι: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης σε ηλικία 77 ετών

 26/11/2018 
 

Γιατί οι Ελληνες επιλέγουν την αυτοαπασχόληση.

 26/11/2018 
 

Κατάθεση – φωτιά: Μίζες 15 εκατ. ευρώ σε δύο μέλη του ΚΥΣΕΑ επί Σημίτη

 23/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» 
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας 
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη  
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δεν συμψηφίζεται η 6μηνη άδεια προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ με την άδεια φροντίδας παιδιού (ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο)
ΠΟΛ. 1219 /4-12-2018 Χρόνος έκπτωσης ασφαλιστικών εισφορών (Ε.Φ.Κ.Α) από τα ακαθάριστα έσοδα μη μισθωτών.
ΠΟΛ. 1220 /30-11-2018 Κοινοποίηση της διάταξης των άρθρων 68 του Ν.4386/2016, 71 του Ν.4554/2018 και της γνωμοδότησης 145/2017 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Νέο πολυνομοσχέδιο: Χωριστές δηλώσεις, διορθώσεις Ε9 νόμου 4446/2016, κατάργηση μείωσης συντάξεων κ.ά.
ΠΟΛ. 1216 /29-11-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος του άρθρου 31 του ν.3986/2011 σε σχολικούς συνεταιρισμούς του άρθρου 46 του ν.1566/1985.
ΠΟΛ. 1215 / 26-11-2018 Συμπλήρωση της ΠΟΛ. 1252/2015 εγκυκλίου, αναφορικά με τη μη επιβολή του προστίμου της περ. α’ της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν.4174/2013 κατά τη διόρθωση πληροφοριακών στοιχείων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος..

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ – ΒΙΒΛΙΟ . Mε δημοσιευμένα άρθρα του οικ. Βασίλη Βιλιάρδου, για την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα