Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
24/4/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 13839
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ
Στίβεν Χόκινγκ :Ενα... Μυαλό με πολλές διαστάσεις
Πρέπει άραγε να πληρώσουμε το χρέος;By Damien Millet, Eric Toussaint
«Κόκκινα» δάνεια και δημόσια περιουσία: Τι πρέπει να γίνει . Του Γιάνη Βαρουφάκη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά» 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis

�������� 
 

Ημερομηνία: 10/4/2018 4:16:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με διαδικασίες fast track η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναζητεί το μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο της Novartis μέσω του ανοίγματος λογαριασμών όχι μόνο των ενδιαφερόμενων προσώπων, αλλά και άλλων 28 που σχετίζονται με τους εμπλεκόμενους με δεσμούς αίματος. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι εισαγγελείς στις δραστηριότητες των συζύγων των εμπλεκομένων αλλά και των ενήλικων παιδιών τους, αφού η εμπειρία τους δείχνει ότι η τυχόν πορεία μαύρου χρήματος που θα εντοπιστεί ασφαλώς και δεν θα είναι στο όνομα εμπλεκόμενου που ευνόησε την πολυεθνική φαρμακευτική με πράξεις και, φυσικά, με το αζημίωτο!

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είναι κυρίως οι δραστηριότητες συζύγων οι οποίες ασχολούνται με μπίζνες και στο εξωτερικό, χωρίς απαραίτητα να σχετίζονται με τη Novartis, κυρίως όμως όταν οι δραστηριότητές τους μοιάζει να χρηματοδοτούνται αφειδώς από άγνωστες πηγές και ιδιαίτερα όταν οι ίδιες, εκτός από την ιδιότητα της συζύγου, δεν εμφάνιζαν παρόμοιες δραστηριότητες πριν από ένα ορισμένο διάστημα και μετά.

Την πορεία του μαύρου χρήματος, η οποία εντοπίζεται δύσκολα όταν οι καταγγελλόμενες μίζες είναι σε μετρητά, επιχειρούν να ακολουθήσουν οι εισαγγελείς και μέσω της αγοράς ακινήτων, τα οποία χαρακτηρίζονται «φιλέτα» και βρίσκονται σε πολυτελή νησιά, σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και σε μακρινές πόλεις, ακόμα και της Ανατολής, όπου συγγενικά τους πρόσωπα είχαν πρόσφατα έντονη δραστηριότητα.

Παρόλο που φαντάζει απίστευτο, συγκεκριμένες καταγγελίες συνδέουν πολιτικό πρόσωπο με καταθέσεις σε ελληνική τράπεζα, αφού έχουν παρατηρηθεί κινήσεις μεγάλων ποσών προς το εξωτερικό. Τα ποσά, βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση σχετίζονται με αγορές ακινήτων και η σύζυγος εμφανίζει αρκετά μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Μάρτυρας σε υπόθεση ακινήτων φαίνεται ότι έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το πώς διακινήθηκαν τα χρήματα συγκεκριμένου πολιτικού, η κατάθεσή του, πάντως, προς το παρόν υπάρχει ως αναφορά στην ελληνική δικογραφία μέσω ενημερωτικού σημειώματος, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από τις αμερικανικές Αρχές.

Μεγάλες προσδοκίες από τις ελληνικές Αρχές για τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος υπάρχουν στον φάκελο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει σχηματιστεί με τη βοήθεια των ερευνών του FBI, μέσα από δεκάδες καταθέσεις που έχουν ληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά πρώην στελέχη της Novartis έχουν προσεγγιστεί από τις αμερικανικές Αρχές προκειμένου να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν, με αντάλλαγμα, βέβαια, την εξασφάλιση της περίφημης προστασίας, όχι μόνο ως μάρτυρες, αλλά και από τυχόν διώξεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι Αμερικανοί. Αλλωστε, εκείνοι ερευνούν τις ευθύνες της Novartis, επομένως και των στελεχών της.

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών Αρχών έχουν μπει και οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, αφού στις αθέμιτες τακτικές της εταιρείας που ερευνώνται στις ΗΠΑ εμπίπτουν και οι δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, οι αποκαλούμενες στη χώρα μας «μίζες των πολιτικών». Είναι δεδομένο ότι από τα ευρήματα των Panama και των Paradise Papers, όπως και τον εντοπισμό των δικηγορικών γραφείων και στη χώρα μας αλλά και στην Ελβετία που εμπλέκονται στη δημιουργία offshore για να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος, οι αμερικανικές Αρχές έχουν εντοπίσει και τα ίχνη που οδηγούν στις αθέμιτες μεθόδους της εταιρείας Novartis.

Για τουλάχιστον άλλους δύο πολιτικούς το πόρισμα του FBI (περιλαμβάνονται στους επτά που αναφέρονται) κάνει λόγο για πληρωμές. Στον έναν αποδίδει ότι «πληρωνόταν» για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών, ενώ του αποδίδει και συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, στην οποία κανονίστηκε «επένδυση» 150.000 ευρώ σε κυβερνητικό αξιωματούχο που είχε τη δυνατότητα να «σώσει» πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα χάνονταν για τη Novartis. Τον άλλο τον εμφανίζει να εκμεταλλεύεται, όντας υπουργός, τη δραστηριότητα συγγενικού του προσώπου με υπερτιμολογήσεις.

Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι στα χέρια των αμερικανικών Αρχών βρίσκεται ηχητικό ντοκουμέντο σε βάρος πολιτικού, στο οποίο φαίνεται να κανονίζει διαφημιστική δαπάνη χιλιάδων ευρώ σε μέσο ενημέρωσης το οποίο είχε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματίας ο οποίος ήταν επίσης παρών. Ο πολιτικός, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει τη θέση, αναλύει με επιχειρήματα πώς πρέπει να ενισχυθεί το συγκεκριμένο ΜΜΕ ώστε να προβάλει το κόμμα στο οποίο ο ίδιος ανήκε. Στο συγκεκριμένο Μέσο, πάντως, διοργανώνονταν και τα αποκαλούμενα στα σχέδια της Novartis «Blue Box», τα οποία… μοσχοπληρώνονταν, παρά το γεγονός ότι η ακροαματικότητα του συγκεκριμένου Μέσου ήταν επιεικώς χαμηλή.

Ψάχνουν και στους σκληρούς δίσκους

«Λαβράκια» έχουν εντοπίσει οι εισαγγελείς και στους σκληρούς δίσκους προσώπων που ερευνήθηκαν στο πλαίσιο εφόδων. Στον σκληρό δίσκο πρώην υπουργού φαίνεται να υπήρχαν ίχνη της στενής σχέσης του με στελέχη της Novartis Hellas, ενώ αναζητούν εναγωνίως ίχνη οποιασδήποτε συναλλαγής των εμπλεκόμενων προσώπων με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Φύλλο και φτερό έχουν γίνει όλες οι συναλλαγές της Novartis Hellas μέσω λογαριασμών της σε ελληνικές τράπεζες, ακόμα και τα μικροποσά προς νομικούς παραστάτες, δικηγορικά γραφεία αλλά και άλλες φαινομενικά αδιάφορες συναλλαγές που έχουν εντοπιστεί από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχει μπει στέλεχος που απολύθηκε λίγο πριν οδηγηθεί ο φάκελος από την Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή, μια και η συγκεκριμένη γυναίκα φαίνεται να παρέλαβε όλο το αρχείο του Κ. Φρουζή, αφού τον διαδέχτηκε στη θέση του ή, τουλάχιστον, σε μέρος από τις δραστηριότητές του, όταν η θέση του καταργήθηκε εντελώς μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής εμφανίζεται, πάντως, ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης, δεδομένου ότι οι πληροφορίες επιμένουν πως είχε και συμβουλευτικό ρόλο στις δραστηριότητες συζύγου πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει ακουστεί καθόλου στη δικογραφία της Novartis…

www.neaselida.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Ζωή σε αναμονή: Πώς είναι να περιμένεις ένα μόσχευμα για χρόνια

 23/4/2018 
 

Τα τρία μέτωπα του Νέου Ψυχρού Πολέμου

 23/4/2018 
 

Σκάνδαλο Novartis: Νέα πρόσωπα και μπαράζ διώξεων το καλοκαίρι

 23/4/2018 
 

Ισχυρή αστυνομική παρουσία και ένταση στην εκδήλωση της Fraport fraport_samaria-.jpg fraport_samaria- Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Σαμαριά» στα Χανιά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Fraport .

 20/4/2018 
 

«Πρωτοβουλία Πολιτών»: «Η αλήθεια για τις «επενδύσεις» της Fraport»

 20/4/2018 
 

«Άκυρο» στην πρόσκληση της Fraport από φορείς των Χανίων

 19/4/2018 
 

Airbnb: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ

 18/4/2018 
 

Συντονισμένο «φρένο» στον εξωδικαστικό

 16/4/2018 
 

Handelsblatt: Η Ελλάδα αποκτά και πάλι ένα "κομμάτι" της κυριαρχίας της

 16/4/2018 
 

Δισ. ημίν σήμερον, τρισ. ημίν αύριον...

 11/4/2018 
 

Προ των πυλών οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς την εφορία

 11/4/2018 
 

Δύο σύζυγοι πολιτικών στους μαύρους λογαριασμούς της Novartis

 10/4/2018 
 

«Εξαφανισμένοι»… 100.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια

 10/4/2018 
 

Έρχεται ρύθμιση με 120 δόσεις – Ποιοι θα μπορέσουν να πάρουν ανάσα

 5/4/2018 
 

Ανοίγουν οι λογαριασμοί των 10 πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

 4/4/2018 
 

Εισαγγελέας ξεσκονίζει την Τράπεζα της Ελλάδος

 3/4/2018 
 

Νέος πολιτικός σεισμός ενόψει: Έρχονται διώξεις για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

 2/4/2018 
 

ΔΝΤ: Οι συζητήσεις για το χρέος έχουν εντατικοποιηθεί

 30/3/2018 
 

Τα μέτρα για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

 29/3/2018 
 

Τι ισχύει για τον ΦΠΑ στα Airbnb

 28/3/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δυνατότητα στους λογιστές για τη σύσταση εταιριών μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης (Υ.Μ.Σ.) Σε αναφορά του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου σχετικά με την υπηρεσία μιας στάσης και τους λογιστές απάντησε το Υπ.Ανάπτυξης. 
Επιστολή ΣΟΛΝΘ σχετικά με τις καταβολές οφειλών κατά την ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών  
Επιστολή για την τροποποίηση δηλώσεων που υποβλήθηκαν με τον Ν. 4446/16 στην Υφυπουργό Οικονομικών Κα Κατερίνα Παπανάτσιου και Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε κ. Γεώργιο Πιτσιλή 
ΠΟΟΕΕ Ελλάδας προς Οικονομικό Επιμελητήριο: «Άδικο και προσβλητικό προς τον κλάδο να αγνοούνται τα προβλήματά μας από την Κεντρική Διοίκηση» 
Επιστολή Διαμαρτυρίας με θέμα , Εταιρείες θα μπορούν να συσταθούν με... ένα κλικ αλλά απόντες οι συνάδελφοι λογιστές-φοροτεχνικοί. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη Εκ/που της Α.ΚΙ.Ο.Ε 
Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου για πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1073 /17-04-2018 Παροχή οδηγιών για την κοινοποίηση των εντολών ελέγχου για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 397 και 398 παρ. 1 του ν. 4512/2018 (Α΄ 5) αναφορικά με την τροποποίηση των άρθρων 18, 19 και 72 παρ. 18 του ν. 4174/2013
Τροποποίηση της ΠΟΛ 1124/2015 Απόφασης Γ.Γ.Δ.Ε. περί του καθορισμού της διαδικασίας …σχετικά με το Ετήσιο Πιστοποιητικό που εκδίδεται από Νόμιμους Ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία εγγεγραμμένα στο δημόσιο Μητρώο του ν.3693/2008
Έντυπα Ε3 & Ν
ΠΟΛ. 1072 /16-04-2018 Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2017.
ΠΟΛ. 1069 /13-04-2018 Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2017.
ΠΟΛ. 1054 /16-03-2018 Τροποποίηση του άρθρου 11 της αριθμ. ΠΟΛ.1101/04-07-2017 (ΦΕΚ 2540/Β΄) απόφασης Διοικητή Ανεξάρτητης ΠΟΛ. 1054 /16-03-2018 "Όροι και προϋποθέσεις για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων ναυπήγησης επισκευής πλοίων

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα