Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
24/9/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5440
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ο «ξεπεσμός» του Καποδίστρια
Ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον φιλόδοξο νεαρό Ευάγγελο Βενιζέλο 
Όταν ο Αϊνστάιν είπε «όχι» στην πολιτική 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να… ξεχάσετε

�������� 
 

Ημερομηνία: 18/5/2018 2:22:24 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Επεξεργασμένες τροφές: Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών. αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, παχυσαρκίας και καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι η κατά 10% αύξηση της κατανάλωσης πολύ επεξεργασμένων τροφών συνδέεται με 12% αύξηση του κινδύνου γενικού καρκίνου και 11% αύξηση του καρκίνου του μαστού. Αποφεύγετε τα έτοιμα προϊόντα ζύμης, τα αναψυκτικά, τα τυποποιημένα αλμυρά και γλυκά σνακ.

Τηγανητές πατάτες: Το ακρυλαμίδιο, μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν οι τροφές με άμυλο μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και επηρεάζουν το νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα. Αμυλούχες τροφές που έχουν καεί στο μαγείρεμα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών ουσιών. Για να περιορίσετε το ακρυλαμίδιο, η Βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) συστήνει να μην ψήνετε και τηγανίζετε πολύ τα φαγητά που περιέχουν άμυλο (τοστ, πατάτες, ψωμί κλπ.).

Αλκοόλ: Αρκεί ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού κατά 5%, του στοματοφάρυγγα κατά 17% και του οισοφάγου κατά 30%. Περίπου το 5% των νέων καρκίνων και το 6% των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπέικον: Τα επεξεργασμένα παράγωγα κόκκινου κρέατος, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά γενικά, αυξάνουν το κίνδυνο καρκίνου. Ειδικότερα, η κατανάλωση 50 γραμμαρίων (4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν) καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.

Πολύ ψημένο κρέας: Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα μπορεί να βλάψει το DNA. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, το κρέας που ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε ανοιχτή φωτιά ή στο τηγάνι, σχηματίζει στην επιφάνειά του ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες που προκαλούν αλλαγές στο DNA, οι οποίες συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου. Η τακτική κατανάλωση υπερβολικά ψημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 60% και διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Κόκκινο κρέας: Ανεξάρτητα από τον τρόπο μαγειρέματος, η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Άσπρο αλεύρι: Μια διατροφή πλούσια σε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 49%, σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Καυτά ροφήματα: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όταν πίνετε καφέ ή τσάι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου. Σε συνδυασμό με κάπνισμα και αλκοόλ, ο κίνδυνος πενταπλασιάζεται.

Ζάχαρη: Αν κόψετε τη ζάχαρη, μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη έχουν 27% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό. Η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται γρήγορη ενέργεια για να αναπτυχθούν και η ζάχαρη τους την προσφέρει.

Γαλακτοκομικά: Η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές αυτό οφείλεται στα λιπαρά των γαλακτοκομικών, το ασβέστιο και τις ορμόνες, ενώ κατ’ άλλους τα γαλακτοκομικά μεταβάλλουν τα επίπεδα βιταμίνης D και τεστοστερόνης.

Ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων: Το πρόβλημα δεν είναι το ποπ κορν, αλλά n συσκευασία, το εσωτερικό της οποίας περιέχει ένα χημικό για να μην κολλάνε σε αυτή οι σπόροι καλαμποκιού. Καθώς η συσκευασία θερμαίνεται, η επικάλυψη αποσυντίθεται απελευθερώνοντας υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, το οποίο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και του προστάτη.

Κορεσμένα λιπαρά: Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη, μια σημαντική αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης οδηγεί σε ταχύτατο πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων του εντέρου, επιτρέποντας έτσι τον σχηματισμό καρκινικών όγκων με 100 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναψυκτικά: Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, αρκεί ένα αναψυκτικό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος πολλών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του προστάτη, των ωοθηκών και της χοληδόχου κύστης.

www.neaselida.gr


Κατεβάστε το αρχείο: diatrofi-karkinos-660.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να… ξεχάσετε»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Εξαιρούνται από τη μεταβίβαση στο υπερταμείο οι αρχαιολογικοί χώροι

 20/9/2018 
 

«Άγνωστη μίζα» στην υπόθεση Παπαντωνίου ερευνούν οι αρχές

 20/9/2018 
 

Κώστας Γεωργάκης 1948 – 1970

 19/9/2018 
 

Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ (γραφήματα)

 19/9/2018 
 

Στο «σφυρί» βγαίνουν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις

 19/9/2018 
 

Επίδομα ενοικίου: Όσα πρέπει να ξέρετε -Ποιοι το δικαιούνται

 17/9/2018 
 

Έρευνα Κάπα Research: Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ οι νέοι

 13/9/2018 
 

Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ: πίνακες και παραδείγματα

 13/9/2018 
 

Τα δάνεια των κομμάτων στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης

 13/9/2018 
 

Ένας χρόνος εξωδικαστικός μηχανισμός: τι δείχνουν οι αριθμοί

 12/9/2018 
 

Αυτά είναι τα μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση μέσα στο 2018

 10/9/2018 
 

Moody’s: Έρχεται νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

 10/9/2018 
 

Δεσμεύσεις 145 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή από την Αρχή για το Ξέπλυμα

 6/9/2018 
 

Ρύθμιση των χρεών της ΝΔ, ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης (1 σχόλιo/α)

 6/9/2018 
 

OΟΣΑ: Πρωταθλήτρια στους φόρους η Ελλάδα τη διετία 2015-16

 5/9/2018 
 

Συνέδριο για την 4η μεγάλη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος

 5/9/2018 
 

Πώς είναι η κατάσταση της οικονομίας σήμερα;

 4/9/2018 
 

Η μεγάλη μεταμόρφωση που απειλεί τα οικοσυστήματα της Γης

 31/8/2018 
 

Λουδισμός

 29/8/2018 
 

Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

 28/8/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβα-ση στην ΑΑΔΕ
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού  
Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών  
Οι συνάδελφοι Λογιστές Α Τάξης θα μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων 
Ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις περί απάτης από Λογιστές για παράνομες επιστροφές. Από την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Η αυθαιρεσία της διοίκησης έναντι των φορολογουμένων. Απο την ΑΚΙΟΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1175 /17-09-2018 ΠΟΛ. 1175 /17-09-2018: Μη επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε ποσά που χορηγήθηκαν ως έκτακτη παροχή στους δικαστικούς λειτουργούς και αφορούν τα έτη 2003 - 2007
Βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων , Βίντεο (Παρουσίαση Εφαρμογής)
ΠΟΛ. 1174 /13-09-2018 Πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α., μετά από υποβολή δηλώσεων με τις ευεργετικές διατάξεις των άρθρων 57 έως και 60 του ν. 4446/2016
«Καμπάνα» €1.000 σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό 
ΠΟΛ. 1171 /29-08-2018 Καθορισμός της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση των απαλλαγών που ορίζονται στις παραγράφους 6 και 7 του άρθρου 3 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287). 
ΠΟΛ. 1170 /23-08-2018 ΠΟΛ. 1170 /23-08-2018: Τροποποίηση της ΠΟΛ.1187/2017 (Β΄ 4232) Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού» - Καθορισμός τύπου.. 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Εργατικο Δικαιο

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα