Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
25/6/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4556
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να… ξεχάσετε

�������� 
 

Ημερομηνία: 18/5/2018 2:22:24 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η κακή διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται με το 30% των καρκίνων στις αναπτυγμένες χώρες και το 20% των καρκίνων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τα δεδομένα αυτά αναγορεύουν τη διατροφή στη δεύτερη μετά το κάπνισμα αιτία καρκίνου, η οποία μπορεί να προβλεφθεί.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το 60% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε λάθος διατροφή.

Η συστηματική κατανάλωση μίας ή περισσότερων από τις παρακάτω τροφές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Επεξεργασμένες τροφές: Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών. αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, παχυσαρκίας και καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι η κατά 10% αύξηση της κατανάλωσης πολύ επεξεργασμένων τροφών συνδέεται με 12% αύξηση του κινδύνου γενικού καρκίνου και 11% αύξηση του καρκίνου του μαστού. Αποφεύγετε τα έτοιμα προϊόντα ζύμης, τα αναψυκτικά, τα τυποποιημένα αλμυρά και γλυκά σνακ.

Τηγανητές πατάτες: Το ακρυλαμίδιο, μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν οι τροφές με άμυλο μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και επηρεάζουν το νευρικό και αναπαραγωγικό σύστημα. Αμυλούχες τροφές που έχουν καεί στο μαγείρεμα έχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες τοξικών ουσιών. Για να περιορίσετε το ακρυλαμίδιο, η Βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) συστήνει να μην ψήνετε και τηγανίζετε πολύ τα φαγητά που περιέχουν άμυλο (τοστ, πατάτες, ψωμί κλπ.).

Αλκοόλ: Αρκεί ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού κατά 5%, του στοματοφάρυγγα κατά 17% και του οισοφάγου κατά 30%. Περίπου το 5% των νέων καρκίνων και το 6% των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μπέικον: Τα επεξεργασμένα παράγωγα κόκκινου κρέατος, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά γενικά, αυξάνουν το κίνδυνο καρκίνου. Ειδικότερα, η κατανάλωση 50 γραμμαρίων (4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν) καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 18%.

Πολύ ψημένο κρέας: Το κρέας που ψήνεται στα κάρβουνα μπορεί να βλάψει το DNA. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, το κρέας που ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε ανοιχτή φωτιά ή στο τηγάνι, σχηματίζει στην επιφάνειά του ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες που προκαλούν αλλαγές στο DNA, οι οποίες συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου. Η τακτική κατανάλωση υπερβολικά ψημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος κατά 60% και διπλασιάζει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Κόκκινο κρέας: Ανεξάρτητα από τον τρόπο μαγειρέματος, η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του στομάχου.

Άσπρο αλεύρι: Μια διατροφή πλούσια σε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα κατά 49%, σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Καυτά ροφήματα: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όταν πίνετε καφέ ή τσάι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου. Σε συνδυασμό με κάπνισμα και αλκοόλ, ο κίνδυνος πενταπλασιάζεται.

Ζάχαρη: Αν κόψετε τη ζάχαρη, μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου. Μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλή ζάχαρη έχουν 27% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό. Η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται γρήγορη ενέργεια για να αναπτυχθούν και η ζάχαρη τους την προσφέρει.

Γαλακτοκομικά: Η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές αυτό οφείλεται στα λιπαρά των γαλακτοκομικών, το ασβέστιο και τις ορμόνες, ενώ κατ’ άλλους τα γαλακτοκομικά μεταβάλλουν τα επίπεδα βιταμίνης D και τεστοστερόνης.

Ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων: Το πρόβλημα δεν είναι το ποπ κορν, αλλά n συσκευασία, το εσωτερικό της οποίας περιέχει ένα χημικό για να μην κολλάνε σε αυτή οι σπόροι καλαμποκιού. Καθώς η συσκευασία θερμαίνεται, η επικάλυψη αποσυντίθεται απελευθερώνοντας υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ, το οποίο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος και του προστάτη.

Κορεσμένα λιπαρά: Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη, μια σημαντική αύξηση των επιπέδων της χοληστερίνης οδηγεί σε ταχύτατο πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων του εντέρου, επιτρέποντας έτσι τον σχηματισμό καρκινικών όγκων με 100 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αναψυκτικά: Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, αρκεί ένα αναψυκτικό την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος πολλών μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του προστάτη, των ωοθηκών και της χοληδόχου κύστης.

www.neaselida.gr


Κατεβάστε το αρχείο: diatrofi-karkinos-660.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Καρκίνος και διατροφή: Οι 13 τροφές που πρέπει να… ξεχάσετε»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Η ιστορική λύση για το χρέος με όφελος 50 δισ. σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων

 25/6/2018 
 

Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος (ΔΟΕ) η Διεθνής Οικονομική Επιτροπή (Commission Internationale Financière de la Grèce), με μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα από το 1897 μέχρι το 1978, για 81 χρόνια

 22/6/2018 
 

FT: Έτοιμοι να δώσουν ελάφρυνση χρέους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης

 21/6/2018 
 

Ολο το σχέδιο της μεταμνημονιακής εποπτείας

 20/6/2018 
 

Le Monde: Η Ελλάδα εξέρχεται από το «καθαρτήριο»

 18/6/2018 
 

Βάμος Χανίων: Κάτι από Τοσκάνη…

 18/6/2018 
 

Ζητούν ανάκληση της «παραδειγματικής απόλυσης»

 18/6/2018 
 

Τα μεγάλα «πάρτι» τελειώνουν στον εισαγγελέα

 15/6/2018 
 

Bild: Το σχέδιο της ευρωζώνης για την Ελλάδα

 14/6/2018 
 

Στη δημοσιότητα το κείμενο της Συμφωνίας για το Μακεδονικό

 13/6/2018 
 

Μαξίμου: Τα 16 σημεία-κέρδη της συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ

 13/6/2018 
 

Πρόστιμα μοιράζει η ΑΑΔΕ

 12/6/2018 
 

Οι Ελβετοί δεν τόλμησαν στο δημοψήφισμα

 11/6/2018 
 

Πώς θα υπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

 11/6/2018 
 

Πώς θα κατασκευαστεί ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης

 8/6/2018 
 

Παραπαίουν οι τουρκικές τράπεζες

 8/6/2018 
 

Οι αναταράξεις στην Ιταλία «φρενάρουν» την έξοδο στις αγορές

 6/6/2018 
 

Πώς και πότε θα διαγραφούν οφειλές προς τα Ταμεία

 6/6/2018 
 

Πρωτογενή πλεονάσματα έως και 5% στο νέο Μεσοπρόθεσμο.

 6/6/2018 
 

Που οδηγεί ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος που κήρυξε ο Τραμπ

 1/6/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων
Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017 
Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων  
Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) » 
Εκλογές στο ΕΤΑΟ 
Δυνατότητα στους λογιστές για τη σύσταση εταιριών μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης (Υ.Μ.Σ.) Σε αναφορά του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου σχετικά με την υπηρεσία μιας στάσης και τους λογιστές απάντησε το Υπ.Ανάπτυξης. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Ν.4548/2018 που αφορά την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών 
ΠΟΛ. 1113 /12-06-2018: Αναπροσαρμογή των τιμών εκκίνησης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των με οποιαδήποτε αιτία μεταβιβαζομένων ακινήτων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου όλης της Χώρας κατά το αντικειμενικό σύστημα 
ΠΟΛ. 1101 /22-05-2018 Έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης για τις πωλήσεις οίνου ή αποσταγμάτων (τσίπουρου, τσικουδιάς) σε χύμα μορφή. 
ΠΟΛ. 1112 /07-06-2018 ΠΟΛ. 1112 /07-06-2018: Χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας σε οφειλέτες του Δημοσίου για είσπραξη χρημάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας του ν. 3869/2010, όπως ισχύει. 
ΠΟΛ. 1109 /07-06-2018 ΠΟΛ. 1109 /07-06-2018: Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 112, 113 και 145 του ν.4537/2018 (Φ.Ε.Κ. 84 Α΄/15-5-2018 ) για θέματα φορολογίας κεφαλαίου. 
ΠΟΛ. 1106 /06-06-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 114 και 142 του ν.4537/2018 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Τεχνικοοικονομικη μεταλλαγη και συστηματικη πολυπλοκοτητα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα