Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
25/6/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4570
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ , Νέο «οικονομικό εργαλείο» πολλαπλών χρήσεων για την καπιταλιστική διαχείριση. Επιμέλεια: Σταύρος ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Φτωχοί εναντίον φτωχών στη Νότια Αφρική

�������� 
 

Ημερομηνία: 6/6/2018 3:10:39 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα ένα κονβόι από φορτηγά εξέρχεται από τις πύλες ενός αγροκτήματος στην επαρχία Γκαουτένγκ μεταφέροντας εκατοντάδες άνδρες οπλισμένους με καραμπίνες, περίστροφα, λοστούς και ασπίδες. Αυτοί είναι τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» (Red Ants), μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που ειδικεύεται στο να διώχνει ανθρώπους που θεωρούνται ότι βρίσκονται παράνομα σε ιδιωτικές περιουσίες. 

Η εταιρεία βρίσκεται συνέχεια στα πρωτοσέλιδα του Τύπου στη Νότια Αφρική και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εγκλήματα που ποικίλλουν: από κλοπές έως και φόνους.

Δέχεται σκληρότατη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως η κοινή γνώμη έχει ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ οι ίδιοι είναι εξαιρετικά πιστοί στην ομάδα και τους εργοδότες τους. «Είμαστε μια οικογένεια, προσέχουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε φτιάξει μια κοινότητα» λέει στον Guardian ο Γιόχαν Μπος, ο αγρότης που ίδρυσε την εταιρεία.

Τα κατεστραμμένα κτίρια του Γιοχάνεσμπουργκ

Η έλλειψη επαρκούς στέγασης είναι μια από τις πιο τοξικές κληρονομιές του καθεστώτος του Απαρτχάιντ, που κυβέρνηση τη Νότια Αφρική για περίπου πενήντα χρόνια. Οικογένειες, μετανάστες εργάτες, φοιτητές και άστεγοι πληρώνουν μεσάζοντες για οικόπεδα σε έρημες περιοχές της Πρετόρια και του Γιοχάνεσμπουργκ ή για εγκαταλελειμμένα κτίρια στα κέντρα των πόλεων.

Οι τοπικές αρχές δεν δείχνουν ιδιαίτερη συμπόνοια και τονίζουν ότι πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο. Η επιλογή τους για... δράση είναι η αστυνομία και, για να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό για τις εξώσεις, τα «Κόκκινα Μυρμήγκια»

Η Φάτις Μάνσιον ήταν στη δεκαετία του 1930 ένα μοντέρνο μπλοκ διαμερισμάτων στην «καρδιά» του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου κατοικούσε η τραπεζική και δικηγορική ελίτ. Πλούσιοι, κυρίως λευκοί, κάτοικοι έφυγαν από το κέντρο της πόλης στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 αφήνοντας εκατοντάδες κτίρια στα οποία μένουν φτωχοί και μετανάστες από αγροτικές περιοχές.

Τετρακόσιοι άνθρωποι μοιράζονται τρεις βρύσες, δεν υπάρχουν τουαλέτες, ούτε ηλεκτρισμός. Οι αρχές τις πόλης τα έχουν χαρακτηρίσει «κτίρια υπό κατάληψη», καλώντας τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» να αναλάβουν δράση.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν 600 «Κόκκινα Μυρμήγκια», ξεκινάει νωρίς το πρωί χωρίς προειδοποίηση. Οι ήχοι από τις αστυνομικές σειρήνες κατακλύζουν τους δρόμους και τα «Μυρμήγκια» εισβάλλουν από την είσοδο. Δεν υπάρχει αντίσταση. Τα βαποράκια, οι αρχηγοί των συμμοριών και οι εκβιαστές έχουν φύγει. Σκουπίδια, έπιπλα και στρώματα στοιβάζονται στους δρόμους.

Παιδιά μεταφέρονται έξω από τα κτίρια, τη στιγμή που μητέρες προσπαθούν να περισώσουν κάποια υπάρχοντα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Οι περισσότεροι από τους ενήλικες γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μια μέρα, για τα παιδιά όμως είναι σαν να καταστρέφεται ο κόσμος τους. 

Ποιοι είναι οι άνδρες με τις κόκκινες στολές; Προέρχονται από πάμφτωχες πόλεις όπου κάποτε λειτουργούσαν τα ορυχεία, από μακρινές αγροτικές περιοχές, από κατάξερα ορεινά μέρη, από το Σοβέτο, από σκοτεινές γειτονιές κρυμμένες μέσα στην αστική εξάπλωση του Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι περισσότεροι είναι νέοι, αρκετοί δεν έχουν αποκτήσει ούτε τη βασική εκπαίδευση, άλλοι έχουν ποινικό μητρώο, ενώ ορισμένοι είναι πρώην κατάδικοι. Όλοι τους, όμως, είναι φτωχοί. Πληρώνονται περίπου με δέκα δολάρια την ημέρα μαζί με λίγη τροφή. Αρκετοί είναι οι ίδιοι καταληψίες.

Ένας άφησε τη γειτονική Μοζαμβίκη για να εργαστεί σε οικοδομές στη Νότια Αφρική, όμως δεν κατάφερε να βρει δουλειά. «Η γυναίκα μου είπε "βρες δουλειά", οπότε βρήκα» λέει στον Guardian.

Ένας άλλος αναφέρει ότι έχει αδέλφια να ντύσει, να θρέψει και να τα στείλει στο σχολείο. «Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει αυτό, αλλά πάω στην εκκλησία κάθε Κυριακή και προσεύχομαι για την ψυχή μου και γνωρίζω ότι ο Κύριος με προσέχει ακόμη και εδώ» συμπληρώνει.

Όλοι λένε ότι αισθάνονται συμπόνοια για τους καταληψίες, αλλά... «η δουλειά είναι δουλειά».

Επικεφαλής είναι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, οι ιστορίες των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προβληματική ιστορία της χώρας. Ένας είχε πολεμήσει με τις δυνάμεις της Νοτίου Αφρικής στην Αγκόλα τη δεκαετία του 1980.

Άλλος, πρώην αστυνομικός στο Σοβέτο, με ενεργό δράση κατά του Απαρτχάιντ, δηλώνει ότι η καριέρα του τελείωσε όταν κατήγγειλε τη διαφθορά και προσθέτει ότι η νέα του δουλειά του θυμίζει τον καιρό που ήταν αστυνομικός.

Κατεδαφίζοντας παράγκες

Πρώτα βλέπεις τον καπνό, μετά ακούς το θόρυβο. Εάν η επιχείρηση πηγαίνει καλά είναι σαν να βρίσκεσαι σε εργοτάξιο. Σφυριά χτυπούν τις λαμαρίνες, μηχανές κάνουν θόρυβο, τραγούδια της εργασίας, ραδιόφωνα και διαταγές. Εάν η επιχείρηση δεν πάει καλά τότε ο θόρυβος θυμίζει μάχη. Γυαλιά που σπάνε, πέτρες πάνω σε πλαστικές ασπίδες, ποδοβολητά, πυροβολισμοί, σειρήνες και ουρλιαχτά.

Ο Σικουμπούζο Ντλαμίνι, ένας από τους επικεφαλής των «Κόκκινων Μυρμηγκιών», επιβλέπει 650 άνδρες, εξοπλισμένους με λοστούς και ασπίδες. Όλοι είναι ντυμένοι με κόκκινες φόρμες και λευκά κράνη. «Πάντα νικάμε. Πρέπει να νικήσουμε γιατί είμαστε σε εχθρικό έδαφος. Μακριά από το σπίτι» υπογραμμίζει.

Ένα περιστατικό έχει δημιουργήσει νέες κατηγορίες κατά της εταιρείας. Τα «Μυρμήγκια» προσλαμβάνονται για να «καθαρίσουν» ένα οικόπεδο όπου αναμένεται να χτιστεί εμπορικό κέντρο στις νότιες περιοχές του Γιοχάνεσμπουργκ.

Όμως οι καταληψίες είναι έτοιμοι και συγκρούονται με ματσέτες, πέτρες και ρόπαλα. Η έξωση σταματά και τα «Μυρμήγκια» αποχωρούν. Δύο καταληψίες κείτονται στο έδαφος, ο ένας πεθαίνει από τραύματα στο κεφάλι, ο άλλος είναι ήδη νεκρός.

Η βία έχει αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από ιδιωτική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» αρνούνται ότι έκαναν κάτι λάθος. 

Χάνοντας κάποιον δικό τους

Και από τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» υπάρχουν τραυματίες, ενώ κάποιοι έχουν σκοτωθεί. Ο Κέρβιν Γουντς πέθανε όταν καταληψίες άνοιξαν πυρ στα νότια της Λενάσια. Τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» καταγγέλλουν ότι μέλη της κοινότητας τον μαχαίρωσαν με κατσαβίδια όταν έπεσε στο έδαφος, ενώ ετοιμάζονταν να τον κάψουν όταν κάποιοι συνάδελφοί του άρχισαν να πυροβολούν για να διαλύσουν το πλήθος.

Η κηδεία του Γουντς έγινε στο Σοβέτο με τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» να πυροβολούν στον αέρα ως ύστατο «χαίρε» προς τον συνάδελφό τους. 

Η «Χώρα του Ουράνιου Τόξου» είναι μια περιοχή διασπασμένη. Σε ένα ουράνιο τόξο όμως τα χρώματα παραμένουν διαχωρισμένα. Ο πιο βασικός διαχωρισμός είναι οικονομικός.

Τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» είναι στην πρώτη γραμμή μιας σύγκρουσης μεταξύ εκείνων που έχουν γη και εκείνων που δεν έχουν, μεταξύ των νικητών και των ηττημένων σε μια χώρα που έχει μερικές από τις μεγαλύτερες ανισότητες στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του δωδεκάωρου ωραρίου τους είναι με τη μία πλευρά, όμως όταν σχολάσουν επιστρέφουν στην άλλη...

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: red-ants-photo-3.png

  Σχολιασμός Θέματος «Φτωχοί εναντίον φτωχών στη Νότια Αφρική»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Moody's: Ορόσημο για ανάπτυξη και χρέος η συμφωνία του Eurogroup

 25/6/2018 
 

τα 2,9δισεκ ευρώ τα κέρδη της Γερμανίας από τους τόκους ελληνικών κρατικών ομολόγων τα χρόνια της κρίσης

 21/6/2018 
 

Η γερμανική κυβέρνηση κρέμεται από μια Σύνοδο

 21/6/2018 
 

Πώς κρίνουν οι αναλυτές τις «ασκήσεις ισορροπίας» του Ντράγκι

 20/6/2018 
 

Εμπορικός πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ: Το Πεκίνο έχει ένα πανίσχυρο όπλο

 19/6/2018 
 

Η ΕΚΤ τερματίζει την ποσοτική χαλάρωση αλλά δεν ανεβάζει τα επιτόκια

 18/6/2018 
 

Συνελήφθη διευθυντής της Audi για το Dieselgate

 18/6/2018 
 

Ρήξη στον συνασπισμό της Μέρκελ: «Δεν μπορώ άλλο αυτήν τη γυναίκα»

 18/6/2018 
 

Bloomberg: Τα μέτρα και η διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

 18/6/2018 
 

Η Ανταρκτική χάνει 219 δισεκατομμύρια τόνους πάγου το χρόνο την τελευταία πενταετία

 14/6/2018 
 

Παγκόσμιο Κύπελλο 1934: Το βρόμικο Μουντιάλ του Μουσολίνι

 14/6/2018 
 

Ξεσπαθώνει ο Πικετί κατά Μέρκελ και Μακρόν

 13/6/2018 
 

Κομισιόν: Πολύ κοντά σε μία συνολική συμφωνία για το χρέος

 13/6/2018 
 

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ως τον Ιούλιο τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

 11/6/2018 
 

H μοναδική Σαπφώ Νοταρά

 11/6/2018 
 

60 δισ. ευρώ τον χρόνο χάνει η ευρωπαϊκή οικονομία από τις «μαϊμούδες»

 8/6/2018 
 

Δύο Γερμανοί ξανάβαλαν φωτιά στα ιταλικά και στα ελληνικά ομόλογα

 8/6/2018 
 

Τόμας Πέιν: Ο πατέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας

 8/6/2018 
 

Άλαν Τούρινγκ: Ο άνθρωπος που γέννησε τους υπολογιστές και νίκησε τους ναζί

 7/6/2018 
 

Σόρος: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία, όχι να της κάνει μάθημα

 6/6/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων
Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017 
Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων  
Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) » 
Εκλογές στο ΕΤΑΟ 
Δυνατότητα στους λογιστές για τη σύσταση εταιριών μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης (Υ.Μ.Σ.) Σε αναφορά του Βουλευτή Ι. Νικολόπουλου σχετικά με την υπηρεσία μιας στάσης και τους λογιστές απάντησε το Υπ.Ανάπτυξης. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Ν.4548/2018 που αφορά την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών 
ΠΟΛ. 1113 /12-06-2018: Αναπροσαρμογή των τιμών εκκίνησης για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των με οποιαδήποτε αιτία μεταβιβαζομένων ακινήτων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου όλης της Χώρας κατά το αντικειμενικό σύστημα 
ΠΟΛ. 1101 /22-05-2018 Έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης για τις πωλήσεις οίνου ή αποσταγμάτων (τσίπουρου, τσικουδιάς) σε χύμα μορφή. 
ΠΟΛ. 1112 /07-06-2018 ΠΟΛ. 1112 /07-06-2018: Χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας σε οφειλέτες του Δημοσίου για είσπραξη χρημάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας του ν. 3869/2010, όπως ισχύει. 
ΠΟΛ. 1109 /07-06-2018 ΠΟΛ. 1109 /07-06-2018: Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 112, 113 και 145 του ν.4537/2018 (Φ.Ε.Κ. 84 Α΄/15-5-2018 ) για θέματα φορολογίας κεφαλαίου. 
ΠΟΛ. 1106 /06-06-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 114 και 142 του ν.4537/2018 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ" Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ - Α. ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα