Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
22/3/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7177
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ντροπή για το χυδαίο σεξιστικό ανέκδοτο του Μπέου την Ημέρα της Γυναίκας  
Ο μισογύνης πρόεδρος Ντουτέρτε «ξαναχτύπησε» 
Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργιου Βλάχου για την υπόθεση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Φτωχοί εναντίον φτωχών στη Νότια Αφρική

�������� 
 

Ημερομηνία: 6/6/2018 3:10:39 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα ένα κονβόι από φορτηγά εξέρχεται από τις πύλες ενός αγροκτήματος στην επαρχία Γκαουτένγκ μεταφέροντας εκατοντάδες άνδρες οπλισμένους με καραμπίνες, περίστροφα, λοστούς και ασπίδες. Αυτοί είναι τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» (Red Ants), μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που ειδικεύεται στο να διώχνει ανθρώπους που θεωρούνται ότι βρίσκονται παράνομα σε ιδιωτικές περιουσίες. 

Η εταιρεία βρίσκεται συνέχεια στα πρωτοσέλιδα του Τύπου στη Νότια Αφρική και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εγκλήματα που ποικίλλουν: από κλοπές έως και φόνους.

Δέχεται σκληρότατη κριτική από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως η κοινή γνώμη έχει ανάμεικτα συναισθήματα, ενώ οι ίδιοι είναι εξαιρετικά πιστοί στην ομάδα και τους εργοδότες τους. «Είμαστε μια οικογένεια, προσέχουμε ο ένας τον άλλο, έχουμε φτιάξει μια κοινότητα» λέει στον Guardian ο Γιόχαν Μπος, ο αγρότης που ίδρυσε την εταιρεία.

Τα κατεστραμμένα κτίρια του Γιοχάνεσμπουργκ

Η έλλειψη επαρκούς στέγασης είναι μια από τις πιο τοξικές κληρονομιές του καθεστώτος του Απαρτχάιντ, που κυβέρνηση τη Νότια Αφρική για περίπου πενήντα χρόνια. Οικογένειες, μετανάστες εργάτες, φοιτητές και άστεγοι πληρώνουν μεσάζοντες για οικόπεδα σε έρημες περιοχές της Πρετόρια και του Γιοχάνεσμπουργκ ή για εγκαταλελειμμένα κτίρια στα κέντρα των πόλεων.

Οι τοπικές αρχές δεν δείχνουν ιδιαίτερη συμπόνοια και τονίζουν ότι πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο. Η επιλογή τους για... δράση είναι η αστυνομία και, για να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό για τις εξώσεις, τα «Κόκκινα Μυρμήγκια»

Η Φάτις Μάνσιον ήταν στη δεκαετία του 1930 ένα μοντέρνο μπλοκ διαμερισμάτων στην «καρδιά» του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου κατοικούσε η τραπεζική και δικηγορική ελίτ. Πλούσιοι, κυρίως λευκοί, κάτοικοι έφυγαν από το κέντρο της πόλης στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 αφήνοντας εκατοντάδες κτίρια στα οποία μένουν φτωχοί και μετανάστες από αγροτικές περιοχές.

Τετρακόσιοι άνθρωποι μοιράζονται τρεις βρύσες, δεν υπάρχουν τουαλέτες, ούτε ηλεκτρισμός. Οι αρχές τις πόλης τα έχουν χαρακτηρίσει «κτίρια υπό κατάληψη», καλώντας τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» να αναλάβουν δράση.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν 600 «Κόκκινα Μυρμήγκια», ξεκινάει νωρίς το πρωί χωρίς προειδοποίηση. Οι ήχοι από τις αστυνομικές σειρήνες κατακλύζουν τους δρόμους και τα «Μυρμήγκια» εισβάλλουν από την είσοδο. Δεν υπάρχει αντίσταση. Τα βαποράκια, οι αρχηγοί των συμμοριών και οι εκβιαστές έχουν φύγει. Σκουπίδια, έπιπλα και στρώματα στοιβάζονται στους δρόμους.

Παιδιά μεταφέρονται έξω από τα κτίρια, τη στιγμή που μητέρες προσπαθούν να περισώσουν κάποια υπάρχοντα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Οι περισσότεροι από τους ενήλικες γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μια μέρα, για τα παιδιά όμως είναι σαν να καταστρέφεται ο κόσμος τους. 

Ποιοι είναι οι άνδρες με τις κόκκινες στολές; Προέρχονται από πάμφτωχες πόλεις όπου κάποτε λειτουργούσαν τα ορυχεία, από μακρινές αγροτικές περιοχές, από κατάξερα ορεινά μέρη, από το Σοβέτο, από σκοτεινές γειτονιές κρυμμένες μέσα στην αστική εξάπλωση του Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι περισσότεροι είναι νέοι, αρκετοί δεν έχουν αποκτήσει ούτε τη βασική εκπαίδευση, άλλοι έχουν ποινικό μητρώο, ενώ ορισμένοι είναι πρώην κατάδικοι. Όλοι τους, όμως, είναι φτωχοί. Πληρώνονται περίπου με δέκα δολάρια την ημέρα μαζί με λίγη τροφή. Αρκετοί είναι οι ίδιοι καταληψίες.

Ένας άφησε τη γειτονική Μοζαμβίκη για να εργαστεί σε οικοδομές στη Νότια Αφρική, όμως δεν κατάφερε να βρει δουλειά. «Η γυναίκα μου είπε "βρες δουλειά", οπότε βρήκα» λέει στον Guardian.

Ένας άλλος αναφέρει ότι έχει αδέλφια να ντύσει, να θρέψει και να τα στείλει στο σχολείο. «Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει αυτό, αλλά πάω στην εκκλησία κάθε Κυριακή και προσεύχομαι για την ψυχή μου και γνωρίζω ότι ο Κύριος με προσέχει ακόμη και εδώ» συμπληρώνει.

Όλοι λένε ότι αισθάνονται συμπόνοια για τους καταληψίες, αλλά... «η δουλειά είναι δουλειά».

Επικεφαλής είναι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, οι ιστορίες των οποίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την προβληματική ιστορία της χώρας. Ένας είχε πολεμήσει με τις δυνάμεις της Νοτίου Αφρικής στην Αγκόλα τη δεκαετία του 1980.

Άλλος, πρώην αστυνομικός στο Σοβέτο, με ενεργό δράση κατά του Απαρτχάιντ, δηλώνει ότι η καριέρα του τελείωσε όταν κατήγγειλε τη διαφθορά και προσθέτει ότι η νέα του δουλειά του θυμίζει τον καιρό που ήταν αστυνομικός.

Κατεδαφίζοντας παράγκες

Πρώτα βλέπεις τον καπνό, μετά ακούς το θόρυβο. Εάν η επιχείρηση πηγαίνει καλά είναι σαν να βρίσκεσαι σε εργοτάξιο. Σφυριά χτυπούν τις λαμαρίνες, μηχανές κάνουν θόρυβο, τραγούδια της εργασίας, ραδιόφωνα και διαταγές. Εάν η επιχείρηση δεν πάει καλά τότε ο θόρυβος θυμίζει μάχη. Γυαλιά που σπάνε, πέτρες πάνω σε πλαστικές ασπίδες, ποδοβολητά, πυροβολισμοί, σειρήνες και ουρλιαχτά.

Ο Σικουμπούζο Ντλαμίνι, ένας από τους επικεφαλής των «Κόκκινων Μυρμηγκιών», επιβλέπει 650 άνδρες, εξοπλισμένους με λοστούς και ασπίδες. Όλοι είναι ντυμένοι με κόκκινες φόρμες και λευκά κράνη. «Πάντα νικάμε. Πρέπει να νικήσουμε γιατί είμαστε σε εχθρικό έδαφος. Μακριά από το σπίτι» υπογραμμίζει.

Ένα περιστατικό έχει δημιουργήσει νέες κατηγορίες κατά της εταιρείας. Τα «Μυρμήγκια» προσλαμβάνονται για να «καθαρίσουν» ένα οικόπεδο όπου αναμένεται να χτιστεί εμπορικό κέντρο στις νότιες περιοχές του Γιοχάνεσμπουργκ.

Όμως οι καταληψίες είναι έτοιμοι και συγκρούονται με ματσέτες, πέτρες και ρόπαλα. Η έξωση σταματά και τα «Μυρμήγκια» αποχωρούν. Δύο καταληψίες κείτονται στο έδαφος, ο ένας πεθαίνει από τραύματα στο κεφάλι, ο άλλος είναι ήδη νεκρός.

Η βία έχει αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από ιδιωτική εταιρεία, παρά το γεγονός ότι τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» αρνούνται ότι έκαναν κάτι λάθος. 

Χάνοντας κάποιον δικό τους

Και από τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» υπάρχουν τραυματίες, ενώ κάποιοι έχουν σκοτωθεί. Ο Κέρβιν Γουντς πέθανε όταν καταληψίες άνοιξαν πυρ στα νότια της Λενάσια. Τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» καταγγέλλουν ότι μέλη της κοινότητας τον μαχαίρωσαν με κατσαβίδια όταν έπεσε στο έδαφος, ενώ ετοιμάζονταν να τον κάψουν όταν κάποιοι συνάδελφοί του άρχισαν να πυροβολούν για να διαλύσουν το πλήθος.

Η κηδεία του Γουντς έγινε στο Σοβέτο με τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» να πυροβολούν στον αέρα ως ύστατο «χαίρε» προς τον συνάδελφό τους. 

Η «Χώρα του Ουράνιου Τόξου» είναι μια περιοχή διασπασμένη. Σε ένα ουράνιο τόξο όμως τα χρώματα παραμένουν διαχωρισμένα. Ο πιο βασικός διαχωρισμός είναι οικονομικός.

Τα «Κόκκινα Μυρμήγκια» είναι στην πρώτη γραμμή μιας σύγκρουσης μεταξύ εκείνων που έχουν γη και εκείνων που δεν έχουν, μεταξύ των νικητών και των ηττημένων σε μια χώρα που έχει μερικές από τις μεγαλύτερες ανισότητες στον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του δωδεκάωρου ωραρίου τους είναι με τη μία πλευρά, όμως όταν σχολάσουν επιστρέφουν στην άλλη...

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: red-ants-photo-3.png

  Σχολιασμός Θέματος «Φτωχοί εναντίον φτωχών στη Νότια Αφρική»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Η ζωή στην Ευρώπη μετά το Brexit

 15/3/2019 
 

Οι Αμερικανοί καπιταλιστές πρέπει να ασπαστούν τον «σοσιαλισμό»

 14/3/2019 
 

Πώς μπορούν να φορολογηθούν πιο «έξυπνα» οι πολυεθνικές

 12/3/2019 
 

Στα 9,5 δισ. ο δυνητικός «λογαριασμός» από τις αποφάσεις ΣτΕ

 12/3/2019 
 

ΕΚΤ: Στήριξη ευρωζώνης με φθηνά δάνεια και διατήρηση επιτοκίων

 8/3/2019 
 

Bloomberg: Η ΕΚΤ ετοιμάζει νέο γύρο TLTROs

 7/3/2019 
 

Τα παιδιά του σεξοτουρισμού

 6/3/2019 
 

Forbes: Αυτοί είναι οι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα με τους πλουσιότερους για το 2019

 6/3/2019 
 

Το πλυντήριο της... Τρόικας

 5/3/2019 
 

Δωροδοκία για το Brexit;

 4/3/2019 
 

Οι Συντηρητικοί Βελγίου-Λουξεμβούργου ζητούν αποπομπή Ορμπάν από το ΕΛΚ

 1/3/2019 
 

La Tribune: Οι «παχιές αγελάδες» για τη Γερμανία τελειώνουν

 28/2/2019 
 

Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας: Άνισα τα δικαιώματα των γυναικών στην αγορά εργασίας

 28/2/2019 
 

Μεγάλη οικονομική απάτη με θύματα σε όλη την Ευρώπη αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία

 28/2/2019 
 

Eurostat: Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της ΕΕ

 27/2/2019 
 

Όταν η Bayer αγόρασε «παρτίδες» γυναικών από το Άουσβιτς..

 25/2/2019 
 

Politico: Η Βρετανία χρειάζεται μαθήματα από τον Θουκυδίδη για το Brexit

 25/2/2019 
 

Τα κρυπτονομίσματα και ο κανόνας του χρυσού

 22/2/2019 
 

Πρόστιμο - μαμούθ 4,5 δισ. ευρώ στην UBS

 21/2/2019 
 

Deutsche Bank: H «άριστη» τράπεζα στο χείλος του γκρεμού

 20/2/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Εκδήλωση 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε. «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα»
Παρουσίαση του Βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Ρουμελιώτη Παναγιώτη ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΙ ;
ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Σε ΦΕΚ ο νόμος με τις διατάξεις μείωσης του φόρου μερισμάτων και κατάργησης της αναστολής υποβολής ΑΠΔ λόγω οφειλής εισφορών
Διακίνηση και Εμπορία Νωπών και Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων
Πώς δηλώνονται τα μισθωτήρια των ακινήτων στο Taxisnet - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις
Συντάξεις: Τι αλλάζει για τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες ταξί
Τι προβλέπει η νέα εγκύλιος για την παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση.
Οσα πρέπει να ξέρετε για τις εισφορές στο εισόδημα με «μπλοκάκι»

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η νεοφιλελευθερη αυταπατη του RENE PASSET

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα