Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
23/3/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 16058
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ντροπή για το χυδαίο σεξιστικό ανέκδοτο του Μπέου την Ημέρα της Γυναίκας  
Ο μισογύνης πρόεδρος Ντουτέρτε «ξαναχτύπησε» 
Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργιου Βλάχου για την υπόθεση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Εμπορικός πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ: Το Πεκίνο έχει ένα πανίσχυρο όπλο

�������� 
 

Ημερομηνία: 19/6/2018 1:48:09 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Ο Τραμπ κήρυξε επισήμως τον εμπορικό πόλεμο στην Κίνα επιβάλλοντας δασμούς ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων και η Κίνα απάντησε με αντίποινα, ανακοινώνοντας, σε λιγότερο από δώδεκα ώρες, επιβολή δασμών επίσης, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ. 

Οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας -θεωρητικά, τουλάχιστον- χρόνο στις δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά οι σχέσεις των δύο παγκόσμιων δυνάμεων δοκιμάζονται ακόμη περισσότερο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την πιθανότητα επιβολής επιπλέον δασμών ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές και άλλων κινεζικών προϊόντων, ρισκάροντας περαιτέρω κλιμάκωση. Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο όμως, η Κίνα, όπως προειδοποιούν διεθνείς αναλυτές, έχει και ένα πανίσχυρο όπλο στη φαρέτρα: Τα αμερικανικά ομόλογα. 

Το πρώτο χτύπημα

Στις αρχές Ιουνίου η Κίνα προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι οι διμερείς συμφωνίες αναφορικά με το εμπόριο και τις επιχειρήσεις θα πάψουν να ισχύουν, αν η Ουάσινγκτον επιβάλλει δασμούς ή άλλα εμπορικά μέτρα στο Πεκίνο. Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα ανεχτεί τις «αθέμιτες επενδυτικές πρακτικές» του Πεκίνου, κυρίως τη στιγμή που η τεχνολογική ανάπτυξη της Κίνας απειλεί ευθέως την υπεροχή των ΗΠΑ. Εκτός από τους δασμούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν μέτρα για τον περιορισμό κινεζικών επενδύσεων σε συγκεκριμένους τομείς. Μεταξύ άλλων και όπως γράφει το Stratfor, αυτό σημαίνει ακόμη και μείωση του αριθμού των Κινέζων ερευνητών και φοιτητών που επιτρέπεται να πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δασμοί του Τραμπ επικεντρώνονται σε σημαντικούς κλάδους της κινεζικής βιομηχανίας, όπως η αεροδιαστημική, τα οχήματα, τα χημικά προϊόντα, τα βιομηχανικά μηχανήματα, ό,τι αφορά το πρόγραμμα Made in China 2025, μέσω του οποίου η Κίνα ευελπιστεί να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες αιχμής. Μπορεί από τη λίστα να απουσιάζουν κοινά καταναλωτικά αγαθά, αλλά εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέξουν να προχωρήσουν στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών, τα προϊόντα αυτά είναι οι εν δυνάμει πρώτοι «στόχοι».

Οι αμερικανικοί δασμοί θα επιβληθούν σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση ξεκινά στις 6 Ιουλίου, οπότε και θα επιβληθούν δασμοί σε 818 κινεζικά προϊόντα (εισαγωγές ύψους 34 δισ. δολαρίων) τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ τον Απρίλιο.

  • Η δεύτερη φάση θα ξεκινήσει μετά από 60 ημέρες, οπότε και θα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση -ίσως και αναθεωρήσεις- το θέμα των δασμών σε επιπλέον 284 προϊόντα (αξίας 16 δισ. δολαρίων).

Σημειώνεται ότι, μόλις οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα τον κατάλογο, το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δημοσιοποίησε τη δική του λίστα αντιποίνων, προϊόντα τα οποία επίσης θα επιβαρυνθούν με δασμούς από την 6η Ιουλίου. Και όπως με τους αμερικανικούς δασμούς, έτσι και η Κίνα, θα προχωρήσει σε δύο φάσεις. 

Η 6η Ιουλίου

Η ημερομηνία εφαρμογής της 6ης Ιουλίου αφήνει περιθώρια -έστω στενά- στις δύο πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Κίνα είχε ήδη προσφέρει κίνητρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιστροφή στις συνομιλίες -κίνητρα που τελικά αποδείχτηκαν ανεπαρκή, καθώς δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την επιβολή των αμερικανικών δασμών. Όμως, από τη στιγμή που η Κίνα αποφάσισε να προχωρήσει σε αντίποινα, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική της θέση, το χάσμα βαθαίνει. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε επέκταση των δασμών, τα αντίποινα από την πλευρά της Κίνας αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερα. 

Οι «φράξιες» του Λευκού Οίκου

Οι εμπορικές σχέσεις των δύο κολοσσών θα κριθούν από τη διάθεση να επιστρέψουν -ή, όχι- στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Βαρόμετρο των εξελίξεων θα είναι η απόφαση του Τραμπ να διευρύνει τον κατάλογο των κινεζικών προϊόντων και να επιβάλλει επιπλέον δασμούς 100 δισ. Το ερώτημα είναι ποιά από τις «φράξιες» του Λευκού Οίκου θα κερδίσει στην αναμέτρηση. Γιατί, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την Κίνα, ο εμπορικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο σύμβουλος Εμπορίου του Τραμπ, Πίτερ Ναβάρο πιέζουν για σκληρότερα μέτρα.

«Οι ανόητοι χτίζουν τείχη» - Τι γράφουν τα κινεζικά ΜΜΕ

Ως είναι αυτονόητο, τα κινεζικά ΜΜΕ επιτίθενται στην απόφαση του Λευκού Οίκου και στην κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, χαρακτηρίζοντας «αγενή» και «εγωιστική» την πολιτική Τραμπ. «Οι απρόβλεπτες αντιδράσεις της διακυβέρνησης Τραμπ έχουν γίνει βαρετή καθημερινότητα για την Κίνα» έγραφε το editorial της «Global Times» την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τον Guardian. «Η πολιτική Τραμπ υπογραμμίζει τις διαφορές στο προφίλ των δύο χωρών: Η μία απειλεί τα θεμέλια του παγκόσμιου εμπορίου μέσω αιφνίδιων επιθέσεων και η άλλη, υπερασπίζεται τον εαυτό της σε έναν εμπορικό πόλεμο τον οποίον δεν μπορεί να αποφύγει».

Η «People’s Daily» με τη σειρά της έγραφε ότι οι τελευταίες προκλήσεις επέτρεψαν στην Κίνα «να δει πιο καθαρά το πρόσωπο της διακυβέρνησης Τραμπ, το οποίο είναι αγενές, παράλογο, εγωιστικό και σκληρό». Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας προσέθεσε: «Ο σοφός χτίζει γέφυρες, ο ανόητος χτίζει τείχη. Με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας δεν υπάρχουν απόμερα και απομονωμένα νησιά». 

Η επιβολή δασμών της Κίνας σε περισσότερες από 500 κατηγορίες αμερικανικών αγαθών - μια λίστα εκτενέστερη από αυτή που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο- έχει στόχο να πλήξει τη βάση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Τραμπ το 2016, λίγο πριν τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ο κατάλογος περιλαμβάνει το βοδινό και χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα θαλασσινά, τον καπνό και τη σόγια. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής αμερικανικής σόγιας. Την περασμένη Παρασκευή, το Πεκίνο κατέλαβε εξαπίνης τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, απειλώντας να επιβάλλει δασμούς στο αργό, το φυσικό αέριο και άλλα ενεργειακά προϊόντα, όπως και στον ιατρικό εξοπλισμό (ύψους 16 δισ. δολαρίων).

«Η ζημία δεν είναι υπερβολικά μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψιν το γενικότερο πλαίσιο. Αλλά το δεδομένο αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα», δήλωσε ο Roland Rajah, διευθυντής του προγράμματος Διεθνούς Οικονομίας στο Ινστιτούτο Lowy του Σίδνεϊ. Το κινεζικά ΜΜΕ θεωρούν ωστόσο, ότι υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση. «Λαμβάνοντας υπόψιν τις συνεχείς εναλλαγές του Τραμπ, ίσως είναι νωρίς να πούμε ότι αρχίζει ο εμπορικός πόλεμος» γράφει η αγγλόφωνη έκδοση της «China Daily».

Καίρια χτυπήματα 

Αρχικά οι κινεζικοί δασμοί χτύπησαν τον Τραμπ εκεί που πονάει, στην αμερικανική γεωργία και ενέργεια, σύμφωνα με τη South China Morning Post. Εν τω μεταξύ, η κλιμάκωση έριξε τις τιμές των προϊόντων -από τη σόγια μέχρι τον χαλκό- και χτύπησε τις μετοχές των Αμερικανών παραγωγών άνθρακα, ενισχύοντας παράλληλα τις προοπτικές για εναλλακτικούς προμηθευτές όπως η Βραζιλία.

Γεωργία: Τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν βασικό πεδίο αναμέτρησης στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Τον Απρίλιο, η Κίνα επέβαλε πρόσθετους φόρους στα αμερικανικά φρούτα, τους ξηρούς καρπούς, το χοιρινό και το κρασί, απαντώντας στους δασμούς του Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο. μΟ κατάλογος περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Li Qiang, επικεφαλής αναλυτής της Shanghai JC Intelligence. «Δεδομένου του μεγάλου εμπορικού πλεονάσματος της Κίνας με τις ΗΠΑ, θα είναι πιο δύσκολο και περίπλοκο για την Κίνα» στο μέλλον να αντιδράσει εάν η Ουάσιγκτον διευρύνει τον κατάλογο των δασμών σε περισσότερα προϊόντα. Το 2017, οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων της Κίνας από τις ΗΠΑ ανέρχονταν σε 24,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Daily People, που επικαλείται στοιχεία των τελωνειακών αρχών. Αυτό αντιπροσωπεύει το 19% των συνολικών εισαγωγών αγροτικών προϊόντων ύψους 125,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων.

Άνθρακας: Οι τιμές του άνθρακα αφορούν την ενεργειακή ατζέντα του Τραμπ, ο οποίος από την πρώτη μέρα της εκλογής του προσπαθεί να αντισταθμίσει την υπόσχεση που είχε δώσει κατά την προεκλογική εκστρατεία του για την αναβίωση της αμερικανικής βιομηχανίας άνθρακα -εξού και η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές άνθρακα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 61% το 2017, καθώς τα cargo στην Ασία υπερδιπλασιάστηκαν. Η συνολική αξία του αμερικανικού άνθρακα που εξήχθη στην Κίνα πέρυσι υπολογίζεται σε 395 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg. Περίπου το 90% ήταν μεταλλουργικός άνθρακας, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα.

Αργό πετρέλαιο: Η Κίνα εισάγει σήμερα περίπου 363.000 βαρέλια αμερικανικού αργού την ημέρα, κάτι που σημαίνει πως μοιράζεται με τον Καναδά την πρώτη θέση στην κατάταξη των εισαγωγέων, κατά στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Για την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, το αμερικανικό αργό αποτελεί ένα μικρό μέρος των εν λόγω δαπανών της. Η Κίνα ξόδεψε 162,3 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορά αργού πετρελαίου πέρυσι. Από αυτά, μόλις τα 3,16 δισεκατομμύρια δολάρια πήγαν στις ΗΠΑ.

Αυτοκίνητα και ουίσκι: Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξάγουν λίγα οχήματα στην Κίνα, οι δασμοί συνιστούν σημαντική απειλή για τα αμερικανικά εργοστάσια της BMW και της Daimler που κατασκευάζουν οχήματα τόσο για τους εγχώριους αγοραστές όσο και για τις διεθνείς αγορές. Η Tesla κατασκευάζει επίσης όλα τα οχήματά της στο Fremont της Καλιφόρνια και οι δασμοί θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις προσιτές τιμές στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο. Τα έσοδα από τις παραδόσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 90% πέρυσι, φτάνοντας τα 2,03 δισ. δολάρια. Το άλλο κλασικό αμερικανικό προϊόν που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα είναι το ουίσκι. Πέρυσι, η Κίνα έκανε εισαγωγές αμερικανικών οινοπνευματωδών ποτών ύψους 12,8 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων το 70% μόνο για ουίσκι. Η εταιρεία Brown-Forman Corp, κατασκευαστής του Jack Daniel's, δεν έχει την Κίνα στην κορυφή του Top 10 της αγοράς, αν και η αύξηση των πωλήσεων πέρυσι κινήθηκε σε διπλάσιο ποσοστό.

Και το πανίσχυρο όπλο των ομολόγων

Παράλληλα η Κίνα έχει και ένα ακόμη δυνατό χαρτί στα χέρια της: Τα αμερικανικά ομόλογα. Αν «χτυπήσει» σε αυτό το σημείο τότε κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις, καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος - με διαφορά - πιστωτής των ΗΠΑ. Αναλυτές προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, πριν κηρύξει τον εμπορικό πόλεμο ο Τραμπ, ότι το Πεκίνο έχει στα χέρια του αυτό το πανίσχυρο όπλο: αμερικανικά ομόλογα αξίας σχεδόν 1,2 τρισ. δολαρίων. Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που η φημολογία και μόνο για την πρόθεση των Κινέζων να πουλήσουν αμερικανικό χρέος, στρεφόμενοι σε άλλο ενεργητικό, πυροδότησε άλμα στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. 

Σύμφωνα με τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο η συνολική έκθεση των ξένων κυβερνήσεων σε αμερικανικό χρέος μειώθηκε κατά περίπου 10 δισ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το ποσό είναι πολύ μικρό, αλλά ίσως αποδειχθεί αποκαλυπτικό μίας τάσης, που θα έχει διάρκεια, προειδοποιεί μερίδα αναλυτών, εν μέσω πολλαπλών μετώπων των ΗΠΑ με τους Κινέζους, τους Ευρωπαίους και τους Ρώσους. Συνολικά οι ξένοι επενδυτές έχουν στα χέρια τους αμερικανικά κρατικά ομόλογα ύψους 6,17 τρισ. δολαρίων επί συνόλου 14,84 τρισ. δολαρίων.

www.tvxs.gr


Κατεβάστε το αρχείο: HPA PEKINO.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Εμπορικός πόλεμος Κίνας - ΗΠΑ: Το Πεκίνο έχει ένα πανίσχυρο όπλο »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Νέα καταδίκη της Bayer-Monsanto

 22/3/2019 
 

Γιατί οι επόμενες κρίσεις είναι αναπόφευκτες

 22/3/2019 
 

Η ζωή στην Ευρώπη μετά το Brexit

 15/3/2019 
 

Οι Αμερικανοί καπιταλιστές πρέπει να ασπαστούν τον «σοσιαλισμό»

 14/3/2019 
 

Πώς μπορούν να φορολογηθούν πιο «έξυπνα» οι πολυεθνικές

 12/3/2019 
 

Στα 9,5 δισ. ο δυνητικός «λογαριασμός» από τις αποφάσεις ΣτΕ

 12/3/2019 
 

ΕΚΤ: Στήριξη ευρωζώνης με φθηνά δάνεια και διατήρηση επιτοκίων

 8/3/2019 
 

Bloomberg: Η ΕΚΤ ετοιμάζει νέο γύρο TLTROs

 7/3/2019 
 

Τα παιδιά του σεξοτουρισμού

 6/3/2019 
 

Forbes: Αυτοί είναι οι 4 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα με τους πλουσιότερους για το 2019

 6/3/2019 
 

Το πλυντήριο της... Τρόικας

 5/3/2019 
 

Δωροδοκία για το Brexit;

 4/3/2019 
 

Οι Συντηρητικοί Βελγίου-Λουξεμβούργου ζητούν αποπομπή Ορμπάν από το ΕΛΚ

 1/3/2019 
 

La Tribune: Οι «παχιές αγελάδες» για τη Γερμανία τελειώνουν

 28/2/2019 
 

Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας: Άνισα τα δικαιώματα των γυναικών στην αγορά εργασίας

 28/2/2019 
 

Μεγάλη οικονομική απάτη με θύματα σε όλη την Ευρώπη αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία

 28/2/2019 
 

Eurostat: Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της ΕΕ

 27/2/2019 
 

Όταν η Bayer αγόρασε «παρτίδες» γυναικών από το Άουσβιτς..

 25/2/2019 
 

Politico: Η Βρετανία χρειάζεται μαθήματα από τον Θουκυδίδη για το Brexit

 25/2/2019 
 

Τα κρυπτονομίσματα και ο κανόνας του χρυσού

 22/2/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Εκδήλωση 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε. «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα»
Παρουσίαση του Βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Ρουμελιώτη Παναγιώτη ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΙ ;
ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1100 /18-03-2019 Καθορισμός του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής, καθώς και του τύπου και περιεχομένου της δήλωσης απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου στα εισοδήματα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 64 ..
Α. 1101 /18-03-2019 Καθορισμός του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής, καθώς και του τύπου και περιεχομένου της δήλωσης απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις, της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 64 και των ..
A. 1099 /18-03-2019 Καθορισμός του ηλεκτρονικού τρόπου υποβολής, καθώς και του τύπου και περιεχομένου της δήλωσης απόδοσης του φόρου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 που παρακρατούνται στο εισόδημα..
Ε. 2045 /19-03-2019 Διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 στα τέλη χαρτοσήμου
Ε. 2045 /19-03-2019 Διευκρινίσεις αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 66 του ν. 4174/2013 στα τέλη χαρτοσήμου
ΔΕΦΚΦ Α 1042292 ΕΞ 2019 Κοινοποίηση διατάξεων των άρθρων 58, 62 και 80 του ν.4583/2018

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Καπιταλισμος και διευθυνομενη οικονομια του A. Cotta - H. Chambre

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα