Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
21/10/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8403
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η «αριστερή» γραβάτα του Καραγάτση
Τα λόγια που ακουστήκαν κατά την παραίτηση του κ. Κοτζιά
Ο «ξεπεσμός» του Καποδίστρια  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο Βαυαρός επικεφαλής του CSU , Χορστ Ζεεχόφερ υποστήριξε είπε για την Ελλάδα. 
«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/7/2018 3:50:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τη μεταρρυθμιστική προσήλωση που πρέπει να επιδείξει ώστε να πετύχει τους στόχους σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο και τη βοήθεια που θα πρέπει να λάβει για το χρέος της υπογράμμισε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη συνεδρίασή του για τη συζήτηση της έκθεσης του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

 

Σύμφωνα με τα σχετικά συμπεράσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανάπτυξη επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα. Η μεγάλη προσπάθεια μακροοικονομικής σταθεροποίησης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα καλύτερο εξωτερικό περιβάλλον συνέβαλαν στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 1,4% το 2017, μαζί με την επίσης σημαντική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, οι οποίοι διασφάλισαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποκατέστησαν τη πρόσβαση στις αγορές. Ωστόσο, ζητήματα που αποτελούν κληρονομιά της κρίσης επιμένουν. Η ανεργία παραμένει υψηλή και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ισολογισμοί παραμένουν αδύναμοι.

Η ανάκαμψη προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα με την ανάπτυξη να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2% εφέτος και στο 2,4% το 2019, με την ανεργία να υποχωρεί καθώς θα κλείνει το παραγωγικό κενό.

Ωστόσο, εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι παραμένουν, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο υποστηρικτικών συνθηκών χρηματοδότησης διεθνώς, του εσωτερικού πολιτικού - εκλογικού ημερολογίου, και των ρίσκων που σχετίζονται με τη μεταρρυθμιστική κόπωση. Επιπλέον, η γήρανση του πληθυσμού εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει βαρίδι για τη δυναμική της ανάπτυξης, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη να ενισχυθεί η παραγωγικότητα.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου επαίνεσαν τις ελληνικές αρχές για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων που έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλείψει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, έχουν σταθεροποιήσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, έχουν μειώσει την ανεργία, και έχουν αποκαταστήσει την ανάπτυξη. Αυτές οι σημαντικές προσπάθειες, σε συνδυασμό με την καλοδεχούμενη ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, έχουν βάλει την Ελλάδα σε τροχιά για να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο του 2018.

Παρόλο που η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ τόνισαν ότι παραμένουν σημαντικά προβλήματα και κοινωνικές πιέσεις, που αποτελούν κληρονομιές της κρίσης, αλλά και καθοδικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, συνέστησαν περαιτέρω προσπάθειες για την εξισορρόπηση της δημοσιονομικής πολιτικής, την ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών και τη μεταρρύθμιση των αγορών εργασίας και αγαθών με σκοπό την ενίσχυση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Δεδομένης της σημαντικής προσαρμογής που έχει γίνει μέχρι σήμερα οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, τονίζοντας επιπλέον ότι η επίτευξη των υψηλών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα συνεπάγεται κόστος για την ανάπτυξη, λόγω των υψηλών φόρων και του περιορισμού των κοινωνικών και επενδυτικών δαπανών.

Οι διευθυντές του ΔΝΤ στήριξαν τη μετάβαση σε ένα πιο περιεκτικό και φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και καλωσόρισαν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πλήρως το προνομοθετημένο δημοσιονομικό πακέτο για το 2019 και το 2020.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου ζήτησαν περαιτέρω δημοσιονομική εξισορρόπηση για τον περιορισμό των άμεσων φόρων, την αύξηση των στοχευμένων κοινωνικών δαπανών, τη στήριξη της ανάπτυξης και τον περιορισμό της ακόμα υψηλής φτώχειας.

 

Οι εκτελεστικοί διευθυντές παρότρυναν τις αρχές να αντιμετωπίσουν τον υψηλό αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) για την ταχύτερη αποκατάσταση της δυνατότητας των τραπεζών να χορηγούν δάνεια.

Σχετικά με αυτό, ενθάρρυναν τις τράπεζες να εντείνουν τη χρήση των ενισχυμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών πλαισίων του χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχουν δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για την αντιμετώπιση της υψηλής έκθεσης τους σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Για τις τράπεζες τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ζήτησαν τη δημιουργία κεφαλαιακών αποθεμάτων, περαιτέρω μέτρα για την άμβλυνση των κινδύνων ρευστότητας και χρηματοδότησης, αλλά και ισχυρότερη διακυβέρνηση.

Υποστήριξαν τη σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που βασίζεται σε συγκεκριμένα ορόσημα και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τη ρευστότητα των τραπεζών.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές σημείωσαν ότι δεδομένου του περιορισμένου χώρου μακροοικονομικής πολιτικής, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών. 

Παρά την σημαντική πρόοδο, η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει χαμηλότερα αποτελέσματα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας συγκριτικά με άλλες χώρες και έχει μείνει πίσω στην απελευθέρωση των περισσότερων επαγγελμάτων στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές κάλεσαν τις αρχές να βελτιώσουν περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και τη διατήρηση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας μέσω μιας συνετής πολιτικής για τους κατώτατους μισθούς και τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στις συλλογικές συμβάσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και θα διατηρήσουν τη δυναμική της ανάκαμψης της απασχόλησης.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές υπογράμμισαν τη σημασία της περαιτέρω βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, επισημαίνοντας ειδικότερα τις επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Εκτός από τις προσπάθειες στη διοίκηση των δημόσιων εσόδων, ενθάρρυναν τις αρχές να εφαρμόσουν το Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς με έμφαση στη βελτίωση της συλλογής δεδομένων και της διαφάνειας και να λάβουν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της δικαστικής εξουσίας.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη να προστατευθούν τα επιτευχθέντα οφέλη στην ποιότητα της συλλογής των επίσημων στατιστικών, υπερασπίζοντας τη στατιστική υπηρεσία από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας της και διασφαλίζοντας την επαγγελματική της ανεξαρτησία.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ καλωσόρισαν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που παρείχαν οι Ευρωπαίοι εταίροι για τη βελτίωση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους. Συμφώνησαν ότι αυτή η ανακούφιση σε συνδυασμό με το μεγάλο «μαξιλαράκι» ρευστότητας θα διευκολύνει τη μεσοπρόθεσμη πρόσβαση στις αγορές.

Ορισμένοι εκτελεστικοί διευθυντές έκριναν ότι αυτά τα μέτρα θα μειώσουν σημαντικά τις μακροπρόθεσμες ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας. Πολλοί άλλοι, ωστόσο, προειδοποίησαν ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα παραμένει αβέβαιη και υπογράμμισαν την ανάγκη για ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές χαιρέτισαν τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας να στηρίξουν τη χώρα στο μέλλον, μεταξύ άλλων και με περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, εάν χρειαστεί.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές περιμένουν τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και το Ταμείο μέσα στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Αναμένεται ότι η επόμενη διαβούλευση με την Ελλάδα για το άρθρο 4 θα πραγματοποιηθεί στον τυπικό δωδεκάμηνο κύκλο.

www.cnn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Με ρυθμούς χελώνας οι επιστροφές φόρου - Πού σκοντάφτουν

 19/10/2018 
 

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ απόφαση του ΣτΕ για διαγραφή ΦΠΑ

 18/10/2018 
 

Πλαστικό χρήμα: Υποχρεωτικά POS σε δεκάδες ακόμα επιχειρήσεις

 17/10/2018 
 

Παραγραφή ΦΠΑ λόγω πενταετίας με απόφαση του ΣτΕ

 17/10/2018 
 

Πειραιώς: Ποιες εταιρίες στην Ελλάδα δεν... σώζονται με τίποτα!

 17/10/2018 
 

Τα 30 προγράμματα χρηματοδότησης που τρέχουν ή… έρχονται

 17/10/2018 
 

Για «ξέπλυμα» ελέγχονται 1.119 φορολογούμενοι με μεγάλα χρέη στο Δημόσιο

 16/10/2018 
 

Επιτέλους ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε

 10/10/2018 
 

Πότε μειώνονται οι εισφορές για τα «μπλοκάκια»

 9/10/2018 
 

Η «σφραγίδα» των ΕΛΤΑ και η αμφισβήτηση φορολογικών προστίμων

 9/10/2018 
 

Υπό εξέταση αλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου -Τι θα ισχύει για το «πλαστικό χρήμα»

 8/10/2018 
 

Σχέδιο «ανάσα» για τις τράπεζες

 5/10/2018 
 

Προ των πυλών προγράμματα για χιλιάδες θέσεις εργασίας με υψηλούς μισθούς

 5/10/2018 
 

ΕΝΦΙΑ: Πότε μπορεί να αμφισβητηθεί η αντικειμενική αξία ακινήτου

 5/10/2018 
 

Μοιράζονται 400 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίους

 5/10/2018 
 

FT: Επαρκώς ανακεφαλαιοποιημένες οι τράπεζες

 4/10/2018 
 

«Κόκκινα δάνεια»: Θα χρειαστούν οι τράπεζες δημόσιο χρήμα;

 4/10/2018 
 

Χωρίς έλεγχο θα δημοσιεύονται οικονομικά στοιχεία των ΑΕ

 2/10/2018 
 

Βουλή: Κατατέθηκε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού – Τι περιλαμβάνει

 1/10/2018 
 

Ο Στουρνάρας και το πάρτι με τα «κόκκινα» δάνεια

 1/10/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 
Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ; Tου Αλεβιζάκης Παναγιώτης Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Θέμα Η κρίση των ηθικών αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα είναι αίτιο η αποτέλεσμα της κατάστασης ; 
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβα-ση στην ΑΑΔΕ  
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού  
Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για ΦΠΑ - VIES
ΠΟΛ. 1184 /27-09-2018 Διαδικασία απαλλαγής φόρου προστιθεμένης αξίας κατά: α. τη θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη υπαγωγή σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης β. την υπαγωγή εγχώριων εμπορευμάτων σε καθεστώς ..
ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018 ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018: Θέση ή μη οχήματος σε αναγκαστική ακινησία λόγω αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του πδ 237/1986 όπως ισχύει.
ΠΟΛ. 1190 /12-10-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4569/2018 (ΦΕΚ Α΄179/11-10-2018) σχετικά με την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στις δίκες του ν. 3869/2010 (ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων)
Τα επτά κριτήρια για το νέο καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας
ΠΟΛ. 1189 /11-10-2018 Κοινοποίηση διατάξεων του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ 139/Α/30.07.2018) «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας ...

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΒΙΒΛΙΟ Β. Του Β. Βιλιάρδου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα