Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/8/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2900
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος
Οικονομική μεγέθυνση, μια θρησκεία υπό εξαφάνιση, απο τον Jean Gadrey
Γιατί ιδρύουμε το ΜέΡΑ25;

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Λεωνίδας Γρηγοράκος πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Σκάνδαλο υπάρχει και πρέπει να διερευνηθεί 
Η Ντόρα «αδειάζει» στελέχη της ......(1 σχόλιο/α) 
Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Έλληνες; 

Περισσότερα...

λάλησαν...

«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 
Αδωνις Γεωργιάδης: «Την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

�������� 
 

Ημερομηνία: 30/7/2018 3:50:30 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τη μεταρρυθμιστική προσήλωση που πρέπει να επιδείξει ώστε να πετύχει τους στόχους σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο και τη βοήθεια που θα πρέπει να λάβει για το χρέος της υπογράμμισε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη συνεδρίασή του για τη συζήτηση της έκθεσης του Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

 

Σύμφωνα με τα σχετικά συμπεράσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανάπτυξη επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα. Η μεγάλη προσπάθεια μακροοικονομικής σταθεροποίησης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα καλύτερο εξωτερικό περιβάλλον συνέβαλαν στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 1,4% το 2017, μαζί με την επίσης σημαντική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, οι οποίοι διασφάλισαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποκατέστησαν τη πρόσβαση στις αγορές. Ωστόσο, ζητήματα που αποτελούν κληρονομιά της κρίσης επιμένουν. Η ανεργία παραμένει υψηλή και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ισολογισμοί παραμένουν αδύναμοι.

Η ανάκαμψη προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα με την ανάπτυξη να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2% εφέτος και στο 2,4% το 2019, με την ανεργία να υποχωρεί καθώς θα κλείνει το παραγωγικό κενό.

Ωστόσο, εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι παραμένουν, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο υποστηρικτικών συνθηκών χρηματοδότησης διεθνώς, του εσωτερικού πολιτικού - εκλογικού ημερολογίου, και των ρίσκων που σχετίζονται με τη μεταρρυθμιστική κόπωση. Επιπλέον, η γήρανση του πληθυσμού εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει βαρίδι για τη δυναμική της ανάπτυξης, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη να ενισχυθεί η παραγωγικότητα.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου επαίνεσαν τις ελληνικές αρχές για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων που έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλείψει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, έχουν σταθεροποιήσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, έχουν μειώσει την ανεργία, και έχουν αποκαταστήσει την ανάπτυξη. Αυτές οι σημαντικές προσπάθειες, σε συνδυασμό με την καλοδεχούμενη ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, έχουν βάλει την Ελλάδα σε τροχιά για να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο του 2018.

Παρόλο που η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ τόνισαν ότι παραμένουν σημαντικά προβλήματα και κοινωνικές πιέσεις, που αποτελούν κληρονομιές της κρίσης, αλλά και καθοδικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, συνέστησαν περαιτέρω προσπάθειες για την εξισορρόπηση της δημοσιονομικής πολιτικής, την ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών και τη μεταρρύθμιση των αγορών εργασίας και αγαθών με σκοπό την ενίσχυση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Δεδομένης της σημαντικής προσαρμογής που έχει γίνει μέχρι σήμερα οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, τονίζοντας επιπλέον ότι η επίτευξη των υψηλών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα συνεπάγεται κόστος για την ανάπτυξη, λόγω των υψηλών φόρων και του περιορισμού των κοινωνικών και επενδυτικών δαπανών.

Οι διευθυντές του ΔΝΤ στήριξαν τη μετάβαση σε ένα πιο περιεκτικό και φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και καλωσόρισαν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πλήρως το προνομοθετημένο δημοσιονομικό πακέτο για το 2019 και το 2020.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου ζήτησαν περαιτέρω δημοσιονομική εξισορρόπηση για τον περιορισμό των άμεσων φόρων, την αύξηση των στοχευμένων κοινωνικών δαπανών, τη στήριξη της ανάπτυξης και τον περιορισμό της ακόμα υψηλής φτώχειας.

 

Οι εκτελεστικοί διευθυντές παρότρυναν τις αρχές να αντιμετωπίσουν τον υψηλό αριθμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) για την ταχύτερη αποκατάσταση της δυνατότητας των τραπεζών να χορηγούν δάνεια.

Σχετικά με αυτό, ενθάρρυναν τις τράπεζες να εντείνουν τη χρήση των ενισχυμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών πλαισίων του χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχουν δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για την αντιμετώπιση της υψηλής έκθεσης τους σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Για τις τράπεζες τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ζήτησαν τη δημιουργία κεφαλαιακών αποθεμάτων, περαιτέρω μέτρα για την άμβλυνση των κινδύνων ρευστότητας και χρηματοδότησης, αλλά και ισχυρότερη διακυβέρνηση.

Υποστήριξαν τη σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που βασίζεται σε συγκεκριμένα ορόσημα και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τη ρευστότητα των τραπεζών.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές σημείωσαν ότι δεδομένου του περιορισμένου χώρου μακροοικονομικής πολιτικής, απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την τόνωση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών. 

Παρά την σημαντική πρόοδο, η Ελλάδα εξακολουθεί να σημειώνει χαμηλότερα αποτελέσματα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας συγκριτικά με άλλες χώρες και έχει μείνει πίσω στην απελευθέρωση των περισσότερων επαγγελμάτων στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές κάλεσαν τις αρχές να βελτιώσουν περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και τη διατήρηση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας μέσω μιας συνετής πολιτικής για τους κατώτατους μισθούς και τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στις συλλογικές συμβάσεις. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και θα διατηρήσουν τη δυναμική της ανάκαμψης της απασχόλησης.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές υπογράμμισαν τη σημασία της περαιτέρω βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, επισημαίνοντας ειδικότερα τις επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Εκτός από τις προσπάθειες στη διοίκηση των δημόσιων εσόδων, ενθάρρυναν τις αρχές να εφαρμόσουν το Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς με έμφαση στη βελτίωση της συλλογής δεδομένων και της διαφάνειας και να λάβουν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της δικαστικής εξουσίας.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη να προστατευθούν τα επιτευχθέντα οφέλη στην ποιότητα της συλλογής των επίσημων στατιστικών, υπερασπίζοντας τη στατιστική υπηρεσία από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας της και διασφαλίζοντας την επαγγελματική της ανεξαρτησία.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ καλωσόρισαν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που παρείχαν οι Ευρωπαίοι εταίροι για τη βελτίωση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους. Συμφώνησαν ότι αυτή η ανακούφιση σε συνδυασμό με το μεγάλο «μαξιλαράκι» ρευστότητας θα διευκολύνει τη μεσοπρόθεσμη πρόσβαση στις αγορές.

Ορισμένοι εκτελεστικοί διευθυντές έκριναν ότι αυτά τα μέτρα θα μειώσουν σημαντικά τις μακροπρόθεσμες ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας. Πολλοί άλλοι, ωστόσο, προειδοποίησαν ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα παραμένει αβέβαιη και υπογράμμισαν την ανάγκη για ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές χαιρέτισαν τη συνεχιζόμενη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας να στηρίξουν τη χώρα στο μέλλον, μεταξύ άλλων και με περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, εάν χρειαστεί.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές περιμένουν τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και το Ταμείο μέσα στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

Αναμένεται ότι η επόμενη διαβούλευση με την Ελλάδα για το άρθρο 4 θα πραγματοποιηθεί στον τυπικό δωδεκάμηνο κύκλο.

www.cnn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Μακρόνησος

 1/8/2018 
 

Άγιος Παύλος, Ν. Ρεθύμνου

 1/8/2018 
 

Κολοκύθα, Ν. Λασιθίου

 1/8/2018 
 

Κεδροδάσος, Ν. Χανίων

 1/8/2018 
 

'Ενα από τα εντυπωσιακότερα τοπία των Χανίων, ο Μπάλος

 31/7/2018 
 

Μεγάλες προκλήσεις βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

 30/7/2018 
 

Λήγει σήμερα 30 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

 30/7/2018 
 

Συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ για μηδέν δασμούς

 26/7/2018 
 

Bretton Woods: Ένα θέρετρο, μια συνθήκη, δύο μηχανισμοί

 23/7/2018 
 

Έρχονται φορο- έλεγχοι με smartphones

 13/7/2018 
 

Οι 4 μεγάλοι της... φοροαποφυγής

 12/7/2018 
 

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο πρόεδρος της Attica Bank καταγγέλλει τον διευθύνοντα σύμβουλο για τα δάνεια των κομμάτων

 9/7/2018 
 

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα καταβάλλονται τα αναλογικά τέλη για το 2018

 6/7/2018 
 

Διαγραφή χρεών χιλιάδων ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ – Ποιους αφορά

 5/7/2018 
 

Τα ονόματα φυσικών και νομικών οφειλετών του δημοσίου ή φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με οφειλή άνω των 150.000 ευρώ

 2/7/2018 
 

Κοινοποίηση υπερωριών εκ των προτέρων και με sms

 28/6/2018 
 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 26/6/2018 
 

Σύσταση εταιρειών σε μια Στάση

 25/6/2018 
 

Η όψιμη σιωπή του κ. διοικητή

 25/6/2018 
 

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία για το χρέος;

 22/6/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Η αυθαιρεσία της διοίκησης έναντι των φορολογουμένων. Απο την ΑΚΙΟΕ 
Δελτίο Τύπου , για την παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων  
Επιστολή του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Θεσσαλονίκης για το Χρόνο υποβολής φορολογικών δηλώσεων Φ.Π. και Ν.Π. φορολογικού έτους 2017 
Πρόσκληση για Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων  
Ημερίδα με θέμα : «Νέος Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) » 
Εκλογές στο ΕΤΑΟ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΠΟΛ. 1161 /02-08-2018 Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς ΦΠΑ και Τελών Χαρτοσήμου, της «εύλογης αμοιβής» και του «δικαιώματος παρακολούθησης» του ν. 2121/1993 
ΠΟΛ. 1160 /03-08-2018 Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων του Περιβαλλοντικού Τέλους του Ν. 2939/2001 όπως ισχύει 
ΠΟΛ. 1141 /24-07-2018 Παράταση του χρόνου υποβολής των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των δηλώσεων ΦΠΑ και καταβολής φόρου που προκύπτει από αυτές για τους πληγέντες εξαιτίας των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις... 
ΠΟΛ. 1156 /01-08-2018 Απαλλαγή πληγέντων από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ. για τις προς αυτούς δωρεές τρίτων. – Άρθρο 8 της από 26-7-2018 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α’ 138). 
Εγχειρίδιο Ερωτήσεων-Απαντήσεων σε Φορολογικά Θέματα (Αύγουστος 2018) 
ΠΟΛ. 1155 /01-08-2018 Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος έκπτωσης του ΦΠΑ εισροών σε περίπτωση εκπρόθεσμης έναρξης εργασιών 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Η εκτιμηση και η διαχειριση των κινδυνων στο πλαισιο της επιχειρησης και της πολης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα