Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/11/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6897
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»
Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος
Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904 , Έλληνας συγγραφέας
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ρήγας Φεραίος πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Γιάννη Αντωνιάδη προς την κυβέρνηση να βυθίσει τα πλοία της Τουρκίας «Πορθητής» και «Μπαρμπαρός»
O κ. Μάκης Βορίδης είπε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται...
Ο Βαυαρός επικεφαλής του CSU , Χορστ Ζεεχόφερ υποστήριξε είπε για την Ελλάδα. 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Δέκα χρόνια Bitcoin: Τεχνολογική επανάσταση ή η απάτη του αιώνα;

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/11/2018 11:27:53 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το Bitcoin, το πρώτο στην ιστορία και πιο διάσημο κρυπτονόμισμα του κόσμου, γιορτάζει τα 10α του γενέθλια. Για πολλούς είναι άλλη μια μεγάλη «φούσκα», για άλλους το αύριο των συναλλαγών, κανείς πάντως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι άνοιξε μια παγκόσμια συζήτηση για τα εικονικά νομίσματα κι ένα μέλλον χωρίς μετρητά.

Το Bitcoin αποτελεί ένα ανοικτό, αποκεντρωμένο, διασυνοριακό νόμισμα αλλά και μέσο πληρωμής, μέσο αποθήκευσης αξίας και πρωτόκολλο επικοινωνίας. Χωρίς την ανάγκη διαμεσολαβητή, πωλητές και αγοραστές μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές, χωρίς προσωπικά στοιχεία και ταυτοποίηση, ταχύτερα και φθηνότερα.

Με τεχνολογικούς όρους είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και η υλοποίηση βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Η συνολική ποσότητα Bitcoin που θα κυκλοφορήσει είναι προκαθορισμένη και ίση με 21 εκατομμύρια. Μια συγκεκριμένη ποσότητα «εξορύσσεται» και προστίθεται στο δίκτυο μέσω των μπλοκ κάθε δέκα λεπτά μέχρι το 2140, όταν όλη η ποσότητα Bitcoin θα έχει πλέον εξορυχθεί. Η ύπαρξη ενός διαμεσολαβητή που διατηρεί αποκλειστική πρόσβαση στο ιστορικό συναλλαγών και καταθέσεων, αντικαθίσταται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ισότιμων συμμετεχόντων που διασφαλίζουν συλλογικά τη λειτουργία του δικτύου.

Έτσι, παρά τα μειονεκτήματα, την αναστάτωση που προκάλεσε στις ρυθμιστικές αρχές που ανησυχούν για τυχόν εγκληματική κατάχρηση του νομίσματος και επιθέσεις από χάκερς, η σύλληψή του θεωρείται μεγαλειώδης.

Όπως υποστηρίζει ο Oρέστης Τζωρτζόπουλος, μηχανικός υπολογιστών που εργάζεται στο European Patent Office στη Χάγη, «η ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων εν μέσω παγκόσμιας νομισματικής αστάθειας εγείρει σημαντικούς υπαινιγμούς. Ο κεντρικός έλεγχος του νομίσματος από κράτη και κεντρικές τράπεζες επιτρέπει την άσκηση οικονομικής πολιτικής σε επίπεδο χωρών, πολλές φορές όμως οι συνέπειες έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα της κοινωνίας, υπονομεύοντας τον πλούτο των πολιτών προς όφελος του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων έναντι του σχεδόν μονοπωλιακού τρόπου λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μπορεί σίγουρα να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Η ιστορία

Όλα ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου 2008, όταν ο μυστήριος άγνωστος ακόμη δημιουργός με το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο, έστειλε ένα e-mail στο οποίο περιέγραφε την πρότασή του για ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, μέσω της τεχνολογίας blockchain. Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του White Paper το οποίο περιέγραφε τις τεχνολογικές βάσεις της λειτουργίας του νέου ψηφιακού νομίσματος ο Σατόσι Νακαμότο έβαλε σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου 2009, το σχέδιο του δημιουργώντας το πρώτο Genesis Block του Bitcoin, του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, που παρά τα σκαμπανεβάσματα παραμένει ισχυρό.

Μετά την εμφάνισή του η ημέρα που έμεινε στην ιστορία του Bitcoin ήταν στις 22 Μαΐου του 2010. Πρόκειται για τη λεγόμενη «Bitcoin Pizza Day» και είναι η ημέρα που ο προγραμματιστής Lazlo Hanyecz πλήρωσε 10.000 Bitcoins για να αγοράσει δύο πίτσες, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη συναλλαγή σε Bitcoin που πραγματοποιήθηκε στον πραγματικό κόσμο. Ο Hanyecz, με ανάρτησή του σε ένα φόρουμ, προσέφερε 10.000 Bitcoins σε όποιον θα αγόραζε ή μαγείρευε δύο πίτσες και τις διένειμε στο σπίτι του. Ένας άλλος χρήστης του φόρουμ δέχθηκε και κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε αυτή η συναλλαγή — ορόσημο,

Το 2010, το νέο λογισμικό του Bitcoin κυκλοφορεί από την κοινότητα των προγραμματιστών και μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες δεκαπλασιάζεται η συναλλαγματική του αξία, από 0,008 δολάρια ανά bitcoin στα 0,08 δολάρια ανά bitcoin. Στα τέλη του 2013 κι έχοντας τραβήξει την προσοχή των μίντια, το Bitcoin ξεπερνά τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, χάνει το επίπεδο αυτό και δεν το ξεπερνά για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια.

Για τα επόμενα τρία χρόνια, κυμαινόταν γύρω στα 400 δολάρια, χωρίς να ξεπερνάει τα 650 δολάρια ή να πέφτει κάτω από τα 250 δολάρια. Σημαντικό γεγονός εκείνης της εποχής ήταν η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Mt Gox που κατέθεσε αίτηση για πτώχευση, αφότου έγινε στόχος χάκερς, οι οποίοι έκλεψαν 500 εκατ. δολ. σε Bitcoins και άλλα 30 εκατ. δολ. από καταθέσεις. Η κλοπή, η μεγαλύτερη στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων, ανέδειξε τις αδυναμίες ασφαλείας στις συναλλαγές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές σε έναν μη ρυθμιζόμενο κλάδο.

Το 2017, ήταν η χρονιά του Bitcoin. Μέσα σε λίγους μήνες, επιδόθηκε σε ένα πρωτόγνωρο ράλι και από τα 1.000 δολάρια, έφτασε να αξίζει σχεδόν 20.000 δολάρια. Ήταν η χρονιά που αρκετές επιχειρήσεις άρχισαν να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο νόμισμα, μια σειρά από μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να συναρτήσουν τις δραστηριότητές τους με την τεχνολογία των κρυπτονομισμάτων, αν και κάποιοι προειδοποιούσαν ότι πρόκειται απλά για μία «φούσκα».

Η άνοδος, πάντως, ξεφούσκωσε και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2018, είχε πέσει στα 10.000 δολάρια. Ωστόσο στις 19 Οκτωβρίου, 2018 η παγκόσμια εποπτική αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει από το επόμενο έτος κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ρυθμίζουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η εγκληματική χρήση bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων.

Σήμερα ένα Bitcoin αντιστοιχεί σε 6.500 δολ., ανταλλάσσεται ελεύθερα σε πάνω από 200 ανταλλακτήρια, με τις συναλλαγές να ανέρχονται σε 250 χιλ. ημερησίως, ενώ η κεφαλαιοποίηση ολόκληρης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, αποτιμάται στα 200 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του blockchain.com.

Αυξάνονται τα ΑΤΜ

Παρότι πολλοί Έλληνες αγνοούν την ύπαρξή τους κι άλλοι τόσοι διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν, ωστόσο το έδαφος που κερδίζουν σταδιακά και στην Ελλάδα είναι τέτοιο, ώστε ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο λόγος για τα ΑΤΜ, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να αγοράσει και να πουλήσει κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, το ethereum, το litecoin και το dash. Ψηφιακό χρήμα εκτός τραπεζικού συστήματος δηλαδή.

Συνολικά λειτουργούν σήμερα περίπου 15 τέτοια ΑΤΜ, μεταξύ των οποίων δύο στην Αθήνα (σε Κουκάκι και Γλυφάδα), ένα στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε Λάρισα, Πάτρα, Καλαμάτα, Μύκονο και Κρήτη. Τα όρια των συναλλαγών είναι από δέκα έως 500 ευρώ.

O Στέφανος Γκετσόπουλος, συνιδρυτής της Thess Cash Hellas (εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζει πως «ο πολύς κόσμος ακούει bitcoin και κολλάει, του ακούγεται σαν κάτι εξωτικό και επικίνδυνο. Όμως, το bitcoin είναι απλά το αποτέλεσμα της τεχνολογίας του blockchain, όπως το Facebook για παράδειγμα είναι αποτέλεσμα του Ιντερνετ. Αν το Ιντερνετ ήταν αυτό που έφερε τη μεγαλύτερη αλλαγή στον κόσμο σήμερα, μια επανάσταση, τότε το blockchain είναι το Ιντερνετ του χρήματος. Νομίζω ότι το blockchain είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική ανακάλυψη μετά το Ιντερνετ. Ακόμη και οι τράπεζες ρίχνουν πλέον λεφτά στο blockchain κι αν σήμερα πηγαίνουμε σε ένα ανταλλακτήριο και βλέπουμε στον πίνακα ευρώ, δολάριο, λίρα κτλ., σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε δίπλα το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, κρυπτονομίσματα εταιρειών, τραπεζών κτλ».

Για το πώς ακριβώς λειτουργούν τα ΑΤΜ των κρυπτονομισμάτων εξηγεί: «Στη φάση της αγοράς, αν δηλαδή θέλεις να αγοράσεις κρυπτονομίσματα μέσω του ΑΤΜ, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ρευστό. Θα ήταν καλό να έχεις ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι στο κινητό σου, αλλά αν δεν έχεις, κανένα πρόβλημα, το ΑΤΜ σου φτιάχνει paper wallet, "χάρτινο πορτοφόλι", που είτε το κρατάς σε αυτή τη μορφή είτε το περνάς μετά σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για μεγαλύτερη σιγουριά. Σε περίπτωση πώλησης, το ηλεκτρονικό πορτοφόλι είναι απαραίτητο, γιατί από τη στιγμή που θα επιλέξεις ένα ποσό για να πουλήσεις, θα σού εμφανίσει ένα QR code (σ.σ."γραμμωτό κωδικό"). Θα το σκανάρεις, το ΑΤΜ θα λάβει τη συναλλαγή και θα σου δώσει απόδειξη, που μόλις πάρεις το "ΟΚ" από το Διαδίκτυο, επιστρέφεις στο ΑΤΜ και παίρνεις τα χρήματά σου. Ως προς τα transaction fees, για τη δική μας συναλλαγή ο πολίτης αγοράζει με 7% και πουλάει με 5%».

Το Bitcoin και… η κλιματική αλλαγή

Αν το κρυπτονόμισμα Bitcoin συνεχίσει να παράγεται με το σημερινό ρυθμό μέσα από «στρατιές» ενεργοβόρων υπολογιστών, από μόνο του θα ήταν ικανό να θέσει εκτός τροχιάς τους στόχους της διεθνούς κοινότητας για την κλιματική αλλαγή, ωθώντας την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας πάνω από τους δύο βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, πιθανώς από το 2033. Αυτή είναι η εκτίμηση επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Χαβάης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή γεωγραφίας Καμίλο Μόρα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής Nature Climate Change. Όπως είπαν, «το bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα με βαριές απαιτήσεις σε υλικό (hardware), πράγμα που προφανώς μεταφράζεται σε μεγάλη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας».

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ψηφιακές μορφές νομισμάτων που δημιουργούνται μέσω κρυπτογράφησης (εξ ου και το όνομά τους) σε υπολογιστές, μια διαδικασία γνωστή ως «εξόρυξη». Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι η χρήση bitcoin το 2017 οδήγησε στην εκπομπή 69 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτό το ρυθμό και στο μέλλον, το bitcoin εκτιμάται ότι θα «στείλει» την άνοδο της θερμοκρασίας πάνω από το όριο των δύο βαθμών Κελσίου σε 15 έως 22 χρόνια, δηλαδή μεταξύ του 2033 και του 2040. Η μαζική κατανάλωση ηλεκτρισμού για την παραγωγή («εξόρυξη») bitcoin μπορεί να έχει ως συνέπεια την εκπομπή περίπου 230 γιγατόνων άνθρακα μέσα στην επόμενη 15ετία.

«Σήμερα οι εκπομπές από τις μεταφορές, τα κτίρια και τον τομέα των τροφίμων θεωρούνται οι κύριες αιτίες που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Η νέα έρευνα δείχνει ότι το bitcoin θα πρέπει να προστεθεί σε αυτό τον κατάλογο» δήλωσε η ερευνήτρια Κέιτι Ταλαντέι. «Είναι κρίσιμο η όποια μελλοντική ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων να στοχεύει στη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα, αν θέλουμε να αποφευχθούν οι δυνητικά καταστροφικές συνέπειες μια παγκόσμιας θέρμανσης κατά δύο βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο Μόρα.

www.tvxs.gr


Κατεβάστε το αρχείο: bitcoin.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Δέκα χρόνια Bitcoin: Τεχνολογική επανάσταση ή η απάτη του αιώνα; »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Η συνταγή για να πληρώσουν φόρους οι τεχνολογικοί γίγαντες

 19/11/2018 
 

Σε πτώση ο μαύρος χρυσός

 16/11/2018 
 

Δικαστήριο ΕΕ: Ο κανονισμός «Βρυξέλλες Ια» δεν έχει εφαρμογή για αγωγές στην περίπτωση των ομολόγων του PSI

 15/11/2018 
 

Οι Έλληνες φτωχοί ενός κατώτερου Θεού - Στοιχεία Eurostat

 12/11/2018 
 

Η βόμβα του αμερικανικού χρέους και ο κίνδυνος έκρηξης

 10/11/2018 
 

«Φωτιές» ανάβουν στην Ιταλία οι προβλέψεις της Κομισιόν

 9/11/2018 
 

ΤΑΖ για την Ελλάδα: Χρέη προπαππούδων στις πλάτες των δισέγγονων

 9/11/2018 
 

Το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τη Βιοοικονομία: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ

 8/11/2018 
 

Το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου καταρρίπτει την «αποτελεσματικότητα» των Γερμανών

 8/11/2018 
 

Ποιος έφαγε τα λεφτά του Καντάφι;

 7/11/2018 
 

Στοιχεία - σοκ: Η λιτότητα ρημάζει τον ελληνικό λαό, που μαστίζεται από φτώχεια

 7/11/2018 
 

FAZ: Σκληρά μέτρα για δάνειο από τον ESM ζητούν 10 χώρες

 5/11/2018 
 

Παγκόσμια κινητοποίηση: Η ειρηνική αλλά εκκωφαντική διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Google

 2/11/2018 
 

FT: Έρευνα ορκωτών λογιστών για απάτη 200 εκατ. δολαριών στην Aegean του Δ. Μελισσανίδη.

 2/11/2018 
 

Τα «τζάκια» βασιλεύουν στις ΗΠΑ

 1/11/2018 
 

Δέκα χρόνια Bitcoin: Τεχνολογική επανάσταση ή η απάτη του αιώνα;

 1/11/2018 
 

UBS: Οι πλούσιοι, πλουσιότεροι κατά 20% το 2017

 31/10/2018 
 

ΕΚΤ: Γεωπολιτικές αβεβαιότητες και «κόκκινα» δάνεια οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για τις τράπεζες

 30/10/2018 
 

Τέλος η Μέρκελ από το CDU - Οι υποψήφιοι διάδοχοι

 29/10/2018 
 

Θετικά είδε το EuroWorking τη μη περικοπή συντάξεων

 26/10/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ Με θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»
Η φορολογία είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζετε από όλους . Του Χρόνη Ισαακίδη Πρόεδρου του ΠΤ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας
Στην αύξηση των συνδρομών στο ΟΕΕ η Α.ΚΙ.Ο.Ε είναι αντίθετη
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 
Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ; Tου Αλεβιζάκης Παναγιώτης Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Θέμα Η κρίση των ηθικών αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα είναι αίτιο η αποτέλεσμα της κατάστασης ; 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία το Μητρώο Τουριστικών Πλοίων και Μικρών Σκαφών
ΠΟΛ. 1210 / 07-11-2018 Καθορισμός του τρόπου, της διαδικασίας και του χρόνου απόδοσης του Τέλους Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων
ΠΟΛ. 1212 /13-11-2018 Κοινοποίηση πίνακα περιοχών στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα του Δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση δάκου της ελιάς κατά το ελαιοκομικό έτος 2018-2019
Ποιους και πότε συμφέρει ακόμη η πρόωρη συνταξιοδότηση
ΠΟΛ. 1029/12/11/2018 Καθορισμός διαδικασίας καταχώρισης και μεταβολής των στοιχείων από τα υπόχρεα πρόσωπα για τη λειτουργία του Μητρώου Τουριστικών πλοίων και Μικρών σκαφών
ΠΟΛ. 1211 /08-11-2018 Παροχή οδηγιών για την εκπρόθεσμη υποβολή της προβλεπόμενης στην παρ. 16 του άρθρου 8 του ν. 1882/90 κατάστασης συμφωνητικών, λόγω συντήρησης βλάβης και στη συνέχεια της υποδομής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού ...

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα