Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/1/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10293
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 
Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί

�������� 
 

Ημερομηνία: 17/12/2018 10:59:01 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το κόστος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν τεράστιο πολιτικά όσο και οικονομικά. Οι ευθύνες Βρετανών και Ευρωπαίων. Ποιες είναι οι εναλλακτικές. Γιατί πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

To Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπνοβατούν προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η επιβίωση της Μέι ως αρχηγού του συντηρητικού κόμματος δεν αλλάζει αυτό το γεγονός. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν μια καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα ήταν αρνητικό και για την υπόλοιπη Ε.Ε. Ο χρόνος τελειώνει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση γρήγορα.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι ακόμα στη θέση της, αλλά δεν έχει την εξουσία. Η αντιπολίτευση εντός του κόμματος του (και το κόμμα των Δημοκρατικών Ενωτιστών) θα την εμποδίσει από το να περάσει τη (ομολογουμένως κακή) συμφωνία, χωρίς στήριξη από την αντιπολίτευση. Αυτό θα απαιτούσε είτε μια ολική μεταστροφή από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ή την αποστασία ομάδας βουλευτών της. Η ομάδα αυτή θα έπρεπε να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να περάσει την απαιτούμενη νομοθεσία. Μια εναλλακτική θα ήταν οι Τόρις που είναι υπέρ της παραμονής να αποσχιστούν από το κόμμα και να φέρουν τους Εργατικούς στην εξουσία, ώστε να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Τέλος, η κα. Μέι θα μπορούσε να καταλήξει με τους Εργατικούς σε ένα σύμφωνα για μια εναλλακτική, όπως η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Καμία από τις επιλογές αυτές δεν φαίνεται κάτι λιγότερο από εξαιρετικά απίθανη. Όπως έχει πει και ο Σέρλοκ Χολμς, αν αποκλείσει κανείς το αδύνατο, τότε αυτό που μένει, όσο απίθανο και αν είναι, πρέπει να είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι πως οδεύουμε σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Αυτό θα ήταν τρελό. Αλλά όπως μας υπενθύμισαν τον περασμένο μήνα οι εορτασμοί της επετείου της ανακωχής του 1918, είναι πολύ εύκολο να συμβεί αυτό που είναι εντελώς τρελό, ειδικά αν οι άνθρωποι αγνοούν τους κινδύνους.

Το κόστος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν τεράστιο πολιτικά όσο και οικονομικά. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γινόταν ένας παρίας: μια χώρα που αθέτησε τις νομικές της υποχρεώσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είχε την παραμικρή ικανότητα να ασκήσει οποιουδήποτε είδους επιρροή στα τεκταινόμενα της ηπείρου. Θα έχανε τη φήμη που έχει αποκτήσει για την αξιοπιστία και τη λογική της. Οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και Βρετανών στην Ε.Ε. θα βίωναν επώδυνους κλυδωνισμούς, όπως και οι δραστηριότητες δεκάδων επιχειρήσεων. Η συνεργασία σε ζωτικούς τομείς, όπως η αστυνόμευση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα δεχόταν πλήγμα. Θα επέστρεφε σίγουρα ένα σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία.

Οι υπέρμαχοι του Brexit τα θεωρούν όλα αυτά εύκολες θεωρητικολογίες. Η ανευθυνότητα τους είναι απίστευτη. Όσο για την αντιμετώπιση των οικονομικών διαταραχών, εμπιστεύονται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Η πίστη αυτή είναι λανθασμένη για τουλάχιστον τρεις λόγους.

Πρώτον, ο Π.Ο.Ε. δεν προσφέρει επαρκή κάλυψη σε εξαιρετικά σημαντικούς εμπορικούς τομείς, ιδίως τις υπηρεσίες. Ούτε προστατεύει το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την ανάγκη να προσαρμοστεί με τους κανόνες της Ε.Ε. στο εμπόριο με τις χώρες του μπλοκ. Ούτε επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβάλλει δασμούς σε εισαγωγές αγαθών από την Ε.Ε., όπως υποστηρίζουν τώρα κάποιοι, χωρίς να κάνει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα μέλη του Π.Ο.Ε.

Δεύτερον, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των υπέρμαχων του Brexit, τo εμπόριο δεν διεξάγεται τόσο απρόσκοπτα για χώρες που υπάγονται στους κανόνες του Π.Ο.Ε. όσο για τα μέλη της Ε.Ε. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εμπορικές συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. είναι όσες και αυτές με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Υπάρχουν μόνο δύο εξηγήσεις: η δύναμη της εγγύτητας και τα χαμηλότερα εμπόδια στο εμπόριο. Οι οπαδοί του Brexit συχνά αρνούνται ότι το πρώτο έχει ιδιαίτερη σημασία, αν έχει καθόλου. Κάνουν μεγάλο λάθος. Αλλά ακόμα και αν είχαν δίκιο, η απουσία εμπορικών και ρυθμιστικών εμποδίων εντός της Ε.Ε. πρέπει να είναι ο κρίσιμος παράγοντας.

Τέλος, γιατί θα έπρεπε η Ε.Ε. να λάβει σοβαρά υπόψη τις αιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για προστασία από τον Π.Ο.Ε., αν είχε αθετήσει υποχρεώσεις που τα μέλη της Ε.Ε. πιστεύουν ότι είναι ακόμα πιο σημαντικές; Οι υπέρμαχοι του Brexit απεχθάνονται την Ε.Ε. Αλλά δεν την απεχθάνονται τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Αυτό που συμβαίνει δεν χωράει λογικής εξήγησης. Φανατικοί, μασκαρεμένοι σαν συντηρητικοί, έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν τους συμπολίτες τους σε ένα ριζικό πείραμα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει διαταραχές βραχυπρόθεσμα και ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, μακροπρόθεσμα.

Ο πειραματισμός αυτού του είδους είναι λανθασμένος επί της αρχής . Δεν είναι αυτό που κάνουν υπεύθυνοι πολιτικοί.

Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αλλά πως; Μια πιθανότητα είναι η Ε.Ε. να δράσει ως ο ενήλικας. Σε μια εποχή που οι σχέσεις με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ είναι χειρότερες από ποτέ, δεν φαίνεται καθόλου λογικό να επιτραπεί μια βαθιά ρήξη και με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ε.Ε. θα έπρεπε να θέλει και τα χρήματα που έχει συμφωνήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει και την προστασία των πολιτών της Ε.Ε. που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ε.Ε. θα έπρεπε επίσης να αναρωτιέται αν η αποδοχή της αρχής του ιρλανδικού διχτυού ασφαλείας αξίζει το κόστος ενός σκληρού συνόρου με την Ιρλανδία. Αξίζει ως παρηγοριά η απόλαυση της επίριψης των ευθυνών στους Βρετανούς; Γιατί αντίθετα να μην μετατεθεί η απόφαση για το πώς θα αποφευχθεί ένα τέτοιο σκληρό σύνορο στη διαπραγμάτευση της νέας εμπορικής συμφωνίας;

Η εναλλακτική είναι να θυσιάσει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών τα συμφέροντα του κόμματος τους για εκείνα της χώρας. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να διαλέξουν ένα νέο δημοψήφισμα.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι το Brexit σημαίνει είτε άτακτη έξοδος ή αποδοχή της συμφωνίας της κα. Μέι. Και τα δύο είναι αφόρητα.

Αφήστε τον λαό, που είναι πλέον πιο σοφός, να διαλέξει ξανά.

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470955-ft-930-1.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Εφερε έσοδα η μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων

 17/1/2019 
 

Η Ποτοαπαγόρευση

 16/1/2019 
 

368 δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία

 14/1/2019 
 

Αυτά είναι τα όρια ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες σε όλο τον κόσμο

 10/1/2019 
 

«Σκοτεινές» προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία το 2019

 9/1/2019 
 

«Τελειώνουν» τα 500ευρα

 7/1/2019 
 

Συλλήψεις πρώην στελεχών της Credit Suisse για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

 7/1/2019 
 

Γερμανία: Πώς ζει κανείς με τον κατώτατο μισθό;

 3/1/2019 
 

Handelsblatt: Πολλαπλό το όφελος της Ελλάδας από τον East Med

 28/12/2018 
 

Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η ΕΚΤ

 28/12/2018 
 

Ο σκοτεινός ρόλος της Goldman Sachs στην ελληνική χρεοκοπία και το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

 27/12/2018 
 

Ο φιλελευθερισμός ξέχασε τους κανόνες της αγοράς!

 27/12/2018 
 

Κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία από την τουρκική κρίση

 27/12/2018 
 

Σαφές μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ προς Ελλάδα για την ΑΟΖ

 20/12/2018 
 

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Καταδικάζουν την αποστολή μαζικών επιστολών για διεκδίκηση δώρων

 18/12/2018 
 

Η ευρωζώνη υπνοβατεί προς τη νέα οικονομική κρίση

 18/12/2018 
 

Ποινική δίωξη κατά της Goldman Sachs στη Μαλαισία

 17/12/2018 
 

Γιατί κλείνουν εστιατόρια στη Βρετανία; - Πάνω από 1000 λουκέτα σε έναν χρόνο

 17/12/2018 
 

Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί

 17/12/2018 
 

Επίσημο τέλος στο πρόγραμμα χαλάρωσης από την ΕΚΤ

 14/12/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ.
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1002 /28-12-2018 Καθορισμός λεπτομερειών εφαρμογής της παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ Α΄ 170)
Ε. 2011 /15-01-2019 Kοινοποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2454 του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 904/2010 για τη διοικητική συνεργασία και την καταπολέμηση της απάτης ..
Α. 1009 /10-01-2019 Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη ..
E. 2009 /11-01-2019 Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 και του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 συνιστά φόρο ο οποίος εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ισχυουσών ΣΑΔΦ -συμμόρφωση με ΣτΕ 2465/2018
Ε. 2010 /11-01-2019 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 68 του ν. 4587/2018 (ΦΕΚ Α΄ 218/24.12.2018), αναφορικά με την προθεσμία εξέτασης της ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και παροχή οδηγιών για..
Ε. 2008 /11-01-2019 Διευκρινίσεις για θέματα απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στην αλλοδαπή από φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας.,/b>

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Γεωργίου Στ. Αληφαντή

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα