Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/6/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4153
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Το μυαλό δεν είναι αυγό!
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Θόδωρος Πάγκαλος: «Να βάζει ο Τσίπρας γιαούρτι στη μάπα του»
Εγώ, εγώ, εγώ! Ναπολέων Βοναπάρτης Βενιζέλος 
Βελόπουλος: Τείχος και ναρκοπέδιο στον Έβρο - Συνεργασία με τον Θεό 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί

�������� 
 

Ημερομηνία: 17/12/2018 10:59:01 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το κόστος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν τεράστιο πολιτικά όσο και οικονομικά. Οι ευθύνες Βρετανών και Ευρωπαίων. Ποιες είναι οι εναλλακτικές. Γιατί πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

To Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση υπνοβατούν προς ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Η επιβίωση της Μέι ως αρχηγού του συντηρητικού κόμματος δεν αλλάζει αυτό το γεγονός. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν μια καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα ήταν αρνητικό και για την υπόλοιπη Ε.Ε. Ο χρόνος τελειώνει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ε.Ε. πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση γρήγορα.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να είναι ακόμα στη θέση της, αλλά δεν έχει την εξουσία. Η αντιπολίτευση εντός του κόμματος του (και το κόμμα των Δημοκρατικών Ενωτιστών) θα την εμποδίσει από το να περάσει τη (ομολογουμένως κακή) συμφωνία, χωρίς στήριξη από την αντιπολίτευση. Αυτό θα απαιτούσε είτε μια ολική μεταστροφή από τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ή την αποστασία ομάδας βουλευτών της. Η ομάδα αυτή θα έπρεπε να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να περάσει την απαιτούμενη νομοθεσία. Μια εναλλακτική θα ήταν οι Τόρις που είναι υπέρ της παραμονής να αποσχιστούν από το κόμμα και να φέρουν τους Εργατικούς στην εξουσία, ώστε να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Τέλος, η κα. Μέι θα μπορούσε να καταλήξει με τους Εργατικούς σε ένα σύμφωνα για μια εναλλακτική, όπως η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Περιοχή ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Καμία από τις επιλογές αυτές δεν φαίνεται κάτι λιγότερο από εξαιρετικά απίθανη. Όπως έχει πει και ο Σέρλοκ Χολμς, αν αποκλείσει κανείς το αδύνατο, τότε αυτό που μένει, όσο απίθανο και αν είναι, πρέπει να είναι η αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι πως οδεύουμε σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Αυτό θα ήταν τρελό. Αλλά όπως μας υπενθύμισαν τον περασμένο μήνα οι εορτασμοί της επετείου της ανακωχής του 1918, είναι πολύ εύκολο να συμβεί αυτό που είναι εντελώς τρελό, ειδικά αν οι άνθρωποι αγνοούν τους κινδύνους.

Το κόστος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν τεράστιο πολιτικά όσο και οικονομικά. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γινόταν ένας παρίας: μια χώρα που αθέτησε τις νομικές της υποχρεώσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είχε την παραμικρή ικανότητα να ασκήσει οποιουδήποτε είδους επιρροή στα τεκταινόμενα της ηπείρου. Θα έχανε τη φήμη που έχει αποκτήσει για την αξιοπιστία και τη λογική της. Οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο και Βρετανών στην Ε.Ε. θα βίωναν επώδυνους κλυδωνισμούς, όπως και οι δραστηριότητες δεκάδων επιχειρήσεων. Η συνεργασία σε ζωτικούς τομείς, όπως η αστυνόμευση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα δεχόταν πλήγμα. Θα επέστρεφε σίγουρα ένα σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία.

Οι υπέρμαχοι του Brexit τα θεωρούν όλα αυτά εύκολες θεωρητικολογίες. Η ανευθυνότητα τους είναι απίστευτη. Όσο για την αντιμετώπιση των οικονομικών διαταραχών, εμπιστεύονται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Η πίστη αυτή είναι λανθασμένη για τουλάχιστον τρεις λόγους.

Πρώτον, ο Π.Ο.Ε. δεν προσφέρει επαρκή κάλυψη σε εξαιρετικά σημαντικούς εμπορικούς τομείς, ιδίως τις υπηρεσίες. Ούτε προστατεύει το Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την ανάγκη να προσαρμοστεί με τους κανόνες της Ε.Ε. στο εμπόριο με τις χώρες του μπλοκ. Ούτε επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβάλλει δασμούς σε εισαγωγές αγαθών από την Ε.Ε., όπως υποστηρίζουν τώρα κάποιοι, χωρίς να κάνει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα μέλη του Π.Ο.Ε.

Δεύτερον, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των υπέρμαχων του Brexit, τo εμπόριο δεν διεξάγεται τόσο απρόσκοπτα για χώρες που υπάγονται στους κανόνες του Π.Ο.Ε. όσο για τα μέλη της Ε.Ε. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι εμπορικές συναλλαγές του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. είναι όσες και αυτές με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Υπάρχουν μόνο δύο εξηγήσεις: η δύναμη της εγγύτητας και τα χαμηλότερα εμπόδια στο εμπόριο. Οι οπαδοί του Brexit συχνά αρνούνται ότι το πρώτο έχει ιδιαίτερη σημασία, αν έχει καθόλου. Κάνουν μεγάλο λάθος. Αλλά ακόμα και αν είχαν δίκιο, η απουσία εμπορικών και ρυθμιστικών εμποδίων εντός της Ε.Ε. πρέπει να είναι ο κρίσιμος παράγοντας.

Τέλος, γιατί θα έπρεπε η Ε.Ε. να λάβει σοβαρά υπόψη τις αιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για προστασία από τον Π.Ο.Ε., αν είχε αθετήσει υποχρεώσεις που τα μέλη της Ε.Ε. πιστεύουν ότι είναι ακόμα πιο σημαντικές; Οι υπέρμαχοι του Brexit απεχθάνονται την Ε.Ε. Αλλά δεν την απεχθάνονται τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Αυτό που συμβαίνει δεν χωράει λογικής εξήγησης. Φανατικοί, μασκαρεμένοι σαν συντηρητικοί, έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν τους συμπολίτες τους σε ένα ριζικό πείραμα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει διαταραχές βραχυπρόθεσμα και ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, μακροπρόθεσμα.

Ο πειραματισμός αυτού του είδους είναι λανθασμένος επί της αρχής . Δεν είναι αυτό που κάνουν υπεύθυνοι πολιτικοί.

Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αλλά πως; Μια πιθανότητα είναι η Ε.Ε. να δράσει ως ο ενήλικας. Σε μια εποχή που οι σχέσεις με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ είναι χειρότερες από ποτέ, δεν φαίνεται καθόλου λογικό να επιτραπεί μια βαθιά ρήξη και με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ε.Ε. θα έπρεπε να θέλει και τα χρήματα που έχει συμφωνήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει και την προστασία των πολιτών της Ε.Ε. που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ε.Ε. θα έπρεπε επίσης να αναρωτιέται αν η αποδοχή της αρχής του ιρλανδικού διχτυού ασφαλείας αξίζει το κόστος ενός σκληρού συνόρου με την Ιρλανδία. Αξίζει ως παρηγοριά η απόλαυση της επίριψης των ευθυνών στους Βρετανούς; Γιατί αντίθετα να μην μετατεθεί η απόφαση για το πώς θα αποφευχθεί ένα τέτοιο σκληρό σύνορο στη διαπραγμάτευση της νέας εμπορικής συμφωνίας;

Η εναλλακτική είναι να θυσιάσει ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών τα συμφέροντα του κόμματος τους για εκείνα της χώρας. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να διαλέξουν ένα νέο δημοψήφισμα.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι το Brexit σημαίνει είτε άτακτη έξοδος ή αποδοχή της συμφωνίας της κα. Μέι. Και τα δύο είναι αφόρητα.

Αφήστε τον λαό, που είναι πλέον πιο σοφός, να διαλέξει ξανά.

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470955-ft-930-1.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Αποσύρεται από τη Γερμανία το παγκόσμιο κεφάλαιο;

 14/6/2019 
 

"Τη θέλεις τη δουλειά ή όχι;"

 13/6/2019 
 

Πώς ο Σαλβίνι μπορεί να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα

 11/6/2019 
 

Στίγκλιτς: Η κλιματική κρίση είναι ο Γ΄Παγκόσμιος πόλεμος

 10/6/2019 
 

ΕΚΤ: πιθανή μείωση επιτοκίων εάν επιβραδυνθεί η ανάπτυξη

 10/6/2019 
 

Υπάρχουν και κερδισμένοι από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

 6/6/2019 
 

Oι αναδυόμενες αγορές θύματα του εμπορικού πολέμου

 6/6/2019 
 

Καμπανάκι για παγκόσμια ύφεση

 5/6/2019 
 

Bloomberg: Το ελληνικό χρέος δεν είναι πια το φόβητρο της Ευρώπης?

 3/6/2019 
 

10 χώρες κινούν τα νήματα της παγκόσμιας φοροδιαφυγής

 1/6/2019 
 

Η «κρίση ταυτότητας» της Τουρκίας

 31/5/2019 
 

Η γεωπολιτική των Σπάνιων Γαιών και το «μυστικό όπλο» της Κίνας

 31/5/2019 
 

Ποιους σκανάρουν οι ΗΠΑ για χειραγώγηση νομίσματος

 30/5/2019 
 

Διαλύοντας τους μύθους για την Άλωση

 29/5/2019 
 

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν φέτος

 29/5/2019 
 

Σχεδόν το 50% των Ρώσων είναι σε θέση να καλύψει μόνο τις ανάγκες του σε φαγητό και ρούχα

 28/5/2019 
 

Τι σημαίνει η παραίτηση Μέι για το Βrexit

 28/5/2019 
 

Ομόλογα: Στην πρίζα οι επενδυτές λόγω… καμπύλης

 28/5/2019 
 

“Η Κυρία Δήμαρχος” (1960)

 24/5/2019 
 

Το χρέος απειλεί την παγκόσμια οικονομία με φωτιά ή… πάγο

 23/5/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Καταγγελίες του Οικονομικού Επιμελητήριου στην ΥΕΔΔΕ για απόπειρες σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για κερδοσκοπία και φοροδιαφυγή 
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Καλοκαιρινή άδεια: Πώς να την υπολογίσετε
Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες Ν.4611/2019
Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των συνταξιούχων που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλο κτήσης-πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) για πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Χιλιάδες στην έξοδο με ευνοϊκή εγκύκλιο του ΕΦΚΑ
Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν μαζικά στις 120 δόσεις
ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνεται η παρακράτηση οφειλών υποψήφιων συνταξιούχων λόγω αναπηρίας

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – Ερμηνεια και εφαρμογη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα