Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/1/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10105
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»
Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 
Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΝΔ, θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Σκοτεινές» προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία το 201

�������� 
 

Ημερομηνία: 9/1/2019 3:06:51 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

«Σκοτεινές» προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία το 2019.

 

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να αποδυναμωθεί, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 3% του 2018 στο 2,9% το 2019, και στο 2.8% το 2020 καθώς το διεθνές εμπόριο και οι επενδύσεις αποδυναμώνονται ενώ οι εντάσεις σχετικά με το εμπόριο παραμένουν στα ύψη, σύμφωνα με τη μελέτη Global Economic Prospects της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον Ιανουάριο του 2019.

Η Παγκόσμια Τράπεζα κάνει λόγο για «μαύρα σύννεφα» που μαζεύονται πάνω από τη διεθνή οικονομία, συμπληρώνοντας πως πέρυσι πολλές μεγάλες αναδυόμενες αγορές δέχτηκαν ισχυρές οικονομικές πιέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες αναμένεται να παραμείνει στάσιμη το 2019, ενώ εκτιμάται πως θα είναι βραδύτερη από ό,τι ελπιζόταν σε οικονομίες οι οποίες στηρίζονται πολύ σε εξαγωγές. Επίσης, η ανάπτυξη σε πολλές άλλες οικονομίες αναμένεται να επιβραδυνθεί- ενώ αυξάνονται παράλληλα οι κίνδυνοι τελικά η ανάπτυξη στο σύνολό της να είναι ακόμα χαμηλότερη του αναμενομένου.

Βάσει των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων οικονομιών θα συνεχίσουν την άρση των πολιτικών που υποστήριξαν την ανάκαμψη από την προ δεκαετίας οικονομική κρίση, ενώ υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να κλιμακωθούν οι αντιπαραθέσεις για το εμπόριο. Τα υψηλότερα επίπεδα χρέους, υπογραμμίζεται, έχουν κάνει κάποιες οικονομίες- ειδικά αυτές των φτωχότερων χωρών- πιο ευάλωτες σε παράγοντες όπως οι αυξήσεις των επιτοκίων, οι μεταβολές στο επενδυτικό αίσθημα κ.α. Επιπρόσθετα, τα πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν τον κίνδυνο μεγάλων διακυμάνσεων στις τιμές των τροφίμων, κάτι που με τη σειρά του θα αύξανε τη φτώχεια.

«Στις αρχές του 2018, η διεθνής οικονομία προχωρούσε ολοταχώς, αλλά έχασε ταχύτητα κατά το έτος και η διαδρομή θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ανώμαλη στο έτος που ακολουθεί» είπε η Κρισταλίνα Γκεόργκιεβα, διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Καθώς εντείνονται οι οικονομικές αναταραχές για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, η πρόοδος του κόσμου ως προς τη μείωση της ακραίας φτώχειας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Για να διατηρηθεί το momentum, οι χώρες πρέπει να επενδύσουν στους ανθρώπους, να ενισχύσουν τη δίκαιη ανάπτυξη και να δομήσουν ανθεκτικές κοινωνίες».

Λόγος ιδιαίτερου προβληματισμού είναι τα υψηλά επίπεδα χρέους, καθώς τα τελευταία χρόνια πολλές πιο αδύναμες οικονομικά χώρες απέκτησαν πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης, περιλαμβανομένων ιδιωτικών πηγών και δανειστών εκτός του «Paris Club» των μεγάλων χωρών- πιστωτών. Αυτό έφερε νέες ροές χρηματοδότησης, ωστόσο συνέβαλε στην αύξηση του δημοσίου χρέους. Όπως υπογραμμίζεται στη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα επίπεδα δημοσίου χρέους μεταξύ των χωρών χαμηλού εισοδήματος έχουν αυξηθεί από το 30% επί του ΑΕΠ στο 50% μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τις χώρες αυτές να χρησιμοποιούν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά των κυβερνητικών εσόδων για την αποπληρωμή τόκων. Αυτές οι πιέσεις θα αυξηθούν ακόμα πιο πολύ εάν το κόστος δανεισμού αυξηθεί όπως αναμένεται τα προσεχή χρόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα μπορούσαν να προκληθούν αναταραχές, με αποτέλεσμα δυσκολίες στην αποπληρωμή χρέους.

Μεταξύ των ζητημάτων στα οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι η λειτουργία του «ανεπίσημου» (informal) τομέα, η οποία αντιπροσωπεύει το 70% της απασχόλησης και το 30% του ΑΕΠ στις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Όπως υπογραμμίζεται, δεδομένου ότι σχετίζεται με χαμηλότερη παραγωγικότητα και φορολογικά έσοδα και μεγαλύτερη φτώχεια και ανισότητα, συνεπάγεται χαμένες ευκαιρίες- και ως εκ τούτου συστήνονται μέτρα όπως ο περιορισμός της φορολογίας, η μείωση της γραφειοκρατίας, η βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η παροχή καλύτερης εκπαίδευσης και δημοσίων υπηρεσιών και η ενίσχυση των δομών δημοσίων εσόδων.

Ανά περιοχή

Όσον αφορά στην κάθε περιοχή του κόσμου ειδικότερα: Επιβράδυνση της ανάπτυξης προβλέπεται για τις ΗΠΑ, με την πρόβλεψη για το 2019 να είναι 2,5% έναντι 2,9% το 2018, και να συνεχίζει καθοδικά στο 1,7% για το 2020 και στο 1,6%. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι η πορεία για την Ευρωζώνη (από 1,9% το 2018 στο 1,6% για το 2019, στο 1,5% για το 2020 και στο 1,3% για το 2021). Στην Ιαπωνία αναμένονται διακυμάνσεις: Από το 0,8% του 2018 προβλέπεται άνοδος στο 0,9% για το 2019 και μετά πτώση στο 0,7% το 2020 και στο 0,6% για το 2021.

Η ανατολική Ασία και ο Ειρηνικός γενικότερα παραμένουν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων περιοχών του πλανήτη, με την ανάπτυξη να αναμένεται να πιάσει μέσο όρο 6% το 2019. Η ανάπτυξη στην Κίνα αναμένεται να επιβραδύνει στο 6,2%, και η υπόλοιπη περιοχή αναμένεται να κινηθεί στο 5,2%. Επιβράδυνση αναμένεται στην Ινδονησία.

Όσον αφορά στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία, οι οικονομικές πιέσεις στην Τουρκία αναμένεται να συνεχιστούν, επηρεάζοντας την περιφερειακή ανάπτυξη, επιβραδύνοντάς την στο 2,3%. Η Τουρκία συγκεκριμένα αναμένεται να βιώσει αποδυναμωμένη οικονομική δραστηριότητα, επιβραδύνοντας στο 1,6% εξαιτίας υψηλού πληθωρισμού, υψηλών επιτοκίων κ.α., περιορίζοντας την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Επιβράδυνση αναμένεται και στην υπόλοιπη περιοχή, καθώς η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη επιβραδύνει – όπως και σε μεγάλες οικονομίες, όπως η Ρωσία, το Καζακστάν και η Ουκρανία.

Σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική αναμένεται άνοδος στο 1,7%, λόγω αύξησης στην ιδιωτική κατανάλωση, όπως και στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (1,9%), κυρίως λόγω εσωτερικών παραγόντων. Στη Νότια Ασία αναμένεται να αυξηθεί στο 7,1% (με την Ινδία να ξεπερνά το 7% και το Πακιστάν να επιβραδύνει στο 3,7%), ενώ στην Υποσαχάρια Αφρική αναμένεται επιτάχυνση στο 3,4%, λόγω μείωσης της αβεβαιότητας και αύξησης των επενδύσεων στις μεγαλύτερες οικονομίες.

https://www.huffingtonpost.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος ««Σκοτεινές» προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία το 2019»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Εφερε έσοδα η μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων

 17/1/2019 
 

Η Ποτοαπαγόρευση

 16/1/2019 
 

368 δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία

 14/1/2019 
 

Αυτά είναι τα όρια ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες σε όλο τον κόσμο

 10/1/2019 
 

«Σκοτεινές» προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διεθνή οικονομία το 2019

 9/1/2019 
 

«Τελειώνουν» τα 500ευρα

 7/1/2019 
 

Συλλήψεις πρώην στελεχών της Credit Suisse για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

 7/1/2019 
 

Γερμανία: Πώς ζει κανείς με τον κατώτατο μισθό;

 3/1/2019 
 

Handelsblatt: Πολλαπλό το όφελος της Ελλάδας από τον East Med

 28/12/2018 
 

Επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η ΕΚΤ

 28/12/2018 
 

Ο σκοτεινός ρόλος της Goldman Sachs στην ελληνική χρεοκοπία και το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

 27/12/2018 
 

Ο φιλελευθερισμός ξέχασε τους κανόνες της αγοράς!

 27/12/2018 
 

Κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία από την τουρκική κρίση

 27/12/2018 
 

Σαφές μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ προς Ελλάδα για την ΑΟΖ

 20/12/2018 
 

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Καταδικάζουν την αποστολή μαζικών επιστολών για διεκδίκηση δώρων

 18/12/2018 
 

Η ευρωζώνη υπνοβατεί προς τη νέα οικονομική κρίση

 18/12/2018 
 

Ποινική δίωξη κατά της Goldman Sachs στη Μαλαισία

 17/12/2018 
 

Γιατί κλείνουν εστιατόρια στη Βρετανία; - Πάνω από 1000 λουκέτα σε έναν χρόνο

 17/12/2018 
 

Ο εφιάλτης του άτακτου Brexit πρέπει να αποφευχθεί

 17/12/2018 
 

Επίσημο τέλος στο πρόγραμμα χαλάρωσης από την ΕΚΤ

 14/12/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ.
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 
Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Kαθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη 
Εκδήλωση για το επιστημονικό έργο, την συγγραφική δουλειά, την ακαδημαϊκή διαδρομή και την προσωπικότητα του Κώστα Βεργόπουλου. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1002 /28-12-2018 Καθορισμός λεπτομερειών εφαρμογής της παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (ΦΕΚ Α΄ 170)
Ε. 2011 /15-01-2019 Kοινοποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2454 του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2017 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 904/2010 για τη διοικητική συνεργασία και την καταπολέμηση της απάτης ..
Α. 1009 /10-01-2019 Τύπος και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη ..
E. 2009 /11-01-2019 Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 και του άρθρου 43Α του ν.4172/2013 συνιστά φόρο ο οποίος εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ισχυουσών ΣΑΔΦ -συμμόρφωση με ΣτΕ 2465/2018
Ε. 2010 /11-01-2019 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 68 του ν. 4587/2018 (ΦΕΚ Α΄ 218/24.12.2018), αναφορικά με την προθεσμία εξέτασης της ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και παροχή οδηγιών για..
Ε. 2008 /11-01-2019 Διευκρινίσεις για θέματα απόκτησης περιουσιακών στοιχείων στην αλλοδαπή από φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας.,/b>

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Αναζητωντας και διαπιστωνοντας

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα