Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/2/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4928
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Φωκάς: Αν παραποιήσουν το άρθρο 15 του κανονισμού της Βουλής θα δουν τι εστί βερίκοκο 
Οι μπασκετμπολίστες απαντούν στον Άδωνη για τον Αντετοκούνμπο  
Η Μαρίνα Πατούλη ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει για δήμαρχος και άναψε φωτιές στη ΝΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ο Ελληνας που έμαθε τις τράπεζες να… σκέφτονται

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/1/2019 11:38:40 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Temenos είναι σήμερα η νούμερο 1 εταιρεία τραπεζικού λογισμικού παγκοσμίως, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν είχε ποτέ φανταστεί όταν στη δεκαετία του ’60 έφυγε από την Ελλάδα, ως οικονομικός μετανάστης.

Ο Ελληνας που έμαθε τις τράπεζες να… σκέφτονται | in.gr

Η επιχείρηση που δημιούργησε, η Temenos, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, αποτελεί σήμερα τη νούμερο 1 εταιρεία τραπεζικού λογισμικού παγκοσμίως, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν είχε ποτέ φανταστεί όταν στη δεκαετία του ’60 σε ηλικία 23 ετών έφυγε από την Ελλάδα, ως οικονομικός μετανάστης, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Γιώργος Κούκης θα μπορούσε να είναι το πρότυπο του δαιμόνιου Ελληνα, ο οποίος καταφέρνει να αρπάξει τις ευκαιρίες και να μετατρέψει σε επιτυχίες, ανεξάρτητα από της δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν στη διαδρομή. Οπως μάλιστα λέει ο ίδιος, δεν είχε ποτέ φανταστεί τη διαδρομή που θα έκανε στην επαγγελματική του ζωή, όταν χωρίς να ξέρει λέξη αγγλικά και με μόλις 120 δολάρια στην τσέπη έφτασε στη μακρινή Αυστραλία, με τη δύο μηνών έγκυο γυναίκα του.

Μάλιστα ο αυτοδημιούργητος Χαλκιδαίος που αναζήτησε την τύχη του στη χώρα των καγκουρό το 2017 βρέθηκε στην 199η θέση της λίστας με τους 200 πλουσιότερους Αυστραλούς του οικονομικού περιοδικού «BRW» ενώ έχει υπάρξει και στη λίστα με τους πλουσιοτέρους Ελληνες της Ελβετίας.

Ο γεννημένος στη Χαλκίδα το 1944 Γιώργος Κούκης είναι υποστηρικτής της «Ηθικής Ηγεσίας» και θεωρεί ότι οι άνθρωποι είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας εταιρείας. «Οι άνθρωποι είναι το κλειδί της επιτυχίας» λέει και φυσικά της επιχείρησης που ο ίδιος δημιούργησε το 1993, της Τemenos.

Για τον ίδιο η επιτυχία δεν είναι θέμα σύμπτωσης. «Οταν τρέχεις μια επιχείρηση με τρόπο που βασίζεται σε αρχές και αξίες, όταν εργάζεσαι σκληρά κάθε ημέρα, όταν επιλέγεις να έχεις κοντά σου ταλαντούχους ανθρώπους που έχετε ένα κοινό Ονειρο να δημιουργήσετε μια εταιρεία που οι άνθρωποί της να είναι περήφανοι που εργάζονται για αυτή, που δημιουργεί πλούτο πληρώνοντας τις υποχρεώσεις της σε φόρους κ.τ.λ. και καταφέρνει να είναι κερδοφόρα τότε το ενδεχόμενο η επιτυχία να είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων μειώνεται δραματικά» αναφέρει μιλώντας στα «ΝΕΑ».

Οχι σε απολύσεις

Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι η κερδοφορία στις επιχειρήσεις δεν έρχεται μέσα από απολύσεις και περικοπές μισθών. «Θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό γεγονός. Οπως εξηγεί, το 2008, όταν ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση, το βασικό αίσθημα ήταν ότι αφού οι τράπεζες έχουν πρόβλημα άρα και η Temenos που εξαρτάται από τις τράπεζες ως πελάτες της θα έχει πρόβλημα. Πολλές εταιρείες και ιδιαίτερα οι τράπεζες προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ εκείνο το διάστημα κατέρρευσε και η μετοχή της εταιρείας. Ωστόσο στην Temenos πήραμε μια δύσκολη απόφαση. Να μην απολυθεί κανείς. Επιζήσαμε και τα καταφέραμε, καθώς επιλέξαμε να μη χάσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο στο οποίο είχαμε επενδύσει για πολλά χρόνια. Το κάναμε και γιατί δεν μπορούσαμε στην ιδέα ότι τόσο πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Και εκ του αποτελέσματος αυτή ήταν η σωστή επιλογή».

Οπως πιστεύει μάλιστα, το ρίσκο είναι μέσα στη ζωή όποιου θέλει να δημιουργήσει και ειδικά εκείνου που θέλει ηγηθεί. «Ομως πάντα θα πρέπει να μετρά τους κινδύνους, να τους υπολογίζει» λέει.

Ο ίδιος ξέρει τι σημαίνει να παλεύεις για την επιβίωση και δεν το ξεχνά. Το 1971, ύστερα από μικρή παραμονή στο Λονδίνο, με την έγκυο γυναίκα του βρέθηκε στην Αυστραλία. Αν και με σπουδές στα Οικονομικά από την Ανωτάτη Εμπορική, το ελληνικό πτυχίο του δεν αναγνωριζόταν. Ετσι ταυτόχρονα με τη δουλειά γράφτηκε εκ νέου στο πανεπιστήμιο παίρνοντας το πτυχίο του από το University of Technology του Σίδνεϊ.

Το πτυχίο αυτό του άνοιξε την πόρτα της αεροπορικής εταιρείας Quantas, στον τομέα των συστημάτων πληροφορικής και μερικά χρόνια αργότερα μιας αμερικανικής πολυεθνικής συστημάτων πληροφορικής, της MCA (με έδρα την Ατλάντα), η όποια άνοιξε γραφεία στην Αυστραλία. Σε αυτή την επιχείρηση ο μετανάστης που έφτασε στην Αυστραλία χωρίς να ξέρει ούτε τη γλώσσα κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να αναλάβει επικεφαλής του γραφείου και έγινε ο πρώτος μη αμερικανός μάνατζερ της εταιρείας.

Ομως ο ανήσυχος Ελληνας ήθελε να δημιουργήσει κάτι δικό του και το 1987 ιδρύει την εταιρεία τεχνολογίας CTW. Ομως την ίδια χρονιά ξεσπά η χρηματοοικονομική κρίση και χάνει σχεδόν τα πάντα.

Δεν το βάζει κάτω. Με προνόμιο το ελληνικό που πείσμα το 1993 καταφέρνει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και αγοράζει μια χρεοκοπημένη ελβετική εταιρεία, η οποία ειδικευόταν στα συστήματα πληροφορικής για τράπεζες. Την ονομάζει Temenos. Στις αρχές του 2000 η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο και σήμερα διαθέτει 63 γραφεία εξυπηρετώντας πελάτες σε 145 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερους από 4.600 εργαζομένους. Ο ίδιος μέχρι το 2011 κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Πλέον παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Με φιλότιμο

Στο ερώτημα ποιο θεωρεί το σημαντικότερο επίτευγμά του έως σήμερα η απάντηση μάλλον αιφνιδιάζει. «Εμαθα να φροντίζω για όλα όσα με περιβάλλουν. Κατά συνέπεια έμαθα να δουλεύω με φιλότιμο. Εκτός των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων είναι μέλος του King’s College του Λονδίνου αλλά και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Επίσης είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της The Classical Opera Company, London, ενώ έχει αναπτύξει και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, την πτυχή των δράσεων του όπμως προτιμά να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ έχει χρηματοδοτήσει αρκετά ερευνητικά πρότζεκτ στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της υγείας, όπως τη Ρευματολογική Παιδιατρική Κλινική του King’s College London Evelina Children’s Hospital.

www.in.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Ο Ελληνας που έμαθε τις τράπεζες να… σκέφτονται »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Χίµαιρα η αγορά σπιτιού για τους Ευρωπαίους

 18/2/2019 
 

Πώς θα αποφύγει τη χρεοκοπία η Τουρκία

 14/2/2019 
 

Κατάλογος με χώρες «ύποπτες» για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

 14/2/2019 
 

Bloomberg: Η Ευρώπη η σοβαρότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία

 13/2/2019 
 

Η Συμφωνία της Βάρκιζας

 12/2/2019 
 

Η «μαύρη Πέμπτη» του Γ. Αλαφούζου και το πρόστιμο των $160 εκατ.

 12/2/2019 
 

Το Παρίσι ζητά 12,5 εκατ. ευρώ από την Airbnb

 11/2/2019 
 

Το σύνδρομο της Στοκχόλμης και η γυναικεία κακοποίηση(1 σχόλιo/α)

 7/2/2019 
 

«Φυλετικό» το οικονομικό χάσμα πλούσιων - φτωχών

 7/2/2019 
 

Οι έξι υποψήφιοι διάδοχοι του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ

 4/2/2019 
 

Handelsblatt: Με φρενήρεις ρυθμούς η αγορά χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες

 2/2/2019 
 

«Καρτέλ» στην αγορά ομολόγων

 1/2/2019 
 

Σβήνει «τζάκια» ο Σάντερς στις ΗΠΑ

 1/2/2019 
 

Μια τρύπα στο νερό...

 1/2/2019 
 

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. οκτώ τράπεζες για καρτέλ στα ομόλογα.

 1/2/2019 
 

Handelsblatt: H Ελλάδα τολμά να βγει ξανά στις αγορές

 29/1/2019 
 

Η φάρ(σ)α του Νταβός

 28/1/2019 
 

Τέσσερις πλούσιοι έχουν περιουσία 100 εκατ. φτωχών στην Ινδονησία

 28/1/2019 
 

Ο Ελληνας που έμαθε τις τράπεζες να… σκέφτονται

 28/1/2019 
 

Novartis: Mίζα 13 εκ. ευρώ σε πρώην υπουργό.

 28/1/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 
Δημιουργική καταστροφή στην Δ Βιομηχανική επανάσταση . Του Δανιηλίδης Νικόλαος Φοιτητής ΕΑΠ. 
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 
Πρόεδρος ΟΕΕ: Ισοσκελισμένοι Προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών Κανόνων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Επίδομα τριετίας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι-Πόσα χρήματα μπορούν να λάβουν
Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για έξοδο στη σύνταξη με εξαγορά πλασματικών ετών
E. 2026 /08-02-2019 Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2018 Λήψη αρχείου Πλήρης κατάλογος ερωτήσεων - απαντήσεων
A. 1041 /29-01-2019 Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2018, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.
Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ποια είναι τα δέκα SOS

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. - ΑΝΑΛΥΣΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑI ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα