Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
25/5/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1672
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών
Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis ειπε ο κ. Λαζόπουλος 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι χυδαίες ατάκες του Ψαριανού για την Έφη Αχτσιόγλου: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι» 
Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων για τις 120 δόσεις 
Είπε ο κ. Κώστας Δέρβος , υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/2/2019 11:43:49 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Έτοιμα τα πρώτα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στα 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αρχική «προίκα» της. Η προεργασία του ΕΤΕΑΝ και του ΤΑΝΕΟ και η συμβολή των τραπεζών και επενδυτών. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρει στις επιχειρήσεις και στην οικονομία.

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Το ποσό των 5 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από δημόσιους, κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους, αναμένεται να λάβει ως «προίκα» η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΛΛΑΤ). Η σύσταση της ΕΛΛΑΤ είναι πλέον ζήτημα χρόνου, καθώς χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα 5 δισ. ευρώ της θα ενεργοποιήσουν επενδύσεις της τάξεως των 11 δισ. ευρώ.

Όπως ορίζει το σχέδιο νόμου, η Αναπτυξιακή θα λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, με τον περιορισμό ότι η Γενική Συνέλευση δεν θα μπορεί να τροποποιεί τα καταστατικά άρθρα που προβλέπουν την επωνυμία, τη διάρκεια και την πλειοψηφική συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, η οποία δεν μπορεί να μειωθεί πέραν του 50% συν μία μετοχή. Όπως διευκρινίζεται, πάντως, από το υπουργείο Οικονομίας, σε  αυτή τη φάση δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΤ κάποιος άλλος πλην του ελληνικού δημοσίου.

Παρότι το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαρτίου, η ΕΛΛΑΤ στην πράξη… λειτουργεί, έχει υποδομές και πολύ περισσότερο έτοιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και αυτό γιατί πρακτικά σε αναπτυξιακή τράπεζα θα μετεξελιχθεί-μετονομαστεί το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Από πού θα προέλθει η «προίκα»

Στο χρηματοδοτικό σκέλος, η ΕΛΛΑΤ θα έχει «λόγο» σε όσα χρηματοδοτικά εργαλεία εμπεριέχουν δημόσιους ή κοινοτικούς πόρους. Ακόμα και τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει συστήσει σήμερα το ΕΤΕΑΝ με τις εμπορικές τράπεζες, θα υπάγονται στην αναπτυξιακή τράπεζα. Το ίδιο θα γίνεται και με τις ιδιωτικές τοποθετήσεις σε funds, όπως το Equi Fund, η κοινή επενδυτική πλατφόρμα του ΤΑΝΕΟ με τη Mubadala κ.ο.κ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες του ΕΤΕΑΝ για τη μετεξέλιξή του σε αναπτυξιακή τράπεζα και ειδικά στο σκέλος διαμόρφωσης των χρηματοδοτικών της εργαλείων έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των δράσεών της να είναι ήδη έτοιμες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το εμβληματικό χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του ΕΤΕΑΝ, προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ. Μέσω του ταμείου αυτού, που έχει συσταθεί από κοινού με τις τράπεζες (έχουν εισφέρει 540 εκατ. ευρώ) και αναμένεται εντός του Μαρτίου να τεθεί σε λειτουργία, θα παρέχονται δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκούς όρους, καθώς το 40% του δανείου είναι άτοκο.

Στο ίδιο πλαίσιο, στην τελική τους φάση είναι πάλι από το ΕΤΕΑΝ και πάλι σε συνεργασία με τις τράπεζες η δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ταμείου μικροπιστώσεων προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, ταμείου εγγυοδοσίας για τον αγροδιατροφικό τομέα προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων «δημιουργικής βιομηχανίας Ι» προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ το οποίο ήδη λειτουργεί και διάφορα άλλα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών, όπως π.χ. το ταμείο «δημιουργικής βιομηχανίας ΙΙ», προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Στην «ομπρέλα» της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα υπαχθεί και το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) που αποτελεί θυγατρική του ΕΤΕΑΝ. Αυτό, πέρα από την επενδυτική πλατφόρμα επιχειρηματικών συμμετοχών με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ που έχει συστήσει και ήδη λειτουργεί σε συνεργασία με τη Mubadala (η οποία έχει εισφέρει 200 εκατ. ευρώ), προχωρά στη σύσταση και άλλων τεσσάρων επενδυτικών κεφαλαίων, προϋπολογισμού 1,050 δισ. ευρώ.

Τα επενδυτικά κεφάλαια που θα συσταθούν, φέρουν τις επωνυμίες «Debt Fund», «4η Βιομηχανική Επανάσταση», «Made in Greece» και «Eπ-άνοδος». Στα κεφάλαια αυτά θα τοποθετήσει το ΤΑΝΕΟ 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ στο «Debt Fund», τα 150 εκατ. ευρώ στο «Επ-άνοδος» και από 50 εκατ. ευρώ στα «4η Βιομηχανική επανάσταση» και «Made in Greece». Τα υπόλοιπα 350 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τους επενδυτές.

Εμμεσες οι χορηγήσεις

Όπως ορίζει το σχέδιο νόμου, η ΕΛΛΑΤ δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στο υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα αλλά συμπληρωματικά. Συνεπώς δεν θα δέχεται καταθέσεις και θα στοχεύει σε έμμεσες χρηματοδοτήσεις (indirect finance), μέσω του δικτύου των εμπορικών τραπεζών/ενδιάμεσων φορέων, ενώ παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, θα συντονίζει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν άμεση επαφή με την ΕΛΛΑΤ, αλλά με τον φορέα που θα διαχειρίζεται το χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αν το χρηματοδοτικό εργαλείο προβλέπει τη χορήγηση δανείου ή εγγύησης, η επιχείρηση θα απευθύνεται στη συνεργαζόμενη τράπεζα. Αν το χρηματοδοτικό εργαλείο προβλέπει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, τότε θα απευθύνεται στον διαχειριστή του επενδυτικού κεφαλαίου.

Τι θα προσφέρει

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η δημιουργία της Αναπτυξιακής θα αποτελέσει σημαντική τομή για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ελληνική οικονομία συνολικά. Η ΕΛΛΑΤ δεν θα χρηματοδοτεί απλώς την οικονομία, αλλά θα στηρίζει παραγωγικούς μετασχηματισμούς, εξειδικεύσεις και πρότυπα επιχειρηματικότητας που θα συμβάλλουν στη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΛΑΤ θα μπορεί να αναπτύσσει τις ακόλουθες δράσεις:

1. Παροχή δανείων και ομοειδών πιστώσεων προς επιχειρήσεις διαμέσου οντοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, επενδυτικών αναπτυξιακών κεφαλαίων ή ταμείων και άλλων φορέων χρηματοδότησης.

2. Παροχή εγγυήσεων και αντεγγυήσεων υπέρ επιχειρήσεων παντός είδους για την κάλυψη υποχρεώσεών τους έναντι πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, εταιριών επιχειρηματικών συμμετοχών, επενδυτικών και αναπτυξιακών κεφαλαίων, ταμείων ή άλλων φορέων χρηματοδότησης, οι οποίες υποχρεώσεις απορρέουν από πάσης μορφής χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

3. Σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση έργων και προγραμμάτων που εξυπηρετούν τον καταστατικό της σκοπό και σχεδιασμός, ίδρυση και διαχείριση ταμείων, κεφαλαίων και μέσων χρηματοοικονομικής τεχνικής, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

4. Παροχή κάθε μορφής χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της επιχορήγησης, ιδίως προς δημιουργία δομών, διαδικασιών και λειτουργιών που θα ενισχύουν τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητά τους.

5. Συνεπένδυση, δανειοδότηση και συμμετοχή σε: α) χρηματοδοτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, β) ασφαλιστικούς και επενδυτικούς οργανισμούς και φορείς, γ) ταμεία και κάθε μορφής σχήματα:

- κεφαλαιοδότησης και χρηματοδότησης επιχειρήσεων,

- εγγυήσεων,

- επιχειρηματικού κεφαλαίου,

- σποράς,

- στήριξης νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων,

- παραχώρησης,

- Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα,

- επενδυτικά σχήματα και επιχειρήσεις, με την τοποθέτηση και παροχή κεφαλαίων της Εταιρείας ή κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΛΛΑΤ.

6. Ανάπτυξη συνεργασίας με διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς για συμμετοχή φορέων δημοσίου, ΣΔΙΤ, ιδιωτών σε περιφερειακά ή ευρωπαϊκά έργα στην κατεύθυνση των προτεραιοτήτων της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και του Σχεδίου για τη Βαλκανική Συνεργασία και Συνανάπτυξη.

7. Σύσταση ή και συμμετοχή σε επιχειρήσεις υποστήριξης νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας, γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας, καθώς και φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας και χρηματοδότηση υφιστάμενων ή νέων τέτοιων δομών.

8. Χρηματοδότηση διαμέσου εμπορικών και συνεταιριστικών τραπεζών, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, επενδυτικών αναπτυξιακών κεφαλαίων ή ταμείων και άλλων φορέων χρηματοδότησης, επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, ενδεικτικώς μέσω εκδόσεως και προεξοφλήσεως ενέγγυων πιστώσεων, πρακτορείας απαιτήσεων και εκδόσεως εγγυητικών επιστολών.

9. Χρηματοδοτική υποστήριξη επιχειρήσεων, ιδίως μέσω επιχορηγήσεων, για τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών ή/και μελετών που συνεισφέρουν στην προαγωγή της δράσης και του εμπορικού αντικειμένου τους.

10. Χρηματοδότηση επιχειρήσεων ή άλλων οργανισμών προς ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και απασχόλησης, καθώς και παροχή μικροπιστώσεων, άμεσα ή έμμεσα, με ή χωρίς συνεργασία με εθνικούς, υπερεθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις.

11. Συμβουλευτική υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας, άμεσα ή έμμεσα, σε επιχειρήσεις και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενδεικτικά ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων κ.ά.

12. Παροχή, άμεσα ή έμμεσα, συμβουλευτικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ως προς θέματα διάρθρωσης του κεφαλαίου τους, διοικητικής οργάνωσης και μορφών σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνηση, ανάπτυξης επιχειρηματικού σχεδίου, κάλυψης αναγκών χρηματοδότησης, διαχείρισης δικτύου διανομής, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, συγχωνεύσεων και εξαγορών, προώθησης και ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας προς οικοδόμηση οικονομιών κλίμακας, καθώς και υποστήριξης σε κάθε άλλο τομέα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης προγραμμάτων που προωθούν την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών.

13. Εκπόνηση μελετών και ερευνών του μακροοικονομικού και μικροοικονομικού περιβάλλοντος της χώρας προς εντοπισμό και αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας, της αναποτελεσματικότητας και των αδυναμιών της αγοράς.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

- Ζητείται ψεύτης, 1961

 24/5/2019 
 

120 δόσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα – Μέχρι τις 28 Ιουνίου η προθεσμία

 22/5/2019 
 

Εξι κρίσιμες «λεπτομέρειες» για τη ρύθμιση των 120 δόσεων

 20/5/2019 
 

Εξωδικαστικός: Ποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση

 17/5/2019 
 

120 δόσεις: Ενεργοποιείται η πλατφόρμα – Αναλυτικός οδηγός

 16/5/2019 
 

Ποιοι μπήκαν τελευταία στιγμή στις 120 δόσεις

 16/5/2019 
 

Μεγαλύτερη η μείωση του ΕΝΦΙΑ: Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή - Ποιοι ωφελούνται

 15/5/2019 
 

120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα – Βήμα βήμα η διαδικασία της αίτησης

 14/5/2019 
 

Οικονομικοί δείκτες: Η Τουρκία στο χείλος του γκρεμού - Ποιους θα συμπαρασύρει

 10/5/2019 
 

Τα δέκα κλειδιά της ρύθμισης χρεών στην Εφορία

 6/5/2019 
 

Φοροελαφρύνσεις 5,5 δισ. μέχρι το 2022

 3/5/2019 
 

Τι προβλέπει το ν/σ για το Γενικό Μητρώο - Πότε οι εταιρείες θα πληρώνουν πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ

 23/4/2019 
 

Ιδιότυπος σοσιαλισμός για... πλούσιους τραπεζίτες

 17/4/2019 
 

Τα ψιλά γράμματα στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

 17/4/2019 
 

Νέο πλαίσιο διασταυρώσεων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

 17/4/2019 
 

120 δόσεις: Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση οφειλών

 15/4/2019 
 

«Δεν πληρώνω» νέου τύπου από το Δημόσιο

 10/4/2019 
 

Επιδότηση δόσης α' κατοικίας: Ποιοι και πώς θα τη λάβουν

 8/4/2019 
 

Επιστροφή φόρου χωρίς αίτηση για τα νομικά πρόσωπα

 8/4/2019 
 

Δραγασάκης: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και ταμεία

 8/4/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  
Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών και τις 120 δόσεις
Ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
Ερωταπαντήσεις για ρύθμιση οφειλών στην εφορία
Μείωση συντελεστών ΦΠΑ
Εργασία: Νέα «όπλα» στα χέρια των εργαζομένων - Τι αλλάζει σε απολύσεις και συμβάσεις 
Παράταση για την εγγραφή στο «e-Μητρώο Πλοίων» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα