Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
21/3/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 10533
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......
Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας
Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...
Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Αντώναρος για Γεωργιάδη: Ποιος θα πυροβολούσε έναν πυροβολημένο;  
Μοχέντ Αλτράντ από το βιβλίο του :Μποανταουί Ένα παιδί από την έρημο 
Έχετε όραση επιλεκτική….., είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ντροπή για το χυδαίο σεξιστικό ανέκδοτο του Μπέου την Ημέρα της Γυναίκας
Ο μισογύνης πρόεδρος Ντουτέρτε «ξαναχτύπησε»
Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργιου Βλάχου για την υπόθεση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/2/2019 11:43:49 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Έτοιμα τα πρώτα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στα 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αρχική «προίκα» της. Η προεργασία του ΕΤΕΑΝ και του ΤΑΝΕΟ και η συμβολή των τραπεζών και επενδυτών. Ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρει στις επιχειρήσεις και στην οικονομία.

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Το ποσό των 5 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από δημόσιους, κοινοτικούς και ιδιωτικούς πόρους, αναμένεται να λάβει ως «προίκα» η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΛΛΑΤ). Η σύσταση της ΕΛΛΑΤ είναι πλέον ζήτημα χρόνου, καθώς χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα 5 δισ. ευρώ της θα ενεργοποιήσουν επενδύσεις της τάξεως των 11 δισ. ευρώ.

Όπως ορίζει το σχέδιο νόμου, η Αναπτυξιακή θα λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία, με τον περιορισμό ότι η Γενική Συνέλευση δεν θα μπορεί να τροποποιεί τα καταστατικά άρθρα που προβλέπουν την επωνυμία, τη διάρκεια και την πλειοψηφική συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, η οποία δεν μπορεί να μειωθεί πέραν του 50% συν μία μετοχή. Όπως διευκρινίζεται, πάντως, από το υπουργείο Οικονομίας, σε  αυτή τη φάση δεν υπάρχει ενδεχόμενο να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΤ κάποιος άλλος πλην του ελληνικού δημοσίου.

Παρότι το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μαρτίου, η ΕΛΛΑΤ στην πράξη… λειτουργεί, έχει υποδομές και πολύ περισσότερο έτοιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Και αυτό γιατί πρακτικά σε αναπτυξιακή τράπεζα θα μετεξελιχθεί-μετονομαστεί το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Από πού θα προέλθει η «προίκα»

Στο χρηματοδοτικό σκέλος, η ΕΛΛΑΤ θα έχει «λόγο» σε όσα χρηματοδοτικά εργαλεία εμπεριέχουν δημόσιους ή κοινοτικούς πόρους. Ακόμα και τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει συστήσει σήμερα το ΕΤΕΑΝ με τις εμπορικές τράπεζες, θα υπάγονται στην αναπτυξιακή τράπεζα. Το ίδιο θα γίνεται και με τις ιδιωτικές τοποθετήσεις σε funds, όπως το Equi Fund, η κοινή επενδυτική πλατφόρμα του ΤΑΝΕΟ με τη Mubadala κ.ο.κ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες του ΕΤΕΑΝ για τη μετεξέλιξή του σε αναπτυξιακή τράπεζα και ειδικά στο σκέλος διαμόρφωσης των χρηματοδοτικών της εργαλείων έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των δράσεών της να είναι ήδη έτοιμες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το εμβληματικό χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του ΕΤΕΑΝ, προϋπολογισμού 915 εκατ. ευρώ. Μέσω του ταμείου αυτού, που έχει συσταθεί από κοινού με τις τράπεζες (έχουν εισφέρει 540 εκατ. ευρώ) και αναμένεται εντός του Μαρτίου να τεθεί σε λειτουργία, θα παρέχονται δάνεια κεφαλαίου κίνησης και επενδυτικού σκοπού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκούς όρους, καθώς το 40% του δανείου είναι άτοκο.

Στο ίδιο πλαίσιο, στην τελική τους φάση είναι πάλι από το ΕΤΕΑΝ και πάλι σε συνεργασία με τις τράπεζες η δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ταμείου μικροπιστώσεων προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, ταμείου εγγυοδοσίας για τον αγροδιατροφικό τομέα προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων «δημιουργικής βιομηχανίας Ι» προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ το οποίο ήδη λειτουργεί και διάφορα άλλα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών, όπως π.χ. το ταμείο «δημιουργικής βιομηχανίας ΙΙ», προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Στην «ομπρέλα» της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα υπαχθεί και το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) που αποτελεί θυγατρική του ΕΤΕΑΝ. Αυτό, πέρα από την επενδυτική πλατφόρμα επιχειρηματικών συμμετοχών με κεφάλαια 400 εκατ. ευρώ που έχει συστήσει και ήδη λειτουργεί σε συνεργασία με τη Mubadala (η οποία έχει εισφέρει 200 εκατ. ευρώ), προχωρά στη σύσταση και άλλων τεσσάρων επενδυτικών κεφαλαίων, προϋπολογισμού 1,050 δισ. ευρώ.

Τα επενδυτικά κεφάλαια που θα συσταθούν, φέρουν τις επωνυμίες «Debt Fund», «4η Βιομηχανική Επανάσταση», «Made in Greece» και «Eπ-άνοδος». Στα κεφάλαια αυτά θα τοποθετήσει το ΤΑΝΕΟ 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ στο «Debt Fund», τα 150 εκατ. ευρώ στο «Επ-άνοδος» και από 50 εκατ. ευρώ στα «4η Βιομηχανική επανάσταση» και «Made in Greece». Τα υπόλοιπα 350 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τους επενδυτές.

Εμμεσες οι χορηγήσεις

Όπως ορίζει το σχέδιο νόμου, η ΕΛΛΑΤ δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στο υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα αλλά συμπληρωματικά. Συνεπώς δεν θα δέχεται καταθέσεις και θα στοχεύει σε έμμεσες χρηματοδοτήσεις (indirect finance), μέσω του δικτύου των εμπορικών τραπεζών/ενδιάμεσων φορέων, ενώ παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, θα συντονίζει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν άμεση επαφή με την ΕΛΛΑΤ, αλλά με τον φορέα που θα διαχειρίζεται το χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αν το χρηματοδοτικό εργαλείο προβλέπει τη χορήγηση δανείου ή εγγύησης, η επιχείρηση θα απευθύνεται στη συνεργαζόμενη τράπεζα. Αν το χρηματοδοτικό εργαλείο προβλέπει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης, τότε θα απευθύνεται στον διαχειριστή του επενδυτικού κεφαλαίου.

Τι θα προσφέρει

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η δημιουργία της Αναπτυξιακής θα αποτελέσει σημαντική τομή για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ελληνική οικονομία συνολικά. Η ΕΛΛΑΤ δεν θα χρηματοδοτεί απλώς την οικονομία, αλλά θα στηρίζει παραγωγικούς μετασχηματισμούς, εξειδικεύσεις και πρότυπα επιχειρηματικότητας που θα συμβάλλουν στη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΛΑΤ θα μπορεί να αναπτύσσει τις ακόλουθες δράσεις:

1. Παροχή δανείων και ομοειδών πιστώσεων προς επιχειρήσεις διαμέσου οντοτήτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, επενδυτικών αναπτυξιακών κεφαλαίων ή ταμείων και άλλων φορέων χρηματοδότησης.

2. Παροχή εγγυήσεων και αντεγγυήσεων υπέρ επιχειρήσεων παντός είδους για την κάλυψη υποχρεώσεών τους έναντι πιστωτικών ή χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, εταιριών επιχειρηματικών συμμετοχών, επενδυτικών και αναπτυξιακών κεφαλαίων, ταμείων ή άλλων φορέων χρηματοδότησης, οι οποίες υποχρεώσεις απορρέουν από πάσης μορφής χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

3. Σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση έργων και προγραμμάτων που εξυπηρετούν τον καταστατικό της σκοπό και σχεδιασμός, ίδρυση και διαχείριση ταμείων, κεφαλαίων και μέσων χρηματοοικονομικής τεχνικής, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

4. Παροχή κάθε μορφής χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της επιχορήγησης, ιδίως προς δημιουργία δομών, διαδικασιών και λειτουργιών που θα ενισχύουν τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητά τους.

5. Συνεπένδυση, δανειοδότηση και συμμετοχή σε: α) χρηματοδοτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, β) ασφαλιστικούς και επενδυτικούς οργανισμούς και φορείς, γ) ταμεία και κάθε μορφής σχήματα:

- κεφαλαιοδότησης και χρηματοδότησης επιχειρήσεων,

- εγγυήσεων,

- επιχειρηματικού κεφαλαίου,

- σποράς,

- στήριξης νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων,

- παραχώρησης,

- Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα,

- επενδυτικά σχήματα και επιχειρήσεις, με την τοποθέτηση και παροχή κεφαλαίων της Εταιρείας ή κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΛΛΑΤ.

6. Ανάπτυξη συνεργασίας με διεθνείς επενδυτικούς οργανισμούς για συμμετοχή φορέων δημοσίου, ΣΔΙΤ, ιδιωτών σε περιφερειακά ή ευρωπαϊκά έργα στην κατεύθυνση των προτεραιοτήτων της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και του Σχεδίου για τη Βαλκανική Συνεργασία και Συνανάπτυξη.

7. Σύσταση ή και συμμετοχή σε επιχειρήσεις υποστήριξης νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας, γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας, καθώς και φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας και χρηματοδότηση υφιστάμενων ή νέων τέτοιων δομών.

8. Χρηματοδότηση διαμέσου εμπορικών και συνεταιριστικών τραπεζών, χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, επενδυτικών αναπτυξιακών κεφαλαίων ή ταμείων και άλλων φορέων χρηματοδότησης, επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, ενδεικτικώς μέσω εκδόσεως και προεξοφλήσεως ενέγγυων πιστώσεων, πρακτορείας απαιτήσεων και εκδόσεως εγγυητικών επιστολών.

9. Χρηματοδοτική υποστήριξη επιχειρήσεων, ιδίως μέσω επιχορηγήσεων, για τη διενέργεια επιστημονικών ερευνών ή/και μελετών που συνεισφέρουν στην προαγωγή της δράσης και του εμπορικού αντικειμένου τους.

10. Χρηματοδότηση επιχειρήσεων ή άλλων οργανισμών προς ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και απασχόλησης, καθώς και παροχή μικροπιστώσεων, άμεσα ή έμμεσα, με ή χωρίς συνεργασία με εθνικούς, υπερεθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις.

11. Συμβουλευτική υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας, άμεσα ή έμμεσα, σε επιχειρήσεις και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενδεικτικά ως προς το σχεδιασμό και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων κ.ά.

12. Παροχή, άμεσα ή έμμεσα, συμβουλευτικής υποστήριξης και εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ως προς θέματα διάρθρωσης του κεφαλαίου τους, διοικητικής οργάνωσης και μορφών σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνηση, ανάπτυξης επιχειρηματικού σχεδίου, κάλυψης αναγκών χρηματοδότησης, διαχείρισης δικτύου διανομής, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, λογιστικής και χρηματοοικονομικής, συγχωνεύσεων και εξαγορών, προώθησης και ενίσχυσης της μεταξύ τους συνεργασίας προς οικοδόμηση οικονομιών κλίμακας, καθώς και υποστήριξης σε κάθε άλλο τομέα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης προγραμμάτων που προωθούν την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών.

13. Εκπόνηση μελετών και ερευνών του μακροοικονομικού και μικροοικονομικού περιβάλλοντος της χώρας προς εντοπισμό και αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας, της αναποτελεσματικότητας και των αδυναμιών της αγοράς.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Νέες αντικειμενικές αξίες σε 7.000 περιοχές

 18/3/2019 
 

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ «εκατομμυριούχοι» εφοριακοί

 18/3/2019 
 

Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε οι αιτήσεις γίνονται από σπίτι και πότε από τα Κέντρα Κοινότητας

 14/3/2019 
 

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Ηλεκτρονικά από τον Μάιο – Τι αλλάζει με το Ε9

 14/3/2019 
 

Πρόστιμα στο Taxis για τα ανασφάλιστα ΙΧ

 12/3/2019 
 

ΔΝΤ στον Μιχάλη Ιγνατίου: Η Ελλάδα αποφασίζει για την αποπληρωμή των δανείων

 8/3/2019 
 

Τελευταία ευκαιρία οι νέες ρυθμίσεις χρεών

 8/3/2019 
 

Κτηματολόγιο 2019: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων

 8/3/2019 
 

Καταργείται το αυτόφωρο για τους ελεγκτές της εφορίας

 6/3/2019 
 

Στο 10% μειώνεται ο φόρος μερισμάτων, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

 5/3/2019 
 

Επίδομα ενοικίου 2019: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων – Αναλυτικά τα ποσά

 5/3/2019 
 

Κτηματολόγιο: Αναλυτικά παραδείγματα – 25 απαντήσεις.(1 σχόλιo/α)

 4/3/2019 
 

Χαρτονόμισμα με μελάνη; Μην το πάρετε ποτέ!

 4/3/2019 
 

Έρχεται η e-Εφορία - Εξαγγελίες Πιτσιλή από το Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

 4/3/2019 
 

Πού θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και οι φόροι των ακινήτων

 1/3/2019 
 

Μέσα Μαρτίου οι ρυθµίσεις για τις 120 δόσεις

 1/3/2019 
 

Πώς στήνεται και... προικίζεται η Αναπτυξιακή Τράπεζα

 28/2/2019 
 

Ολα τα μυστικά για την προστασία της α' κατοικίας

 28/2/2019 
 

Κτηματολόγιο: «Κόφτης» στις κρυφές χρεώσεις - Άμεση εξέταση των ενστάσεων

 28/2/2019 
 

«Ψηφιακή Εφορία» κατά της φοροδιαφυγής

 25/2/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Εκδήλωση 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε. «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα»
Παρουσίαση του Βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Ρουμελιώτη Παναγιώτη ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΙ ;
ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  
Α.ΚΙ.Ο.Ε. Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΕΕ ; 
Για την πρόταση του Πρόεδρο του ΟΕΕ περί Ισοσκελισμένων Προϋπολογισμών 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Σε ΦΕΚ ο νόμος με τις διατάξεις μείωσης του φόρου μερισμάτων και κατάργησης της αναστολής υποβολής ΑΠΔ λόγω οφειλής εισφορών
Διακίνηση και Εμπορία Νωπών και Ευαλλοίωτων Αγροτικών Προϊόντων
Πώς δηλώνονται τα μισθωτήρια των ακινήτων στο Taxisnet - Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις
Συντάξεις: Τι αλλάζει για τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες ταξί
Τι προβλέπει η νέα εγκύλιος για την παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση.
Οσα πρέπει να ξέρετε για τις εισφορές στο εισόδημα με «μπλοκάκι»

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα