Ξεκίνησαν ήδη τα γνωστά παπαγαλάκια να με λοιδορούν επειδή ανέλαβα την υπεράσπιση αυτού του τίμιου μεροκαματιάρη, του κυρίου Ριχάρδου.

Λένε οι πουλημένοι και οι βλάκες, ότι αναλαμβάνω πάντα να υπερασπιστώ τους ενόχους και τους χειρότερους εγκληματίες που υπάρχουν -χάρη σε μένα- εκεί έξω. Μα ακριβώς αυτή είναι η μαγκιά μου, άθλια φερέφωνα. Τι να με κάνει εμένα ένας αθώος, τέτοιες υποθέσεις είναι για πρακτικάριους και χασοδίκες.

Για έναν μεγαλοδικηγόρο του μεγέθους μου, με τόσες χιλιάδες υποθέσεις, το να αναλάβω κάποιον αθώο είναι ανούσιο και βαρετό. Ακόμα και κάποιον που έχει υποπέσει σε πταίσμα, εδώ που τα λέμε, αρνούμαι να τον υπερασπιστώ.

Έγινα ποινικολόγος, για να καταφέρνω να πείθω τους δικαστές πως δολοφόνοι, εκβιαστές και απατεώνες είναι αθώοι και αξίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσα στα παιδιά μας. Αυτή είναι μια πραγματική επαγγελματική πρόκληση κυρίες και κύριοι.

Όσο πιο μεγάλο το έγκλημα, τόσο πιο ταιριαστός ο Κούγιας. Ο αθώος, ας με αφήσει ήσυχο, μπορεί να αποδείξει και μόνος του ότι δεν το έκανε, δεν είμαστε εδώ για να λέμε αλήθειες. Σας αφήνω τώρα, έχω να δω Better Call Saul.

http://www.tokoulouri.com