Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
21/4/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2270
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών
Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη
Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...
O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)
ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει ....
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο και την υπόθεση Novartis ειπε ο κ. Λαζόπουλος 
Ο στρατιώτης που αρνήθηκε να πυροβολήσει τον φίλο του 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ντροπή για το χυδαίο σεξιστικό ανέκδοτο του Μπέου την Ημέρα της Γυναίκας  
Ο μισογύνης πρόεδρος Ντουτέρτε «ξαναχτύπησε» 
Δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργιου Βλάχου για την υπόθεση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη  

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Με κριτήρια η ρύθμιση οφειλών στην εφορία

�������� 
 

Ημερομηνία: 1/4/2019 1:19:01 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Με κριτήρια η ρύθμιση οφειλών στην εφορία.

Δύο νέες ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν 4,2 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες θα τεθούν, όπως όλα δείχνουν, σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου.

Η πρώτη ρύθμιση προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 120 δόσεις, στην οποία θα περιλαμβάνονται εισοδηματικά κριτήρια αλλά και διαγραφή προσαυξήσεων.

Η δεύτερη ρύθμιση προβλέπει την αύξηση των δόσεων στην πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών από 12 σε 48 υπό προϋποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δεν είναι αρνητικοί σε καμία από τις δύο ρυθμίσεις.

Αυτό που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση είναι οι νέες ρυθμίσεις να μην είναι χαριστικές αλλά να συνδυάζουν διάφορες παραμέτρους, όπως, για παράδειγμα, την ικανότητα του οφειλέτη να αποπληρώσει τα χρέη.

Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση στις πρόσφατες συναντήσεις με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, δεν έθεσαν το θέμα, καθώς επιθυμούν να έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο πριν το παρουσιάσουν στην Κομισιόν και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έτσι ώστε να δοθεί το πράσινο φως.

Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι και οι δύο ρυθμίσεις είναι στο τελικό στάδιο και τις προσεχείς ημέρες θα αποσταλεί στα τεχνικά κλιμάκια το σχέδιο, προκειμένου να διατυπώσουν είτε τις ενστάσεις τους είτε να δώσουν την έγκρισή τους. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μπλοκάκια και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό και είναι βιώσιμες.

Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επισημαίνοντας ότι η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος Taxis.

Σημειώνει πάντως δεν θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για τους οφειλέτες, δίνοντας μάλιστα ένα παράδειγμα. Οπως είπε, δεν μπορεί δύο φορολογούμενοι να χρωστούν ίδιο ποσό και να τους χορηγηθεί ο ίδιος αριθμός δόσεων, τη στιγμή που ένας εκ των δύο έχει τριπλάσιο εισόδημα.

Πάντως, αυτό που προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση είναι τους οφειλέτες που παραδοσιακά χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις για να λαμβάνουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες συνεχίζοντας τις παρελκυστικές τακτικές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:
• Αποπληρωμή οφειλών σε έως και 120 δόσεις.

• Ελάχιστή δόση 25-30 ευρώ.

• Διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν αυτές, θα κλιμακώνεται το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, το οποίο θα φθάνει στην πλήρη διαγραφή σε ορισμένες περιπτώσεις.

• Για τους μικρούς οφειλέτες η ρύθμιση θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, δεδομένου ότι το πλήθος των οφειλετών έχει χρέη μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

• Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες είναι ότι τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση δεν πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη ή τουλάχιστον να τα έχουν τακτοποιήσει μέσω της πάγιας ρύθμισης.

Στην περίπτωση δηλαδή που η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τυχόν οφειλές του πρώτου τριμήνου του 2019. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθούν και οι οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2015 είχε θεσπιστεί από την παρούσα κυβέρνηση ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών σε 100 δόσεις. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα η κυβέρνηση προχώρησε, με βάση το τρίτο μνημόνιο, σε αλλαγές επί τα χείρω αυξάνοντας στο 5% (από 3%) το επιτόκιο για όσους είχαν οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των οφειλετών

Εκτός από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο αύξησης των δόσεων της πάγιας ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και οι θεσμοί υποστηρίζουν ότι το πλαίσιο αποπληρωμής των δόσεων είναι ασφυκτικό και δεν παρέχει τη δυνατότητα σε όσους έχουν χρέη να τα αποπληρώσουν.

Οπως αναφέρει ο ίδιος παράγοντας, το νέο πλαίσιο προβλέπει την αποπληρωμή των χρεών σε 48 δόσεις υπό προϋποθέσεις.

Η βασική ρύθμιση, όπως αναφέρει, θα ανέρχεται σε 24 δόσεις και θα φθάνει τις 48 εάν οι οφειλέτες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια με βασικότερο όλων τη δυνατότητα αποπληρωμής της οφειλής. Δηλαδή, εάν το εισόδημά του επιτρέπει να ενταχθεί στη ρύθμιση. Εάν δεν είναι «βιώσιμος» θα εξαιρείται από τη ρύθμιση.

Σήμερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις και μπορούν να φθάσουν υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις τις 24. Η υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση και η υποβολή τόσο της αίτησης όσο και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος ΤΑΧΙSnet, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr). Με την υπαγωγή στη ρύθμιση, αποτρέπεται η επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης ή, αν το μέτρο αυτό έχει ήδη επιβληθεί, αναστέλλεται.


Το ζήτημα της ρύθμισης των 120 δόσεων δεν συζητήθηκε με τους θεσμούς.

Η επικοινωνιακή διαχείριση των 120 δόσεων και ο ελιγμός έναντι των θεσμών

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η κυβέρνηση τον «φάκελο» της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι «η ελληνική πλευρά δεν έθεσε επίσημα θέμα 120 δόσεων για τα χρέη προς την εφορία», στην πραγματικότητα κρύβει έναν «τακτικό ελιγμό», ο οποίος γίνεται και για διαπραγματευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης. Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση, απόφαση της ελληνικής πλευράς είναι σε αυτή τη φάση να πέσει όλο το βάρος στο να περάσει η ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία –η οποία επίσης για διαπραγματευτικούς λόγους βαφτίζεται «επανυπολογισμός» οφειλών και όχι ρύθμιση– αλλά και το διάδοχο σχήμα προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό. Σε αυτό το μέτωπο –μέγιστης σημασίας για την κυβέρνηση ειδικά από τη στιγμή που έχουμε μπει ήδη σε προεκλογική χρονιά– η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχει συναντήσει πολλές αντιδράσεις από τους δανειστές, οι οποίοι φέρονται να επιμένουν στην ανάγκη κατάργησης κάθε πλαισίου προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό.

Προς το παρόν, βρέθηκε η συμβιβαστική «φόρμουλα», η οποία προβλέπει ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και αν αυτό συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών, τότε θα σταλεί στην ελληνική Βουλή για ψήφιση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Βέβαια, το γεγονός ότι η ρύθμιση των οφειλών στην εφορία αναμένεται να έρθει ως 3η προτεραιότητα –η οποία αναμένεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών μετά τις 11 Μαρτίου ημέρα λήψης της απόφασης για την εκταμίευση της υποδόσης με τα ANFAs και τα SMPs– φαίνεται να ταιριάζει και με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Και αυτό διότι θα εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας ότι εξασφαλίζει μια… συνέχεια στις καλές ειδήσεις.

Κατά σειράν, η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει –μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου– τον «επανυπολογισμό» των ασφαλιστικών εισφορών, τη διάθεση του επιδόματος στέγασης και το νέο πλαίσιο για την κύρια κατοικία. Ολα αυτά προγραμματίζεται να έχουν ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο. Αν η συζήτηση για τη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεκινήσει μετά τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση θα μπορεί να προσβλέπει σε μία ακόμη «καλή είδηση» μέσα στον Απρίλιο. Και μάλιστα σε μια «καλή είδηση» με αυξημένο ειδικό βάρος, καθώς η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία αφορά τον μισό ενήλικο πληθυσμό της χώρας: περίπου 4,2 εκατομμύρια άτομα.

Το να εγκριθεί, πάντως, από τους θεσμούς μια νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία δεν θα είναι καθόλου εύκολο ακόμη και αν το σχετικό αίτημα διατυπωθεί επισήμως λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Στο 3ο μνημόνιο ενσωματώθηκε ρητή διάταξη που απαγορεύει τις ρυθμίσεις γενικού χαρακτήρα τόσο για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και για τα χρέη προς την εφορία. Στο εύλογο ερώτημα για το πώς προχωράει η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η απάντηση που δίδεται είναι η εξής: Στα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα γίνει ρύθμιση οφειλών αλλά «επανυπολογισμός». Αυτό που μεταφέρθηκε και στους εκπροσώπους των θεσμών είναι ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα γίνεται εκ νέου υπολογισμός της οφειλής με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Και αυτό διότι βάσει των εκ νέου υπολογισμένων οφειλών, θα γίνει αντίστοιχη προσαρμογή και της σύνταξης που θα λάβει ο οφειλέτης.

Επίσης, για την έγκριση της συγκεκριμένης διαδικασίας από τους θεσμούς «μέτρησε» και το γεγονός ότι το ποσό της οφειλόμενης δόσης θα παρακρατείται από τη σύνταξη του οφειλέτη. Επίσης, η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί ότι το νομοσχέδιο θα προβλέπει συγκεκριμένες ρήτρες που θα εμποδίζουν έναν οφειλέτη να «εγκαταλείψει» υφιστάμενη ρύθμιση για να μεταταχθεί στην καινούργια, ενώ θα αποκλείονται και όσοι έχουν αφήσει απλήρωτες τις οφειλές των τελευταίων μηνών.

Για τις οφειλές της εφορίας δεν υπάρχει κάποιο «τίμημα» που θα πρέπει να αναλάβει ο οφειλέτης προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση. Ετσι, δεδομένου ότι η όποια ελληνική πρόταση για «ανοικτή ρύθμιση» χωρίς προϋποθέσεις αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των θεσμών, αυτό που εξετάζεται είναι να θεσπιστεί ένα «προσωρινό καθεστώς» έκτακτου χαρακτήρα με πολύ συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια αλλά και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως.

http://www.kathimerini.gr

 


Κατεβάστε το αρχείο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΦΟΡΙΑ.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Με κριτήρια η ρύθμιση οφειλών στην εφορία»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Ιδιότυπος σοσιαλισμός για... πλούσιους τραπεζίτες

 17/4/2019 
 

Τα ψιλά γράμματα στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

 17/4/2019 
 

Νέο πλαίσιο διασταυρώσεων στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

 17/4/2019 
 

120 δόσεις: Ποιοι μπαίνουν στη ρύθμιση οφειλών

 15/4/2019 
 

«Δεν πληρώνω» νέου τύπου από το Δημόσιο

 10/4/2019 
 

Επιδότηση δόσης α' κατοικίας: Ποιοι και πώς θα τη λάβουν

 8/4/2019 
 

Επιστροφή φόρου χωρίς αίτηση για τα νομικά πρόσωπα

 8/4/2019 
 

Δραγασάκης: Έρχονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και ταμεία

 8/4/2019 
 

«Σαφάρι» ελέγχων στα νησιά με την κωδική ονομασία «Μπετόν Αρμέ»

 8/4/2019 
 

Ποια χρηματοδοτικά προγράμματα προσφέρουν έξι τράπεζες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 8/4/2019 
 

Τσουνάμι με 200.000 ελέγχους από την Εφορία

 3/4/2019 
 

Με κριτήρια η ρύθμιση οφειλών στην εφορία

 1/4/2019 
 

Ποιοι μένουν εκτός πλαισίου

 1/4/2019 
 

Κούρεµα οφειλών στο Δημόσιο-Τι ισχύει

 1/4/2019 
 

Ανοίγει ο δρόμος για τις 120 δόσεις

 29/3/2019 
 

Ο τραπεζίτης της ΤτΕ που δεν πλήρωνε τα δάνειά του

 28/3/2019 
 

Εβδομήντα δάνεια συγκεκριμένης τράπεζας αντίστοιχα με αυτά του νυν στελέχους της ΤτΕ, ερευνούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς

 28/3/2019 
 

Νέες λίστες ελέγχου της Εφορίας με… point system

 28/3/2019 
 

Υπουργείο Οικονομικών: Τριπλό μπλόκο στη φοροδιαφυγή.

 27/3/2019 
 

Προστασία πρώτης κατοικίας: Πού συμφώνησαν κυβέρνηση – θεσμοί

 26/3/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  
Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  
Εκδήλωση 7ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε. «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα» 
Παρουσίαση του Βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Ρουμελιώτη Παναγιώτη ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΙ ; 
ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΙΗΤΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  
Ανακοίνωση της ΑΚΙΟΕ Δυτικής Κρήτης σχετικά με την μη τήρηση των συμφωνηθέντων για το προεδρείο στο 15ο Π.Τ..  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Mείωση του ορίου ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων από 100.000€ σε 50.000€
ΕΦΚΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αποδείξεις δαπάνης
Ο νέος χάρτης των εργασιακών δικαιωμάτων
Εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Οι απαντήσεις του εργατολόγου Γιάννη Καρούζου στο ethnos.gr για τα εργασιακά
Ποιους συμφέρει η μειωμένη συνταξιοδότηση - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οι μεγαλες απειλες για το περιβαλλον του S. FAUCHEUX - J.F. NOEL

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα