Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/6/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3162
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Το μυαλό δεν είναι αυγό!
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 
Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός έχει πει .... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Θόδωρος Πάγκαλος: «Να βάζει ο Τσίπρας γιαούρτι στη μάπα του»
Εγώ, εγώ, εγώ! Ναπολέων Βοναπάρτης Βενιζέλος 
Βελόπουλος: Τείχος και ναρκοπέδιο στον Έβρο - Συνεργασία με τον Θεό 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος

�������� 
 

Ημερομηνία: 15/4/2019 1:59:07 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Οι καταθέσεις-φωτιά από τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο και η κωδική ονομασία «άγιο δισκοπότηρο»


 

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνταν το ξέπλυμα των μιζών προς τους πολιτικούς μέσω εταιρείας συμβούλων, αποκάλυψε σε συμπληρωματική κατάθεσή του, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Novartis.

Εταιρεία συμβούλων ξέπλενε τις μίζες.

Στις 28/11/2018 ο «Μάξιμος Σαράφης» βρέθηκε και πάλι απέναντι από τους εισαγγελικούς λειτουργούς και ανέφερε για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του: «Οι επιδιώξεις της Novartis ικανοποιήθηκαν απόλυτα από τις ενέργειες του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου. Το Gilenya ήταν το μόνο φάρμακο που κυκλοφόρησε επί υπουργίας Λοβέρδου κι, επιπλέον, η Novartis είχε πρόωρη και προνομιακή πληροφόρηση στο θέμα της αποπληρωμής των χρεών της φαρμακοβιομηχανίας με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου».

Μάλιστα, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι «το ποσό των 90.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Νίκο Μανιαδάκη ήταν το δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του Gilenya». Μια μέρα νωρίτερα, στις 27/11, ο ίδιος ο μάρτυρας κατέθεσε λεπτομέρειες για τις στενές σχέσεις του συμβούλου του Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Μανιαδάκη, με τη Novartis: «Ο πρώην πρόεδρος της Novartis Hellas, Αντώνης Σαρλικιώτης, τον αποκαλούσε χαρακτηριστικά “Μoney-dakis”, παραφράζοντας το επώνυμό του προκειμένου να τονίσει τη σχέση του με το χρήμα και τα κίνητρά του. Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε μέσω του Μανιαδάκη τα δώρα που θα λάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας. Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές. Τον Ιούλιο του έτους 2009 αποφασίστηκε από τους Σαρλικιώτη και Φρουζή να χρησιμοποιηθούν ως μηχανισμός ξεπλύματος των δώρων που θα δίνονταν σε κρατικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Εμμανουήλ Βουλκίδης και εταιρείες συμφερόντων του, αρχικά η Ιατρικές Εξελίξεις και εν συνεχεία η Νέες Ιατρικές Εξελίξεις. Το πρώτο μαύρο χρήμα από τον συγκεκριμένο μηχανισμό προέκυψε με εικονικό τιμολόγιο αξίας 36.000 ευρώ και το δεύτερο ήταν τιμολόγιο αξίας 50.000 ευρώ».

Στην κατάθεσή του στα τέλη του 2018 ο «Μάξιμος Σαράφης» ανέφερε παράλληλα και πώς λάμβανε χώρα το ξέπλυμα των χρημάτων μέσω των εταιρειών του Βουλκίδη, ενώ ανέλυσε με λεπτομέρειες με ποιον και πώς δόθηκαν τα χρήματα στον πρώην υπουργό Υγείας για την τιμολόγηση των σκευασμάτων Gilenya και Tasigna 150: «Σε δύο περιπτώσεις ήμουν παρών όταν ο Βουλκίδης έφερε τον φάκελο με τα χρήματα στον Φρουζή. Στη μια περίπτωση ο Φρουζής άνοιξε τον φάκελο και φάνηκαν οι δεσμίδες των 50 και των 100 ευρώ. Από τα ποσά των εικονικών τιμολογίων ο Βουλκίδης στο διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2011 επέστρεψε τμηματικά στον Φρουζή ποσό συνολικά 90.000 ευρώ».

Συμπληρωματική κατάθεση όμως έδωσε και η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση». Σε σχέση με τον χρηματισμό του Ανδρέα Λοβέρδου για την αποζημίωση του Gilenya αναφέρει: «Στα πλαίσια συνάντησης του τμήματος market access, ο Φρουζής είχε αναφέρει τη στενή του σχέση με τον υπουργό Λοβέρδο. Εξάλλου, ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία έγινε από το κινητό του κ. Φρουζή, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνο, ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα». Όταν ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς αν είναι σίγουρη ότι ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis μίλησε εκείνη τη στιγμή με τον Λοβέρδο, απάντησε: «Είμαι σίγουρη, διότι αμέσως μετά έγινε κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ’ εξαίρεση έκδοση του Gilenya».

Ο ρόλος του συμβούλου.

Στις καταθέσεις του ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο του συμβούλου του Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Μανία, στην υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis και συμπληρώνοντας ανέφερε: «Η εταιρεία είχε ορίσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή για τη διεκπεραίωση των δωροδοκιών των πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων. Οι αποφάσεις αυτές σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα είτε ήταν βλάκες και χειραγωγούνταν από τους συμβούλους τους είτε ενήργησαν ως συνένοχοι. Προσωπικά, δεν θεωρώ κανέναν από αυτούς βλάκα».

Στη συνέχεια, απαντώντας ο μάρτυρας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε: «Αναφέρομαι στους υπουργούς Υγείας στους οποίους διετέλεσε σύμβουλος ο Νίκος Μανιαδάκης , συγκεκριμένα στους Ανδρέα Λοβέρδο και Άδωνι Γεωργιάδη». Ο «Μάξιμος Σαράφης» μίλησε και για το μαύρο ταμείο της πολυεθνικής: «Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στη Novartis Hellas μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το “άγιο δισκοπότηρο”. Για το μαύρο ταμείο γνώριζε στενός κύκλος προσώπων, στα οποία με βεβαιότητα συμπεριλαμβάνονταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο Αντώνης Σαρλικιώτης αλλά και ο Νικόλαος Μανιαδάκης, ο οποίος, αν και δεν ήταν στέλεχος της Novartis, χρησιμοποιήθηκε ως όργανο για τις δωροδοκίες, ενώ ήταν και ο ίδιος αποδέκτης δώρων για τον εαυτό του».

Χαρακτηριστικά είναι και όσα περιγράφει για την άνεση με την οποία κινούνταν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος, μάλιστα, ήταν παρών και στις εργασίες της Επιτροπής Τιμών. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2011 στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κ. Φρουζής υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της εταιρείας του και τα δικά του συμφέροντα. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο φαινόταν να είναι πάντα ανοιχτές οι πόρτες τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης όσο και στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Φρουζής ήταν ένας από τους δυο-τρεις ανθρώπους στους οποίους είχαμε κάνει επίδειξη του συστήματος τιμολόγησης, στο γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Κομνηνού, περί τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2010».

Στην ερώτηση «γνωρίζετε αν στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών ο κ. Φρουζής απαίτησε την τιμή στην οποία τιμολογήθηκε τελικά το φάρμακο;» ο προστατευόμενος μάρτυρας έδωσε την εξής απάντηση: «Ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρείας δεν διαπραγματευόταν, αλλά απαιτούσε».

www.tvxs.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Novartis: Οι σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Ελλάδα

 
 

Δημογραφική «βόμβα» η γήρανση - Θα σαρώσει Ευρώπη και Ελλάδα

 17/6/2019 
 

Ρασπούτιν: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον διαστροφικό καλόγερο

 13/6/2019 
 

Εθνικές εκλογές: Κρας τεστ για την οικονομία - Τι υπόσχονται ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ(1 σχόλιo/α)

 12/6/2019 
 

Η επέλαση των ρομπότ

 12/6/2019 
 

Παράταση 100 ημερών σε 19 περιοχές για το Κτηματολόγιο - Όλες οι λεπτομέρειες

 11/6/2019 
 

Σφαγή στο Δίστομο: Η ιστορία πίσω από τη γυναίκα – σύμβολο

 10/6/2019 
 

Κρήτη: Νταής κούρεψε τη γυναίκα του για ένα μήνυμα

 10/6/2019 
 

Αναδρομικά: Τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι ανά Ταμείο

 10/6/2019 
 

Πώς θα επιδοτηθούν 45.000 δάνεια του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

 10/6/2019 
 

Σύννεφα πάνω από το Αιγαίο - Σε επιφυλακή η Ελλάδα λόγω τουρκικής προκλητικότητας

 10/6/2019 
 

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα τέσσερα νέα προγράμματα για 10.580 ανέργους

 6/6/2019 
 

Η «αιτιολογημένη απόλυση» και η παγίδα των δικαστηρίων

 6/6/2019 
 

Φραγκοκάστελο. Στην κατοχή, Γερμανοί πυροβολούσαν τις σκιές!...

 5/6/2019 
 

Ξεκινά επιδότηση εισφορών για νέους ώς 25 ετών

 5/6/2019 
 

Παγκόσμια έρευνα- Έλληνες, o πιο στρεσαρισμένος λαός

 3/6/2019 
 

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση σε οκτώ περιοχές για δηλώσεις

 3/6/2019 
 

ΟΕΚ: Ποιοι δανειολήπτες μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους

 31/5/2019 
 

Κτηματολόγιο: Τα επτά βήματα για να αποφύγετε λάθη και ταλαιπωρία

 30/5/2019 
 

Στο φως ντοκουμέντα από σπάνια ρουσφέτια και... δανεικά από συστάσεως ελληνικού κράτους

 29/5/2019 
 

Αναλήψεις ΑΤΜ: Προμήθεια «φωτιά» μέχρι 3 ευρώ

 29/5/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Καταγγελίες του Οικονομικού Επιμελητήριου στην ΥΕΔΔΕ για απόπειρες σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για κερδοσκοπία και φοροδιαφυγή 
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 
Αίτημα για παράταση Μ.Φ.Υ. από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Οικονομολόγων  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Καλοκαιρινή άδεια: Πώς να την υπολογίσετε
Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες Ν.4611/2019
Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των συνταξιούχων που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλο κτήσης-πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) για πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Χιλιάδες στην έξοδο με ευνοϊκή εγκύκλιο του ΕΦΚΑ
Ποιοι φορολογούμενοι μπαίνουν μαζικά στις 120 δόσεις
ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνεται η παρακράτηση οφειλών υποψήφιων συνταξιούχων λόγω αναπηρίας

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Μάνατζμεντ της κρίσης . Του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα