Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
9/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2497
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/5/2019 1:07:34 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

- Υποτίθεται ότι όσο περισσότερα χρήματα έχουν οι επιχειρηματίες τόσο περισσότερες επενδύσεις κάνουν και τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούν. Γι’ αυτό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που γίνονταν τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό σύστημα επεδίωκαν συνειδητά την ενίσχυση των κερδών εις βάρος των μισθών. Δηλαδή τη διεύρυνση και όχι τον περιορισμό των εισοδηματικών ανισοτήτων. [...] Κάποια στιγμή ο πλούτος διαχέεται προς τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας (χωρίς όμως να προσδιορίζεται πότε και πώς). Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η διάχυση δεν έλαβε ποτέ χώρα. Αντίθετα, ο πλούτος συνέχισε να συγκεντρώνεται στην κορυφή και οι ανισότητες να καλπάζουν, απαξιώνοντας έτσι ντε φάκτο τη νεοφιλελεύθερη θεωρία.

Φέτος συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τότε που η κατάρρευση της Wall Street οδήγησε την υφήλιο στο χείλος της αβύσσου. Ωστόσο, οι παράγοντες που δημιούργησαν τη σαρωτική καταιγίδα του 2008 βρίσκονται πάλι επί σκηνής, έτοιμοι για ένα καταστροφικό ριμέικ. Οι οικονομικές ανισότητες εξακολουθούν να είναι εκρηκτικές, οι τραπεζικοί όμιλοι υπερβολικά μεγάλοι, ενώ οι ανισορροπίες στο διεθνές εμπόριο ζουν και βασιλεύουν. Με άλλα λόγια, δεν έχει εξαλειφθεί κανένα από τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη οικονομική κρίση. Γι’ αυτό και επιφανείς οικονομολόγοι όλων των τάσεων, αλλά και διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και άρα το φάσμα της στασιμότητας και της ύφεσης εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία. Η απαισιοδοξία αυτή ενισχύεται και από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε πρόσφατα ο Τραμπ κατά της Κίνας και της Ε.Ε., από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που ο πόλεμος αυτός πυροδοτεί, αλλά κι από την άνοδο της Ακροδεξιάς σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες είναι ένα καυτό και επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα. Ωστόσο, πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν απασχολούσε παρά ελάχιστους ετερόδοξους οικονομολόγους και σχεδόν καθόλου το δημόσιο διάλογο. Ο λόγος είναι απλός. Η νεοφιλελεύθερη οικονομική θεωρία διατείνεται ότι η συγκέντρωση πλούτου στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας είναι θεμιτή, επειδή προωθεί την ανάπτυξη. Υποτίθεται ότι όσο περισσότερα χρήματα έχουν οι επιχειρηματίες τόσο περισσότερες επενδύσεις κάνουν και τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούν. Γι’ αυτό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που γίνονταν τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό σύστημα επεδίωκαν συνειδητά την ενίσχυση των κερδών εις βάρος των μισθών. Δηλαδή τη διεύρυνση και όχι τον περιορισμό των εισοδηματικών ανισοτήτων.

Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση πλούτου στην κορυφή της πυραμίδας -συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο αφήγημα- δεν πρέπει να μας ανησυχεί, επειδή δεν διαρκεί εσαεί. Κάποια στιγμή ο πλούτος διαχέεται προς τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας (χωρίς όμως να προσδιορίζεται πότε και πώς). Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η διάχυση (trickle-down effect) δεν έλαβε ποτέ χώρα. Αντίθετα, ο πλούτος συνέχισε να συγκεντρώνεται στην κορυφή και οι ανισότητες να καλπάζουν, απαξιώνοντας έτσι ντε φάκτο τη νεοφιλελεύθερη θεωρία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες του Τομά Πικετί, στις ΗΠΑ είχαμε να δούμε τόσο υψηλές εισοδηματικές ανισότητες από τις παραμονές της «Μεγάλης Ύφεσης» (1929-33). Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι το βασικό αίτιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μεταξύ αυτών και ο φιλελεύθερος (εσχάτως και φιλολαϊκιστής!) καθηγητής του Σικάγου Ράγκου Ράτζαν (πρώην αρχι-οικονομολόγος του ΔΝΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας), που θεωρεί ότι οι πρωτοφανείς εισοδηματικές ανισότητες είναι το βαθύτερο αίτιο (το «αθέατο κάταγμα») που προκάλεσε την κρίση του 2008. Αν η θεωρία αυτή ευσταθεί, τότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε, γιατί οι οικονομικές ανισότητες συνέχισαν να καλπάζουν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι ιστορικά πρωτόγνωρο, αν λάβουμε υπόψη ότι στη «Μεγάλη Ύφεση» της δεκαετίας του ’30 οι ανισότητες είχαν μειωθεί.

Ο λόγος; Η ανορθόδοξη νομισματική πολιτική, γνωστή ως «ποσοτική χαλάρωση» (quantitative easing - QE), με την οποία οι κεντρικές τράπεζες διοχέτευσαν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα μια άνευ προηγουμένου χρηματική ρευστότητα (περί τα 3,5 τρισ. δολάρια η FED και 2,5 τρισ. Ευρώ η ΕΚΤ). Τα χρήματα αυτά ενίσχυσαν τη ζήτηση χρηματοοικονομικών τίτλων, ντοπάροντας τις τιμές τους και ωθώντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ιστορικά υψηλά, παρόλο που οι επιδόσεις των πραγματικών οικονομιών εξακολουθούν να είναι αναιμικές. Από την πολιτική αυτή ευνοούνται σκανδαλωδώς οι κάτοχοι χρηματοοικονομικών τίτλων, δηλαδή τα υψηλά εισοδήματα, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Εξ ου και η συνεχιζόμενη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Η ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αν ένα σημαντικό μέρος των 6 και πλέον τρισεκατομμυρίων είχε διοχετευτεί κατευθείαν στην πραγματική οικονομία, παρακάμπτοντας τις τράπεζες. Πρόκειται για τη λεγόμενη «νομισματική χρηματοδότηση» (monetary financing) του προϋπολογισμού και της ιδιωτικής κατανάλωσης από τις κεντρικές τράπεζες, για να ενισχυθεί η αναγκαία δημοσιονομική επέκταση και η κατανάλωση, χωρίς να επιβαρύνεται το ήδη υπέρμετρο χρέος των κυβερνήσεων και των νοικοκυριών. Στην περίπτωση αυτή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική γίνονται ένα. Πρόκειται για ποσοτική χαλάρωση ειδικού τύπου, που ευνοεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων («ποσοτική χαλάρωση για τον λαό»). Αυτή βέβαια είναι πολιτική εκτάκτου ανάγκης. Για να περάσουμε, όμως, σε φάση διαρκούς συρρίκνωσης της ψαλίδας μεταξύ πλούτου και φτώχειας θα απαιτηθούν διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, στο φορολογικό σύστημα και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις αγοραίες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών που προκάλεσαν τις ανισότητες.

Όσοι αντιδρούν σε τέτοιου είδους πολιτικές προβάλλουν το επιχείρημα ότι ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και οι αλλαγές αυτές επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση, έτσι όπως την ξέραμε, πνέει τα λοίσθια. Καταργείται ντε φάκτο από τους δασμούς και τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ. Τίποτα δεν θα είναι πια όπως πρώτα. Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει εκ βάθρων με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το δόγμα «America First» δρα ως καταλύτης και οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η Κίνα σπεύδει να αλλάξει στρατηγική, κάνοντας στροφή στην εσωτερική αγορά. Το ίδιο θα κάνει οσονούπω και η Ε.Ε., που για να αναστηλώσει την τραυματισμένη εσωτερική αγορά της πρέπει επειγόντως να εγκαταλείψει τα δόγμα της αέναης λιτότητας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι σταματά η παγκοσμιοποίηση. Απλώς αλλάζει περιεχόμενο. Περνάμε σε μια παγκοσμιοποίηση μεσαίου βαθμού, όπου η οικονομική ολοκλήρωση θα γίνεται πρωτίστως στο εσωτερικό αυτών των τριών οικονομικών και γεωπολιτικών μπλοκ.

Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν κατά του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ανισοτήτων. Αλλά δεν αρκεί μόνον η Αριστερά. Χρειάζεται ένας ευρύτερος προοδευτικός πόλος εξουσίας, ικανός να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο πολιτικοοικονομικό εγχείρημα. Δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισιοδοξία το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και Κεντροαριστεράς συνειδητοποιεί το τραγικό αδιέξοδο της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και προσπαθεί να ξαναπιάσει το νήμα της συλλογικής ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα για μια οικονομική και δημοκρατική αναγέννηση. Οι καιροί δεν περιμένουν. Now is the time! Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσει ισχυρό λαϊκό έρεισμα και πολιτική επιρροή η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά. Εν τοιαύτη περιπτώσει το πλήγμα για τη δημοκρατία και τις πολιτικές ελευθερίες θα είναι μοιραίο και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο για πάρα πολλά χρόνια.

Σχετική εικόνα

* Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

 

  Σχολιασμός Θέματος « Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη* »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 16ης Ιουνίου 2023 και συλλογή υπογραφών κειμένου διαμαρτυρίας
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων 
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία 
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα