Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
13/11/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 233
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τι σας ενοχλεί κυρία μου;» είναι η ερώτηση που της γίνεται...
Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου 
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 
Σταϊκούρας: Εκατομμυριούχος… κατά λάθος στο «πόθεν έσχες» ο υπ. Οικονομικών 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου

�������� 
 

Ημερομηνία: 8/5/2019 1:07:34 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

- Υποτίθεται ότι όσο περισσότερα χρήματα έχουν οι επιχειρηματίες τόσο περισσότερες επενδύσεις κάνουν και τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούν. Γι’ αυτό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που γίνονταν τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό σύστημα επεδίωκαν συνειδητά την ενίσχυση των κερδών εις βάρος των μισθών. Δηλαδή τη διεύρυνση και όχι τον περιορισμό των εισοδηματικών ανισοτήτων. [...] Κάποια στιγμή ο πλούτος διαχέεται προς τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας (χωρίς όμως να προσδιορίζεται πότε και πώς). Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η διάχυση δεν έλαβε ποτέ χώρα. Αντίθετα, ο πλούτος συνέχισε να συγκεντρώνεται στην κορυφή και οι ανισότητες να καλπάζουν, απαξιώνοντας έτσι ντε φάκτο τη νεοφιλελεύθερη θεωρία.

Φέτος συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τότε που η κατάρρευση της Wall Street οδήγησε την υφήλιο στο χείλος της αβύσσου. Ωστόσο, οι παράγοντες που δημιούργησαν τη σαρωτική καταιγίδα του 2008 βρίσκονται πάλι επί σκηνής, έτοιμοι για ένα καταστροφικό ριμέικ. Οι οικονομικές ανισότητες εξακολουθούν να είναι εκρηκτικές, οι τραπεζικοί όμιλοι υπερβολικά μεγάλοι, ενώ οι ανισορροπίες στο διεθνές εμπόριο ζουν και βασιλεύουν. Με άλλα λόγια, δεν έχει εξαλειφθεί κανένα από τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη οικονομική κρίση. Γι’ αυτό και επιφανείς οικονομολόγοι όλων των τάσεων, αλλά και διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη είναι εύθραυστη και άρα το φάσμα της στασιμότητας και της ύφεσης εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία. Η απαισιοδοξία αυτή ενισχύεται και από τον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε πρόσφατα ο Τραμπ κατά της Κίνας και της Ε.Ε., από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που ο πόλεμος αυτός πυροδοτεί, αλλά κι από την άνοδο της Ακροδεξιάς σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες είναι ένα καυτό και επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα. Ωστόσο, πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν απασχολούσε παρά ελάχιστους ετερόδοξους οικονομολόγους και σχεδόν καθόλου το δημόσιο διάλογο. Ο λόγος είναι απλός. Η νεοφιλελεύθερη οικονομική θεωρία διατείνεται ότι η συγκέντρωση πλούτου στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας είναι θεμιτή, επειδή προωθεί την ανάπτυξη. Υποτίθεται ότι όσο περισσότερα χρήματα έχουν οι επιχειρηματίες τόσο περισσότερες επενδύσεις κάνουν και τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργούν. Γι’ αυτό και όλες οι μεταρρυθμίσεις που γίνονταν τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά εργασίας και στο φορολογικό σύστημα επεδίωκαν συνειδητά την ενίσχυση των κερδών εις βάρος των μισθών. Δηλαδή τη διεύρυνση και όχι τον περιορισμό των εισοδηματικών ανισοτήτων.

Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση πλούτου στην κορυφή της πυραμίδας -συνεχίζει το νεοφιλελεύθερο αφήγημα- δεν πρέπει να μας ανησυχεί, επειδή δεν διαρκεί εσαεί. Κάποια στιγμή ο πλούτος διαχέεται προς τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας (χωρίς όμως να προσδιορίζεται πότε και πώς). Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η διάχυση (trickle-down effect) δεν έλαβε ποτέ χώρα. Αντίθετα, ο πλούτος συνέχισε να συγκεντρώνεται στην κορυφή και οι ανισότητες να καλπάζουν, απαξιώνοντας έτσι ντε φάκτο τη νεοφιλελεύθερη θεωρία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες του Τομά Πικετί, στις ΗΠΑ είχαμε να δούμε τόσο υψηλές εισοδηματικές ανισότητες από τις παραμονές της «Μεγάλης Ύφεσης» (1929-33). Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι το βασικό αίτιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μεταξύ αυτών και ο φιλελεύθερος (εσχάτως και φιλολαϊκιστής!) καθηγητής του Σικάγου Ράγκου Ράτζαν (πρώην αρχι-οικονομολόγος του ΔΝΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας), που θεωρεί ότι οι πρωτοφανείς εισοδηματικές ανισότητες είναι το βαθύτερο αίτιο (το «αθέατο κάταγμα») που προκάλεσε την κρίση του 2008. Αν η θεωρία αυτή ευσταθεί, τότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε, γιατί οι οικονομικές ανισότητες συνέχισαν να καλπάζουν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι ιστορικά πρωτόγνωρο, αν λάβουμε υπόψη ότι στη «Μεγάλη Ύφεση» της δεκαετίας του ’30 οι ανισότητες είχαν μειωθεί.

Ο λόγος; Η ανορθόδοξη νομισματική πολιτική, γνωστή ως «ποσοτική χαλάρωση» (quantitative easing - QE), με την οποία οι κεντρικές τράπεζες διοχέτευσαν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα μια άνευ προηγουμένου χρηματική ρευστότητα (περί τα 3,5 τρισ. δολάρια η FED και 2,5 τρισ. Ευρώ η ΕΚΤ). Τα χρήματα αυτά ενίσχυσαν τη ζήτηση χρηματοοικονομικών τίτλων, ντοπάροντας τις τιμές τους και ωθώντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ιστορικά υψηλά, παρόλο που οι επιδόσεις των πραγματικών οικονομιών εξακολουθούν να είναι αναιμικές. Από την πολιτική αυτή ευνοούνται σκανδαλωδώς οι κάτοχοι χρηματοοικονομικών τίτλων, δηλαδή τα υψηλά εισοδήματα, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι. Εξ ου και η συνεχιζόμενη διεύρυνση των ανισοτήτων.

Η ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αν ένα σημαντικό μέρος των 6 και πλέον τρισεκατομμυρίων είχε διοχετευτεί κατευθείαν στην πραγματική οικονομία, παρακάμπτοντας τις τράπεζες. Πρόκειται για τη λεγόμενη «νομισματική χρηματοδότηση» (monetary financing) του προϋπολογισμού και της ιδιωτικής κατανάλωσης από τις κεντρικές τράπεζες, για να ενισχυθεί η αναγκαία δημοσιονομική επέκταση και η κατανάλωση, χωρίς να επιβαρύνεται το ήδη υπέρμετρο χρέος των κυβερνήσεων και των νοικοκυριών. Στην περίπτωση αυτή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική γίνονται ένα. Πρόκειται για ποσοτική χαλάρωση ειδικού τύπου, που ευνοεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων («ποσοτική χαλάρωση για τον λαό»). Αυτή βέβαια είναι πολιτική εκτάκτου ανάγκης. Για να περάσουμε, όμως, σε φάση διαρκούς συρρίκνωσης της ψαλίδας μεταξύ πλούτου και φτώχειας θα απαιτηθούν διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, στο φορολογικό σύστημα και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις αγοραίες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών που προκάλεσαν τις ανισότητες.

Όσοι αντιδρούν σε τέτοιου είδους πολιτικές προβάλλουν το επιχείρημα ότι ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και οι αλλαγές αυτές επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο, η παγκοσμιοποίηση, έτσι όπως την ξέραμε, πνέει τα λοίσθια. Καταργείται ντε φάκτο από τους δασμούς και τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ. Τίποτα δεν θα είναι πια όπως πρώτα. Η παγκόσμια οικονομία αλλάζει εκ βάθρων με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Το δόγμα «America First» δρα ως καταλύτης και οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η Κίνα σπεύδει να αλλάξει στρατηγική, κάνοντας στροφή στην εσωτερική αγορά. Το ίδιο θα κάνει οσονούπω και η Ε.Ε., που για να αναστηλώσει την τραυματισμένη εσωτερική αγορά της πρέπει επειγόντως να εγκαταλείψει τα δόγμα της αέναης λιτότητας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι σταματά η παγκοσμιοποίηση. Απλώς αλλάζει περιεχόμενο. Περνάμε σε μια παγκοσμιοποίηση μεσαίου βαθμού, όπου η οικονομική ολοκλήρωση θα γίνεται πρωτίστως στο εσωτερικό αυτών των τριών οικονομικών και γεωπολιτικών μπλοκ.

Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν κατά του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και των ανισοτήτων. Αλλά δεν αρκεί μόνον η Αριστερά. Χρειάζεται ένας ευρύτερος προοδευτικός πόλος εξουσίας, ικανός να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο πολιτικοοικονομικό εγχείρημα. Δεν μπορεί παρά να δημιουργεί αισιοδοξία το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και Κεντροαριστεράς συνειδητοποιεί το τραγικό αδιέξοδο της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και προσπαθεί να ξαναπιάσει το νήμα της συλλογικής ευημερίας και της οικονομικής ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα για μια οικονομική και δημοκρατική αναγέννηση. Οι καιροί δεν περιμένουν. Now is the time! Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσει ισχυρό λαϊκό έρεισμα και πολιτική επιρροή η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά. Εν τοιαύτη περιπτώσει το πλήγμα για τη δημοκρατία και τις πολιτικές ελευθερίες θα είναι μοιραίο και ενδεχομένως μη αναστρέψιμο για πάρα πολλά χρόνια.

Σχετική εικόνα

* Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

 

  Σχολιασμός Θέματος « Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη* »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

 5/11/2019 
 

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

 25/10/2019 
 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη

 17/10/2019 
 

Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 2/10/2019 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι Θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 
Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές με την ΑΚΙΟΕ. Από τόν Αλεβιζακη Παναγιωτη 'εκ/πο της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ  
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις έδρες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ 
Τι απαιτείται για να είστε υποψήφιος για τις τοπικές διοικήσεις του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Γιατί κινδυνεύουν με «πέναλτι» φόρου 2 εκατ. επαγγελματίες και εισοδηματίες
Αυτά είναι τα προγράμματα και οι δράσεις του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
ΑΑΔΕ: Οδηγίες προς τις εφορίες για τα λάθη στις 120 δόσεις 
Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες(1 σχόλιο/α) 
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;  
ΕΦΚΑ μετά… μουσικής - Πώς ασφαλίζονται μουσικοί και dj σε εκδηλώσεις 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων - 4η Έκδοση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα