Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/11/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5130
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί
Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΦΕΟΥΔΟ. Του Γιώργου Δουράκη
Ο γεωτεχνολογικός πόλεμος Αμερικής - Κίνας , του Παναγιώτη Ρουμελιώτη Ομότιμου Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τι σας ενοχλεί κυρία μου;» είναι η ερώτηση που της γίνεται... 
Αντόνιο Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ , για την κλιματική κρίση 
Ανέντακτος αριστερός τρολάρει Συριζαίο για την ταινία του Κώστα Γαβρά 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Λοβέρδος: Θεωρώ τον Άδωνι μικρό μου αδελφό
Λόγια μίσους και ντροπής από την πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου 
Ερντογάν: Η ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τι σημαίνει η παραίτηση Μέι για το Βrexit

�������� 
 

Ημερομηνία: 28/5/2019 11:40:54 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

O αντικαταστάτης της πρωθυπουργού θα δεχθεί πιέσεις από τις Βρυξέλλες για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Γιατί αυξάνεται η πιθανότητα άτακτου Brexit. Η τύχη της υφιστάμενης συμφωνίας και οι προοπτικές νέας παράτασης.

Τι σημαίνει η παραίτηση Μέι για το Βrexit

Η Τερέζα Μέι αποχωρεί τελικά από την Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά τούτο δεν σημαίνει ότι η συμφωνία της για το Brexit είναι νεκρή.

Μετά από τρία χρόνια κατά τα οποία η κα. Μέι ήταν σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με την πρόκληση της επίτευξης μιας συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολλοί πιστεύουν ότι η παραίτηση της αυξάνει την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit, ιδίως επειδή ουσιαστικά την εξώθησαν σε αυτήν ευρωσκεπτικιστές από το ίδιο της το συντηρητικό κόμμα.

Αλλά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να οδεύει προς μια ακόμα παράταση του Άρθρου 50, της επίσημης διαδικασίας εξόδου, η οποία θα μπορούσε να παρατείνει το Brexit πέρα από την προγραμματισμένη ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου.

Δεδομένου ότι η Ε.Ε. επιμένει πως δεν μπορεί να διαπραγματευτεί νέα συνθήκη αποχώρησης, δεν μπορεί ακόμα να ξεγράψει κανείς την ιδιαίτερα αντιδημοφιλή συμφωνία της κα Μέι. Θα μπορούσε να αποδειχτεί πιο ανθεκτική από την ταραγμένη πρωθυπουργία της.

Ακολουθούν οι απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλη ερωτήματα για το τι σημαίνει η παραίτηση της κα. Μέι για το Brexit.

Θα δεσμευτεί ο νέος συντηρητικός ηγέτης – και πρωθυπουργός – να βγάλει τη Βρετανία εκτός Ε.Ε.;

Ναι. Κανένας από τους βουλευτές που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν την κα Μέι δεν θέλει είτε να ανατρέψει την απόφαση για το Brexit ή να διεξάγει δεύτερο δημοψήφισμα. Ο τελικός νικητής θα πρέπει να απευθυνθεί στα 100.000 περίπου μέλη των Τόρηδων που θα επιλέξουν μεταξύ των δύο τελικών υποψηφίων. Η συντριπτική πλειονότητα των μελών αυτών υποστηρίζουν είτε ένα σκληρό Brexit – στα πρότυπα της εμπορικής συμφωνίας της Ε.Ε. με τον Καναδά – ή μια άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία. Αλλά ο φιλοευρωπαίος πρώην υπουργός Οικονομικών των Τόρηδων, Κεν Κλαρκ, εμφανίστηκε επιφυλακτικός το πρωί της Παρασκευής. Υποστήριξε ότι πολλοί οπαδοί του Brexit στο κόμμα του «δείχνουν να φαντάζονται ότι το κόμμα θα ενωθεί πίσω από τον υποψήφιο αρχηγό ο οποίος θυμίζει περισσότερο τον Νάιτζελ Φάρατζ».

«Δεν νομίζω ότι θα συμβούν έτσι τα πράγματα» πρόσθεσε.

Θα έχει ένας νέος ηγέτης περισσότερες πιθανότητες από την κα Μέι να περάσει μια συμφωνία για το Brexit από τη βουλή;

Πιθανότατα ναι. Ο νέος ηγέτης της Βρετανίας θα συναντήσει ισχυρή αντίσταση από την Ε.Ε. αν αυτός ή αυτή προσπαθήσει να ξανανοίξει τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου backstop (δικλείδα ασφαλείας) για την αποτροπή ενός σκληρού συνόρου στην Ιρλανδία. Αυτό το τελευταίο μέτρο είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλές στους ευρωσκεπτικιστές συντηρητικούς βουλευτές, οι οποίοι φοβούνται ότι θα παγιδεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια τελωνειακή ένωση με τις Βρυξέλλες.

Η Ε.Ε. επιμένει ότι δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση της συνθήκης. «Η συμφωνία αποχώρησης δεν μπορεί να ξανανοίξει, δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί» ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, ένας νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα μπορούσε να βγει νικητής αν διαπραγματευόταν το λιγότερο ουσιώδες μέρος της συμφωνίας της κα Μέι: μια μη δεσμευτική πολιτική διακήρυξη, η οποία θα θέτει το μελλοντικό πλαίσιο της εμπορικής σχέσης ανάμεσα στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. και η Επιτροπή έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει τη βούλησή τους να αναθεωρήσου αυτό το μέρος της συμφωνίας. Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο κύριος διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να ξαναγραφεί μέσα σε μερικές ημέρες ή ακόμα και ώρες. Η κα. Μέι επιχείρησε να ακολουθήσει το μονοπάτι της επαναδιαπραγμάτευσης της πολιτικής διακήρυξης, αλλά καθυστερημένα.

Ένας νέος ηγέτης, με νέα εντολή, θα μπορούσε σχεδόν εξορισμού να έχει καλύτερη τύχη στην προώθηση μιας τέτοιας στρατηγικής. Για παράδειγμα, ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πραγματοποίησε μια επιτυχημένη καμπάνια για το δημοψήφισμα το 2016, έχει ήδη ψηφίσει μια φορά υπέρ της συμφωνίας της κα Μέι, σε ψηφοφορία στη βουλή τον Μάρτιο. Δεν είναι απίθανο να καταφέρει να την περάσει ως πρωθυπουργός.

Αυξάνει την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit η πολιτική πτώση της Μέι;

Ναι. Αρκετοί υποψήφιοι, όπως ο Ντόμινικ Ράαμπ, πρώην υπουργός Brexit, είναι ξεκάθαρα υπέρ μιας αποχώρησης από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία από μια αποχώρηση με βάση τη συμφωνία της κα Μέι. Αν ο κ. Ράαμπ κέρδιζε την ηγεσία, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν πολύ πιθανό. H πλειονότητα των βουλευτών έχουν επανειλημμένα ψηφίσει ενάντια σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία και ενδέχεται να το κάνουν ξανά. Ωστόσο, η δεξαμενή σκέψης Ιnstitute for Government υποστηρίζει πως θα ήταν σχεδόν αδύνατο για τους βουλευτές να σταματήσουν έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προσφέρει διέξοδο και ο μόνος τρόπος για να παρεμποδιστεί το άτακτο Brexit – η ψήφος δυσπιστίας – θα ήταν τεράστιο ρίσκο για πολλούς βουλευτές των Τόρηδων» τονίζει η Μάντι Θίμοντ-Τζακ του ΙfG. Αλλά καθώς ο δημόσιος διάλογος στο Ηνωμένο Βασίλειο περιστρέφεται ολοένα και περισσότερο γύρω από το άτακτο Brexit και ένα δεύτερο δημοψήφισμα, οι πιθανότητες μιας νέας ψηφοφορίας για την Ε.Ε. μπορεί να επίσης αυξάνονται, ειδικά αν ο επόμενης ηγέτης των Τόρηδων αποφασίσει ότι η κάλπη αυτή είναι προτιμότερη από την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πως θα αντιμετωπίσει η Ε.Ε. τον νέο ηγέτη;

Η υπομονή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με το βρετανικό κοινοβούλιο έχει αρχίσει να στερεύει και τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας έχουν εντείνει αυτό το αίσθημα δυσφορίας. Ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε στο CNN την Τετάρτη ότι έχει «κουραστεί γιατί απλά περιμένουμε την επόμενη παράταση».

Από μια άποψη, η ταυτότητα του διαδόχου της κα Μέι έχει μόνο περιορισμένη σημασία για την Ε.Ε. Όποιος και αν είναι θα έρθει αμέσως αντιμέτωπος με την πίεση των Βρυξελλών και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να ξεκαθαρίσει αν σκοπεύει να κερδίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια συμφωνία εξόδου ή να διακινδυνεύσει ένα άτακτο Brexit.

Θα δώσει η Ε.Ε. στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερο χρόνο για να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία;

Oι διαφορές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να φτάσουν για να αποφύγουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία έγιναν ολοφάνερες τον Απρίλιο, όταν οι ηγέτες συζήτησαν το διστακτικό αίτημα της κα Μέι για παράταση του Brexit. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απέρριψε μια παράταση ως το 2020, λέγοντας ότι το Brexit ρίχνει βαριά σκιά σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει κάθε δυνατή ευκαιρία για να μη βγει εκτός Ε.Ε. χωρίς συμφωνία. Σε συνέντευξη του στη Le Soir αυτή την εβδομάδα, ο κ. Μακρόν άφησε να εννοηθεί πως δεν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει περισσότερο χρόνο. Τόνισε στη βελγική εφημερίδα ότι με τη διαρκή επιλογή της «εύκολης λύσης» των παρατάσεων «προδίδουμε τόσο τους Βρετανούς όσο και τα συμφέροντα της Ε.Ε.».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των μελών της Ε.Ε. αναμένεται να αλλάξουν ηγεσία την περίοδο που έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε., στις 31 Οκτωβρίου. Ενώ οι Βρυξέλλες δεν θα ήθελαν να έρθουν αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις μιας άτακτης εξόδου σε εκείνο το χρονικό σημείο, η θέση τους παραμένει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα εκμεταλλευτεί τον επιπλέον χρόνο από μια παράταση, είτε για τη διενέργεια εκλογών ή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ή για την εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής για την έγκριση της συμφωνίας.

Στο τέλος, το κατά πόσον θα υπάρξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία βρίσκεται στα χέρια της ίδιας της Βρετανίας. Πολιτικοί όπως ο κ. Μακρόν θα χρειαστούν σοβαρά επιχειρήματα για να παραχωρήσουν νέα παράταση. Το μεγάλο ζήτημα είναι αν ένας πρωθυπουργός που είναι σκληροπυρηνικός υπέρμαχος του Brexit θα είναι διατεθειμένος να τα παρουσιάσει

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Τι σημαίνει η παραίτηση Μέι για το Βrexit»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Τι κρύβει η… ετεροχρονισμένη γερμανική γκρίνια για την ΕΚΤ

 16/11/2019 
 

Διεθνής κατακραυγή για το ξέπλυμα του... ξεπλύματος

 15/11/2019 
 

Από την πολυεθνική στην Κομισιόν

 15/11/2019 
 

Αποκαλυπτικά στοιχεία της Eurostat: Μόλις 4 στους 10 Έλληνες ηλικίας 55 - 64 ετών εντός της αγοράς εργασίας

 13/11/2019 
 

Κινδυνεύει το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα;

 13/11/2019 
 

Η παγίδα της πρότασης Σολτς για πανευρωπαϊκή ασφάλιση καταθέσεων

 13/11/2019 
 

Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» οικονομικά τον ΟΗΕ

 13/11/2019 
 

Γιάνης Βαρουφάκης και Πολ Κρούγκμαν για την οικονομική κρίση πριν και μετά την κρίση του 2008

 11/11/2019 
 

Καταδίκες για κορυφαίους τραπεζίτες

 11/11/2019 
 

Συσσωρεύουν χρυσό ETFs και κεντρικές τράπεζες

 6/11/2019 
 

"Ψήνεται" τεράστια εμπορική συμφωνία Ασίας - Ειρηνικού

 4/11/2019 
 

ΗΠΑ : Το 1 τρισ. δολάρια πλησιάζει το δημοσιονομικό έλλειμμα

 4/11/2019 
 

Τι κέρδισε και τι ρισκάρει η Μόσχα στη Συρία

 4/11/2019 
 

Μπορεί το Libra να αντικαταστήσει το... δολάριο;

 4/11/2019 
 

«Στρατιωτάκια κουρδιστά» και... κέρδη με ουρά

 4/11/2019 
 

Το κραχ που άλλαξε ριζικά την εικόνα του πλανήτη

 2/11/2019 
 

Τα διδάγματα για την οικονομία από την καμπύλη επιτοκίων

 30/10/2019 
 

Σε ποιον ανήκει η Αρκτική;

 24/10/2019 
 

Μικρή μειοψηφία ελέγχει τον παγκόσμιο πλούτο

 23/10/2019 
 

Ο νέος τύπος πολέμου που εισάγει ο Τραμπ

 21/10/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Το ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΟΕ για την ΣτΑ που ηγείται ο καθηγητής Χαντζηκωνσταντίνου Γεώργιος
Βαγγέλης Π. Μιχελινάκης , Αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να θέσω υποψηφιότητά με την Α.ΚΙ.Ο.Ε. .
Οι Θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.ΚΙ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 
Πρόσκληση συμμετοχής στις εκλογές με την ΑΚΙΟΕ. Από τόν Αλεβιζακη Παναγιωτη 'εκ/πο της Α.ΚΙ.Ο.Ε.  
Ο Σύριζα ξεκίνησε η ΝΔ συνέχισε.Όλοι ορκίζονται αλλά πράττουν τα αντίθετα ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Εργατικό ατύχημα το έμφραγμα λόγω εργασιακού στρες - Πρωτοποριακή απόφαση που αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα
Γιατί κινδυνεύουν με «πέναλτι» φόρου 2 εκατ. επαγγελματίες και εισοδηματίες 
Αυτά είναι τα προγράμματα και οι δράσεις του ΕΣΠΑ που "τρέχουν" για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
ΑΑΔΕ: Οδηγίες προς τις εφορίες για τα λάθη στις 120 δόσεις 
Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες(1 σχόλιο/α) 
«Εγχειρίδιο» ερωταπαντήσεων Πότε επιβάλλεται φόρος δωρεάς-γονικής παροχής;  

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία - Δ. Σταματόπουλου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα