Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
9/6/2023
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 2621
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης
Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;
“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…
Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί
Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Καί τοῦ ταγαριοῦ καί τοῦ χαβιαριοῦ, δέν γίνεται 
Τουρκία: Μαθήτρια τα… «ψέλνει» στον Ερντογάν – «Αγοράζω το τοστ 18 λίρες» 
Το συγκλονιστικό μήνυμα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ερντογάν: Αποκοιμήθηκε σε διακαναλική συνέντευξη και έγινε viral 
Ο Δημοσθένης Βεργής ψάχνει τον μοναδικό ψηφοφόρο του - «Εγώ ψήφισα Μητσοτάκη - Καμπουράκη, δεν με κάλεσες» 
‘’Είχε κακό λογιστή ‘’είπε ο κ. Άδωνις !!!! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Εντεκα λόγοι για το ΟΧΙ στο ασφαλιστικό Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/3/2008   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Εντεκα λόγοι για το ΟΧΙ στο ασφαλιστικό

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

 

Είσαι 40άρης και εντάχθηκες στην αγορά εργασίας μετά το 1982; Είσαι μητέρα και γέννησες πριν τα 33 σου χρόνια; Βγαίνεις τώρα στη σύνταξη και προσδοκάς ότι τη γλιτώνεις αφού τα μέτρα θα «τρέξουν» μετά από μια 5ετία; Αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για την ενοποίηση;

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο των 154 άρθρων, των 227 σελίδων και των πολλών τροπολογιών έχει (αρνητικές) συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους. Ιδού γιατί;

1.Ποια όρια ηλικίας αυξάνονται;

Σε τέσσερις κατηγορίες παρεμβαίνει η κυβέρνηση. α) Στις μητέρες με ανήλικο παιδί, οι οποίες χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης στο 50ό έτος και πλέον θα συνταξιοδοτούνται στο 55ο. β) Το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 60ό από το 58ο έτος για τα 35 έτη εργασίας.

γ) Στα βαρέα αυξάνεται από το 55ο στο 57ο, και

δ) Προβλέπεται ελάχιστο όριο ηλικίας το 58ο έτος για συνταξιοδότηση με 37 έτη, κάτι που έως τώρα (νόμος 3029/2002) δεν υπήρχε.

2. Τι επιπτώσεις υπάρχουν για τις γυναίκες με ανήλικο παιδί;

Στο εξής μία γυναίκα θα πρέπει να έχει ανήλικο στο 50ό έτος για να βγει στη σύνταξη στο 55ο έτος. Διαφορετικά θα βγει με τα συμβατικά όρια (60ό ή 65ο έτος), δηλαδή έως και 15 χρόνια αργότερα. Επιπλέον ανατρέπεται η διάταξη για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος πριν τα 50 χρόνια για όσες είχαν ανήλικο και ελάχιστο χρόνο ασφάλισης 20 ή 25 έτη (αναλόγως του ταμείου). Ετσι η συνταξιοδότηση στο 55ο έτος απαιτεί πλέον τεκνοποίηση στο 33ο, το νωρίτερο, και απασχόληση από το 25ο έτος. Από τις νέες ρυθμίσεις εξαιρούνται όσες γυναίκες πρόλαβαν πριν το 1983 να ασφαλιστούν στα ειδικά ταμεία μισθωτών και στους φορείς τύπου.

3.Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τις τρίτεκνες;

Δυστυχώς και αυτή η κατηγορία των πολιτών, η οποία υποτίθεται ότι θα ετύγχανε πρόσθετης κάλυψης από την κυβέρνηση (προεκλογικές εξαγγελίες), πλήττεται ιδιαιτέρως. Οι γυναίκες με τρία παιδιά δεν θα βγαίνουν στο 50ό έτος αλλά στο 55ο πλέον.

4.Ποια τα νέα μέτρα υπέρ των γυναικών;

Δίνεται επιπλέον πλασματικός χρόνος ασφάλισης 6 μηνών στο δεύτερο παιδί, από 1,5 έτος σε 2, και έτσι ο συνολικός πλασματικός χρόνος για 3 παιδιά αυξάνεται στα 5 έτη από 4,5 σήμερα. Το σημαντικό είναι ότι αυτός ο χρόνος μετράει τόσο για προσαύξηση όσο και για θεμελίωση (πρόωρη έξοδο) και ισχύει για όσες τεκνοποίησαν από το 2000 και μετά.

Επίσης οι νέες μητέρες θα μπορούν να παραμείνουν εκτός εργασίας για ένα εξάμηνο προσαρμογής στην οικογενειακή ζωή (σε κάθε γέννα) λαμβάνοντας το βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, που σήμερα είναι κάπου 610 ευρώ καθαρά το μήνα.

Σημειώστε, όμως, ότι ο πλασματικός χρόνος δεν υπολογίζεται για συνταξιοδότηση με 37 έτη ή στα βαρέα, ούτε συνταξιοδοτείται μια γυναίκα με 4.500 ένσημα (κατώτατη σύνταξη). Επίσης δεν προβλέπεται καμία κάλυψη στις άνεργες μητέρες αλλά ούτε σε εκείνες που έχουν λιγότερα από 200 ένσημα (νεοεισερχόμενες στην αγορά εργασίας). Αν και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έτσι προσφέρεται κάλυψη ενός έτους στη μητέρα (4 μήνες άδεια κύησης, 6 μήνες επίδομα ΟΑΕΔ συν το μειωμένο ωράριο εργασίας), ωστόσο στο 12μηνο λήγει και η προθεσμία μη απόλυσης.

Αρα υπάρχει κίνδυνος για τις εργαζόμενες μητέρες να βρεθούν από το μαιευτήριο στο... λογιστήριο.

5.Από πότε ισχύουν οι αλλαγές;

Αμέσως θα τεθεί σε ισχύ η νέα πρόβλεψη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τις μητέρες, που απαιτεί την ταυτόχρονη συμπλήρωση του ορίου ηλκίας και του χρόνου ασφάλισης, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ανήλικου τέκνου (50ό, 24ετία και κάτω των 18 ετών αντιστοίχως) για τις μητέρες.

Επίσης από τις αρχές του 2009 θα αρχίσει να αυξάνεται το όριο ηλικίας (από το 50ό στο 55ο έτος με ένα έτος κάθε χρόνο) για τις μητέρες με ανήλικο παιδί που εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μετά το 1992 και έχουν ΙΚΑ. Το 2010 θα ισχύσει το όριο για όσες μπήκαν στην αγορά πριν το 1993 και από το 2013, όπως και οι λοιπές διατάξεις, για τις γυναίκες που είναι ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία.

6.Παραμένουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις;

Αυτή η κατηγορία περιορίζεται δραστικά από δύο μέτρα: αφενός από την αύξηση των ορίων ηλικίας (εκτός ίσως από τα βαρέα, όπου υπάρχει δυνατότητα για πρόωρη συνταξιοδότηση στο 55ο από το 53ο που ίσχυε), ενώ για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα μέχρι την καθιέρωση των ενιαίων-συμβατικών ορίων έρχεται το νέο «πέναλτι» (μείον 6% της σύνταξης για κάθε χρόνο και 30% στην 5ετία) που λειτουργεί αποτρεπτικά. Και αυτή η δραστική περικοπή ισχύει από 1/1/2009, άρα είναι δώρο-άδωρο η μεταβατική περίοδος μέχρι το 2013 που ετέθη από το νομοσχέδιο για τις λοιπές διατάξεις.

7.Οι επικουρικές συντάξεις επηρεάζονται;

Εδώ μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο επέρχονται οι πιο σημαντικές περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων. Ολες οι επικουρικές συντάξεις όσων εξέλθουν από το 2013 και μετά πέφτουν στο 20% (σταδιακά μέχρι το 2021). Με την ίδια διάταξη οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις που ξεπερνούν αυτό το ποσοστό θα παγώσουν στα επίπεδα του 2012, ώστε όλες οι επικουρικές, παλαιές και νέες, να πέσουν στο 20%.

8.Αλλάζει κάτι στην υγειονομική περίθαλψη;

Οσα ταμεία ενσωματώνονται στο κλάδο υγείας του ΙΚΑ είναι αναμενόμενο να έχουν αντίστοιχου επιπέδου παροχές από τα ιατρεία του ιδρύματος. Δηλαδή σχεδόν παντού υποβάθμιση.

Οι λοιποί που θα μετακινηθούν προκειμένου να ενταχθούν στα νέα, υπό διαμόρφωση, ταμεία στα οποία προβλέπεται και κλάδος περίθαλψης, όπως των επιστημόνων (μηχανικοί, δικηγόροι κ.ά.) ή του ταμείου των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες κ.ά.) η περίθαλψη, οι παροχές σε είδος και σε χρήμα θα καθοριστούν με... υπουργικές αποφάσεις.

9.Ποιο είναι το πρόβλημα με τις ενοποιήσεις;

Στη θεωρία, η ενοποίηση ταμείων με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου είναι χρήσιμη και καλλιεργεί κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Ομως, για την επίτευξη του στόχου των 13 ταμείων (αφορά τους φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Απασχόλησης), η κυβέρνηση προχωρά σε διχοτόμηση και τριχοτόμηση υπυρχόντων ταμείων. Ταυτόχρονα μοιράζει αποθεματικά που προσέφεραν εγγυήσεις για αξιοπρεπείς παροχές στο μέλλον προκειμένου να καλύψει με τα χρήματα ενός ταμείου τις τρύπες άλλων. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι πολλές επικουρικές συντάξεις αλλά και η περίθαλψη θα επανακαθοριστούν στο μέλλον και μάλιστα με απλές υπουργικές αποφάσεις. Αρα τίθενται εν αμφιβόλω παροχές και προσδοκίες με τρόπο αυθαίρετο, χωρίς καν τον ελάχιστο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Σημειώστε ότι για την υλοποίηση του νόμου θα εκδοθούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 73 υπουργικές αποφάσεις.

10.Τι γίνεται με τα αποθεματικά των υπό ενοποίηση ταμείων;

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών ανακατανέμεται, καθώς θα ακολουθήσει τους εργαζόμενους στις νέες ασφαλιστικές εστίες και θα χρησιμοποιηθούν για να κλείσουν τρύπες ελλειμματικών ταμείων ώστε το κράτος να μη χρειαστεί να καταβάλει επιπλέον χρήματα. Παράδειγμα οι υπάλληλοι των δήμων οι οποίοι θα πάνε στο ΤΕΑΔΥ για επικουρική σύνταξη και στο Πρόνοιας για εφάπαξ. Τα 600 εκατ. ευρώ των αποθεματικών του δικού τους ταμείου (ΤΑΔΚΥ) θα μοιραστούν μεταξύ των δύο αυτών ταμείων και τελικά θα πάνε υπέρ και άλλων ασφαλισμένων. Επίσης και οι υπάλληλοι του ΤΑΔΚΥ, του ΤΕΑΥΦΕ (κλάδος φαρμάκου) θα μοιραστούν σε διάφορα ταμεία που τώρα συγκροτούνται.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 18 δισ. ευρώ θα αλλάξουν... ταμεία, από τα 30 δισ. των αποθεματικών των ταμείων σήμερα. Και καθώς το μεγαλύτερο από αυτά τα ποσά αφορά ταμεία επικούρησης και εφάπαξ, το σύστημα παίρνει παράταση 4-5 ετών, με την έννοια ότι δεν θα χρειαστεί να καταβάλει χρήματα ο προϋπολογισμός.

Μετά (από το 2013) θα ισχύσουν οι περικοπές στις συντάξεις, οπότε θα έχει και από εκεί... οικονομίες.

11.Με αυτές τις περικοπές και ρυθμίσεις λύνεται το ασφαλιστικό ή θα υπάρξει δεύτερος γύρος;

Παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις είναι καθολικές και αφορούν μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων, κυρίως όσους μπήκαν μετά το 1982, ακόμη και όσων δεν έθιξε ο περίφημος νόμος Σιούφα (2084/92), το οικονομικό αποτέλεσμα είναι μάλλον πενιχρό. Σε 50 χρόνια το σύστημα κερδίζει 1,5 χρόνο ζωής (παράταση). Ορισμένοι μάλιστα, όπως ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ Σ. Ρομπόλης, προβλέπουν νέο ασφαλιστικό νόμο μέχρι το 2013, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα φέρει και άλλους ασφαλιστικούς νόμους για το Δημόσιο (κυρίως για τα όρια ηλικίας των γυναικών), για τα βαρέα και ανθυγιεινά και για τον ΟΓΑ. Οπότε οι παρεμβάσεις θα είναι συνεχείς.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 16/03/2008

Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

  Σχολιασμός Θέματος «Εντεκα λόγοι για το ΟΧΙ στο ασφαλιστικό Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η ανοιχτή επιστολή του «Future of Life Institute» για 6μηνο μορατόριουμ στα πειράματα Τεχνητής Νοημοσύνης

 26/4/2023 
 

Γ. Βαρουφάκη για την πτώχευση της SVB: Επιστρέφουμε στο 2008;

 16/3/2023 
 

“Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα, η Δύση ολόκληρη είναι που έχει χρέος” (να το κάνει): Ο Γκοντάρ και η Ελλάδα…

 19/9/2022 
 

Ο «μεγάλος στασιμοπληθωρισμός» θα χτυπήσει σκληρά μετοχές-ομόλογα. Του Ν. Ρουμπινί

 22/8/2022 
 

 22/8/2022 
 

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν

 9/6/2022 
 

Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει

 30/5/2022 
 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου

 24/5/2022 
 

Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή

 12/5/2022 
 

Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα

 28/4/2022 
 

Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

 12/4/2022 
 

Πρώτες ήττες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στον Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμό τους κατά της Ρωσίας. Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

 8/4/2022 
 

Η οικονομική προσέγγιση του πολέμου στην Ουκρανία

 24/3/2022 
 

Κρούγκμαν: Το δεύτερο μεγάλο λάθος του Πούτιν

 15/3/2022 
 

Ο παγκόσμιος «πόλεμος» των αποθεμάτων

 4/3/2022 
 

Ο αγωνιώδης θρίαμβος του καπιταλισμού

 21/2/2022 
 

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζουν πόλεμο με τη Ρωσία, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Ταμείο Ανάκαμψης διαλύει την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 16/2/2022 
 

Το Δημόσιο Χρέος ως Συνταγματικός Δημοσιονομικός Κανόνας: Διδάγματα για την ΕΕ από τις ΗΠΑ

 19/12/2021 
 

Το «κραχ» της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

 14/12/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 16ης Ιουνίου 2023 και συλλογή υπογραφών κειμένου διαμαρτυρίας
Σας καλούμε στις 16/06/2023, στις 13.00, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Η σιωπή του προεδρείου του ΟΕΕ και το τέλος των μικρών λογιστικών γραφείων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Τι προτείναμε στην συνεδρίαση της επιτροπής επαγγελματικών θεμάτων Λογιστή – Φοροτεχνικού  
Δελτίο Τύπου της ΑΚΙΟΕ απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Ο.Ε.Ε “Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εσείς με τις εντολές των κομματικών σας οργάνων εμείς με τις θελήσεις των συνάδελφων και τις κοινωνίας 
Εγγραφή στα μητρώα του ΟΕΕ μη πτυχιούχων !!!! 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Τι θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου για τις τροποποιητικές δηλώσεις
Πότε δεν κοστίζουν οι διορθώσεις των φορολογικών δηλώσεων 
Τι χαρτιά μπορεί να σας ζητήσει ανά πάσα στιγμή η Εφορία 
"Ουδέν κρυπτόν" για την ΑΑΔΕ -Ελεγχοι μετά από διασταυρώσεις στοιχείων 
ΑΑΔΕ: «Έρχεται» αυτόματο σύστημα που θα ειδοποιεί τους φορολογουμένους που κινδυνεύουν να χάσουν κάποια ρύθμιση 
Τον Ιούνιο ξεκινάει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα