Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
23/7/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 3240
 
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη
Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*
«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»
Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι τράπεζες για το μαξιλάρι, 37 δισ ... 
Ο "Άγιος" Αμβρόσιος, η εκκλησία και η ρητορική μίσους  
Άδωνις για Αντετοκούνμπο: Ο Ακενοτούμπο λένε ότι είναι Έλληνας 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί οι γυναίκες στην Ινδία αυτοκτονούν;

�������� 
 

Ημερομηνία: 3/7/2019 12:19:40 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η Nyana Sabharwal ήταν 13 ετών όταν η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ήταν για πολλά χρόνια αλκοολική και από ότι καταλαβαίνει σήμερα η Sabharwal έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια που δεν είχε διαγνωστεί. Η μητέρα της κρεμάστηκε στο σπίτι όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιμούνταν, ενώ είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να αυτοκτονήσει. «Μεγαλώνοντας ήξερα ότι η μητέρα μου σκεφτόταν την αυτοκτονία, απλά δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω γι΄ αυτήν ως παιδί», αναφέρει στο aljazeera.

H Sabharwal ήταν αυτή που φρόντιζε την μαμά της από μικρή ηλικία. «Ως παιδί, δεν γνωρίζεις τι είναι ο πόνος επειδή οι γονείς σου υποτίθεται ότι είναι για σένα τέλειοι». Τα περισσότερα βράδια, η Sabharwal παρακολουθούσε τη μητέρα της να τριγυρνάει στο σπίτι και πρόσεχε ώστε να μην πιει πολύ και να μην αυτοτραυματιστεί, μέχρι να κοιμηθεί. Μετά έπρεπε να τελειώσει τις σχολικές εργασίες, ενώ το επόμενο πρωί γυρνούσε σπίτι αμέσως μετά το σχολείο, ανησυχώντας ανησυχώντας για το τι μπορεί να αντικρίσει κατά την επιστροφή της.

«Κάθε μέρα, γυρνώντας από το σχολείο, αναρωτιόμουν αν η μαμά μου θα ήταν εκεί και αν θα ήταν νηφάλια ή όχι. Νομίζω ότι η παιδική μου ηλικία ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος της ζωής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μετά το θάνατο της μητέρας της, η Sabharwal προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές. «Μόνο ως ενήλικας μπόρεσα να καταλαβαίνω τι πέρασε, ως παιδί μου ήταν αδύνατο», πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο του 2018, η Sabharwal και μια φίλη της, της οποίας ο πατέρας είχε επίσης αυτοκτονήσει, δημιούργησαν μια υποστηρικτική ομάδα με το όνομα «We We Hear You». «Όταν αρχίσαμε να μιλάμε, συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο ήταν να κάνεις κουβέντα για κάποιον που έχει βιώσει την απώλεια. Ήταν πιο εύκολο να καταλάβεις τον πόνο και τις εμπειρίες που έχει περάσει ο καθένας, όπως και τα συναισθήματα και τη διαχείριση τους». Η ομάδα αποτελείται πλέον από 20 μέλη, που συναντιούνται την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα για να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον μέσω των προσωπικών θεραπευτικών εμπειριών τους.

Το 37% των γυναικών που αυτοκτονούν παγκοσμίως ζουν στην Ινδία

Η μητέρα της Sabharwal είναι μία από τις χιλιάδες γυναίκες που αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ινδία. Το 2018, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Lancet Public Health τον Οκτώβριο, σχεδόν το 37% των γυναικών που αυτοκτονούν σε όλο τον κόσμο κατάγονται από την Ινδία.

Αν και αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί από το 1990, το ποσοστό συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο. Μάλιστα, το 2016 η αυτοκτονία ήταν η ένατη κύρια αιτία θανάτου στην Ινδία. Σε πολλές περιπτώσεις, τα θύματα είχαν σπουδάσει, είχαν επιτυχημένες σταδιοδρομίες και ανήκαν στη μεσαία τάξη.

«Η παγκοσμιοποίηση και η επακόλουθη έκρηξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν αυξήσει τις προσδοκίες των γυναικών, ενώ η κοινωνία γενικά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις αλλαγές της, έτσι υπάρχει μια σαφής αντίφαση μεταξύ φιλοδοξιών και πραγματικότητας», δήλωσε ο Johnson Thomas, διευθυντής της Aasra, στην Βομβάη.

«Η αλλαγή στην οικογένεια έχει αυξήσει την πίεση στις γυναίκες ώστε να έχουν επαγγελματική σταδιοδρομία και να ασχολούνται και με τα οικιακά», προσθέτει.  Η υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν είναι δεδομένη, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να φορτώνονται με διπλές ευθύνες.

Αλλά η Anna Chandy, πρόεδρος του Ιδρύματος Live Love Laugh, μια φιλανθρωπική οργάνωση επικεντρωμένη στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και τη μείωση του στιγματισμού, υποστηρίζει ότι η αυτοκτονία δεν είναι αναγκαστικά πιο συχνή μεταξύ των μορφωμένων γυναικών.

 

Σημειώνεται, ότι μέχρι το 2017 η αυτοκτονία ήταν ποινικό αδίκημα στην Ινδία και η απόπειρα προέβλεπε να ασκηθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους ή πρόστιμο ή και τα δύο. Εκείνη την χρονιά η αυτοκτονία και απόπειρα αυτοκτονίας αποποινικοποιήθηκαν. Σύμφωνα με τον νόμο περί Ψυχικής Υγείας του 2017, οι άνθρωποι που προσπαθούν να αυτοκτονήσουν θα θεωρείται ότι έχουν σοβαρά θέματα άγχους και δεν θα πρέπει να δικάζονται και να τιμωρούνται.

Η κυβέρνηση έχει τώρα εντολή να παρέχει φροντίδα στα θύματα. Αλλά οι αναλυτές λένε ότι η αποποινικοποίηση, αν και σημαντική, δεν αρκεί. Η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου δεν ήταν πλήρης. Ορισμένα νοσοκομεία, ιατρικές κλινικές και αστυνομικά τμήματα δεν έχουν ενημερωθεί για το νέο νομοσχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι στην πράξη τα πράγματα παραμένουν σχετικά τα ίδια.

«Αν και το νομοσχέδιο εγκρίθηκε, δεν έχει ακόμα τεθεί σε ισχύ σε όλες τις περιοχές της χώρας» λέει ο Thomas. Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αμφισημία σχετικά με τη διατύπωση του νομοσχεδίου, που αναφέρει ότι υπάρχει ένα απαραίτητο επίπεδο άγχους που απαιτείται για να μην αποτελεί η πράξη έγκλημα.

«Αυτός είναι ένας πολύ αόριστος και αμφιλεγόμενος τρόπος να διαμορφώσουμε το αν πρόκειται για εγκληματική πράξη ή όχι», λέει η Sabharwal.

Το κοινωνικό στίγμα

Το κοινωνικό στίγμα σχετικά με την αυτοκτονία συνεχίζει να είναι έντονο. Οι συγγενείς των θυμάτων πολλές φορές κρύβουν την αιτία θανάτου, αναφέροντάς την ως αποτέλεσμα ατυχήματος, πνιγμού ή πτώσης.

Η Sabharwal βλέπει αρκετά συχνά μια απροθυμία να μιλήσει κανείς ανοιχτά για την ψυχική υγεία, ειδικά στους φίλους και την οικογένειά. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί οι ανώνυμες ανοιχτές γραμμές υποστήριξης της αυτοκτονίας έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς.

«Νομίζω ότι υπάρχει φόβος ότι θα κριθούν και θα στιγματιστούν. Κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να γνωρίζει ο περίγυρος του πόσο αδύναμος είναι ή ότι πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια», υποστηρίζει η Sunitha Ramachandram,που εργάζεται στο Samaritans Mumbai, μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για την αυτοκτονία.

Το να ξεπεράσει κανείς αυτόν τον φόβο δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο. «Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα. Χρειάζεται προσπάθεια που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου για να μπορέσει ένα άτομο να ξεπεράσει τις δυσκολίες», λέει ο Thomas.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση στην επίλυση προβλημάτων, η ανάπτυξη πνευματικής δύναμης και η συναισθηματική ευημερία σίγουρα θα βοηθήσουν. Αλλά χωρίς μια σημαντική μετατόπιση των στάσεων, η πραγματική αλλαγή θα είναι αργή. «Θα χρειαστούν χρόνια συνειδητοποίησης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής υγείας μέχρι να ενσωματωθεί στο DNA του πολιτισμού μας», κατέληξε η Chandy.

www.tvxs.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί οι γυναίκες στην Ινδία αυτοκτονούν;»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

To «γερμανικό θαύμα»… τρέμει!

 22/7/2019 
 

Διαρροή 12.000 λίτρων πετρελαίου στον βόρειο Ατλαντικό

 19/7/2019 
 

Στα 246,5 τρισ. δολάρια εκτοξεύτηκε το παγκόσμιο χρέος

 17/7/2019 
 

Κυρώσεις η Ε.Ε., γεωτρήσεις η Τουρκία

 16/7/2019 
 

Deutsche Bank: Όσο ανακοίνωνε 18.000 απολύσεις οι διευθυντές έκαναν πρόβες κουστουμιών 1.300 ευρώ.

 15/7/2019 
 

Απεργία εργαζομένων στην Amazon Γερμανίας για μισθολογικές αυξήσεις

 15/7/2019 
 

Πώς τα κινεζικά δάνεια απειλούν την παγκόσμια οικονομία

 11/7/2019 
 

Το άτακτο Brexit και οι αβεβαιότητες που το συνοδεύουν. Άρθρο του Γιάννη Κλεώπα

 10/7/2019 
 

Deutsche Bank: Νέα πτώση της τιμής της μετοχής της καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν για το σχέδιο αναδιάρθρωσής της

 10/7/2019 
 

Η ΕΚΤ πιέζει για γρηγορότερη εκκαθάριση των κόκκινων δανείων

 10/7/2019 
 

Καταρρέει η τουρκική λίρα μετά την καθαίρεση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας

 8/7/2019 
 

Πρώτη φορά γαλλικός φόρος στους κολοσσούς του Διαδικτύου

 4/7/2019 
 

Σε 5 δισ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank

 4/7/2019 
 

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

 3/7/2019 
 

Γιατί οι γυναίκες στην Ινδία αυτοκτονούν;

 3/7/2019 
 

Σύνοδος Κορυφής: Συμφώνησαν για την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών

 3/7/2019 
 

Ποιος ελέγχει το πετρέλαιο

 2/7/2019 
 

Βολιβία: «Συναγερμός» για άγνωστη ιογενή ασθένεια - Ένας νεκρός

 2/7/2019 
 

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να εκδώσουν ψηφιακό νόμισμα

 2/7/2019 
 

Ρομπόλης για Ασφαλιστικό: Όπου εφαρμόστηκε το σχέδιο της ΝΔ στην ΕΕ απέτυχε

 1/7/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Παραίτησης του Χρόνη Ιαακίδη από την προεδρεία του 7ου ΠΤ του Ο.Ε.Ε. 
Καταγγελίες του Οικονομικού Επιμελητήριου στην ΥΕΔΔΕ για απόπειρες σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για κερδοσκοπία και φοροδιαφυγή 
Παράταση στις Μ.Υ.Φ. 
Σεμινάριο για την Φορολογία Νομικών Προσώπων στην Αθήνα  
Σεμινάριο Φορολογίας Νομικών Προσώπων στα Χανιά  
Παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και πληρωμής φόρου προχώρησε με Απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Εκδόθηκε η εγκύκλιος – Πώς υπολογίζεται η σύνταξη χηρείας
ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για θέματα ανάλωσης κεφαλαίου προηγούμενων ετών
Εγκύκλιος με οδηγίες για όσους αποκτούν εισόδημα από Airbnb
Αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική ρύθμιση των 120 δόσεων (Παραδείγματα): «Τα εμπόδια που πρέπει να διορθωθούν άμεσα» 
Οδηγίες ΕΦΚΑ για την εφαρμογή των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 
Εγκύκλιος 39 ΕΦΚΑ Τροποποίηση ημερήσιας αποζημίωσης των μαθητευόμενων στο Πρόγραμμα Μαθητείας σπουδαστών των δημόσιων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποιο αλήθεια είναι χειρότερο, ότι μας έκλεψε ο Γιάννος ή ότι μας κυβέρνησε; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ των Δημ. Αντωνόπουλου και Ηλία Κατούδη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα