Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6268
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί οι επενδυτές κρέμονται τώρα από τα χείλη του Μ. Ντράγκι

�������� 
 

Ημερομηνία: 24/7/2019 11:30:23 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι προσδοκίες για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην Ευρώπη και γιατί τα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ... «τρολάρουν» τη Fed. Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Την Πέμπτη, όταν θα μιλήσει ο Μάριο Ντράγκι, η αγορά θα κρέμεται από τα χείλη του. Οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης έχουν κάνει ισχυρό ράλι από τότε που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε να εννοηθεί τον περασμένο μήνα πως θα υπάρξει ένας νέος γύρος μέτρων χαλάρωσης, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός και η φθίνουσα οικονομία.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων -πιθανότατα ακόμα και αυτή την εβδομάδα- και σε μια αναβίωση των αγορών ομολόγων, της γνωστής ποσοτικής χαλάρωσης, αργότερα φέτος. Αν δεν υπάρξει μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, τότε κρίσιμης σημασίας θα είναι το forward guidance του κ. Ντράγκι: αναμένεται ευρύτατα να προσθέσει τις λέξεις «ή χαμηλότερα» στην πρόβλεψη της ΕΚΤ πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδά τους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Οτιδήποτε λιγότερο θα μπορούσε να απογοητεύσει τις αγορές, σύμφωνα με τον Marchel Alexandrovich, senior European economist της Jefferies. «Ο κόσμος διαπραγματεύεται υποθέτοντας πως θα υπάρξει περισσότερη ποσοτική χαλάρωση πριν το τέλος του έτους και ίσως προτρέχουν λίγο», είπε.

Οι traders συναλλάγματος έχουν επίσης θέσει ψηλά τον πήχη για τον κ. Ντράγκι, σύμφωνα με αναλυτές της Nomura. «Νομίζουμε πως το ευρώ θα εμφανίζει αδυναμία μέχρι τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ωστόσο ο κίνδυνος απογοήτευσης είναι σχετικά υψηλός και μια σπασμωδική ανάκαμψη είναι πιθανή βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν.

Εντούτοις, οι επενδυτές φαίνονται πεπεισμένοι πως η ΕΚΤ θα βγάλει τα μεγάλα όπλα αργότερα φέτος. Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, πάνω από το 60% των fund managers αναμένουν πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν περισσότερες αγορές ομολόγων. Αυτή η πεποίθηση πιθανόν να συνεχίσει να επιβαρύνει τις αποδόσεις των ομολόγων.

«Δεν νομίζω πως ο Ντράγκι θα κλείσει την πόρτα στο οτιδήποτε», δήλωσε ο κ. Alexandrovich. «Ό,τι και αν συμβεί στη συνεδρίαση του Ιουλίου, έρχεται περισσότερη χαλάρωση».

Tommy Stubbington

Θα συνεχίσουν τα οικονομικά δεδομένα να «τρολάρουν» τη Fed;

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει στραφεί προς μια πιο ήπια κατεύθυνση τον τελευταίο μήνα, και από εκεί που έδινε σήμα πως τα επιτόκια θα μπουν στον «πάγο», τώρα αφήνει να εννοηθεί πως ίσως βρίσκεται στα χαρτιά της επερχόμενης συνεδρίασης η πρώτη μείωση επιτοκίων της τελευταίας δεκαετίας. Το πρόβλημα είναι πως τα οικονομικά δεδομένα αμφισβητούν την άποψη αυτή από τότε που η Fed άλλαξε στάση.

Τα στοιχεία του περασμένου μήνα για την ανεργία, τα οποία ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουλίου, διέψευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δομικός πληθωρισμός στη συνέχεια επιταχύνθηκε και την περασμένη εβδομάδα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν απρόσμενα καλά, υποδηλώνοντας πως οι μηχανές της οικονομίας εξακολουθούν να δουλεύουν δυνατά.

«Οι λιανικές πωλήσεις τσάκισαν», δήλωσε ο Tom Porcelli, chief US economist της RBC Capital Markets. «Με άλλα λόγια, η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια ακόμα και εν μέσω πολύ ισχυρών οικονομικών θεμελιωδών».

Οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν πως η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στις 31 Ιουλίου -μια πεποίθηση που ενισχύθηκε από την κατάθεση του Jerome Powel ενώπιον του Κογκρέσου στις αρχές του μήνα-, όμως αν τα δεδομένα παραμείνουν ισχυρά την επόμενη εβδομάδα, ίσως μπορεί να εμφανιστούν κάποιες αμφιβολίες. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις των επόμενων πέντε ημερών είναι οι δείκτες PMI υπηρεσιών και μεταποίησης του Markit, οι πωλήσεις κατοικιών, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Η εβδομάδα κλείνει με την πρώτη εκτίμηση για τη συνολική οικονομική ανάπτυξη του β' τριμήνου.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί σε σχέση με το απρόσμενα καλό α' τρίμηνο, όμως αν τα δεδομένα είναι και πάλι καλά, τότε μπορεί να ενθαρρυνθούν τα «γεράκια» της Fed και να αναγκαστούν οι επενδυτές να επανεκτιμήσουν την άποψή τους πως έρχονται αρκετές μειώσεις επιτοκίων.

«Μειώνοντας τώρα τα επιτόκια, η Fed διακινδυνεύει να ξεμείνει από όπλα, αν η οικονομία πράγματι επιβραδυνθεί και διολισθήσει σε ύφεση», υποστηρίζει ο Chris Rupkey, chief financial economist της MUFG.

«Κρατήστε τις μειώσεις επιτοκίων για μια δύσκολη μέρα, είναι αυτό που λένε οι καταναλωτές στη Fed. Δεν τις χρειαζόμαστε.  Η Fed λέει πως ακούει, ας δούμε αν είναι πράγματι έτσι».

Θα βελτιωθεί το παγκόσμιο οικονομικό outlook;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να εκδώσει την Τρίτη μια επικαιροποίηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Outlook, δίνοντας στοιχεία για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την απαισιόδοξη εκτίμηση του Απριλίου για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην τελευταία του δημοσίευση, το ΔΝΤ τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις επιβαρύνουν την ανάπτυξη και είπε πως η νομισματική πολιτική παραμένει κάπως περιοριστική, ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για το 2019 και 2020. Έκτοτε, οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξακολουθούν να μην έχουν επιλυθεί, και οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει νέα μέτωπα εμπορικού πολέμου με το Μεξικό, την Ινδία και την ΕΕ -όμως η Fed στράφηκε στη σηματοδότηση της έναρξης ενός κύκλου μείωσης επιτοκίων.

«Οι κεντρικές τράπεζες στρέφονται προς τη νομισματική χαλάρωση, με στόχο την προστασία από μια παγκόσμια επιβράδυνση που θα προκληθεί από τις εμπορικές εντάσεις», σύμφωνα με αναλυτές της BlackRock. «Αυτή η πρωτοβουλία πολιτικής θα βοηθήσει ώστε να επεκταθεί ο κύκλος της οικονομικής ανάπτυξης».

Πριν από τρεις μήνες, το ΔΝΤ εναπόθεσε τις ελπίδες για μια ανάκαμψη σε μια «αβέβαιη» ώθηση από τις αναδυόμενες αγορές, αναμένοντας ένα τέλος στις συνθήκες κρίσης στην Αργεντινή και στην Τουρκία και μια σταθεροποίηση στον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας.

Η οικονομία της Αργεντινής έχει πράγματι βελτιωθεί, ενώ η Τουρκία βγήκε από τρεις μήνες συρρίκνωσης τον Μάιο. Ωστόσο, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, παρά το ότι ενισχύθηκε από την εσωτερική κατανάλωση.

Έχοντας να «χωνέψουν» ανάμεικτα σήματα, οι αναλυτές δεν αναμένουν να υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή στην επικαιροποίηση του ΔΝΤ τον Ιούλιο. Η πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg παραπέμπει σε παγκόσμια ανάπτυξη 3,3% το 2019 -όσο και η προηγούμενη εκτίμηση του ΔΝΤ.

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470955-ft-930-1.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί οι επενδυτές κρέμονται τώρα από τα χείλη του Μ. Ντράγκι»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Πακέτο Γιούνκερ: Τα οφέλη της Ελλάδας από τον νέο «μποναμά»

 18/9/2019 
 

Η πικρή αλήθεια για τη Γερμανία και το ευρώ

 16/9/2019 
 

Στρίβειν διά της... πτωχεύσεως

 11/9/2019 
 

Εγκαταλείπει το Σίτι του Λονδίνου ο παγκόσμιος εφοπλισμός

 11/9/2019 
 

Πόση τόνωση μπορεί να προσφέρει η ΕΚΤ

 10/9/2019 
 

Περισσότεροι οι νεκροί από αυτοκτονίες παρά από πολέμους

 10/9/2019 
 

Στα ύψη ο χαμένος ΦΠΑ

 9/9/2019 
 

Οι υφέσεις έχουν γίνει πιο σπάνιες και... πιο τρομακτικές

 5/9/2019 
 

Στη Μαγνησία η πρώτη εκκλησία που δέχεται bitcoin

 4/9/2019 
 

Έκθεση ΟΗΕ: Πάνω από 16 δισ. δολάρια το κόστος ενός no-deal Brexit

 4/9/2019 
 

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες

 4/9/2019 
 

ΕΚΤ: Αναξιόπιστες οι υποσχέσεις του Facebook για το ψηφιακό του νόμισμα

 2/9/2019 
 

Το ακριβό κόστος του φθηνού κρέατος

 2/9/2019 
 

Ποιοι κάνουν παρανάλωμα τον Αμαζόνιο

 2/9/2019 
 

Πρώτη καταδίκη στις ΗΠΑ για τα οπιοειδή παυσίπονα

 29/8/2019 
 

SOS για πτώση στις αγορές

 29/8/2019 
 

Η Μέρκελ, η επικίνδυνη ψυχραιμία και η ώρα της αλήθειας

 27/8/2019 
 

Το κρίσιμο δίλημμα των κυβερνήσεων και το παράδοξο του χρέους

 26/8/2019 
 

Oxfam: Η G7 «τροφοδοτεί τις ανισότητες»

 23/8/2019 
 

Η ΕΚΤ τάσσεται υπέρ ενός πακέτου μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης

 23/8/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Αποσβέσεις Παγίων Στοιχείων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα