Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
20/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5913
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.
ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Γιατί οι επενδυτές κρέμονται τώρα από τα χείλη του Μ. Ντράγκι

�������� 
 

Ημερομηνία: 24/7/2019 11:30:23 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι προσδοκίες για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην Ευρώπη και γιατί τα οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ... «τρολάρουν» τη Fed. Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Την Πέμπτη, όταν θα μιλήσει ο Μάριο Ντράγκι, η αγορά θα κρέμεται από τα χείλη του. Οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης έχουν κάνει ισχυρό ράλι από τότε που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε να εννοηθεί τον περασμένο μήνα πως θα υπάρξει ένας νέος γύρος μέτρων χαλάρωσης, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός και η φθίνουσα οικονομία.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων -πιθανότατα ακόμα και αυτή την εβδομάδα- και σε μια αναβίωση των αγορών ομολόγων, της γνωστής ποσοτικής χαλάρωσης, αργότερα φέτος. Αν δεν υπάρξει μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, τότε κρίσιμης σημασίας θα είναι το forward guidance του κ. Ντράγκι: αναμένεται ευρύτατα να προσθέσει τις λέξεις «ή χαμηλότερα» στην πρόβλεψη της ΕΚΤ πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδά τους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Οτιδήποτε λιγότερο θα μπορούσε να απογοητεύσει τις αγορές, σύμφωνα με τον Marchel Alexandrovich, senior European economist της Jefferies. «Ο κόσμος διαπραγματεύεται υποθέτοντας πως θα υπάρξει περισσότερη ποσοτική χαλάρωση πριν το τέλος του έτους και ίσως προτρέχουν λίγο», είπε.

Οι traders συναλλάγματος έχουν επίσης θέσει ψηλά τον πήχη για τον κ. Ντράγκι, σύμφωνα με αναλυτές της Nomura. «Νομίζουμε πως το ευρώ θα εμφανίζει αδυναμία μέχρι τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ωστόσο ο κίνδυνος απογοήτευσης είναι σχετικά υψηλός και μια σπασμωδική ανάκαμψη είναι πιθανή βραχυπρόθεσμα», ανέφεραν.

Εντούτοις, οι επενδυτές φαίνονται πεπεισμένοι πως η ΕΚΤ θα βγάλει τα μεγάλα όπλα αργότερα φέτος. Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, πάνω από το 60% των fund managers αναμένουν πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν περισσότερες αγορές ομολόγων. Αυτή η πεποίθηση πιθανόν να συνεχίσει να επιβαρύνει τις αποδόσεις των ομολόγων.

«Δεν νομίζω πως ο Ντράγκι θα κλείσει την πόρτα στο οτιδήποτε», δήλωσε ο κ. Alexandrovich. «Ό,τι και αν συμβεί στη συνεδρίαση του Ιουλίου, έρχεται περισσότερη χαλάρωση».

Tommy Stubbington

Θα συνεχίσουν τα οικονομικά δεδομένα να «τρολάρουν» τη Fed;

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει στραφεί προς μια πιο ήπια κατεύθυνση τον τελευταίο μήνα, και από εκεί που έδινε σήμα πως τα επιτόκια θα μπουν στον «πάγο», τώρα αφήνει να εννοηθεί πως ίσως βρίσκεται στα χαρτιά της επερχόμενης συνεδρίασης η πρώτη μείωση επιτοκίων της τελευταίας δεκαετίας. Το πρόβλημα είναι πως τα οικονομικά δεδομένα αμφισβητούν την άποψη αυτή από τότε που η Fed άλλαξε στάση.

Τα στοιχεία του περασμένου μήνα για την ανεργία, τα οποία ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουλίου, διέψευσαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δομικός πληθωρισμός στη συνέχεια επιταχύνθηκε και την περασμένη εβδομάδα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ήταν απρόσμενα καλά, υποδηλώνοντας πως οι μηχανές της οικονομίας εξακολουθούν να δουλεύουν δυνατά.

«Οι λιανικές πωλήσεις τσάκισαν», δήλωσε ο Tom Porcelli, chief US economist της RBC Capital Markets. «Με άλλα λόγια, η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια ακόμα και εν μέσω πολύ ισχυρών οικονομικών θεμελιωδών».

Οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν πως η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στις 31 Ιουλίου -μια πεποίθηση που ενισχύθηκε από την κατάθεση του Jerome Powel ενώπιον του Κογκρέσου στις αρχές του μήνα-, όμως αν τα δεδομένα παραμείνουν ισχυρά την επόμενη εβδομάδα, ίσως μπορεί να εμφανιστούν κάποιες αμφιβολίες. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις των επόμενων πέντε ημερών είναι οι δείκτες PMI υπηρεσιών και μεταποίησης του Markit, οι πωλήσεις κατοικιών, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Η εβδομάδα κλείνει με την πρώτη εκτίμηση για τη συνολική οικονομική ανάπτυξη του β' τριμήνου.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί σε σχέση με το απρόσμενα καλό α' τρίμηνο, όμως αν τα δεδομένα είναι και πάλι καλά, τότε μπορεί να ενθαρρυνθούν τα «γεράκια» της Fed και να αναγκαστούν οι επενδυτές να επανεκτιμήσουν την άποψή τους πως έρχονται αρκετές μειώσεις επιτοκίων.

«Μειώνοντας τώρα τα επιτόκια, η Fed διακινδυνεύει να ξεμείνει από όπλα, αν η οικονομία πράγματι επιβραδυνθεί και διολισθήσει σε ύφεση», υποστηρίζει ο Chris Rupkey, chief financial economist της MUFG.

«Κρατήστε τις μειώσεις επιτοκίων για μια δύσκολη μέρα, είναι αυτό που λένε οι καταναλωτές στη Fed. Δεν τις χρειαζόμαστε.  Η Fed λέει πως ακούει, ας δούμε αν είναι πράγματι έτσι».

Θα βελτιωθεί το παγκόσμιο οικονομικό outlook;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να εκδώσει την Τρίτη μια επικαιροποίηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Outlook, δίνοντας στοιχεία για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά την απαισιόδοξη εκτίμηση του Απριλίου για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Στην τελευταία του δημοσίευση, το ΔΝΤ τόνισε ότι οι εμπορικές εντάσεις επιβαρύνουν την ανάπτυξη και είπε πως η νομισματική πολιτική παραμένει κάπως περιοριστική, ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για το 2019 και 2020. Έκτοτε, οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξακολουθούν να μην έχουν επιλυθεί, και οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει νέα μέτωπα εμπορικού πολέμου με το Μεξικό, την Ινδία και την ΕΕ -όμως η Fed στράφηκε στη σηματοδότηση της έναρξης ενός κύκλου μείωσης επιτοκίων.

«Οι κεντρικές τράπεζες στρέφονται προς τη νομισματική χαλάρωση, με στόχο την προστασία από μια παγκόσμια επιβράδυνση που θα προκληθεί από τις εμπορικές εντάσεις», σύμφωνα με αναλυτές της BlackRock. «Αυτή η πρωτοβουλία πολιτικής θα βοηθήσει ώστε να επεκταθεί ο κύκλος της οικονομικής ανάπτυξης».

Πριν από τρεις μήνες, το ΔΝΤ εναπόθεσε τις ελπίδες για μια ανάκαμψη σε μια «αβέβαιη» ώθηση από τις αναδυόμενες αγορές, αναμένοντας ένα τέλος στις συνθήκες κρίσης στην Αργεντινή και στην Τουρκία και μια σταθεροποίηση στον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας.

Η οικονομία της Αργεντινής έχει πράγματι βελτιωθεί, ενώ η Τουρκία βγήκε από τρεις μήνες συρρίκνωσης τον Μάιο. Ωστόσο, η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, παρά το ότι ενισχύθηκε από την εσωτερική κατανάλωση.

Έχοντας να «χωνέψουν» ανάμεικτα σήματα, οι αναλυτές δεν αναμένουν να υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή στην επικαιροποίηση του ΔΝΤ τον Ιούλιο. Η πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg παραπέμπει σε παγκόσμια ανάπτυξη 3,3% το 2019 -όσο και η προηγούμενη εκτίμηση του ΔΝΤ.

www.euro2day.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470955-ft-930-1.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Γιατί οι επενδυτές κρέμονται τώρα από τα χείλη του Μ. Ντράγκι»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Οι χώρες που μολύνουν περισσότερο τους ωκεανούς

 19/2/2020 
 

Νέες κατηγορίες των ΗΠΑ σε βάρος της Huawei

 14/2/2020 
 

Υπό έρευνα τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέηλ για αδήλωτες ξένες χρηματοδοτήσεις

 13/2/2020 
 

Ολα για τους πλούσιους

 13/2/2020 
 

Δραματική προειδοποίηση: Ο κορονοϊός μπορεί να προσβάλει το 60% του πληθυσμού της γης

 12/2/2020 
 

Για μια νέα, παγκόσμια κρίση χρέους προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα

 10/2/2020 
 

«Έφυγε» ο Ανδριανός Τρίγκας... (1 σχόλιo/α)

 10/2/2020 
 

Τα χαμηλά επιτόκια και η μεγάλη παγίδα για τους επενδυτές

 10/2/2020 
 

Βρετανία: 14 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη φτώχεια

 7/2/2020 
 

«Ισιώνουν» τις αγορές τα δολάρια του Πεκίνου

 6/2/2020 
 

ΟΗΕ: Οι «κλιματικοί πρόσφυγες» δεν πρέπει να στέλνονται πίσω στις πατρίδες τους

 4/2/2020 
 

Pony. Το αποκαλούμενο «τζιπ των φτωχών» που κατασκευαζόταν στη Θεσσαλονίκη και έγινε ανάρπαστο. Γιατί «φρέναρε» η ελληνική επένδυση.

 4/2/2020 
 

Brexit: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες στη Βρετανία, οι Βρετανοί στην Ελλάδα και οι επιχειρήσεις

 3/2/2020 
 

Κορωνοϊός: Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα επενδύσει 1,2 τρισ. γιουάν για να στηρίξει την οικονομία της χώρας

 3/2/2020 
 

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ανατροπή με τη «βούλα» του Ευρωδικαστηρίου

 30/1/2020 
 

Υδρογονάνθρακες, ΑΟΖ και Χρέος

 28/1/2020 
 

Οργή στους Σοσιαλδημοκράτες για τον διορισμό Γκάμπριελ στην Deutsche Bank(1 σχόλιo/α)

 28/1/2020 
 

Η χειρότερη χρονιά μετά την κρίση

 27/1/2020 
 

Brexit: Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας - Βρετανίας και οι πιθανές συνέπειες του στον αγροδιατροφικό τομέα

 27/1/2020 
 

H βόμβα του παγκόσμιου χρέους

 23/1/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 
Η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, ο κανονισμός 1407/2013 και ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων και κόστους. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το TAXISnet - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Α. 1020 /31-01-2020 Τύπος και περιεχόμενο της «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» - Έντυπο Ε3.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κοστολόγηση Ξενοδοχείου σύμφωνα με τη μέθοδο του προτύπου κόστους του Εμμανουήλ Μητσοτάκη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα