Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
24/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12820
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

�������� 
 

Ημερομηνία: 26/8/2019 12:58:38 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα τελευταία 40 χρόνια, οι ΗΠΑ και άλλες προηγμένες οικονομίες ακολουθούν μια αγοραία ατζέντα χαμηλών φόρων, απορρύθμισης και περικοπών στα κοινωνικά προγράμματα. Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία ότι αυτή η προσέγγιση απέτυχε παταγωδώς. Το μόνο ερώτημα είναι τι έπεται στη συνέχεια.

Î£Ï ÎµÏ Î¹ÎºÎ® ÎµÎ¹ÎºÏ Î½Î±

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ποιο οικονομικό σύστημα είναι καλύτερο για την ανθρώπινη ευημερία; Αυτό το ερώτημα έφτασε στο σημείο να κυριαρχεί στη σημερινή εποχή, αφού μετά από 40 χρόνια νεοφιλελευθερισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες προηγμένες χώρες ξέρουμε τι δεν λειτουργεί.

Το νεοφιλελεύθερο πείραμα -χαμηλότεροι φόροι για τους πλούσιους, απελευθέρωση των αγορών εργασίας και προϊόντων, χρηματοπιστωτική τιτλοποίηση και παγκοσμιοποίηση- ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Η ανάπτυξη είναι χαμηλότερη από ό, τι ήταν τις τρεις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το μεγαλύτερο μέρος της έχει συσσωρευτεί στην κορυφή της εισοδηματικής πυραμίδας. Μετά από δεκαετίες στάσιμων ή ακόμα και μειούμενων εισοδημάτων για όσους βρίσκονται στα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, πρέπει να αναγγείλουμε ότι ο νεοφιλελευθερισμός έχει πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αξιοσημείωτες εναλλακτικές πολιτικές εκδοχές που δίνουν μάχη για να τον διαδεχτούν: ο ακροδεξιός εθνικισμός, ο κεντροαριστερός μεταρρυθμισμός και η προοδευτική αριστερά (με την κεντροδεξιά να αντιπροσωπεύει τη νεοφιλελεύθερη αποτυχία). Ωστόσο, με εξαίρεση την προοδευτική αριστερά, αυτές οι εναλλακτικές εκδοχές παραμένουν δέσμιες σε κάποια μορφή αυτής της ιδεολογίας που έχει (ή θα έπρεπε να έχει) λήξει.

Η κεντροαριστερά, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει τον νεοφιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Στόχος αυτού του νεοφιλελευθερισμού είναι να μεταφέρει στον εικοστό πρώτο αιώνα τις πολιτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, κάνοντας οριακές μόνον αλλαγές στις κυρίαρχες μορφές χρηματοπιστωτικής τιτλοποίησης  και παγκοσμιοποίησης. Εν τω μεταξύ, η εθνικιστική δεξιά αποκηρύσσει την παγκοσμιοποίηση, κατηγορώντας τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς για όλα τα σημερινά προβλήματα. Ωστόσο, όπως απέδειξε η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, η εθνικιστική αυτή δεξιά – στην αμερικανική τουλάχιστον εκδοχή της- υπόσχεται κι αυτή παρόμοιες φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους, απορρύθμιση των αγορών και συρρίκνωση ή κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων.

Αντίθετα, η τρίτη εκδοχή υποστηρίζει αυτό που ονομάζω προοδευτικό καπιταλισμό, ο οποίος προβλέπει μια ριζικά διαφορετική οικονομική ατζέντα, βασισμένη σε τέσσερις προτεραιότητες. Η πρώτη είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία μεταξύ αγορών, κράτους και κοινωνίας των πολιτών. Η αργή οικονομική ανάπτυξη, η αυξανόμενη ανισότητα, η χρηματοπιστωτική αστάθεια και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν προβλήματα που γεννιούνται από την αγορά και κατά συνέπεια δεν μπορούν και δεν πρόκειται να ξεπεραστούν μόνον από την ίδια την αγορά. Οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να οριοθετούν και να διαμορφώνουν τις αγορές μέσω περιβαλλοντικών, υγειονομικών, επαγγελματικών και άλλων κανονισμών. Δουλειά της κυβέρνησης είναι ακόμη να κάνει ό,τι δεν μπορεί ή δεν πρόκειται να κάνει η αγορά, όπως επενδύσεις στη βασική έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την υγεία των πολιτών της.

Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να αναγνωρίσουμε ότι ο «πλούτος των εθνών» είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας –διάθεση να γνωρίσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει- και της κοινωνικής οργάνωσης, οι οποίες επιτρέπουν σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων να συνεργαστούν για το κοινό καλό. Οι αγορές εξακολουθούν να διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διευκόλυνση της κοινωνικής συνεργασίας, αλλά εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό μόνον εάν διέπονται από το κράτος δικαίου και υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο. Διαφορετικά, κάποια άτομα μπορούν να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενα άλλους ανθρώπους, αντλώντας πλούτο με τη μορφή προσόδων και όχι δημιουργώντας πλούτο μέσω αυθεντικής ευφυΐας και εφευρετικότητας. Πολλοί από τους σημερινούς πλουσίους ακολούθησαν το δρόμο της εκμετάλλευσης για να φτάσουν εκεί που είναι. Έχουν εξυπηρετηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, που ενθάρρυναν την προσοδοθηρία, καταστρέφοντας παράλληλα τις υποκείμενες πηγές δημιουργίας πλούτου. Ο προοδευτικός καπιταλισμός επιδιώκει να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αυτό μας φέρνει στην τρίτη προτεραιότητα: την αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος της συγκέντρωσης ισχύος στην αγορά. Με την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν στην πληροφόρηση, την εξαγορά δυνητικών ανταγωνιστών και τη δημιουργία φραγμών εισόδου, οι κυρίαρχες επιχειρήσεις είναι σε θέση να επιδοθούν σε προσοδοθηρία μεγάλης κλίμακας εις βάρος όλων των άλλων. Η άνοδος της εταιρικής ισχύος στην αγορά, σε συνδυασμό με τη μείωση της διαπραγματευτικής ισχύος των εργαζομένων, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί η ανισότητα είναι τόσο μεγάλη και η ανάπτυξη τόσο ήπια. Τα προβλήματα αυτά πιθανόν να γίνουν πολύ χειρότερα εξαιτίας της προόδου της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, εκτός αν η κυβέρνηση αναλάβει πιο ενεργό ρόλο απ’ αυτόν που προτείνει ο νεοφιλελευθερισμός.

Το τέταρτο βασικό στοιχείο της προοδευτικής ατζέντας είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την οικονομική ισχύ με την πολιτική επιρροή. Η οικονομική ισχύς και η πολιτική επιρροή αλληλοενισχύονται και αυτοδιαιωνίζονται, ειδικά όταν οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να ξοδεύουν στις εκλογές χρήματα χωρίς κανέναν περιορισμό, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Καθώς οι ΗΠΑ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο ριζικά αντιδημοκρατικό σύστημα «ένα δολάριο, μια ψήφος», το σύστημα ασφαλιστικών δικλείδων που είναι τόσο απαραίτητο για τη δημοκρατία πιθανόν να μην μπορεί να διατηρηθεί: τίποτα δεν θα μπορεί να περιορίζει τη δύναμη των πλουσίων. Αυτό δεν είναι μόνον ένα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα: οι οικονομίες με μικρότερη ανισότητα στην πραγματικότητα σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις. Επομένως οι προοδευτικές καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να αρχίσουν με τον περιορισμό της επιρροής του χρήματος στην πολιτική και τη μείωση της ανισότητας πλούτου.

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που να μπορεί να αντιστρέψει τη ζημιά που έχει προκληθεί μετά από τόσες δεκαετίες εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά μια ολοκληρωμένη ατζέντα σύμφωνα με τις γραμμές που σκιαγραφήσαμε πιο πάνω σίγουρα μπορεί να το κάνει. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι μεταρρυθμιστές είναι τόσο αποφασιστικοί στην καταπολέμηση προβλημάτων όπως η υπερβολική ισχύς στην αγορά και οι ανισότητες, όσο αποφασιστικός είναι και ο ιδιωτικός τομέας που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα.

Μια ολοκληρωμένη ατζέντα πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση, την έρευνα και τις άλλες πραγματικές πηγές πλούτου. Πρέπει να προστατεύσει το περιβάλλον και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή με την ίδια εγρήγορση όπως και οι Green New Dealers στις ΗΠΑ και η Extinction Rebellion στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και πρέπει να παρέχει δημόσια προγράμματα που διασφαλίζουν ότι κανένας πολίτης δεν στερείται τις βασικές προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτές περιλαμβάνουν την οικονομική ασφάλεια, την πρόσβαση στην εργασία με αξιοπρεπή μισθό, την υγειονομική περίθαλψη και την επαρκή στέγαση, την ασφαλή συνταξιοδότηση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών του.

Αυτή η ατζέντα είναι σε μεγάλο βαθμό εφικτή. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην την εφαρμόσουμε. Οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνουν οι εθνικιστές και οι νεοφιλελεύθεροι εγγυώνται μεγαλύτερη στασιμότητα, ανισότητα, περιβαλλοντική υποβάθμιση και πολιτική δυσαρέσκεια, οδηγώντας ενδεχομένως σε αποτελέσματα που δεν θα θέλαμε καν να φανταστούμε.

Ο προοδευτικός καπιταλισμός δεν αποτελεί σχήμα οξύμωρο. Αντίθετα είναι η πιο βιώσιμη και δυναμική εναλλακτική λύση απέναντι σε μια ιδεολογία που έχει εμφανώς αποτύχει. Ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει την καλύτερη ευκαιρία που έχουμε στη διάθεσή μας για να ξεφύγουμε από την οικονομική και πολιτική δυσπραγία που βιώνουμε σήμερα.

*

Ο Joseph E. Stiglitz (βραβείο Νόμπελ Οικονομίας) είναι καθηγητής στο Columbia University και Επικεφαλής Οικονομολόγος στο Roosevelt Institute. Είναι συγγραφέας του βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο People, Power, and Profits: Progressive Capitalism for an Age of Discontent (W.W. Norton and Allen Lane).

 

https://www.project-syndicate.org/commentary/after-neoliberalism-progressive-capitalism-by-joseph-e-stiglitz-2019-05

 

 

 

Y.Γ.

Την μετάφραση  του άρθρου αυτού επιμελήθηκε το Καθηγητής  Γιώργος Δουράκης.

 

Ένας από τους γνωστότερους οικονομολόγους της εποχής μας είναι ο αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, διάσημος κεϊνσιανός σοσιαλδημοκράτης και σφοδρός πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που μετέφρασα και σας παραθέτω, αναφέρεται στο παρωχημένο και ολοσχερώς χρεοκοπημένο νεοφιλελεύθερο αφήγημα και προσπαθεί να ανιχνεύσει τα εναλλακτικά πολιτικοοικονομικά συστήματα  που διαγκωνίζονται ήδη για να διαδεχτούν τον καταρρέοντα νεοφιλελευθερισμό. Άραγε ποιο από τα εναλλακτικά αυτά συστήματα θα επικρατήσει; Από την έκβαση της αμφίρροπης αυτής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί εν τέλει και η τροπή που θα πάρουν τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα του καιρού μας.

 

 

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;

 13/10/2021 
 

Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.

 21/7/2021 
 

Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 30/6/2021 
 

Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς

 10/6/2021 
 

Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.

 10/6/2021 
 

Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

 8/6/2021 
 

Η επίθεση της Ε.Ε. στους φορολογικούς παραδείσους: Με «οδηγό» έναν νεαρό μαθητή του Πικετί

 3/6/2021 
 

Π. Ρουμελιώτης : Σημαντικές πτυχές και αλήθειες για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

 28/5/2021 
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

 24/5/2021 
 

Η ΓΛΩΣΣΑ (της αρχαίας τραγωδίας) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;.

 24/5/2021 
 

Oι 40 που θησαύρισαν από την πανδημία – “Σαν πολλοί γίναμε” λέει το Forbes!

 27/4/2021 
 

Η επιστροφή του κεϋνσιανισμού και ο ευρωπαϊκός λήθαργος

 27/4/2021 
 

Η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας μετά την πανδημία: Επιπτώσεις και αναγκαίες πολιτικές.Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ομότιμου Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου

 21/4/2021 
 

Οι προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης Επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Παναγιώτη Ρουμελιώτη

 6/4/2021 
 

Η Πειραιώς, οι τράπεζες και το κόστος της διάσωσής τους

 30/3/2021 
 

Άρθρο Μισέλ, Γκεμπρεγεσούς και 25 Ευρωπαίων ηγετών για την πανδημία

 30/3/2021 
 

Τι λέει η ΕΕ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Του Χιόνη Διονύση

 19/3/2021 
 

Γιάνης Βαρουφάκης: «Μόνη λύση στην κρίση από την πανδημία τα ευρωομόλογα»

 16/3/2021 
 

6G: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας για το μέλλον του Διαδικτύου

 9/2/2021 
 

Ιππότες της ανάκαμψης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Tου Γωνιάδη Ηρακλής

 9/2/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με εκπροσώπους κομμάτων από το δημοκρατικό τόξο.
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα