Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
25/1/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8110
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!
Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη
Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά
Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παραλήρημα Κιλιντσάρογλου: «Καταλάβετε την Κρήτη - Μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά»!(1 σχόλιο/α)
Βελόπουλος: Δεν θέλει Σακελλαροπούλου γιατί δεν θα μπορεί να πάει στο Άγιο Όρος(1 σχόλιο/α)
Άδωνης Γεωργιάδης: Από 30 Απριλίου πάνε τα σπίτια σας

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ποιοι κάνουν παρανάλωμα τον Αμαζόνιο

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/9/2019 2:03:25 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Από δρόμο μήκους 4,5 χιλιάδων χιλιομέτρων στην καρδιά της ζούγκλας μεταφέρονται στο λιμάνι Μιριτιτούμπα και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο τεράστιες ποσότητες σόγιας και σιτηρών, που καλλιεργούνται σε εκτάσεις υφαρπαγμένες βίαια και αποψιλωμένες. Υπέρογκα κέρδη αποκομίζουν βραζιλιάνικες εταιρείες με βασικό μέτοχο τον ζάπλουτο χρηματοδότη του Ντόναλντ Tραμπ και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ.

Βραζιλιάνικες εταιρείες που ανήκουν σε έναν από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του Ντόναλντ Tραμπ και του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Μιτς ΜακΚόνελ, αποτελούν κάποιες από τις κινητήριες δυνάμεις της αποψίλωσης της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα Intercept -το βραζιλιάνικο τμήμα της οποίας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια εκτεταμένη παρουσίαση της καταστροφής της Αμαζονίας- οι εταιρείες αυτές με τη δράση τους απέσπασαν βίαια τη γη, την αποψίλωσαν και συνέβαλαν στην κατασκευή τής συνολικού μήκους 4,5 χιλιάδων χιλιομέτρων αμφιλεγόμενης εθνικής οδού BR-163 που διασχίζει τη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Απώτερος στόχος τους να επεκταθεί η καλλιέργεια σόγιας και σιτηρών στην αποψιλωμένη ζούγκλα, όπως και να διευκολυνθεί η μεταφορά και η εξαγωγή τους από τις οποίες αυτές βγάζουν τα κέρδη τους. Μείζονα ρόλο στο σχέδιο αυτό παίζει το λιμάνι και τερματικός σταθμός φορτηγίδων της Μιριτιτούμπα, μιας παραποτάμιας κωμόπολης στη βόρεια επαρχία της Βραζιλίας Πάρα όπου μεταφέρεται καθημερινά με εκατοντάδες καμιόνια η παραγωγή σιτηρών και σόγιας προκειμένου να φορτωθεί εκεί σε ποταμόπλοια που θα τη μεταφέρουν με τη σειρά τους σε ένα μεγαλύτερο λιμάνι πριν αυτή πλεύσει μέσω των ωκεανών προς όλον τον κόσμο.

Ο σταθμός αυτός -στα βάθη της Αμαζονίας- ανήκει στην Hidrovias do Brazil, μια εταιρεία logistics η οποία, αν και ιδρύθηκε μόλις πριν από 8 χρόνια, έχει σήμερα τη μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτωσης και μεταφοράς σιτηρών στη βόρεια Βραζιλία, ενώ είναι παράλληλα και ο μοναδικός ολοκληρωμένος φορέας διακίνησης λιπασμάτων σε αυτήν. Στις αρχές του 2016 η Hidrovias ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα άρχιζε τις εξαγωγές σόγιας, που έφταναν με φορτηγά μέσω της BR-163 από τη νοτιότερη επαρχία Μάτο Γκρόσο.

Ο δρόμος αυτός δεν ήταν ασφαλτοστρωμένος στο μεγαλύτερο τμήμα του και αρκετές φορές σε περίοδο βροχών έκλεινε με αποτέλεσμα ατελείωτες ουρές μπλοκαρισμένων φορτηγών και πλήρη αδυναμία μεταφοράς της σόγιας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για τη βελτίωση και την ανάπτυξή του. Φέτος την άνοιξη η φιλική προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα και εχθρική στο περιβάλλον κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι η Ηidrovias θα συμμετάσχει στην ιδιωτικοποίηση και ανάπτυξη του BR-163. Η ανάπτυξη όμως αυτού του δρόμου προκαλεί από μόνη της αποψίλωση δασών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ 2004 και 2013, όταν η αποψίλωση της Αμαζονίας παρουσίασε παντού ύφεση, οι περιοχές γύρω από αυτόν τον δρόμο ήταν οι μοναδικές στη ζούγκλα που παρουσίασαν μεγέθυνση. Η μεγαλύτερη απειλή όμως είναι ότι η περαιτέρω ασφαλτόστρωση και ανάπτυξη του BR-163 και του λιμανιού της Μιριτιτούμπα μειώνει δραστικά το κόστος μεταφοράς της σόγιας και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη μετατροπή της ζούγκλας του Αμαζονίου σε γεωργική γη. Μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Hidrovias ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει την ικανότητα μεταφοράς σιτηρών στους 13 εκατ. τόνους.

Πίσω από την Hidrovias -η οποία δραστηριοποιείται ακόμη στη μεταφορά βωξίτη και άλλων πρώτων υλών στη Λατινική Αμερική μέσω του ποταμού Ουρουγουάη- υπάρχουν αμερικανικά συμφέροντα. Και πιο συγκεκριμένα ο γνωστός πολυεθνικός επενδυτικός κολοσσός Blackstone, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Συγκεκριμένα μια άλλη βραζιλιάνικη εταιρεία της Blackstone, η Patria Investmentos, κατέχει το 56% της Hidrovias ενώ η ίδια η Blackstone κατέχει άμεσα ακόμα 10% αυτής.

Η Blackstone δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες private equity, ενώ δραστηριοποιείται σε επενδύσεις μέσω hedge funds. Διαχειρίζεται κεφάλαια μισού τρισ. δολαρίων και εκτός της Νέας Υόρκης έχει γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Δουβλίνο, Ντίσελντορφ, Λουξεμβούργο, Τόκιο, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, Σανγκάη, Βομβάη, Ντουμπάι και Σίδνεϊ.

Ο Στιβ Σβάρτζμαν

Συνιδριτής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και κάτοχος του 20% της Blackstone είναι ο Στιβ Σβάρτζμαν, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Οι αποδοχές του πέρσι άγγιξαν τα 570 εκατ. δολάρια, ενώ πρόπερσι ήταν ακόμα υψηλότερες, στα 786 εκατ. δολάρια. Ο Σβάρτζμαν είναι -με το αζημίωτο- ιδιαίτερα γενναιόδωρος απέναντι σε κάποιους Αμερικανούς πολιτικούς όπως ο Τραμπ και ο ΜακΚόνελ.

Το 2016 χρηματοδότησε με 2,5 εκατ. δολάρια την εκστρατεία του ΜακΚόνελ, ενώ για να θερμάνει ακόμα περισσότερο τους δεσμούς του με αυτόν έβαλε και στο διοικητικό συμβούλιο της Blackstone τον κουνιάδο αυτού, Τζιμ Μπρέιερ. Το 2018 η χρηματοδότησή του στον ΜακΚόνελ ήταν υπερτριπλάσια, στα 8 εκατ. δολάρια. Οι εργαζόμενοι της Blackstone έχουν προσφέρει πάνω από 10 εκατ. δολάρια για την οικονομική στήριξη του ΜακΚόνελ και αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή άμεσης χρηματοδότησης της πολιτικής καριέρας του.

Ο Σβάρτζμαν όμως είναι φίλος και σύμβουλος και του Ντόναλντ Τραμπ. Διετέλεσε πρόεδρος του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής και παρείχε μεταξύ άλλων τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του για την περιβόητη φορολογική μεταρρύθμιση του Αμερικανού προέδρου - που μέσα σε μια νύχτα μείωσε τη φορολόγηση των επιχειρήσεων από το 35% στο 20%. Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν οι τελευταίες λεπτομέρειες αυτής της μεταρρύθμισης ολοκληρώθηκαν, ο Σβάρτζμαν οργάνωσε εκδήλωση συλλογής δωρεών υπέρ του Τραμπ, με ποσό εκκίνησης τα 100.000 δολάρια.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: fotia_pyrkagia_dasos_amazonios.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ποιοι κάνουν παρανάλωμα τον Αμαζόνιο»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

H βόμβα του παγκόσμιου χρέους

 23/1/2020 
 

WEF: Πώς η κοινωνική ανισότητα βλάπτει την οικονομία

 23/1/2020 
 

Το «νησί» της ανισότητας

 22/1/2020 
 

Μια νέα αριστοκρατία υπονομεύει τη δημοκρατία

 22/1/2020 
 

Η Σύναξη του Νταβός

 21/1/2020 
 

Επιζήμιο θεωρεί τον καπιταλισμό η πλειοψηφία των πολιτών

 21/1/2020 
 

Αυτές είναι οι πιο πλούσιες δυναστείες στον πλανήτη – Περιουσίες που αυξάνουν κατά $70.000 ανά λεπτό!

 20/1/2020 
 

Οικονομία: Συγκροτείται επιτροπή εκπόνησης του νέου Σχεδίου Ανάπτυξης(1 σχόλιo/α)

 20/1/2020 
 

Εκθεση σοκ για το χάσμα πλούσιων-φτωχών: 2.153 δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερα χρήματα από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

 20/1/2020 
 

Ποια οφέλη θα είχε η αμερικανική οικονομία από ένα πόλεμο με το Ιράν ;

 20/1/2020 
 

Γιατί είναι πιο παραγωγικό να δουλεύεις εξάωρο

 20/1/2020 
 

Οι πιο συνηθισμένες απάτες στα κρυπτονομίσματα

 20/1/2020 
 

Οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζουν «ενέσεις» 1,2 τρισ. δολαρίων

 16/1/2020 
 

Αυτό είναι το μέταλλο με το ελληνικό όνομα που είναι 5 φορές πιο ακριβό από το χρυσό.

 15/1/2020 
 

Νεκρή Κινέζα φοιτήτρια - Ζούσε με 0,27 ευρώ την ημέρα επί πέντε χρόνια.

 15/1/2020 
 

Ρεκόρ υπερχρέωσης

 14/1/2020 
 

Προβλέποντας τους πολέμους για το νερό

 13/1/2020 
 

Γερμανία: 3,2 εκ. συνταξιούχοι απειλούνται από τη φτώχεια

 9/1/2020 
 

Συναγερμός Παγκόσμιας Τράπεζας για νέα παγκόσμια κρίση χρέους

 9/1/2020 
 

Σε ηλικία 7 ετών, ο γερμανός «μικρός Πικάσο» προκαλεί αναταραχή στον κόσμο της τέχνης

 9/1/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 
Η Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας, ο κανονισμός 1407/2013 και ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων και κόστους. 
Αίτημα για τη δημιουργία και ελεύθερη διάθεση από την ΓΓΠΣ υποστηρικτικού λογισμικού καταχώρησης της σύνοψης των παραστατικών άνευ ποσοτικού περιορισμού εγγραφών ή μορφότυπου εισαγωγής δεδομένων, και εκτός πλατφόρμας ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ.(1 σχόλιο/α) 
Στην κατοχύρωση εκπτώσεις δεν χωράνε 
Είναι σωστό; 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Όλο το κείμενο του νέου ασφαλιστικού νόμου
Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά κατώφλια 2020
Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκια
Άνοιξε το Ε9 στο Taxisnet για τις μεταβολές του 2020
Ασφαλιστικό: Με τι εισφορές «κλειδώνετε» σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ
Καμία μεταβολή στο ασφαλιστικό των μετόχων ΙΚΕ και περιστασιακά απασχολούμενων

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Τελων Χαρτοσημου Και Κωδικας Φορου Συγκεντρωσης Κεφαλαιων

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα