Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
18/10/2021
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6468
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Πολωνία ανοίγει το παράθυρο του «φρενοκομείου» στην ΕΕ;
Το καλό και το κακό σενάριο για την παγκόσμια οικονομία.Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός και οι Γ. Καρακεχαγιόγλου, Ι. Λίτσιου, Μ. Χηνοπούλου.
Η παγκόσμια και ελληνική οικονομία μετά την «αποσωλήνωσή» τους.του Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Το «κόμμα της Novartis» και η 5η φάλαγγα στους θεσμούς
Nοvartis: Ατίμωσις ενός εισαγγελέα. Tου Μανώλη Κοττάκη.
Γκαμπριέλ Ζούκμαν: Υψηλότεροι φόροι στον πλούτο

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Οι ευθύνες του Μητσοτάκη – Ανάγκη εκδημοκρατισμού της ΕΥΠ. Απο τον Νίκο Κοτζία 
«Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» 
O Πρωθυπουργός της Μογγολίας παραιτήθηκε επειδή δεν.... 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο διοικητής που σε στέλνει στον… διάολο 
Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA για το εμβόλιο – «Είσαι γελοίος, είσαι ηλίθιος» 
Στη Βουλή το αίτημα των Φοροτεχνικών για μετατροπή της Ομοσπονδίας σε Ν.Π.Δ.Δ. - Κοινοβουλευτική Αναφορά του Χ. Μαμουλάκη(1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Βαγγέλης Π. Μιχελινάκης , Αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να θέσω υποψηφιότη

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/12/2019 3:42:27 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

 

Φέτος είναι χρονιά εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας , με ημερομηνία διεξαγωγής την 15/12. Οι εκλογές αφορούν τόσο τις διοικήσεις των Περιφερειακών Τμημάτων όσο και τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων. Μετά την 25ετή παρουσία μου στο χώρο, αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να θέσω υποψηφιότητά, καθώς θεωρώ ότι διανύουμε μία χρονική συγκυρία- καμπή για την εξέλιξη του οικονομολογικού αλλά κυρίως του λογιστικού επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε, η δραστηριότητά μου τα τελευταία χρόνια αφορά τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων σε φορολογικά θέματα, τη διδασκαλία σε επιμορφωτικά σεμινάρια φορολογίας και λογιστικής και την παροχή φορολογικής υποστήριξης σε λογιστικά γραφεία ή επιχειρήσεις, κυρίως σε θέματα εταιρικής δομής, φορολογικών ελέγχων κλπ. Η δραστηριότητα μου αυτή μου επιτρέπει να αφουγκράζομαι τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων ανά την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις συντελεσθείσες σαρωτικές αλλαγές στη λογιστική και στην φορολογία τα τελευταία χρόνια, αλλά και των αλλαγών που έρχονται , βάρυναν στην απόφαση μου να αποδεχτώ την σχετική πρόταση και να είμαι φέτος υποψήφιος :

- Στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων.

-Στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων – Νέοι Οικονομολόγοι για τη διοίκηση του Π.Τ. Ανατολικής Κρήτης.

Ποια είναι, εν συντομία, τα κρίσιμα ζητήματα τα οποία ευελπιστώ να αναδειχθούνε μέσω της παρουσίας μου στα παραπάνω όργανα του Ο.Ε.Ε.:

-          Ουσιαστική κατοχύρωση του ρόλου που τυπικά έχει το Ο.Ε.Ε. ως οικονομικού συμβούλου της πολιτείας. Πέρα της στάσης των κατά καιρούς κυβερνήσεων που απαξιώνουν το ρόλο αυτό του Ο.Ε.Ε. και οι ίδιες οι διοικήσεις δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν ένα τέτοιο ρόλο. Θα πρέπει λοιπόν το Ο.Ε.Ε. μέσω ομάδων εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν από αξιόλογους συναδέλφους, να εκπονήσει τεκμηριωμένες μελέτες για θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα,  ζητήματα διαχείρισης του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού χρέους, ζητήματα φορολογικής πολιτικής κλπ. Στόχος είναι, οι μελέτες αυτές να αποτελούν σημείο αναφοράς και συζήτησης στην ίδια την κοινωνία δίνοντας τον προσανατολισμό της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

-          Να προωθήσει προτάσεις και ιδέες για σταθερό, σύγχρονο, απλό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, που να υπηρετεί την κοινωνική αποστολή του κράτους αλλά και την δίκαια οικονομική ανάπτυξη.

-          Να προωθήσει προτάσεις και ιδέες για την  καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τη διαλειτουργικότητα όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων.

-          Την εξ αρχής συμμετοχή του Ο.Ε.Ε. στη σύνταξη όλων των οικονομικού περιεχομένου νομοσχεδίων.

-          Την καθιέρωση απόλυτου ασυμβίβαστου ελεγκτού και ελεγχόμενου και διασφάλιση, με την θέσπιση ειδικών ελεγκτικών μηχανισμών, του αποκλεισμού των ελεγκτικών εταιρειών από την παροχή λογιστικού έργου κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

-          Παροχή ψηφιακής υπογραφής από το ΟΕΕ στα μέλη του

Σε θέματα που ειδικότερα αφορούν τον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών:

-          Δημιουργία μητρώου ελεγκτών μικρών επιχειρήσεων από το ΟΕΕ σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

-          Υπογραφή και υποβολή κάθε είδους φορολογικής δήλωσης επαγγελματιών & επιχειρήσεων από αδειούχο από το ΟΕΕ λογιστή ανεξαρτήτως τζίρου.

-          Πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες από τους λογιστές με την επίδειξη της κάρτας άδειας λογιστή από το ΟΕΕ για λόγους εκπροσώπησης πελάτη τους, στο πλαίσιο που ισχύει και για τους δικηγόρους

-          Εκκαθάριση μητρώου μελών του ΟΕΕ και μητρώου λογιστών φοροτεχνικών από ανενεργά μέλη. Γενναίο κούρεμα και ρύθμιση οφειλών για όσους ανενεργούς το επιθυμούν, με σκοπό να επανενταχθούν ως ενεργά μέλη στο ΟΕΕ (άμεσα έσοδα)

-          Οικονομική στήριξη του ΟΕΕ από το σύνολο των οικονομολόγων και όχι μόνο από τους λογιστές-φοροτεχνικούς.

Τέλος παρόλο που ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος, θα ήθελα να επισημάνω πως το Ο.Ε.Ε. σίγουρα δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας. Ωστόσο μέσα στους σκοπούς του είναι και η υπεράσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του. Μία μεγάλη μερίδα μελών του Ο.Ε.Ε. είναι οι λογιστές – φοροτεχνικοί, ενώ παράλληλα υπάρχει και μία μεγάλη μερίδα αδειούχων λογιστών -φοροτεχνικών που ενώ χρηματοδοτούν το Ο.Ε.Ε. δε μπορούν να είναι μέλη του.

Όλη αυτή η ομάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων, που αλλάζουν σιγά σιγά την φύση του επαγγέλματος. Δυστυχώς η μόνη «δράση» που αναπτύσσει κατά τα τελευταία έτη η διοίκηση του Ο.Ε.Ε. είναι η διεκδίκηση παρατάσεων, οι οποίες πολλές φορές βοηθούν, αλλά δεν αρκούν βέβαια για τη διασφάλιση του μέλλοντος του λογιστικού επαγγέλματος. Η όλο αυξανόμενη αυτοματοποίηση της διαδικασίας καταχώρησης των παραστατικών (είτε με τα -ebooks, είτε με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια ή με την ανάγνωση barcodes που αργά ή γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα) αλλάζουν τη φύση του λογιστικού επαγγέλματος. Το καθιστούν ίσως περισσότερο συμβουλευτικό  και λιγότερο διεκπεραιωτικό ή καταστιχογραφικό σε σχέση με το παρελθόν. Το Ο.Ε.Ε. θα μπορούσε να συμβάλλει τόσο με την προώθηση νέου τύπου επιμόρφωσης, όσο και με τη θεσμική κατοχύρωση νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων (π.χ. φορολογικά πιστοποιητικά για μικρές και μεσαίες οντότητες, υποχρεωτικά υπογραφή των δηλώσεων ανεξαρτήτως τζίρου κλπ.) σε βάρος των πολυεθνικών εταιρειών που εποφθαλμιούν το επάγγελμα, στην ανάπτυξη και την προσαρμογή του λογιστικού επαγγέλματος στη νέα εποχή.

 

Με αυτό το σκεπτικό σας καλώ να συμμετάσχετε κατ’ αρχήν στην εκλογική διαδικασία του Ο.Ε.Ε. και να στηρίξετε την παράταξη μου και μένα προσωπικά.

Μην ξεχάσετε να τακτοποιήσετε τυχόν οικονομικές σας εκκρεμότητες μέχρι την 30/11/2019 για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Γενικότερα πληροφορηθείτε για τη διαδικασία των εκλογών μέσω του site του Ο.Ε.Ε.: https://www.oe-e.gr/

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ Π. ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ            

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ     

 

 

  Σχολιασμός Θέματος «Βαγγέλης Π. Μιχελινάκης , Αποφάσισα φέτος για πρώτη φορά να θέσω υποψηφιότητά με την Α.ΚΙ.Ο.Ε. . »  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 18/10/2021 
 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης

 17/10/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»

 3/10/2021 
 

Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιo/α)

 22/9/2021 
 

Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο

 8/9/2021 
 

Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας.

 7/9/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με θέμα , την άμεση απόδοση στην εφορία του ΦΠΑ για κάθε πώληση

 31/8/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data

 26/7/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα : Επανεξέταση της προθεσμία και του τρόπου υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

 13/7/2021 
 

Διευκρινιστικές παρατηρήσεις στην Κοινοβουλευτική Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρη Μαμουλάκη από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 9/7/2021 
 

Επιχειρήσεις και Φορολογική Διοίκηση.Του Σωτήρη Μητολίδη

 2/7/2021 
 

Επιστολή ΣΟΛΝΘ σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών Επιστρεπτέων Προκαταβολών και Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού

 1/7/2021 
 

Σεμινάριο από το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα: ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2021

 24/6/2021 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με θέμα : Αναστολή εφαρμογής του έργου my data(1 σχόλιo/α)

 23/6/2021 
 

ΣΟΛΝΘ: Επιστολή σχετικά με το μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών - Η περίπτωση της ΓΔΟΥ 504/2021

 2/6/2021 
 

Ανακοίνωση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Λογιστών Θήρας σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης της απόφασης ΓΔΟΥ 504/29-5-2021

 2/6/2021 
 

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ανάλγητη και αναποτελεσματική πολιτική με αφορμή την απόφαση ΓΔΟΥ 504/29-5-21, από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 1/6/2021 
 

Νύχτα αφαίρεσαν την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τις πάγιες δαπάνες

 1/6/2021 
 

Διεξαγωγής Σεμιναρίου ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΝΘ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ειδικό Καθεστώς Πρακτορείων Ταξιδιών του Άρθρου 43, ν.2859/2000 στην Πράξη

 24/5/2021 
 

Το πρόγραμμα Γέφυρα 2 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 11/5/2021 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Λογιάδης σχετικά με την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData»
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της πλατφόρμας myData, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την επιμονή στο χρόνο εφαρμογής της «ηλεκτρονικής πλατφόρμας myData» 
Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και η εφαρμογή του συστήματος my data(1 σχόλιο/α) 
Επιστολή Του Γεωργάκαρου Αναστάσιου Προς τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα Θέμα: Ποιες εργασίες κάναν οι συνάδελφοι τον Ιούλιο  
Μια συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταικούρα που αποτελεί προσβολή για το Οικονομικό Επιμελητήριο και για τους επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικούς της χώρας. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ομηροι της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες με παλιές ρυθμίσεις 
Ε. 2169 /19-08-2021 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 132, 182, 183 και 203 του ν.4820/2021 (Α΄130) «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις». 
Απαντήσεις για τον κατώτατο μισθό από το Υπ. Εργασίας 
Επιστρεπτέες προκαταβολές: Πράσινο φως από την Κομισιόν  
Ρυθμίσεις χρεών: Διευρύνεται η «ομπρέλα» των 240 δόσεων 
Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι φορολογούμενοι θα την «γλιτώσουν» 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Πεντε θεματα οικονομικα - νομισματικα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα