Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
21/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 1452
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)
Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι κινήσεις για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα των ΜμΕ

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/1/2020 10:48:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Προτάσεις για παραγωγικό και οικονομικό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων καταθέτει η ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για το νέο ΕΣΠΑ. Πώς θα αποδώσουν καλύτερα οι μικρομεσαίες.

Οκτώ μέτρα τα οποία εκτιμά ότι θα ενισχύσουν τον παραγωγικό και οικονομικό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων, προτείνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Οι προτάσεις αυτές κατατίθενται με αφορμή τον δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο που θα διοργανώσει στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ.  

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, η ανάδειξη ενός αναβαθμισμένου εγχώριου παραγωγικού προτύπου προϋποθέτει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις τόσο στο επίπεδο ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης όσον αφορά στις μικρές επιχειρήσεις (π.χ. τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών, διευκόλυνση παραγωγικών διαδικασιών τυποποίησης και ποιοτικής αναβάθμισης, κατάρτιση και δεξιότητες, έρευνα και ανάπτυξη, ενίσχυση μεταποιητικής αξίας, υποστήριξη παραγωγικών συνεργασιών και εξωστρέφειας, οικοδόμηση δικτύων διανομής) όσο και στο επίπεδο θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος (π.χ. διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση).

Το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, θα επιτρέψει στις ΜμΕ να λειτουργήσουν περισσότερο αποδοτικά, ενώ οι παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης του παραγωγικού προτύπου θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα των παραγωγικών συντελεστών και θα διευκολύνουν τη δημιουργία εμπορεύσιμων προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικών διαδικασιών προστιθέμενης αξίας οδηγώντας στην αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου.

Η επίτευξη ενός βιώσιμου πραγματικού ρυθμού μεγέθυνσης θα πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικές που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των ποιοτικών περιεχομένων και χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης παραγόντων όπως χρηματοδότηση, τεχνολογία - καινοτομία, νέα επιχειρηματικά μοντέλα, συνεργασίες-δικτύωση-διάχυση γνώσης και αναβαθμισμένες επαγγελματικές, επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων σύγκλισης με τις διεθνείς παραγωγικές, τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις.

Για για την επίτευξη των παραπάνω, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι εξής ενέργειες:

1. Ειδικές δράσεις δημιουργίας αναγκαίων κοινών τεχνολογικών υποδομών (hubs) για την ενίσχυση και την κλιμάκωση παραγωγικών δραστηριοτήτων (π.χ. ανάπτυξη και πιστοποίηση νέων προϊόντων) σε συγκεκριμένους κλάδους μικρο-μεταποίησης που δραστηριοποιούνται μικρές επιχειρήσεις και δημιουργία Δικτύου Κέντρων Ανάπτυξης Προϊόντων σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με εξειδίκευση στις θεματικές περιοχές προτεραιοτήτων των νέων στρατηγικών «έξυπνης εξειδίκευσης», τα οποία θα παρέχουν τεχνική βοήθεια σχεδιασμού, πρωτοτυποποίησης και ανάπτυξης νέων προϊόντων κυρίως σε παραδοσιακούς κλάδους, με δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όπως τονίζεται, τα συγκεκριμένα κέντρα αναμένεται να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο σε στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, όπου διαπιστώνεται σημαντική υστέρηση από πλευράς μικρών επιχειρήσεων (π.χ. σχεδιασμός και τυποποίηση προϊόντων, οργάνωση συστημάτων εφοδιασμού/διανομής/προώθησης).

2. Προώθηση μέτρων διαμόρφωσης και ενίσχυσης σχημάτων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων (π.χ. συμπράξεις, κοινοπραξίες, δίκτυα) και δημιουργία ενός «δικτύου κέντρων συνεργασίας» -σε συνάρτηση με τις περιφερειακές στρατηγικές RIS3- που θα συμβάλουν στην ωρίμανση πρωτοβουλιών κάθετου και οριζόντιου συντονισμού, στη διαμόρφωση «μικρο-αλυσίδων αξίας», στον επιμερισμό στοιχείων κόστους (π.χ. από κοινού παραγγελίες πρώτων υλών) και στην ανάπτυξη κοινών έργων και δράσεων επιχειρηματικής ανάπτυξης (π.χ. νέα προϊόντα και υπηρεσίες).

3. Προώθηση στοχευμένων μέτρων κάθετου συντονισμού και ενίσχυσης παραγωγικών διασυνδέσεων σε επίπεδο ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων τόσο σε ενδοκλαδικό επίπεδο (π.χ. σχήματα κάθετης συνεργασίας) μεταξύ κρίσιμων παραγωγικών τομέων ως προς την προστιθέμενη αξία και την αξία παραγωγικής τους δραστηριότητας (π.χ. διασύνδεση αγροδιατροφής - τουρισμού).

4. Μέτρα διαμόρφωσης κατάλληλων βιοτεχνικών χώρων και διευκόλυνση εγκατάστασης μικρών επιχειρήσεων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γεωγραφικής εγγύτητας με άλλους φορείς/οργανισμούς (π.χ. πανεπιστήμια), με στόχο την εκτέλεση συγκεκριμένων παραγωγικών εργασιών σε μεγαλύτερη κλίμακα και την αξιοποίηση εξωτερικών οικονομιών.

5. Διαμόρφωση κόμβων για πολύ μικρές επιχειρήσεις, που θα παρέχουν πρόσβαση σε σύγχρονο εξειδικευμένο εξοπλισμό (π.χ. CNC, 3D printers) και συναφείς τεχνολογίες (π.χ. εξειδικευμένο λογισμικό) σε μια σειρά από κλάδους όπου εντοπίζονται τάσεις και δυναμικές μετασχηματισμού (π.χ. δημιουργική οικονομία και σχέδιο, αγροδιατροφή και νέες τεχνολογίες).

6. Υποστήριξη συνεργατικών σχημάτων ως πρότυπα κυκλικής πρακτικής σε συγκεκριμένους κλάδους (π.χ. τυποποίηση αγροτικών προϊόντων) που θα λειτουργήσουν στη βάση χρησιμοποίησης αξιοποίησης κοινών υποδομών από πολλαπλούς χρήστες (π.χ. κοινή χρήση δομών εργαστηρίου, πραγματοποίηση συνεργατικής έρευνας, οργανωμένη προώθηση προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού).

7. Δέσμη ενοποιημένων μέτρων αναβάθμισης υφιστάμενου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και άυλων συναφών επενδύσεων, με σκοπό την αύξηση και επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, την εισαγωγή νέων μεθόδων παραγωγής και σύγχρονων τεχνολογικών συντελεστών καθώς και την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ιδιαίτερη στόχευση πρέπει να δοθεί ως προς τις παραπάνω παρεμβάσεις και στο επίπεδο της αναβάθμισης του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού των μικρών επιχειρήσεων, με αναφορά στις επιχειρήσεις της μεταποίησης αλλά και των υπόλοιπων τομέων (υπηρεσίες-εμπόριο) όπου κρίνεται αναγκαίο.

8. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων υποστήριξης και ειδικών ταμείων στοχευμένων κεφαλαίων ενίσχυσης και εγγυήσεων, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τον παραγωγικό τους μετασχηματισμό, την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και ενεργειών διείσδυσης σε νέες θεματικές και γεωγραφικές αγορές.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Οι κινήσεις για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα των ΜμΕ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Βόμβες Μίχαλου: Όσα γίνουν με τους πλειστηριασμούς θα αλλάξουν το επαγγελματικό γίγνεσθαι

 19/2/2020 
 

Κορονοϊός: Τι είναι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης στους οποίους απομονώνουν ασθενείς και ύποπτα κρούσματα

 13/2/2020 
 

Τα λαυρεωτικά , η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών

 12/2/2020 
 

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να απαλλαγούν από αναδρομικές επιβαρύνσεις

 12/2/2020 
 

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα γίνει η προσυμπλήρωση των αποδοχών μισθωτών

 12/2/2020 
 

Ελλάδα: Στο 10% του πληθυσμού, το 42% του πλούτου στη χώρα

 7/2/2020 
 

Εφορία: Στο μικροσκόπιο οι δαπάνες των νοικοκυριών - Ποια στοιχεία και πώς θα ελέγχονται

 6/2/2020 
 

Ακίνητα: Γιατί συμφέρει η μεταβίβαση πριν από τον Ιούνιο

 3/2/2020 
 

Πώς θα αξιολογείται η πιστοληπτική ικανότητα πολιτών και επιχειρήσεων

 30/1/2020 
 

GPS στα καύσιμα, λίστες από Airbnb και διασύνδεση ταμειακών με Taxis

 27/1/2020 
 

Ηλεκτροσόκ από τους Θεσμούς: Θέλουν "επανεκκίνηση" πλειστηριασμών και πτωχευτικό χωρίς προστασία

 27/1/2020 
 

Ρευστοποίηση περιουσίας και διαγραφή χρεών

 21/1/2020 
 

Ποια επαγγέλματα «κινδυνεύουν» από την 4η βιομηχανική επανάσταση

 20/1/2020 
 

Ανανεώθηκε για πέντε χρόνια η θητεία του επικεφαλής της ΑΑΔΕ

 20/1/2020 
 

Μεγάλο ποσοστό Ελλήνων έχει δώσει "φακελάκι" σε δημόσια υπηρεσία. Έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας(1 σχόλιo/α)

 14/1/2020 
 

Νέες αντικειμενικές: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ

 13/1/2020 
 

«Δεύτερη ευκαιρία» με ολική διαγραφή χρεών σε Ταμεία και τράπεζες - Οι προϋποθέσεις και οι παγίδες

 13/1/2020 
 

Ενταση στις ΔΟΥ από τις διαμαρτυρίες συνταξιούχων(1 σχόλιo/α)

 10/1/2020 
 

Ανατροπή: Αμφισβητούν τις χρεώσεις οι φορολογούμενοι που δεν δήλωσαν αναδρομικά

 10/1/2020 
 

Σε υψηλό 12 ετών ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Δεκέμβριο - Αναλυτικά τα στοιχεία του ΙΟΒΕ

 9/1/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Ε9: Τα 5 κλικ για να γλιτώσετε πρόστιμα από τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά.

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. του Παζαρλόγου Θανάση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα