Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
20/9/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12265
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα
Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»
Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά
Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δερμιτζάκης: «Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις»
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε,
Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά
Επικίνδυνο «κήρυγμα» ιερέα σε νηπιαγωγείο
Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι κινήσεις για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα των ΜμΕ

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/1/2020 10:48:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Προτάσεις για παραγωγικό και οικονομικό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων καταθέτει η ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για το νέο ΕΣΠΑ. Πώς θα αποδώσουν καλύτερα οι μικρομεσαίες.

Οκτώ μέτρα τα οποία εκτιμά ότι θα ενισχύσουν τον παραγωγικό και οικονομικό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων, προτείνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Οι προτάσεις αυτές κατατίθενται με αφορμή τον δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο που θα διοργανώσει στις αρχές του νέου έτους το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ.  

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, η ανάδειξη ενός αναβαθμισμένου εγχώριου παραγωγικού προτύπου προϋποθέτει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις τόσο στο επίπεδο ενίσχυσης της παραγωγικής βάσης όσον αφορά στις μικρές επιχειρήσεις (π.χ. τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών, διευκόλυνση παραγωγικών διαδικασιών τυποποίησης και ποιοτικής αναβάθμισης, κατάρτιση και δεξιότητες, έρευνα και ανάπτυξη, ενίσχυση μεταποιητικής αξίας, υποστήριξη παραγωγικών συνεργασιών και εξωστρέφειας, οικοδόμηση δικτύων διανομής) όσο και στο επίπεδο θεσμικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος (π.χ. διευκόλυνση πρόσβασης σε χρηματοδότηση).

Το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, θα επιτρέψει στις ΜμΕ να λειτουργήσουν περισσότερο αποδοτικά, ενώ οι παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης του παραγωγικού προτύπου θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα των παραγωγικών συντελεστών και θα διευκολύνουν τη δημιουργία εμπορεύσιμων προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικών διαδικασιών προστιθέμενης αξίας οδηγώντας στην αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου.

Η επίτευξη ενός βιώσιμου πραγματικού ρυθμού μεγέθυνσης θα πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικές που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των ποιοτικών περιεχομένων και χαρακτηριστικών της ελληνικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης παραγόντων όπως χρηματοδότηση, τεχνολογία - καινοτομία, νέα επιχειρηματικά μοντέλα, συνεργασίες-δικτύωση-διάχυση γνώσης και αναβαθμισμένες επαγγελματικές, επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων σύγκλισης με τις διεθνείς παραγωγικές, τεχνολογικές και οικονομικές εξελίξεις.

Για για την επίτευξη των παραπάνω, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, θα πρέπει να υλοποιηθούν οι εξής ενέργειες:

1. Ειδικές δράσεις δημιουργίας αναγκαίων κοινών τεχνολογικών υποδομών (hubs) για την ενίσχυση και την κλιμάκωση παραγωγικών δραστηριοτήτων (π.χ. ανάπτυξη και πιστοποίηση νέων προϊόντων) σε συγκεκριμένους κλάδους μικρο-μεταποίησης που δραστηριοποιούνται μικρές επιχειρήσεις και δημιουργία Δικτύου Κέντρων Ανάπτυξης Προϊόντων σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με εξειδίκευση στις θεματικές περιοχές προτεραιοτήτων των νέων στρατηγικών «έξυπνης εξειδίκευσης», τα οποία θα παρέχουν τεχνική βοήθεια σχεδιασμού, πρωτοτυποποίησης και ανάπτυξης νέων προϊόντων κυρίως σε παραδοσιακούς κλάδους, με δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Όπως τονίζεται, τα συγκεκριμένα κέντρα αναμένεται να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο σε στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, όπου διαπιστώνεται σημαντική υστέρηση από πλευράς μικρών επιχειρήσεων (π.χ. σχεδιασμός και τυποποίηση προϊόντων, οργάνωση συστημάτων εφοδιασμού/διανομής/προώθησης).

2. Προώθηση μέτρων διαμόρφωσης και ενίσχυσης σχημάτων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων (π.χ. συμπράξεις, κοινοπραξίες, δίκτυα) και δημιουργία ενός «δικτύου κέντρων συνεργασίας» -σε συνάρτηση με τις περιφερειακές στρατηγικές RIS3- που θα συμβάλουν στην ωρίμανση πρωτοβουλιών κάθετου και οριζόντιου συντονισμού, στη διαμόρφωση «μικρο-αλυσίδων αξίας», στον επιμερισμό στοιχείων κόστους (π.χ. από κοινού παραγγελίες πρώτων υλών) και στην ανάπτυξη κοινών έργων και δράσεων επιχειρηματικής ανάπτυξης (π.χ. νέα προϊόντα και υπηρεσίες).

3. Προώθηση στοχευμένων μέτρων κάθετου συντονισμού και ενίσχυσης παραγωγικών διασυνδέσεων σε επίπεδο ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων τόσο σε ενδοκλαδικό επίπεδο (π.χ. σχήματα κάθετης συνεργασίας) μεταξύ κρίσιμων παραγωγικών τομέων ως προς την προστιθέμενη αξία και την αξία παραγωγικής τους δραστηριότητας (π.χ. διασύνδεση αγροδιατροφής - τουρισμού).

4. Μέτρα διαμόρφωσης κατάλληλων βιοτεχνικών χώρων και διευκόλυνση εγκατάστασης μικρών επιχειρήσεων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γεωγραφικής εγγύτητας με άλλους φορείς/οργανισμούς (π.χ. πανεπιστήμια), με στόχο την εκτέλεση συγκεκριμένων παραγωγικών εργασιών σε μεγαλύτερη κλίμακα και την αξιοποίηση εξωτερικών οικονομιών.

5. Διαμόρφωση κόμβων για πολύ μικρές επιχειρήσεις, που θα παρέχουν πρόσβαση σε σύγχρονο εξειδικευμένο εξοπλισμό (π.χ. CNC, 3D printers) και συναφείς τεχνολογίες (π.χ. εξειδικευμένο λογισμικό) σε μια σειρά από κλάδους όπου εντοπίζονται τάσεις και δυναμικές μετασχηματισμού (π.χ. δημιουργική οικονομία και σχέδιο, αγροδιατροφή και νέες τεχνολογίες).

6. Υποστήριξη συνεργατικών σχημάτων ως πρότυπα κυκλικής πρακτικής σε συγκεκριμένους κλάδους (π.χ. τυποποίηση αγροτικών προϊόντων) που θα λειτουργήσουν στη βάση χρησιμοποίησης αξιοποίησης κοινών υποδομών από πολλαπλούς χρήστες (π.χ. κοινή χρήση δομών εργαστηρίου, πραγματοποίηση συνεργατικής έρευνας, οργανωμένη προώθηση προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού).

7. Δέσμη ενοποιημένων μέτρων αναβάθμισης υφιστάμενου κεφαλαιουχικού εξοπλισμού και άυλων συναφών επενδύσεων, με σκοπό την αύξηση και επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, την εισαγωγή νέων μεθόδων παραγωγής και σύγχρονων τεχνολογικών συντελεστών καθώς και την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Ιδιαίτερη στόχευση πρέπει να δοθεί ως προς τις παραπάνω παρεμβάσεις και στο επίπεδο της αναβάθμισης του κεφαλαιουχικού εξοπλισμού των μικρών επιχειρήσεων, με αναφορά στις επιχειρήσεις της μεταποίησης αλλά και των υπόλοιπων τομέων (υπηρεσίες-εμπόριο) όπου κρίνεται αναγκαίο.

8. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων υποστήριξης και ειδικών ταμείων στοχευμένων κεφαλαίων ενίσχυσης και εγγυήσεων, με έμφαση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τον παραγωγικό τους μετασχηματισμό, την ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και ενεργειών διείσδυσης σε νέες θεματικές και γεωγραφικές αγορές.

www.euro2day.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Οι κινήσεις για να ενισχυθεί η αποδοτικότητα των ΜμΕ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Τράπεζες: Ανοίγει την Παρασκευή το ΤΕΠΙΧ ΙΙ με προϋπολογισμό 800 εκατ.

 17/9/2020 
 

ΕΝΦΙΑ: Άμεσα ξεκινά η νέα εκκαθάριση από την ΑΑΔΕ

 17/9/2020 
 

Demi moratoria στις πληρωμές δανείων και το 2021 εξετάζουν οι τράπεζες

 16/9/2020 
 

"Πράσινη" ρευστότητα στον τουρισμό - Έρχεται πρόγραμμα "Εξοικονομώ" ύψους 600 εκατ. ευρώ

 15/9/2020 
 

«Λαβράκια» έβγαλαν οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ: 25 υποθέσεις φοροδιαφυγής 15 εκατ. ευρώ

 14/9/2020 
 

Έκθεση της Ε.Ε.: Τρίτη σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα

 11/9/2020 
 

Το σχέδιο Πισσαρίδη στο φως της κριτικής

 11/9/2020 
 

Ρευστότητα 10 εκατ.ευρώ στη μικρή λιανική από την Παπαστράτος

 11/9/2020 
 

Ρεκόρ απωλειών ΦΠΑ

 11/9/2020 
 

Τα 9 δισ. ευρώ θα αγγίξουν τα νέα "Covid" δάνεια μέχρι τα τέλη του έτους – Έρχεται προϊόν και για πολύ μικρές επιχειρήσεις

 9/9/2020 
 

Βρετανός ειδικός: Οι παγκόσμιοι ηγέτες δημιουργούν «φρούδες ελπίδες» για το εμβόλιο του κοροναϊού

 8/9/2020 
 

Τα δικαιολογητικά που ζητεί η Εφορία κατά τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων

 8/9/2020 
 

Πάγωσαν τους ελέγχους των offshore και των εμβασμάτων!

 8/9/2020 
 

Τρίτος γύρος επιστρεπτέας 1,2 δισ.

 8/9/2020 
 

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιδότηση δανείου

 7/9/2020 
 

Τα μέτρα για την οικονομία που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός - 8 δισ. ευρώ στην αγορά σε 4 μήνες

 7/9/2020 
 

Αναστέλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021 όλες οι οφειλές

 27/8/2020 
 

Σφάλμα λειτουργίας του Oracle Access Manager

 27/8/2020 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ιδού οι αποδοχές που έχουν οι υπάλληλοι των τραπεζών ( Ελλάδος, Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank)

 25/8/2020 
 

Μεγάλες υποθέσεις κυκλωμάτων εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

 24/8/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Όσοι δανειοδοτήθηκαν με το ΤΕΠΙΧ δεν θα χρηματοδοτηθούν από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Παράνομο Σύστημα Φορολογίας Εισοδήματος. Του Τριγώνη Αριστομένη  
Υπέρογκα πρόστιμα αλλά για τους κακούς ή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
Α. Βεσυρόπουλος: Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
96356/2020 Οδηγίες για την ονομαστικοποίηση των μετοχών Ανωνύμων Εταιρειών
ΑΑΔΕ: Αυτόματα οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου σε TAXISnet και εφορία
12 πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας
Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες
Δήλωση απόδοσης τέλους ρυμουλκών και αλιευτικών πλοίων
Τα χαρτιά που πρέπει να μαζέψετε για το “Εξοικονομώ”

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ζητείται... 'ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ' του Αντώνη ΝΤΡΕΚΟΥ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα