Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
21/9/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12554
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα
Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»
Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά
Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Δερμιτζάκης: «Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις»
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε,
Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Έσπασε στο ξύλο τη γυναίκα του μετά τον Αγιασμό μπροστά σε γονείς και παιδιά
Επικίνδυνο «κήρυγμα» ιερέα σε νηπιαγωγείο
Απολύθηκε από την Εθνοφυλακή

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι επτά προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020

�������� 
 

Ημερομηνία: 2/1/2020 11:07:26 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Το politico επιχειρεί να προβλέψει τα βασικά μέτωπα για τις Βρυξέλλες τη νέα χρονιά ● Brexit, κλιματική αλλαγή, νέες τεχνολογίες και Κίνα στην ατζέντα ● Οι σχέσεις με το Ιράν και ο διχασμός μεταξύ ευρωπαϊκής Δύσης και Ανατολής

Το 2019 ήταν η χρονιά που αρκετές κυβερνήσεις της Ε.Ε. κατέρρευσαν, ο Μπόρις Τζόνσον διέλυσε τους αντιπάλους του με την υπόσχεση να ολοκληρώσει το Brexit και μία 16χρονη από τη Σουηδία ενέπνευσε περιβαλλοντικές αντιδράσεις σε όλη την ήπειρο.

Καθώς διανύουμε τις πρώτες ώρες του 2020 το politico κάνει τις δικές του προβλέψεις για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κυριαρχήσουν στο νέο έτος. Το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και το Brexit δεν… ολοκληρώνεται με ήρεμο τρόπο.

Κινεζοποίηση της Ευρώπης

Εάν δεν μπορείς να τους νικήσεις, γίνε σαν αυτούς. Ο προστατευτισμός παύει να είναι μία «βρόμικη» λέξη για την Ε.Ε.. Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Γαλλία και η Γερμανία πιέζουν τις Βρυξέλλες για μία βιομηχανική πολιτική βασισμένη σε κρατική στήριξη, κεντρικό σχεδιασμό και ευρωπαίους υπέρμαχους.

Αυτό θα σημαίνει βέτο σε μεγάλες εξαγορές από την Κίνα και αποκλεισμό ασιατικών εταιρειών από δημόσιες επενδύσεις, καθώς η Ε.Ε. επιλέγει την επόμενη γενιά «ντόπιων» πρωταθλητών σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, το υδρογόνο και η υγεία. Εξαιρούνται οι τεράστιες συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες και άλλες παλαιάς μορφής τεχνολογίες.

Τα φιλελεύθερα κράτη (οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί) και εκείνα που έχουν μεγάλες κινεζικές επενδύσεις (Ελλάδα και Πορτογαλία) θα κατηγορήσουν τη γαλλογερμανική πρόταση για υποκρισία. Όμως το Παρίσι και το Βερολίνο δεν θα ακούσουν τα παράπονά τους. Θα είναι ένα πολυδιαφημισμένο βήμα στις ένδοξες εποχές της εποχής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια νέα οικονομική κρίση

Οι τεκτονικές πλάκες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος γεμίζουν ένταση και είναι κοντά στο ατύχημα. Περισσότερο από μία δεκαετία μετά την τελευταία κρίση, υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για τέτοια γεγονότα. Όμως η επόμενη κρίση είναι πάντα διαφορετική, όπως συνηθίζουν να λένε οι οικονομολόγοι.

Οικονομική αξιωματούχοι και οικονομολόγοι κοιτούν με αμηχανία προς το σκιώδες τραπεζικό σύστημα της Κίνας. Εναλλακτικές μορφές πίστωσης, μακριά από τις τράπεζες, έχουν ανθήσει μαζί με την οικονομία. 

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν αξιολογήσει το φαινόμενο με την απαραίτητη προσοχή. Καθώς η οικονομία της Κίνας ταλαντεύεται, αυτή η μορφή πίστωσης δείχνει επισφαλής.

Ακόμη και μία μικρή αύξηση στις απώλειες μπορεί να εξαφανίσει δανειστές με μικρό μαξιλαράκι.

Η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο από τον Τραμπ έχει ήδη γίνει δεκτή με ανακούφιση, όμως η ειρήνη αυτή και η οικονομία της Κίνας παραμένουν εύθραυστες και οποιοδήποτε πολιτικό λάθος θα μπορούσε να φέρει νέα εχθρικότητα που θα υποβαθμίσει τις προοπτικές για ανάπτυξη.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι προειδοποιήσεις χτυπούν κόκκινο σε αγορές και αναλυτές. Αρκετές μετοχές και ομόλογα διακινούνται σε υψηλές τιμές. Αυτές οι δύο δυνάμεις είναι έτοιμες να ταρακουνήσουν τον οικονομικό κόσμο το 2020.

Το Brexit γίνεται ακόμη πιο βρόμικο

Οι συζητήσεις για τη μετά Brexit εμπορική συμφωνία θα γίνουν ακόμη πιο σκληρές το 2020 με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να πιέζει για μεγαλύτερη ελευθερία από τους κανόνες της Ε.Ε.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρεί από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου υπάρχει μία σκληρή ερώτηση: Ποια θα είναι η σχέση που θέλει να έχει με την Ε.Ε., ενώ το χρονοδιάγραμμα απαιτεί λύση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Όποιοι πιστεύουν ότι ο Τζόνσον θα πουλήσει τους οπαδούς του σκληρού Brexit και θα προχωρήσει σε εμπορική συμφωνία κοντά στην ενιαία αγορά και τους τελωνειακούς ελέγχους της Ε.Ε. θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά. Ο Βρετανός πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θέλουν πραγματικά να απομακρυνθούν από τους κανόνες της Ένωσης, ιδιαίτερα σε τομείς όπως οι οικονομικές υπηρεσίες και η τεχνητή νοημοσύνη. Και ελπίζει σε Γαλλία και Γερμανία για μία συμφωνία για τρόφιμα και αυτοκίνητα, με καλύτερους όρους από αυτούς που του προσφέρουν αυτή τη στιγμή.

Ένας παράγοντας είναι το αν θα κρατήσει ή όχι την υπόσχεσή του να μην ζητήσει επέκταση πέρα από τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Εάν ο Τζόνσον θέλει να αποφύγει την πολιτική ντροπή θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του ή να βρεθεί αντιμέτωπος με το οικονομικό σοκ του Brexit χωρίς εμπορική συμφωνία. 

Και στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας-Ε.Ε., όπως σε κάθε ευρωπαϊκή κρίση, αναμένεται ένα σκληρό διπλωματικό παιχνίδι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος.

Η περιβαλλοντική ατζέντα στο επίκεντρο

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα φτάσουν σε νέα υψηλά το 2020. Δεν θα υπάρχει κανένα σημάδι πως η παγκόσμια αύξηση θερμοκρασίας έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Ως αντίδραση η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, έχει υποσχεθεί η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό καλεντάρι επηρεάζοντας τα πάντα, από οικονομικούς κανόνες μέχρι τις οδηγίες για τη χρήση χημικών, τη φορολογία στα αεροπλάνα, τα επίπεδα ρύπανσης για τα αυτοκίνητα και τις εμπορικές σχέσεις της Ένωσης με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πολιτική πίσω από την «Πράσινη Συμφωνία» σημαίνει ότι τα περισσότερα σημεία του σχεδίου θα περάσουν, όμως θα υπάρξουν μεγάλοι καβγάδες εντός του έτους.

Ένας από αυτούς αναμένεται να είναι εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Φρανς Τίμερμανς, ο Ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης που είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν, να φέρει την ευθύνη να περάσει το πρόγραμμα, αλλά τον Βάλντις Ντομπρόφσκις, εκτελεστικό αντιπρόεδρο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο.

Ο άλλος καβγάς είναι στο εσωτερικό της Ένωσης. Η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε Δύση και Ανατολή με την Πολωνία να λέει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει τους στόχους για ουδετερότητα μέχρι το 2050 και θα αναγκάσει την Ε.Ε. να ρίξει πολύ χρήμα ώστε να πειστούν η Βαρσοβία και οι σύμμαχοί της. Δεν υπάρχει, όμως κανένα σημάδι ότι η Πολωνία προετοιμάζει ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία της.

Η τεχνολογία παίρνει τον έλεγχο

Το 2020 θα είναι το έτος που η Ευρώπη θα εγκαταλείψει την προσεκτική προσέγγιση στις νέες τεχνολογίες. Καθώς το μπλοκ στοχεύει σε μια βιομηχανική πολιτική με στόχο να ξεπεράσει τους διεθνείς ανταγωνιστές της, θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με πως μία χαλαρή προσέγγιση στην τεχνητή νοημοσύνη (οχήματα χωρίς οδηγούς και άλλες φουτουριστικές τεχνολογίες) δεν είναι πια συμβατή με τις οικονομικές φιλοδοξίες.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μία σειρά από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται ήδη σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η εργασία και η δικαιοσύνη χωρίς τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας ή ποινικό κώδικα. Τα οχήματα χωρίς οδηγό είναι σε χρήση σε πολλούς δημόσιους δρόμους του μπλοκ, μολονότι έχουν γίνει δοκιμές με περιορισμένο έλεγχο. Οι γίγαντες της αεροναυπηγικής όπως η Airbus και η Boeing, οι τεχνολογικές εταιρείες όπως η Uber ακόμη και τα McDonald’s αυξάνουν τις μεταφορές με drones και τα αεροταξί.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποδέχονται τις τεχνολογίες συστημάτων αναγνώρισης προσώπου χωρίς να ασχολούνται με τις μεγάλες ανησυχίες που εκφράζονται για παραβίαση προσωπικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. 

Οι Βρυξέλλες θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις με το Ιράν

Η ηγεσία της Τεχεράνης και οι Φρουροί της Επανάστασης θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία με ακόμη πιο σκληρό τρόπο, καθώς συνεχίζουν να χάνουν την λαϊκή υποστήριξη. Χωρίς σημαντική ανάκαμψη στα έσοδα από το πετρέλαιο (εξαιτίας και των αμερικανικών κυρώσεων) οι ηγέτες της χώρας γνωρίζουν ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. 

Οι Βρυξέλλες θα κληθούν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη και να ανησυχούν για το τί θα συμβεί στη συνέχεια. 

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Βαρσοβίας-Βρυξελλών

Το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας θα πιέσει για πιο βαθιά αναμόρφωση του νομικού του συστήματος, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά τη νίκη στις εκλογές του 2019 το κόμμα του PiS παλεύει για το μέλλον του με φόντο τις φετινές προεδρικές εκλογές. Ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, σύμμαχος του PiS, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, όμως το ενδεχόμενο έκπληξης είναι ορατό. Εάν χάσει, τότε οι ριζοσπαστικές αλλαγές που θέλει να κάνει ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι θα μπλοκαριστούν. 

Αυτό ωθεί την κυβέρνηση στο να πιέσει για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκήσει περισσότερο πολιτικό έλεγχο. Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν ότι τέτοια βήματα παραβιάζουν τους κανόνες της Ε.Ε., όμως η Βαρσοβία δεν ακούει.

www.efsyn.gr


Κατεβάστε το αρχείο: brussells-commission-.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Οι επτά προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Τράπεζες: Ανοίγει την Παρασκευή το ΤΕΠΙΧ ΙΙ με προϋπολογισμό 800 εκατ.

 17/9/2020 
 

ΕΝΦΙΑ: Άμεσα ξεκινά η νέα εκκαθάριση από την ΑΑΔΕ

 17/9/2020 
 

Demi moratoria στις πληρωμές δανείων και το 2021 εξετάζουν οι τράπεζες

 16/9/2020 
 

"Πράσινη" ρευστότητα στον τουρισμό - Έρχεται πρόγραμμα "Εξοικονομώ" ύψους 600 εκατ. ευρώ

 15/9/2020 
 

«Λαβράκια» έβγαλαν οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ: 25 υποθέσεις φοροδιαφυγής 15 εκατ. ευρώ

 14/9/2020 
 

Έκθεση της Ε.Ε.: Τρίτη σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα

 11/9/2020 
 

Το σχέδιο Πισσαρίδη στο φως της κριτικής

 11/9/2020 
 

Ρευστότητα 10 εκατ.ευρώ στη μικρή λιανική από την Παπαστράτος

 11/9/2020 
 

Ρεκόρ απωλειών ΦΠΑ

 11/9/2020 
 

Τα 9 δισ. ευρώ θα αγγίξουν τα νέα "Covid" δάνεια μέχρι τα τέλη του έτους – Έρχεται προϊόν και για πολύ μικρές επιχειρήσεις

 9/9/2020 
 

Βρετανός ειδικός: Οι παγκόσμιοι ηγέτες δημιουργούν «φρούδες ελπίδες» για το εμβόλιο του κοροναϊού

 8/9/2020 
 

Τα δικαιολογητικά που ζητεί η Εφορία κατά τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων

 8/9/2020 
 

Πάγωσαν τους ελέγχους των offshore και των εμβασμάτων!

 8/9/2020 
 

Τρίτος γύρος επιστρεπτέας 1,2 δισ.

 8/9/2020 
 

Πρόγραμμα "Γέφυρα": Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επιδότηση δανείου

 7/9/2020 
 

Τα μέτρα για την οικονομία που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός - 8 δισ. ευρώ στην αγορά σε 4 μήνες

 7/9/2020 
 

Αναστέλλονται μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021 όλες οι οφειλές

 27/8/2020 
 

Σφάλμα λειτουργίας του Oracle Access Manager

 27/8/2020 
 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ιδού οι αποδοχές που έχουν οι υπάλληλοι των τραπεζών ( Ελλάδος, Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank)

 25/8/2020 
 

Μεγάλες υποθέσεις κυκλωμάτων εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η ΑΑΔΕ

 24/8/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Όσοι δανειοδοτήθηκαν με το ΤΕΠΙΧ δεν θα χρηματοδοτηθούν από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Παράνομο Σύστημα Φορολογίας Εισοδήματος. Του Τριγώνη Αριστομένη  
Υπέρογκα πρόστιμα αλλά για τους κακούς ή ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας 
Α. Βεσυρόπουλος: Παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας Προς Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με Θέμα: Άσκηση καθηκόντων Οικονομολόγων και Λογιστών Ελλάδος 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
96356/2020 Οδηγίες για την ονομαστικοποίηση των μετοχών Ανωνύμων Εταιρειών
ΑΑΔΕ: Αυτόματα οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου σε TAXISnet και εφορία
12 πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας
Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες
Δήλωση απόδοσης τέλους ρυμουλκών και αλιευτικών πλοίων
Τα χαρτιά που πρέπει να μαζέψετε για το “Εξοικονομώ” 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα