Θέλετε να «ζήσετε τη ζωή σας και να μην αφήσετε να σας ζήσει αυτή»; Το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά «Όλα σου τα ’μαθα, μα ξέχασα μια λέξη», που παρουσιάστηκε
με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Ιανός», από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ μπορεί να σας μάθει
αυτά που δε διδάσκονται στα σχολεία.
Για το μυθιστόρημα που ήδη έγινε bestsellerμίλησαν οι: Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Μίμης Ανδρουλάκης, συγγραφέας- βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λουκάς Παπάζογλου, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Χριστίνα Δαμουλιάνου, δημοσιογράφος. Την παρουσίαση συντονίσε ο Νίκος Κουτσιανάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑPΙVΙΤΑ Α.Ε.
“Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο διδακτικό μυθιστόρημα, που παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι γνώσης και εξέλιξης, προτείνοντας τη δημιουργία ενός προσωπικού οράματος ως πυξίδας ζωής”, σχολίασε η Χριστίνα Δαμουλιάνου.
Η πρωτοτυπία του βιβλίου έγκειται στο ότι ο συγγραφέας –κορυφαίος καθηγητής του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας στην Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση– μέσα από την πλοκή, που σε κρατά σε συνεχή εγρήγορση, διατυπώνει έννοιες και αρχές, που πηγάζουν από τις επιστήμες τις φιλοσοφίας, της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας και του μάνατζμεντ. Γνώσεις απαραίτητες για κάθε άνθρωπο που θέλει να καθορίσει τη μοίρα του και να μην αφήσει να την καθορίσουν οι άλλοι.
“Ένα μάθημα βιοσοφίας μια διακήρυξη ελευθερίας επιλογών μια διδασκαλία για την ηγεσία και τη σχέση της με τη μοναξιά, τον ναρκισσισμό και το ιστορικό γίγνεσθαι” χαρακτήρισε το βιβλίο ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε το διδακτικό χαρακτήρα του βιβλίου και το χαρακτήρισε “μάθημα ηγεσίας”.
Στη συνέχεια ο Λουκάς Παπάζογλου εστίασε στην μυθοπλασία και την χαρακτήρισε “πρωτότυπη και ιδιαίτερα συναρπαστική, καθώς είναι οικεία και ο αναγνώστης εντοπίζει στην ιστορία των πρωταγωνιστών πολλά στοιχεία και στιγμές της δικής του ζωής”. Έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό στο είδος του βιβλίο που απευθύνεται σε δασκάλους, γονείς και πολίτες επισήμανε ο Νίκος Κουτσιανάς που βάζει τον αναγνώστη σε μια πορεία εσωτερικής ενατένισης και πνευματικής ενδυνάμωσης”. Και έτσι στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης ανακαλύπτει μόνος του την λέξη που ο συγγραφέας “ξέχασε” να του μάθει. και ταυτίζεται κι αυτός όπως και ο συγγραφέας με τα λόγια του Κίρκεγκορ που «υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που χάνεται μέσα στο πάθος του χάνει λιγότερα από εκείνον που χάνει το πάθος του».
Ο Δημήτρης Μπουραντάς θεωρείται ο πλέον διακεκριμένος καθηγητής του Μάνατζμεντ και της Ηγεσίας στην Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ίδρυσε και διευθύνει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα για στελέχη επιχειρήσεων (ExecutiveMBA και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού) εξαιρετικής φήμης και υψηλού κύρους, απ’ όπου έχει αποφοιτήσει μεγάλος αριθμός ηγετικών στελεχών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Πολλές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στην Ελλάδα έχει εκδώσει πέντε βιβλία, το ένα από τα οποία διδάσκεται στο Λύκειο. Τo βιβλίο του Μάνατζμεντ (εκδόσεις Μπένου) και το πιο πρόσφατο με τίτλο Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας (εκδόσεις Κριτική) είναι τα ελληνικά bestsellers στο χώρο τους. Για χρόνια υπήρξε σύμβουλος της ΓΕΝΝΟΠ – ΔΕΗ.