Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
4/4/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 11501
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Μένουμε σπίτι, του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου*
Η ελληνική οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Από Χρήστο Κουτσονάσιο
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ COVID-19: «Our key message is: test, test, test»! του Γιώργου Δουράκη*
ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Του Γιώργου Δουράκη
Για να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή, να πληρώσει η κυβέρνηση. Tων Εμάνιουελ Σάεζ και Γκέιμπριελ Ζούκμαν*
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης
Σχολιο από τον Μανο Φωτακη για το ευρωομολογο
Νίκος Κοτζίας , πρώην Υπουργός , Να συνεννοηθούμε…. 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Πρόκληση και προβληματισμός: 800 ευρώ στις ερασιτεχνικές ομάδες μετά από «ενέργειες» της Αυγερινοπούλου
Δείτε τι ανέβασε στο Twitter ο κύριος Μπάμπης .. 
ΑΑΔΕ: Αναστολή προγράμματος Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας/ 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Τα λαυρεωτικά , η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών

�������� 
 

Ημερομηνία: 12/2/2020 2:47:44 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Τα λαυρεωτικά , η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών.

Τα λαυρεωτικά, όταν οι Έλληνες πούλαγαν τα χωράφια τους για να αγοράσουν μετοχές, ενώ δεν υπήρχε καν χρηματιστήριο. Έχασαν όλοι εκτός από τον Συγγρό.
 

Τα Λαυρεωτικά ήταν η πρώτη σημαντική απάτη στη χώρα μας που οδήγησε σε μαζική αναδιανομή εισοδήματος. Η υπόθεση τους είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να μείνει στην ιστορία.

 

Ξεκίνησε ως μια τεράστια ξένη επένδυση στα μεταλλεία του Λαυρίου, την οποία καλωσόρισε το φτωχό ελληνικό κράτος, στιγματίστηκε από την εκμετάλλευση των εργαζομένων στις στοές, προκάλεσε την παρ’ ολίγον στρατιωτική επέμβαση των ξένων δυνάμεων και κατέληξε σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο με ελάχιστους κερδισμένους και χαμένους σχεδόν όλους τους Έλληνες.

 

Ο επιχειρηματίας που εκμεταλλεύτηκε ό,τι δεν αξιοποίησε το δημόσιο.

Το σκάνδαλο εξελίχθηκε από το 1873-1875, όταν τα μεταλλεία του Λαυρίου αγοράστηκαν από τον Ιταλό, Ιωάννη Βαπτιστή Σερπιέρι, ο οποίος έκανε μεγάλη περιουσία εκμεταλλευόμενος τις σκωρίες, δηλαδή τα απορρίμματα της μεταλλουργικής εργασίας. Ο ιταλός επιχειρηματίας εκμεταλλευόταν παρόμοια μεταλλεία στην Ισπανία και την Ιταλία.

 

Η επιχειρηματική ιδέα στην Ελλάδα του ήρθε όταν είδε ένα πλοίο να ξεφορτώνει αργυρούχο μόλυβδο στον κάβο κάτω από το Σούνιο. Είδε τις σκωρίες, πήρε δείγμα τους, το οποίο μελέτησε σε εργαστήρια και διαπίστωσε ότι υπάρχει τέτοια περιεκτικότητα μολύβδου, ώστε να την εκμεταλλευτεί και να βγάλει κέρδος. Έτσι και έκανε. Κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα με βασιλικά διατάγματα, πήρε άδεια εκμετάλλευσης των μεταλλείων του Λαυρίου και επένδυσε σε αυτά 15 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Η επένδυση ήταν μεγάλη για την εποχή αλλά και τα ποσά που έβγαλε ήταν υπέρογκα.

 

Οι αντιδράσεις από την εκμετάλλευση των μεταλλείων.

Ο Σερπιέρι δεν αρκέστηκε όμως στα κέρδη από τις σκωρίες. Δίπλα τους υπήρχαν οι εκβολάδες, τα επιφανειακά μεταλλεύματα που είχαν ξεμείνει από την αρχαιότητα. Ήταν μία ακόμη εύκολη διαδικασία παραγωγής πλούτου. Αποφάσισε να τις εκμεταλλευτεί και αυτές. Έτσι έκανε κάποια διαβήματα και ζήτησε να του παραχωρηθούν αυτές οι εκτάσεις. Το ελληνικό κράτος τις παραχώρησε χωρίς να γνωρίζει ότι σε αυτές τις εκτάσεις υπήρχαν αυτές οι εκβολάδες. Το έμαθε αργότερα, το 1869. Έστειλε μάλιστα και μία επιστολή στο κράτος στην οποία έγραφε ότι θα εκμεταλλευτεί τα μεταλλικά χώματα. Αυτός ο όρος κίνησε τις υποψίες και τότε προκλήθηκε η αντίδραση. Στο νομικό πλαίσιο δεν ήταν σαφές τι γίνεται με τις σκωριές και τις εκβολάδες, ενώ το δημόσιο καθυστέρησε να λύσει αυτό το νομικό κενό. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο επιχειρηματίας και έτσι αξιοποίησε τα υλικά, που ήταν εύκολα στην συλλογή και στην επεξεργασία.

 

Στην Αθήνα η κοινή γνώμη άρχισε να φοβάται με την είδηση ότι ένας ξένος πλουτίζει εκμεταλλευόμενος παράνομα τον πλούτο της ελληνικής γης. Συγχρόνως κυκλοφόρησε η φήμη ότι στα λατομεία υπάρχει χρυσός που θα μπορούσε να σώσε την δύσμοιρη ελληνική οικονομία. Γιατί να τα αφήσουν στον Ιταλό; Την περίοδο του αναβρασμού, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κουμουνδούρου ήταν ο Επαμεινώνδας Δεληγεώργης. Αφού δέχτηκε σκληρή πολιτική κριτική, αποφάσισε να λάβει μέτρα. Έτσι ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρείας του Ιταλού. Παράλληλα η κυβέρνηση έβγαλε ένα νόμο, με τον οποίο απαγόρευε τη χρήση των εκβολάδων και έναν άλλο με τον οποίο φορολούσαν τον Σερπιέρι με 60% στα καθαρά κέρδη του. Η μία υπερβολή έφερε την άλλη.

 

Η παρολίγον στρατιωτική επέμβαση και η κόντρα.

 

Ο ιταλός επιχειρηματίας δεν αποδέχτηκε το νέο νόμο. Αντί να προσφύγει στα δικαστήρια, κατέφυγε στις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης που κηδεμόνευαν την Ελλάδα. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις απάντησαν απειλώντας ότι θα μπούνε στη χώρα με τρία πολεμικά πλοία. Ο Σέρπιερι και το σκάνδαλο που προκάλεσε δημιούργησαν πολιτικές αναταραχές στη χώρα. Μέσα σε μία τριετία, άλλαξαν πέντε κυβερνήσεις.

 

 Η φήμη για ύπαρξη χρυσού όχι μόνο δεν διαψεύσθηκε αλλά ενισχύθηκε για χάρη του πολιτικού παιχνιδιού με κύριο υπεύθυνο τον Δεληγεώργη.

 

 Ο επιχειρηματίας για να επιστρέψει στο δημόσιο τα μεταλλεία ζήτησε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δραχμών. Το ελληνικό κράτος όμως είχε αποτιμήσει το μεταλλείο προς 280 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα, για αν μπορεί να τα διεκδικήσει από τον Σερπιέρι. O Ιταλός εμφανιζόταν να ζητά λίγα σε σχέση με τις απαιτήσεις του δημοσίου. Ωστόσο ακόμη και αυτό το ποσό ήταν μυθικό για τις δυνατότητες του ελληνικού φτωχού κράτους.

 

 Συγγρός:Ο από μηχανής Θεός και οι μετοχές-φούσκες.

Ο Συγγρός αγόρασε τα δικαιώματα της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία Τότε η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει έναν Έλληνα του εξωτερικού, να αγοράσει τα δικαιώματα της εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα μεταλλεία. Έτσι ο Ανδρέας Συγγρός, έφτασε στην Ελλάδα και «έλυσε» την υπόθεση σαν από μηχανής Θεός. Φυσικά φρόντισε να μην σβήσει ποτέ η φήμη περί για το χρυσό του Λαυρίου.

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί εκβολάδων, η νέα εταιρία είναι αναγκασμένη να καταβάλει υψηλούς φόρους για την εκμετάλλευση των εκβολάδων.

 

 Ο δαιμόνιος τραπεζίτης είχε συνηθίσει να παίρνει αντί να δίνει. Έτσι βρήκε ένα τρόπο να αυξήσει τα κέρδη του. Το ποσοστό που πήρε από το δημόσιο ήταν πολύ μεγάλο. Γι΄ αυτό αποφάσισε να εκδώσει και να πουλήσει μετοχές σε μια χώρα που δεν είχε ούτε δομημένη οικονομία, ούτε χρηματιστήριο.

 

 Η εκτόξευση της μετοχής και η φούσκα που έσκασε.

 

Στην Αθήνα και όχι μόνο εξαπλώθηκε γρήγορα η φήμη ότι το μεταλλείο ήταν μια σπάνια ευκαιρία γρήγορου κέρδους. Η τεράστια ζήτηση εκτόξευσε την τιμή αγοράς των μετοχών της εταιρείας μεταλλουργείων Λαυρίου. Συγκεκριμένα οι μετοχές που ξεκίνησαν να έχουν 200 δρχ, έφτασαν να πωλούνται 310 δραχμές. Όχι μόνο οι φτωχοί αλλά και εύποροι αγόραζαν μανιωδώς και πίστευαν ότι θα γίνουν ζάμπλουτοι. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πούλησαν τα χωράφια τους για να αγοράσουν μετοχές, πεπεισμένοι ότι σύντομα θα γίνουν μεγαλοκτηματίες!

Οι μετοχές πουλιόνταν σε ένα καφενείο μαζί με τους καφέδες, τα γλυκά του κουταλιού και δίπλα στο τεμπεσίρι για τις στέκες του μπιλιάρδου .

 

Για δύο χρόνια οι Έλληνες πούλαγαν τα μποστάνια τους κι αγόραζαν μετοχές.

Η χρηματιστηριακή φούσκα έσκασε όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερούσε την τρίτη δόση του μερίσματος προς τους μετόχους.

Έτσι προκλήθηκε πανικός.

 Η μετοχή κατέρρευσε και χιλιάδες φτωχοί πολίτες έχασαν το σύνολο της περιουσίας τους.

Το σκάνδαλο ήταν τεράστιο και βύθισε τη χώρα σε κοινωνικό και οικονομικό τέλμα. Ήταν μια τεράστια ήττα για την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία.

 Ο Συγγρός επισήμως υποστήριζε ότι ανέκαθεν έλεγε ότι η τιμή ήταν υπερτιμημένη και συνιστούσε ψυχραιμία.

Ωστόσο τον κατηγορούν ότι στην πράξη είχε χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και είχε εκμεταλλευθεί την άγνοια των ελλήνων γύρω από το χρηματιστήριο.

 Άλλωστε είχε συμβεί το εξής παράδοξο.

 Πουλιόταν μετοχές μιας επιχείρησης ενώ δεν υπήρχε χρηματιστήριο.

 

Στην αυτοβιογραφία του πάντως περιγράφει με ακρίβεια την πραγματικότητα:

 

«Ξαφνικά ένα κοινό ανίδεο από οικονομικά, και το οποίο μπορούσε συνεπώς εύκολα να παρασυρθεί από λογής καιροσκόπους και κερδοσκόπους, εμπλέκεται σε μια δίνη πολυειδών ψευδαισθήσεων με άμετρες προσδοκίες. Ευκολόπιστοι και καλόπιστοι, αλλά και αφελείς οι Αθηναίοι κυρίως, πιστεύουν ότι είναι δυνατόν μια επιχείρηση αμελημένη εντελώς από την αρχαιότητα, να τους λύσει το οικονομικό πρόβλημα και να μετατρέψει από τη μια στιγμή στην άλλη τη χώρα τους σε γη επαγγελίας. Χωρίς να λάβουν καν υπόψη τους ότι εκείνος που είχε κινήσει όλη την υπόθεση ήταν ένας ξένος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να ταυτίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις από την επιχείρηση με τις προσδοκίες των Ελλήνων».

 

http://www.mixanitouxronou.gr


 

 


 

  Σχολιασμός Θέματος «Τα λαυρεωτικά , η μεγαλύτερη φούσκα όλων των εποχών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Η υπουργική απόφαση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» - Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

 3/4/2020 
 

Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για κρατικό δάνειο

 2/4/2020 
 

Οι παρατηρήσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τα μέτρα

 30/3/2020 
 

Τράπεζες: Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου

 29/3/2020 
 

Αναστολή πληρωμής στις μεταχρονολογημένες επιταγές για 75 μέρες

 27/3/2020 
 

Κορονοϊός: Τα μέτρα στήριξης των πολιτών που έρχονται από την Πρωταπριλιά

 27/3/2020 
 

Τράπεζες: Τα κριτήρια για αναδιαρθρώσεις (κορωνο)δανείων

 26/3/2020 
 

Όλα τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

 24/3/2020 
 

Οι όροι για τη μείωση των ενοικίων κατά 40%

 23/3/2020 
 

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού(1 σχόλιo/α)

 20/3/2020 
 

Ποιοι εξασφαλίζουν τώρα το επίδομα των €800

 20/3/2020 
 

Σταϊκούρας: «Καμία στήριξη σε επιχειρήσεις που απολύουν»

 18/3/2020 
 

Τράπεζες: Παγώνουν για έξι μήνες οι πληρωμές κεφαλαίου για δάνεια

 17/3/2020 
 

ΓΣΕΒΕΕ: Πακέτο 21 μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

 17/3/2020 
 

Κορονοϊός - ΑΑΔΕ: Ριζικές αλλαγές σε εφορίες, τελωνεία, τεστ για τον COVID-19 - Επικοινωνία με email και τηλέφωνα

 16/3/2020 
 

Παρατείνεται η προθεσμία για διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων

 12/3/2020 
 

Φορολογικό πιστοποιητικό: Το ΣτΕ "ξηλώνει" αναδρομικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις

 6/3/2020 
 

Διασταυρώσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και ακινήτων από την εφορία

 5/3/2020 
 

Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις στα ταμεία - Πώς να ενταχθείτε

 3/3/2020 
 

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Πότε ανοίγει το taxisnet - Υποχρεωτικό το iban για επιστροφές φόρου

 3/3/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε - στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής - για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Τίποτα δε θα ναι όπως παλιά!. TουΒΑΓΓΕΛΗ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗ
Γνωρίζετε το Νόμο 4649/19 για το ‘’Πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων’’
Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
ΣΟΛ-ΝΘ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Θέμα: Η αντίθεση μας στην αναγκαιότητα του προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
ΕΕΤ: Διαβίβαση στοιχείων αξιογράφων αναφορικά με την αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων κατά 75 ημέρες
COVID-19 Συνοπτικός οδηγός επιχειρήσεων
Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου
Βροχή οι παρατάσεις για δηλώσεις φορολογίας και τελών
Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρατική ενίσχυση
Διευκρινίσεις για την έκπτωση 25% από το Υπ. Οικ. - Θα δοθεί παράταση εμπρόθεσμης καταβολής μέχρι την Παρασκευή 10/04

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κώδικας Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών Του κ. Χρήστου Ν. Τότση

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα