Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
11/8/2022
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8883
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Steve Hanke: Ο πληθωρισμός δεν είναι δημιούργημα Πούτιν
Κρούγκμαν: Η ψευδαίσθηση των ελίτ της Δύσης καταρρέει
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ. Tου Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Πρώην Αντιπρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου
Χένρι Κίσινγκερ: Περάσαμε σε εντελώς νέα εποχή
Ο Εντγκάρ Μορέν για την επερχόμενη καταιγίδα
Όταν η Κίνα «αγοράζει τον κόσμο».Του Καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η χήρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ «τελειώνει» τον Θεοδωρικάκο
Ο Ντράγκι και το ανέκδοτο για τους τραπεζίτες 
Δήλωση-κόλαφος του Νόαμ Τσόμσκι: Αν ίσχυε η Νυρεμβέργη, όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ θα έπρεπε να κρεμαστούν! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Στο Περού παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα το ;;;  
Στουρνάρας: Νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν αποταμιεύσεις για ν’ αντέξουν την ακρίβεια 
Λίνα Μενδώνη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ

�������� 
 

Ημερομηνία: 19/2/2020 3:49:43 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ

Συνάδελφοι

Μια καινούργια περίοδος αρχίζει  για το ΟΕΕ,  μετά τις πρόσφατες εκλογές και θεωρούμε ότι είναι ανάγκη για ένα νέο προγραμματισμό δράσεων που επιβάλετε να υλοποιήσει το συνδικαλιστικό μας όργανο.

Οφείλουμε να μελετήσουμε ποια θα είναι η θέση του Οικονομολόγου, στις νέες συνθήκες  που έχει φέρει η 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Οφείλουμε να λάβουμε μέτρα για την προστασία του  επαγγέλματος και  των συναδέλφων.

Οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί, στα προβλήματα των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η εκπόνηση  μίας μελέτης για τις συνέπειες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην οικονομία, την κοινωνία και στο επάγγελμά μας.

Η μελέτη αυτή θα καθορίσει εν πολλοίς  την στρατηγική του ΟΕΕ  τα επόμενα έτη.

Δεδομένων  των κοσμογονικών αλλαγών που έχουν επέλθει, αντί για να “πετροβολούμε “  τις εξελίξεις είναι προτιμότερο να προσαρμοστούμε έγκαιρα στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η μελέτη θα επιστέψει να γνωρίζουμε σε ποιες ειδικότητες θα πρέπει να στοχεύσουμε και πως θα πρέπει να οργανώσουμε την εκπαίδευση των συναδέλφων μας.

Αυτή η μελέτη, πλέον της χάραξης της στρατηγικής του ΟΕΕ, θα μας επιτρέψει ταυτόχρονα  να σταθούμε δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση και να παίξουμε, ίσως για πρώτη φορά, το ρολό που ο νομοθέτης μας όρισε.

Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης πρέπει να στοχεύσουμε:

Να δούμε ξανά την ανάγκη εφαρμογής της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης που έχει μπει σε δεύτερη μοίρα στην χώρα μας και να απαιτήσουμε τη μετάθεση του χρόνου έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας (my datta ).

Να προτείνουμε πιλοτική εφαρμογή από 1/9/2020 μέχρι να αξιολογηθεί το σύστημα και να κριθεί ότι είναι έτοιμο για να περάσει σε φάση πλήρους λειτουργίας.

Αναβάθμιση του επαγγέλματος με πιστοποίηση λ/φ από το ΟΕΕ ώστε να εκδίδουν φορολογικό πιστοποιητικό για μικρές και μεσαίες οντότητες. Καθιέρωση προαιρετικά σε πρώτη φάση, από την πολιτεία, φορολογικού πιστοποιητικού και για τις επιχειρήσεις αυτές. Για τους λ/φ που θα ασχοληθούν με αυτό, θα υπάρχει ασυμβίβαστο με την τήρηση βιβλίων.

Ορισμός τιμών αναφοράς και είσπραξη μέσω του ΟΕΕ (όπως γίνεται στους δικηγόρους) αμοιβών λογιστών για εργασίες που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα έσοδα του δημοσίου (π.χ. υποβολή δηλώσεων κλπ.). 

Θέσπιση αυστηρών ελεγκτικών μέτρων και ενεργειών  ώστε να τηρούνται τα ασυμβίβαστα στην άσκηση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος σε όλες τις εκφράσεις του.

Να γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο,  κάθε οικονομολογική εργασία  στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Την καθιέρωση της δημιουργίας Σώματος Εσωτερικών Εκλεκτών – με πιστοποίηση και έλεγχο από το ΟΕΕ-  σε όλους τους Δήμους τα νομικά πρόσωπα αυτών και σε όλες τις δομές του Ελληνικού Δημόσιου. Η δημιουργία του σώματος αυτού θα συμβάλει στη διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας του δημοσίου,  των δήμων, των επιχειρήσεων και των δομών τους και θα επιτρέψει τον ποιο αποτελεσματικό ρόλο του ελεγκτικού συνεδρίου, εκεί που σήμερα αδυνατεί να ανταπεξέλθει.

Την καθιέρωση ειδικοτήτων με πιστοποίηση και εκπαίδευση  που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής π.χ. Eπιχειρησιακού Aναλυτή

Σε μια εποχή που διαρκώς μεταβάλλεται  με τη νέα τεχνολογία να μας δίνει το δικαίωμα  να λειτουργούμε αποτελεσματικά και αντικειμενικά, έχουμε υποχρέωση να απαιτήσουμε την  γενίκευσή της στο χώρο του εκλεκτικού μηχανισμού,  ώστε να μην είναι αναγκαία πλέον η φυσική παρουσία στις Δ.Ο.Υ.

Να μετατραπούν οι Δ.Ο.Υ. σε πραγματικό ελεγκτικό μηχανισμό και να σταματήσουν οι υποκειμενικές λειτουργίες στις χρεώσεις υποθέσεων στον ελεγκτικό μηχανισμό.

Η χρήση της τεχνολογίας θα επιτρέψει στην διοίκηση της ΑΑΔΕ την δημιουργία ηλεκτρονικής εικόνας των εργαζομένων κάθε υπηρεσίας, ώστε να γίνεται γρήγορα και αντικειμενικά η αξιολόγησή τους.

Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, να καταρτίσουμε μελέτες για να είμαστε χρήσιμοι. Είναι ανάγκη το ΟΕΕ να βγει έξω από τις κλειστές μικρές αίθουσες και να παρουσιάζει  μτις θέσεις του, στην κοινωνία σε όλη την επικράτεια. Πρέπει να ακούσει την άποψη του ΟΕΕ η κοινωνία, να γίνουν παρουσιάσεις και στην περιφέρεια.

Οι μεταβολές στην οικονομία οδηγούν μεγάλο αριθμό συναδέλφων στην ανεργία . Έχει υποχρέωση το ΟΕΕ να συμβάλει στην επανένταξη των συναδέλφων μας στην αγορά εργασίας.  Οφείλουμε να ηγηθούμε των προσπαθειών επανένταξης με  προγράμματα εκπαίδευσης και νέες δομές, που θα μπορούν να συμβάλλουν προς  την κατεύθυνση αυτή.

Να εκπαιδεύονται οι νέοι συνάδελφοι για να μπορούν να ενταχτούν  στην αγορά εργασίας δίνοντας τους τις αναγκαίες γνώσεις και βοηθώντας τους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με στοχευόμενα προγράμματα σε συνεργασία με φορείς του δημόσιου και επιχειρήσεις.

Αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού του ΟΕΕ και εμπλουτισμός του  με προσλήψεις. Το ΟΕΕ πρέπει να αναδιοργανωθεί με βάση  το επίπεδο σπουδών των εργαζομένων του και να στοχεύσει σε προσλήψεις ατόμων που θα του  επιτρέπει να έχει επεξεργασμένες θέσεις ακόμα και σε τρέχοντα θέματα, με ταχύτητα και εγκυρότητα.

H Συντονιστική Επιτροπή

της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

teamakioe@gmail.com


 

  Σχολιασμός Θέματος «Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα

 21/7/2022 
 

Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

 21/7/2022 
 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022

 21/7/2022 
 

Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

 20/7/2022 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα

 18/7/2022 
 

Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων»

 5/7/2022 
 

Ερώτηση στην Βουλή από τον βουλευτή του Μέρα 25 Ηράκλειου κ. Γεώργιο Λογιάδη για τις απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων(1 σχόλιo/α)

 22/6/2022 
 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριακό Μητσοτάκη τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές για τiς αδιανόητες δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης και του ΓΓ κ. Δημήτριου Σκάλκου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 21/6/2022 
 

Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ σχετικά με τη έκτακτη συνεδρίαση για τις δηλώσεις του Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη (1 σχόλιo/α)

 15/6/2022 
 

Κύριε Πιτσιλή παρεκτρέπεστε

 15/6/2022 
 

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ-ΛΟΓΙΣΤΗ. Απο το Σύλλογο Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Θεσσαλονικής

 13/6/2022 
 

Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα.Tου Χρήστου Σπύρου

 8/6/2022 
 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Το παράδειγμα του My Data.Του Νικολάου Κλωθάκη Οικονομολόγος, Λογιστής MSc

 8/6/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) «Τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα λογιστών και των επιχειρήσεων και η πορεία εφαρμογής τους έως σήμερα»

 1/6/2022 
 

Για να συμμετέχετε στην Διαδικτυακή συζήτηση της Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Με θέμα : «Τα βαθύτερα αίτια και οι οικονομικοπολιτικές επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»

 16/5/2022 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας με Θέμα :Υπεύθυνη Δήλωση των επιχειρήσεων για τους εργαζομένους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό

 16/5/2022 
 

«Webinar mydata» Διαβίβαση παραστατικών 2021. Διαβιβάσεις, διορθώσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων στην myDATA .

 9/5/2022 
 

Διαδικτυακή συζήτηση Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

 7/5/2022 
 

Η αναδρομική ασφάλιση των αθλητών στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι καταστροφική και πρέπει να την πάρτε πίσω !!!!

 15/4/2022 
 

Σφάλμα Πλατφόρμας - Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας ΥΠ.Ε.Κ.Υ.

 14/4/2022 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Έχετε υπόψιν σας κ. Σταϊκούρα 
Τσιλιγιάνης Σωτήρης για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022 
Σύλλογος Λογιστών Θήρας: Αίτημα παράτασης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων  
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας σχετικά μα την αναγκαία παράταση (έως 30/09/2022) στον χρόνο υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα 
Eπίκαιρη ερώτηση του κ. Λογιάδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων με θέμα: «Απαξιωτικές δηλώσεις εις βάρος λογιστών κι οικονομολόγων» 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Tροποποιητικές δηλώσεις: Πότε επιβάλλονται πρόστιμα -Εγκύκλιος ΑΑΔΕ 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Νέες προθεσμίες καταχώρισης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων 
Επιστρεπτέα: Τι ισχύει με τους συμψηφισμούς – Πώς θα γίνεται η εξόφληση 
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την επιστρεπτεα προκαταβολή 
Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45- Μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας 
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ : Ο ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ.  
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: Αναζητώντας και Διαπιστώνοντας. Τιμητικός Τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας Γεώργιο Θ. Χατζηκωνσταντίνου 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος - Βαρουφάκης Γιάνης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα