Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
3/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 574
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Κορονοϊός: Καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων - Ποιες χώρες συγκρατούν χαμηλό

�������� 
 

Ημερομηνία: 17/3/2020 1:26:50 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Κορονοϊός: Καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων - Ποιες χώρες συγκρατούν χαμηλό τον αριθμό νεκρών

Οι επισημάνσεις του Π.Ο.Υ για των αριθμό των ασθενών και μια σύγκριση μεταξύ Ιταλίας, Ισπανίας και Γερμανίας.

 

Σε μια καθημερινή, αβάσταχτη καταμέτρηση νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και νέων νεκρών από την εξάπλωση του κορονοϊού που τρομάζει πολίτες, κυβερνήσεις και επιστημονική κοινότητα αναγκάζεται να υποβάλλεται η ανθρωπότητα με χώρες της Ευρώπη- και πρώτη πάντα την Ιταλία- τις ΗΠΑ και το Ιράν να αποτελούν τις βασικές εστίες εξάπλωσης του ιού. 

Η καμπύλη που παρουσιάζει την διαρκή αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων ακολουθεί μια διαρκώς ανοδικό πορεία και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 7.174 θάνατοι, 182.725 κρούσματα ενώ 79.883 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. 

Ο ιός έχει εξαπλωθεί πλέον σε 162 χώρες ενώ πέραν της Κίνας, για την  οποία τα χειρότερα φαίνεται πως είναι πίσω της, οι χώρες με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα  κρούσματα και νεκρούς είναι: Ιταλία, Ιράν, Ισπανία, Νότια Κορέα (όπου όμως και εκεί φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης), Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η Ισπανία παρουσιάζει καταγράφει σε ημερήσια βάση όλο και περισσότερα κρούσματα (έχει φτάσει σχεδόν το 1/3 αυτών της Ιταλίας συγκρατεί χαμηλά (πάντα συγκριτικά) τον αριθμό των νεκρών. Η δε Γερμανία έχει, βάσει του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και συγκριτικά με Ιταλία και Ισπανία πολύ μικρό αριθμό θανάτων όπως φαίνεται και αναλυτικά στα νέα στοιχεία 24ώρου που ακολουθούν. 

Όπως επισημαίνει δε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην τελευταία σχετική ενημέρωση για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των νεκρών εκτός της Κίνας έχει ξεπεράσει των συνολικό αριθμό των ασθενών και των θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα. 

Μέσα σε νοσοκομείο της Ιταλίας, όπου γιατροί κοιτούν ετοιμοθάνατους στα μάτια και τους λένε ”όλα καλά”

Κοζάνη: Πώς είναι η πρώτη μέρα καραντίνας σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά

48 ώρες Πάτρα-Αμαλιάδα: Μία εικόνα και τέσσερα συμπεράσματα

WHO

Σύγκριση κρουσμάτων σε Κίνα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ιταλία

Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 3.233 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 349 θάνατοι και αν και κάποιοι σπεύδουν να κάνουν λόγο για μια πρώτη μείωση των ημερήσιων καταγραφών, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως είναι πολύ νωρίς για τέτοιες υποθέσεις. 

Συνολικά: 27.980 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 2.158 νεκροί, 2.749 άτομα που ανάρρωσαν. 

Ιράν

Σταθερά υψηλός, αλλά όχι όπως στην Ιταλία, παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση. Μόνο χθες οι αρχές έκαναν λόγο για 1.053 και 129 και αξίζει να τονιστεί πως αν και υπάρχει μείωση του αριθμού των νέων ασθενών η αριθμός των νεκρών που αναφέρονται καθημερινά ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία. 

Συνολικά: 14.991 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 853 νεκροί, 4.996 άτομα που ανάρρωσαν. 

Ισπανία

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη χώρα με 1.236 νέα κρούσματα και 149 θανάτους τη Δευτέρα. Ωστόσο, αν και ο αριθμός των ασθενών εμφανίζεται να έχει φτάσει περίπου το μισό αυτών της Ιταλίας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκρατήσει χαμηλότερα τον αριθμό των νεκρών. 

Συνολικά: 11.178 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 491 νεκροί, 530 άτομα που ανάρρωσαν. 

 

Worldmeters.info

Κρούσματα  και νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

Νότια Κορέα

Μειώνονται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και νεκρών σε ημερήσια βάση. Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 84 νέοι ασθενείς και τέσσερις θάνατοι παρουσιάζοντας σταθερά πλέον καθοδική πορεία. 

Συνολικά: 8.320 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 81 νεκροί, 1.401 άτομα που ανάρρωσαν. 

Γερμανία

Ανέφερε ξανά αυξημένο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα 1.459 ενώ καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι. Η χώρα ωστόσο έχει καταφέρει να είναι από τις λίγες που συγκρατεί, συγκριτικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, σε τόσο χαμηλό αριθμό τους νεκρούς. 

Συνολικά: 7.272 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 17 νεκροί, 67 άτομα που ανάρρωσαν. 

Χθες η Καγκελάριος ’Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε «άνευ προηγουμένου» μέτρα. Όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα πρατήρια βενζίνης, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια. Απαγορεύονται στο εξής τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία, αλλά και οι τουριστικές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες, αλλά και οι παιδικές χαρές.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να πλήξουν σοβαρά την γερμανική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική κατανάλωση. Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας, το λιανικό εμπόριο υπολογίζεται ότι θα έχει απολεσθέντα έσοδα αξίας 1,15 δισεκ. ευρώ κάθε ημέρα που τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά, ενώ τα πρώτα «λουκέτα» αναμένονται εντός εβδομάδων. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέφαν Γκεντ, ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας, των επίπλων και των καλλυντικών έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα. «Τώρα έρχεται η ολική καταστροφή. Μέσα σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα αρχίσουν οι χρεοκοπίες. 

 

WHO

Η εξάπλωση του ιού.

 

Γαλλία

Σταθερή η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων ενώ τη Δευτέρα οι αρχές ανέφεραν 1.210 και 21 νεκρούς μετά από ένα 24ωρο στο οποίο είχαν καταγραφεί 36 θάνατοι. 

Συνολικά: 6.633 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 148 νεκροί, 67 άτομα που ανάρρωσαν. 

Στο μεταξύ στη χώρα θα αναπτυχθούν 100.000 αστυνομικοί για την επιβολή των μέτρων αυστηρού περιορισμού που διέταξε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ενώ οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 135 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο διάγγελμα του Μακρόν ανακοίνωσε πως από σήμερα και για διάστημα 15 ημερών, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα.

ΗΠΑ

Οι αρχές ανέφεραν 64 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και 7 νέους θανάτους ενώ και στις δύο περιπτώσεις καταγράφεται σταθερά αυξητική τάση. 

Συνολικά: 4.727  επιβεβαιωμένα κρούσματα, 93 νεκροί, 74 άτομα που ανάρρωσαν. 

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός νέου πακέτου οδηγιών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, προειδοποιώντας τους Αμερικάνους να περιορίσουν τις κοινωνικές συναθροίσεις τους στα δέκα ή λιγότερα άτομα.

Παράλληλα, συνέστησε στα εστιατόρια, στα μπαρ, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συχνάζουν πολλά άτομα, να παύσουν τη λειτουργία τους στις Πολιτείες όπου έχει παρατηρηθεί μετάδοση του ιού μεταξύ των μελών των τοπικών κοινωνιών.

Eλβετία

Η χώρα μετρά 2.353 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 19 νεκρούς ενώ επικεφαλής του τομέα μολυσματικών ασθενειών της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υγείας της Ελβετίας, ο Ντάνιελ Κοχ δηλώνει πως τα νοσοκομεία ίσως καταρρεύσουν, αν η επιδημία του νέου κορονοϊού εξακολουθήσει να εξαπλώνεται γρήγορα.

Οι αρχές της Ελβετίας κινητοποίησαν έως και 8.000 μέλη του στρατού τη Δευτέρα, και απαγόρευσαν όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις αφού κήρυξαν την επιδημία covid-19 «εξαιρετική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την οποία απαιτούνται ριζικά μέτρα.

Ο Κοχ υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης να επικεντρώσει τους ελέγχους για τον ιό στους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο και σε αυτούς που ενδέχεται να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Εξήγησε ότι η διενέργεια πολλών τεστ για τον κορονοϊό προκαλεί συμφόρηση. Ήδη, επεσήμανε ο Κοχ, οι αρχές διενεργούν περισσότερα από 2.000 τεστ ημερησίως.

«Θα κάνουμε περισσότερα τεστ στη Ελβετία μόλις μπορέσουμε, όμως ο ιός δεν περιμένει τα τεστ. Τα νοσοκομεία καταγράφουν ραγδαία αύξηση των ασθενών και αυτό αποτελεί λόγο ανησυχίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κίνα 

Καταγράφηκαν μόλις 21 νέα κρούσματα στη χώρα και 13 θάνατοι το τελευταίο 24 ωρο ενώ συνεχίζεται η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων στην επαρχία Χουπέι  και την εστία εξάπλωσης, την πόλη Γουχάν. 

Ο δήμος της Γουχάν μάλιστα ανακοίνωσε ότι στο εξής, όλοι όσοι επιστρέφουν σε αυτή από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ανάλογο μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησής του Κάρι Λαμ σήμερα.

Συνολικά: 80.881 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3.226 νεκροί, 68.690 άτομα που ανάρρωσαν. 

Τουρκία

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις σε χώρους λατρείας, διατάσσει να κλείσουν καφέ, σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα και πολιτιστικοί χώροι, ενώ αναστέλλει τις αεροπορικές συνδέσεις και με άλλες χώρες, καθώς εντείνει την προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία επιταχύνεται στη χώρα, όπου πλέον αριθμεί 47  κρούσματα.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν ξεχωρίζει η αναστολή μέχρι νεοτέρας των ομαδικών προσευχών στα τεμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσευχής της Παρασκευής. Ο επικεφαλής της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς πάντως διαβεβαίωσε ότι τα περίπου 90.000 τζαμιά της χώρας θα μείνουν ανοικτά, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσεύχονται ο καθένας μόνος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ”εισαγόμενα” τονίζοντας πως «Η επαφή με ξένες χώρες θα παραμείνει πηγή κινδύνου». 

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολείων ήδη την περασμένη εβδομάδα. Την Κυριακή, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα χιλιάδες πιστούς που επέστρεψαν από το προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία.

Associated Press

Ξυπνώντας σε έναν άλλο κόσμο (Τσεχία, 16 Μαρτίου)

 

Ιρλανδία 

Αριθμεί μέχρι στιγμής μόνος 223 κρούσματα και 2 νεκρούς αλλά οι προβλέψεις του πρωθυπουργού, Λίο Βαράντκαρ είναι δυσοίωνες καθώς αναμένει 15.000 μέχρι τα τέλη του Μαρτίου όπως δήλωσε. 

Οι αρχές της χώρας  συνέστησαν στους πολίτες να αποφεύγουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα ενώ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο Δουβλίνο έχουν κλείσει όπως επίσης νυχτερινά κέντρα και  και έχει επιβληθεί απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.  

Το θέμα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «δεν είναι να κλειδαμπαρώσουμε τη χώρα αύριο και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Αυτό δεν είναι δυνατό (...) Κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, αλλά θεωρώ ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε αυτό για πολλούς μήνες, όχι απλά μερικές εβδομάδες».

Προειδοποίησε δε πως 100.000 αν όχι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας τις προσεχείς εβδομάδες και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι τράπεζες θα προσφέρουν διευκολύνσεις σε όσους δανειολήπτες χάσουν τη δουλειά τους. 

Ρουμανία

Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες ενώ όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός η σχετική απόφαση δίνει τη δυνατότητα  στις αρχές να επιβάλουν σταδιακά μέτρα, εφόσον κριθεί αναγκαίο, όπως το κλείσιμο συνοριακών διαβάσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, καφέ κ.ά,, όπως και να εξετάσουν, όπου χρειάζεται, την κατάργηση αεροπορικών, σιδηροδρομικών ή ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Σημειώνεται πως η χώρα έχει μέχρι στιγμής 168 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή να τεθεί σε καραντίνα το σύνολο της επικράτειας καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 33. 

«Η κρίση αυτή μόλις ξεκινάει», προειδοποίησε ενώ ανακοίνωσε πως η χώρα θα εισαγάγει φάρμακα από την Κούβα και προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και «χιλιάδες» σετ εξετάσεων, από την Κίνα. 

Βρετανία

Η χώρα αριθμεί 1.543 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 55 νεκρούς (εκ των οποίων 152 και 20 αντίστοιχα το τελευταίο 24ωρο). 

Ευτυχώς η μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London προβλέπει καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεισε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας στην χώρα. Η μελέτη προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Σε μία αιφνίδια μεταστροφή της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε χθες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών.

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας στην Ιταλία. Συγκρίνοντας τις εν δυνάμει επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19 με την επιδημία της γρίπης το 1918, η ομάδα του Φέργκιουσον προέβλεψε ότι χωρίς περιοριστικά μέτρα η έκρηξη της επιδημίας θα προκαλέσει περισσότερου από 500.000 θανάτους στην Βρετανία και 2,2 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σουηδία

Την αναστολή της λειτουργίας των λυκείων και των πανεπιστημίων από αύριο ανακοίνωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, προσθέτοντας ότι τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα συνεχίσουν προς το παρόν κανονικά.

Σημειώνεται πως στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.125 κρούσματα και επτά θάνατοι. 

«Σε επόμενο στάδιο ίσως βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα χρειαστεί να κλείσουμε (δημοτικά) σχολεία και παιδικούς σταθμούς, κάτι για το οποίο γίνονται επίσης προετοιμασίες», πρόσθεσε.

https://www.huffingtonpost.gr

 

  Σχολιασμός Θέματος «Κορονοϊός: Καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων - Ποιες χώρες συγκρατούν χαμηλό τον αριθμό νεκρών»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Σωσίβια για... φοροφυγάδες

 1/6/2020 
 

H EKT ετοιμάζεται να ανεβάσει στα 1,6 τρισ. ευρώ το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων φέτος

 29/5/2020 
 

20 ερωτοαπαντήσεις από Κομισιόν για το πρόγραμμα των 750 δισ.

 28/5/2020 
 

Γρηγορότερη ανάκαμψη από το 2008 βλέπει ο Κρούγκμαν

 27/5/2020 
 

Δουνκέρκη 80 χρόνια μετά: Τα ερωτηματικά παραμένουν!

 27/5/2020 
 

ΕΚΤ: αγορά ομολόγων ακόμα και χωρίς την Bundesbank

 27/5/2020 
 

Αεροπορικές εταιρείες: Πτωχεύσεις, απολύσεις και βροχή δισεκατομμυρίων

 27/5/2020 
 

Μη επιστρεπτέες επιχορηγήσεις θα προτείνει η Κομισιόν

 25/5/2020 
 

Ντιμιτρί Ελ Μούρ: Λοιμός της Αθήνας – Covid 19, η ιστορία επαναλαμβάνεται

 25/5/2020 
 

Πόση ζημιά θα προκαλέσει ο κορονοϊός στη διεθνή οικονομία

 21/5/2020 
 

Ιαπωνία-Κατάρ-Βρετανία «εγγυήθηκαν» για την τουρκική οικονομία: Τι σημαίνει η ανταλλαγή λιρών με γιέν-στερλίνες-ριγιάλ

 20/5/2020 
 

Έρευνα – χαστούκι για Ερντογάν: Η πλειονότητα των νέων θέλει να φύγει από την Τουρκία

 20/5/2020 
 

Τζεντιλόνι: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

 20/5/2020 
 

Fitch: Ποιοι κλάδοι θα «εξαφανιστούν» με ένα νέο lockdown

 20/5/2020 
 

«Η ΕΚΤ θα αγοράζει κρατικά ομόλογα, παρά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου»

 19/5/2020 
 

Ευρωπαϊκό «ταμείο ανάκαμψης» ύψους 500 δισεκατ. προτείνουν Βερολίνο και Παρίσι

 19/5/2020 
 

Η Γερμανία βάζει φωτιά στην Ευρώπη

 18/5/2020 
 

Πώς πέρασαν την καραντίνα οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη

 15/5/2020 
 

Politico: Πώς η Google και η Apple όρισαν το παιχνίδι στις εφαρμογές ιχνηλάτησης Covid-19

 15/5/2020 
 

ΗΠΑ: Εκατομμύρια αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κάθε βδομάδα

 15/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 
Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη  
A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος. 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία - Οδηγίες του υπουργείου
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση προθεσμιών υποβολής Υ/Δ δικαιούχων ειδικών κατηγοριών
Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!
Ενδικοφανείς Προσφυγές

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Κωδικας Φορολογιας Μεγαλης Ακινητης Περιουσιας

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα