Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
5/6/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 6454
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην εποχή των (κορωνα)ιών: Ένας ιός μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε…Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"
Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)
Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι 
Ιταλία: Το χάδι της νοσοκόμας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη 
Γερμανία: Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών της Εσσης 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Μέσω ανάρτησης στο Twitter - Ο Μακάριος Λαζαρίδης είχε... δεσμευτεί προεκλογικά για την τοποθέτηση του μηχανήματος στην πλατεία της Νικήσιανης 
Στην πλατεία του Μπακογιάννη δεν «κολλάει» ; 
Ελένη Γιαμαρέλλου (Βίντεο): Δεν θα κολλήσει κορωνοϊό όποιος κοινωνήσει -"Την Κοινωνία σου...μην κατηγοράς" 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Ποιοι εξασφαλίζουν τώρα το επίδομα των €800

�������� 
 

Ημερομηνία: 20/3/2020 10:25:42 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Aναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού προωθεί η κυβέρνηση, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων. Τα επιπλέον επιδόματα σε εργαζόμενους και η «μετάθεση» της πληρωμής του Δώρου Πάσχα. Νέες ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο.

Σε αναθεώρηση του κρατικού προϋπολογισμού προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την «κάλυψη» της ευρωζώνης μετά την ακύρωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για φέτος και την εξαίρεση από το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των δαπανών αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό και το μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πρόσθετα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, με διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ, διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο αλλά σε χρόνο που θα προσδιορίσει το οικονομικό επιτελείο και ανέβασε το συνολικό κόστος στα 10 δισ. ευρώ.

Οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα (10:30 το πρωί) σε περαιτέρω ανακοινώσεις, καθώς εκατομμύρια εργαζόμενοι αγωνιούν για τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα, αλλά και αναφορικά με το εάν είναι στη λίστα των δικαιούχων για το ειδικό επίδομα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου, το επίδομα των 800 ευρώ δικαιούνται:

* Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους, λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 800 ευρώ, το οποίο καλύπτει την περίοδο από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, ενώ το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας. Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, με κόστος περίπου στα 450 εκατ. ευρώ ενώ γι’ αυτούς τους εργαζομένους, αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου, για 4 μήνες.

* Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις. Για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρουσιάζεται δραστική μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωτέες Μαρτίου, για 4 μήνες και όλες οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις για 3 μήνες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τα 800 ευρώ του «έκτακτου μισθού», όπως είπε, θα λάβουν επιπρόσθετα:

* Όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. «Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές», είπε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο επικρατέστερο σενάριο σε αυτή την κατηγορία δικαιούχων εντάσσονται οι εργαζόμενοι των οποίων η σχέση εργασίας αναστέλλεται, καθώς η επιχείρηση υπολειτουργεί, αλλά η θέση εργασίας τους δεν χάνεται και όταν περάσει ο «τυφώνας» θα επανέλθουν κανονικά στη δουλειά τους. Στο μεσοδιάστημα, την απώλεια εισοδήματος θα καλύψει το ειδικό επίδομα.

* Όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

Τι θα συμβεί με το Δώρο

Η κυβέρνηση αναμένεται με διάταξη νόμου να δώσει τη δυνατότητα στον ιδιωτικό τομέα να καταβάλει το Δώρο Πάσχα σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο στους δικαιούχους αλλά ο χρόνος καταβολής του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνδέεται με τον χρόνο «απελευθέρωσης» από τον κορωνοϊό.

Το οικονομικό επιτελείο προβληματίστηκε έντονα για το θέμα, αξιολογώντας όλες τις πτυχές του. Σε επίπεδο κόστους, το Δώρο Πάσχα ανέρχεται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί -και αυτό- να επιφορτιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Επομένως η καταβολή του από το κράτος έχει απορριφθεί. «Πρέπει να λειτουργούμε με σύνεση», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι επιχειρήσεις, από την πλευρά τους, όταν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους προφανώς δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών τους έχει «παγώσει» με κρατική εντολή ή τραπεζική πρωτοβουλία. Τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση προβλέπουν αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (4 και 3 μήνες αντίστοιχα) ενώ οι τράπεζες έδωσαν τη δυνατότητα στους συνεπείς δανειολήπτες νομικά πρόσωπα να πληρώνουν μόνο τόκους (τους οποίους θα επιδοτήσει το κράτος) μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη.

Παράλληλα δρομολογούνται μέτρα στήριξης με αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών μηχανισμών ρευστότητας και εγγυοδοσίας αλλά και κρατικά δάνεια 1 δισ. ευρώ υπό μορφή «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενώ οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν λειτουργούν, δεν θα καταβάλλουν μισθό στο προσωπικό τους, το οποίο θα λάβει το επίδομα των 800 ευρώ.

Ακόμα και στην πλήρη ενεργοποίηση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, στο οικονομικό επιτελείο δεν υπάρχουν αυταπάτες. «Ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πραγματικά κι ας το θέλουν να πληρώσουν τον άλλο μήνα Δώρο Πάσχα», αναγνωρίζει πηγή με γνώση των διεργασιών. Γι’ αυτό λοιπόν στο τραπέζι είναι η κατάθεση νομοθετικής διάταξης με την οποία θα αίρονται οι ποινικές κυρώσεις μη καταβολής του Δώρου στην ώρα του και θα ανοίγει ο δρόμος ώστε το Δώρο να καταβληθεί το καλοκαίρι, ενδεχομένως μαζί με το επίδομα αδείας.

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ολόκληρο ακόμα και εάν ο εργαζόμενος δεν έχει δουλέψει για αρκετές εβδομάδες, δεδομένου ότι έχει μεσολαβήσει κρατική εντολή αναστολής λειτουργίας μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων.

Η χρονική μετάθεση της καταβολής του Δώρου, εκτός από τις ανάγκες των επιχειρήσεων επιστρατεύεται και για λόγους διάχυσης των ωφελειών από την τόνωση της κατανάλωσης σε όλη την οικονομία. «Σήμερα, με τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία κλειστά, οι επιλογές κατανάλωσης είναι περιορισμένες», σημειώνει αρμόδια πηγή, διευκρινίζοντας πως επιδίωξη είναι το 1 δισ. ευρώ του Δώρου Πάσχα και το 1 δισ. ευρώ του επιδόματος αδείας να πέσουν συνολικά στην οικονομία, όταν η ανάγκη τόνωσης θα είναι μεγάλη, μετά την επέλαση του κορωνοϊού

www.euroday.gr


Κατεβάστε το αρχείο: 1470783-yp-oikonomikon-930-2.jpg

  Σχολιασμός Θέματος «Ποιοι εξασφαλίζουν τώρα το επίδομα των €800»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

 
 

Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις – Σε περισσότερες δόσεις ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

 4/6/2020 
 

Σκάνδαλο Novartis: Λοβέρδος, Πατούλης, Στουρνάρας στο μικροσκόπιο του FBI από το 2017

 3/6/2020 
 

Συνοπτικοί οι φορολογικοί έλεγχοι

 1/6/2020 
 

Προς παράταση η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

 1/6/2020 
 

«Έρχεται» η επιστρεπτέα προκαταβολή Νο2

 1/6/2020 
 

Σύμβαση Cooper ;

 29/5/2020 
 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛ ΠΟΡΤΕΡ: Πολ Πόρτερ αρχηγός της αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα (1947) υπεύθυνος της οικονομικής βοήθειας του δόγματος Τρούμαν

 29/5/2020 
 

Ανάσα για τους πληττόμενους, το κράτος θα καλύψει με επιδότηση έως και 90% από τις δόσεις των δανείων τους

 29/5/2020 
 

Αυτό είναι το σχέδιο στήριξης για τις αερομεταφορές

 28/5/2020 
 

Επιχορηγήσεις 22,5 δισ. αλλά και «βαρύ» δάνειο για την Ελλάδα στις προτάσεις της Κομισιόν

 27/5/2020 
 

Τα κριτήρια για την δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής

 25/5/2020 
 

Βαρουφάκης : Η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 15%

 25/5/2020 
 

Κορoνοϊός: Οι 35 κατηγορίες επιχειρήσεων που ακόμα δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν

 25/5/2020 
 

Τι εξετάζεται για τη μείωση της προκαταβολής φόρου

 22/5/2020 
 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που συζητείται στη Βουλή εισάγει στην ελληνική τουριστική νομοθεσία το glamping

 21/5/2020 
 

Επανεκκίνηση του τουρισμού στις 15 Ιουνίου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

 21/5/2020 
 

Η «ακτινογραφία» των μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης της ρευστότητας

 21/5/2020 
 

Υπουργείο Οικονομικών: Σχεδιάζει νέο πρόγραμμα υποστήριξης δανειοληπτών

 20/5/2020 
 

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ενημέρωση για την απάτη «SIM Swapping». Πώς να προστατευθείτε

 19/5/2020 
 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Επικαιροποιήθηκε ο αριθμός των εργαζομένων των επιχειρήσεων

 18/5/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.
Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν 4152/2013 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν4646/2019 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ)
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών 
Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών. 
Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
«Kατακτήστε» τη νέα πάγια ρύθμιση με τις 24 έως 48 δόσεις
Αυτά είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία - Οδηγίες του υπουργείου
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση προθεσμιών υποβολής Υ/Δ δικαιούχων ειδικών κατηγοριών
Τι ισχύει για τους κανόνες σώρευσης για τα μέτρα στήριξης στο πλαίσιο των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19
Ε. 2072 /25-05-2020 Μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο κατόπιν άρσης των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε μισθούς και εργοδοτικό κόστος!

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οικονομικα συστηματα και συστηματικη σκεψη

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα