Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
30/10/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 8720
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!..Tου Γιώργου Δουράκη
Γιατί ο καπιταλισμός παράγει άχρηστες δουλειές. Tου David Graeber
Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα
Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»
Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τελικά, είναι κλοπή η ιδιοκτησία;
Δερμιτζάκης: «Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις» 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε, 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Απίστευτο: Δώρο 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια, το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης για τον κορονοϊό!
Επιδοτήσεις για αγορά θερμάστρας στα εστιατόρια μέσω ΕΣΠΑ
Βελόπουλος: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ήδη βυθίσει το Ορούτς Ρέις» 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρ

�������� 
 

Ημερομηνία: 22/4/2020 3:34:09 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (MONETARY FINANCE):

Οσονούπω, the only game in town?

 

 

 

του Γιώργου Δουράκη*

 

 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΑΠΘ, 21 Απριλίου 2020

 

 

Ξεχάστε τα ευρωομόλογα και τα κορωνομόλογα. Ιδού μια πρόταση που κάνει τη διαφορά, εν όψει της αυριανής συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Προέρχεται από τον επάρατο Τζορτζ Σόρος (γνωστό κερδοσκόπο και… ανθέλληνα!).

Προτείνει την έκδοση «perpetual bonds» (ή  «perps» ή «consols») από την ΕΕ (ελληνιστί «ομόλογα χωρίς ημερομηνία λήξης», «ομόλογα εις το διηνεκές», «ομόλογα μακράς διαρκείας» ή «ομόλογα αορίστου χρόνου» - προτιμώ το τελευταίο). Υπάρχουν τέτοιοι χρηματοοικονομικοί τίτλοι που εκδίδονται από μεγάλες εταιρείες. Από τη στιγμή που δεν αποπληρώνεται το κεφάλαιο και αποδίδουν μόνον τόκο, μοιάζουν περισσότερο με μετοχές που αποδίδουν μέρισμα. Το ενδιαφέρον είναι ότι -κατά τα φαινόμενα- τα «perpetual bonds» θα είναι η πρόταση της Ισπανίας, που θα υιοθετηθεί όπως ακούγεται και από τις άλλες χώρες του Νότου (ίσως και από τη Γαλλία) στην αυριανή σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα ομόλογα αορίστου χρόνου δεν αυξάνουν το δημόσιο χρέος καμιάς χώρας, γι’ αυτό και αποτελούν μια καλή λύση στη σημερινή συγκυρία, που οι περισσότερες χώρες είναι υπερχρεωμένες. Πράγμα που δε συμβαίνει με τα ευρωομόλογα ή τα κορωνομόλογα, που αυξάνουν το χρέος. Από τη στιγμή που θα γίνονται δεκτά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ουσιαστικά αποτελούν μια καλυμμένη μορφή νομισματικής χρηματοδότησης (monetary finance). Ακόμη κι αν -όπως αναμένεται- τα ομόλογα αυτά δεν γίνουν δεκτά στην αυριανή σύνοδο, είναι βέβαιο ότι η νομισματική χρηματοδότηση θα επανέρχεται διαρκώς στο προσκήνιο με τη μία ή την άλλη μορφή. Στον σημερινό υπερχρεωμένο δυτικό κόσμο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. There is no alternative! TINA!..

 

*Γιώργος Δουράκης

Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας

Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

 

 

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου

 

 

 

του Τζορτζ Σόρος*

 

PROJECT SYNDICATE, 20 Απριλίου 2020

 

Η αναστάτωση που προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι προσωρινή, υπό την προϋπόθεση ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα λάβουν τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή μακροπρόθεσμων ζημιών. Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος, γρήγορος και όχι δαπανηρός τρόπος για να χρηματοδοτηθεί το προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (European Recovery Fund) ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιν ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί περίπου 1 τρισεκατομμύριο ευρώ (1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια) για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλά από πού θα προέλθουν τα χρήματα αυτά;

Προτείνω η Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για το Ταμείο Ανάκαμψης, πουλώντας «ομόλογα αορίστου χρόνου» («perpetual bonds»), για τα οποία δεν χρειάζεται να εξοφληθεί το κεφάλαιο (αν και μπορούν να επαναγοραστούν ή να αποπληρωθούν αν το επιθυμεί ο εκδότης). Η έγκριση αυτού του ομολόγου πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επικείμενη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 Απριλίου.

Θα είναι φυσικά πρωτοφανές για την ΕΕ να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου, ιδίως για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Αλλά παλαιότερα άλλες κυβερνήσεις έχουν στηριχθεί σε ομόλογα αορίστου χρόνου. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η Βρετανία, η οποία χρησιμοποίησε ενοποιημένα ομόλογα (Consols) για να χρηματοδοτήσει τους Ναπολεόντιους Πολέμους και πολεμικά ομόλογα για να χρηματοδοτήσει τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτά τα ομόλογα ήταν εμπορεύσιμα στο Λονδίνο μέχρι το 2015, οπότε εξοφλήθηκαν και τα δύο. Τη δεκαετία του 1870 το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξουσιοδότησε το Υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει ομόλογα αυτού του τύπου (Consols) για να ενοποιήσει ήδη υφιστάμενα ομόλογα και πράγματι το υπουργείο τα εξέδωσε τα επόμενα χρόνια.

Η ΕΕ αντιμετωπίζει έναν πρωτοφανή πόλεμο κόντρα σ’ έναν ιό που απειλεί όχι μόνο τη ζωή των ανθρώπων, αλλά και την ίδια την επιβίωση της Ένωσης. Εάν τα κράτη-μέλη αρχίσουν να προστατεύουν τα εθνικά τους σύνορα ακόμη και από τα αδελφά μέλη της ΕΕ, αυτό θα καταστρέψει την αρχή της αλληλεγγύης πάνω στην οποία βασίζεται η Ένωση.

Αντί γι’ αυτό πρέπει να υιοθετήσει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση μιας έκτακτης κρίσης που πλήττει όλα τα μέλη της. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχει φόβος ότι δημιουργεί προηγούμενο που θα δικαιολογούσε την έκδοση κοινού ευρωπαϊκού χρέους μόλις αποκατασταθεί η κανονικότητα. Η έκδοση ομολόγων που θα έχουν την εμπιστοσύνη και την εγγύηση της ΕΕ θα προσφέρει πολιτική κάλυψη σ’ αυτό που ήδη έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: στην κατάργηση σχεδόν όλων των περιορισμών στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Τα ομόλογα αορίστου χρόνου έχουν τρία επιπλέον πλεονεκτήματα, που τα καθιστούν κατάλληλα γι’ αυτές τις περιστάσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα ομόλογα αορίστου χρόνου -παρά τη σημαντική χρηματοοικονομική δύναμη πυρός που είναι δυνατόν να ενεργοποιήσουν- θα προκαλέσουν ασήμαντη δημοσιονομική επιβάρυνση στην ΕΕ, γιατί ποτέ δεν θα χρειαστεί να αποπληρωθούν. Η ΕΕ δεν είναι ανάγκη να τα αναχρηματοδοτήσει όταν λήξουν, να πληρώσει χρεολύσια ή και να βάλει στην άκρη χρήματα (π.χ. σ’ ένα χρεολυτικό ταμείο) για ενδεχόμενη αποπληρωμή τους.

Το μόνο που θα είναι υποχρεωμένη να κάνει είναι να πληρώνει τακτικά τους τόκους των ομολόγων. Ένα ομόλογο αορίστου χρόνου 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ με κουπόνι 0,5% θα κόστιζε στον προϋπολογισμό της ΕΕ μόλις 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτό είναι λιγότερο από το 3% του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2020.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι πιο τεχνικό, αλλά σχεδόν εξίσου σημαντικό. Η αγορά ενδέχεται να μην είναι σε θέση να απορροφήσει εφ’ άπαξ ολόκληρο το ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Με την έκδοση ενός ομολόγου αορίστου χρόνου, η ΕΕ θα μπορούσε να αντλήσει αυτό το ποσό σε δόσεις, χωρίς να είναι ανάγκη να εκδίδει νέο ομόλογο κάθε φορά.

Το τρίτο πλεονέκτημα είναι ότι ένα ομόλογο αορίστου χρόνου που εκδίδεται από την ΕΕ θα ήταν ένας πολύ ελκυστικός τίτλος για τα προγράμματα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ. Δεδομένου ότι η λήξη ενός ομολόγου αορίστου χρόνου είναι πάντα η ίδια, η ΕΚΤ δεν θα χρειάζεται να αναδιαρθρώνει το χαρτοφυλάκιό της.

Η ΕΕ δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσει κάποιον νέο μηχανισμό ή νέα δομή για να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου, επειδή έχει εκδώσει ομόλογα στο παρελθόν. Τα έσοδα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις και επιχορηγήσεις που σχετίζονται με την καταπολέμηση της πανδημίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να κατανέμει τα κεφάλαια είτε άμεσα ή μέσω των κρατών-μελών και άλλων θεσμών (όπως οι δημοτικές αρχές) που συμμετέχουν άμεσα στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

Η αναστάτωση που προκαλείται από την πανδημία πρέπει να είναι προσωρινή, αλλά μόνον εάν οι ηγέτες της Ευρώπης λάβουν τα έκτακτα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή μακροπρόθεσμων ζημιών στην ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελεί τόσο επιτακτική ανάγκη. Η χρηματοδότησή του με ομόλογα αορίστου χρόνου είναι ο ευκολότερος, ταχύτερος και λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να δημιουργηθεί.

 

*Ο Τζορτζ Σόρος είναι πρόεδρος του Soros Fund Management και του Open Society Foundation. Πρωτοπόρος του κλάδου των κερδοσκοπικών επενδύσεων υψηλού κινδύνου (hedge-fund industry), είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως το The Alchemy of Finance, το The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means και το The Tragedy of the European Union: Disintegration or Revival?  Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το In Defense of Open Society (Public Affairs, 2019). 

 

https://www.project-syndicate.org/commentary/finance-european-union-recovery-with-perpetual-bonds-by-george-soros-2020-04

 

Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης


 

 

  Σχολιασμός Θέματος ««Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!..Tου Γιώργου Δουράκη

 9/10/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός παράγει άχρηστες δουλειές. Tου David Graeber

 28/9/2020 
 

Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης

 14/9/2020 
 

Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα

 11/9/2020 
 

Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»

 28/8/2020 
 

Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά

 21/8/2020 
 

Απόφαση Συνόδου Κορυφής ΕΕ, 21 Ιουλίου: Ανασυγκρότηση με τα υλικά της καταστροφής, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 24/7/2020 
 

Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί

 6/7/2020 
 

Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη

 22/6/2020 
 

Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*

 18/6/2020 
 

Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη

 17/6/2020 
 

Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας

 16/6/2020 
 

Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

 15/6/2020 
 

Οι ψηφιακές τεχνολογίες στην εποχή των (κορωνα)ιών: Ένας ιός μπορεί να αλλάξει αυτά που ξέραμε…Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

 3/6/2020 
 

Ο μακαρθισμός της κας Κιντή, ή ο ολοκληρωτισμός του "φιλελέ Κέντρου"

 21/5/2020 
 

Κρίσιμη η αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής προς τους ιδιώτες

 8/5/2020 
 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκδώσει ομόλογα αορίστου χρόνου», του Τζορτζ Σόρος (Σχόλιο – Μετάφραση: Γιώργος Δουράκης)

 22/4/2020 
 

Διά του φόβου και του συλλογικού κλονισμού στη μείωση των αντιστάσεων Του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου Ομότιμου Καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας του Δ.Π.Θ.

 21/4/2020 
 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. Πολύ λίγα και πολύ ...τοξικά Οικονομικά μέτρα ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού (Covid-19). ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 21/4/2020 
 

Η εποχή μετά την Πανδημία - Το μοντέλο της Άπω Ανατολής. Ο Big Brother δεν θα είναι καθόλου διασκεδαστικός .Του Γερμανού φιλόσοφου νοτιοκορεάτικης καταγωγής Byung-Chul Han

 13/4/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
ΣΟΛΝΘ: Επιστολή με θέμα «Μέριμνα σχετικά με τις υποχρεώσεις του λογιστή που έχει ασθενήσει από κορωνοϊο»
Φορτώνουν ξανά τους πολίτες για να σώσουν τις τράπεζες!!! 
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης για τον λόφο Καστέλι 
Λειτουργία υπηρεσιών της ΑΑΔΕ: Λογιστές, δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές εισέρχονται στις υπηρεσίες, εφόσον τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας 
Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ σε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης 
Όσοι δανειοδοτήθηκαν με το ΤΕΠΙΧ δεν θα χρηματοδοτηθούν από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον e-ΕΦΚΑ 
Ανοίγει ξανά η πόρτα των 120 δόσεων για χρέη στον ΕΦΚΑ 
Υποχρεωτική γονική άδεια έξι μηνών σε όλους τους γονείς 
Μετρα στήριξης για τις "Πορτοκαλι" περιοχες 
Ε. 2162 /13-10-2020 Έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 32 ΚΦΔ. 
Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 233/2020 - ΦΕΚ 4471/Β/11-10-2020 Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της... 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Οικονομια και περιβαλλον του RENE PASSET

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα