Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
19/10/2018
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 5163
 
Tel2103813942
Fax2103813942
Email info@akioe.gr
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Οι «σκληροί» ηγέτες . Tου Serge Halimi Διευθυντής της "Le Monde diplomatique"
Η κατάρρευση της Lehman Brothers , Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Οι 14 στιγμές που θυμόμαστε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Γιατί ο Ερντογάν ελπίζει ότι θα επανακάμψει . Άρθρο της Le monde-diplomatique
Η άνθιση της βιομηχανίας της βιολογικής γεωργίας. Le Monde diplomatique
BlackRock, η εταιρεία στην οποία «ανήκει» ο κόσμος

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Η «αριστερή» γραβάτα του Καραγάτση
Τα λόγια που ακουστήκαν κατά την παραίτηση του κ. Κοτζιά
Ο «ξεπεσμός» του Καποδίστρια  

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο Βαυαρός επικεφαλής του CSU , Χορστ Ζεεχόφερ υποστήριξε είπε για την Ελλάδα.
«Σας θάψαμε στον Γράμμο, θα σας θάψουμε ξανά»(1 σχόλιο/α) 
Σχόλια που έκανε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Η επιθυμία για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών ...

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/7/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Η επιθυμία για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών από την πλευρά κάποιων συναδέλφων είναι στην κατεύθυνση στήριξης του επαγγέλματος και του Οικονομικού Επιμελητηρίου  ή έρχεται να καλύψει ξένα προς τους συναδέλφους και το επάγγελμα συμφέροντα ;

  Σχολιασμός Θέματος «Η επιθυμία για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών ...»  
  P.GREGORY7 είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!! ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 
 προσθήκη στις 23/12/2008 5:44:50 μμ 
  tsibikis είπε...

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που έρχονται τελευταία στο φως της δημοσιότητας για την προσπάθεια ορισμένων δημιουργίας Λογιστικo-Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου επισημαίνω τα εξής: Όσοι απ τους συναδέλφους Λογιστές Φοροτεχνικούς επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε διαφορετικό φορέα – Επιμελητήριο πλην του Ο.Ε.Ε. υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής τους, υπό προϋποθέσεις, στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Θεωρώ αδιανόητο τον κατακερματισμό ενός επιστημονικού φορέα στους επιμέρους επαγγελματικούς του κλάδους όπως για παράδειγμα του ιατρικού συλλόγου σε σύλλογο παιδιάτρων και σύλλογο ψυχιάτρων. Παρόμοιες δράσεις δεν εξυπηρετούν τίποτε παραπάνω εκτός της διάσπασης και αποδυνάμωσης του Ο.Ε.Ε. του μοναδικού φορέα έκφρασής μας. Υπενθυμίζουμε ότι το Ο.Ε.Ε. είναι επιστημονικός φορέας θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και όχι συνδικαλιστικός φορέας (μόνο συνδικαλιστικό σκοπό θα εξυπηρετούσε η σκέψη για δημιουργία Λογιστικo-Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου ) κάτι που εσκεμμένα διαφεύγει απ αυτούς που εκφράζουν παρόμοιες απόψεις. Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι λειτουργούν συνδικαλιστικά σωματεία για κάθε κλάδο δραστηριότητας των οικονομολόγων και όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα μπορούν να δημιουργηθούν στα πλαίσια των νομίμων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του Ο.Ε.Ε.

 
 προσθήκη στις 11/1/2009 7:59:09 μμ 
  alevizakis είπε...

Η επιθυμία για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών εκπορεύεται από συναδέλφους που ηγούνται δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων όπου στις τάξεις τους έχουν πληθώρα συναδέλφων που δεν έχουν δικαίωμα εγγράφης στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Παράλληλα στους χώρους αυτούς υπάρχει διακαής πόθος να εγγράφουν και να πάρουν άδεια Λογιστή Φοροτεχνη και άλλοι άνθρωποι που όρχησαν να ασκούν το επάγγελμα μετά την ψήφιση των νομών που διέπουν το επάγγελμα. Δηλαδή από την μια λένε ότι επιθυμούν να κλίσει το επάγγελμα και από την άλλη επιδιώκουν να κάνουν νομίμους κάποιους που ασκούν παράνομα το επάγγελμα. Αυτή η αντίθεση και η σκοπιμότητα με την παράλληλη ανειλικρινή στάση όλων αυτών που πρωτοστατούν στην ίδρυση νέου επιμελητήριου μόνο πρόβλημα δημιουργεί. Όλοι αυτοί φυσικά συμμετείχαν στις εκλογές στο ΟΕΕ και δεν έπεισαν τους συναδέλφους να τους εμπιστευτούν . Παράλληλα ηγούνταν σχημάτων στις εκλογές του ΟΕΕ που αποτελούσαν την προέκταση κομματικών συσχετισμών. Αν δεν συμμετείχαν στις εκλογές στο ΟΕΕ , αν δεν αποτελούσαν μέχρι σήμερα την προέκταση των κομματικών μηχανισμών κάθε δικαίωμα θα είχαν να ομιλούν. Τώρα εκφράζουν με την διακήρυξη τους αυτή την φωνή και των ανθρώπων που ενώ τους έταζαν τα κόμματα αλλά τους έριξαν και θέλουν να διαφοροποιηθούν. Η πράξη αυτή θα λειτουργήσει διασπαστικά και στη λογική – διαιρεί και βασίλευε – θα εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες και χρήση ευκαιρία για τον αρμόδιο Υπουργό που στην πράξη έχει δείξει ότι μισεί τους Οικονομολόγους. Ας μεγαλώσει το ρεύμα της ανεξάρτητης και αδέσμευτης συνδικαλιστικής φωνής μέσα στο ΟΕΕ και ας αφήσουμε τις σκοπιμότητες. Όλοι μαζί μπορούμε απέναντι στους κομματικούς και τις θελήσεις τους. Απέναντι στις αρνήσεις του Υπουργείου για κατοχύρωση.

 
 προσθήκη στις 19/1/2009 1:50:03 μμ 
  klothakis είπε...

«δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεv εκράτεις» Ο Οικονομολόγος, κατ’ εξοχήν ειδικός να μελετά τα δεδομένα/στατιστικές, να εντοπίζει/διερευνά τις τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα, να προτείνει τρόπους για τη βελτίωση της λειτουργίας & της αποδοτικότητας του οικονομικού συστήματος & την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των τάσεων, δεν μπορεί να εφαρμόσει τις γνώσεις του για τον εαυτό του. Ενώ η σύγχρονη πρακτική έχει καθιερώσει τον Οικονομολόγο ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο περί των οικονομικών θεμάτων, τόσο στα μάκρο όσο και στα μίκρο οικονομικά ζητήματα της κοινωνίας μας, εξακολουθεί να υστερεί θεσμικά στην καταξίωσή του. Το πρόβλημα αυτό έγκειται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δρα αυτοκαταστροφικά, όπως σήμερα γίνεται με την προσπάθεια διάσπασης του κύριου θεσμικού φορέα του που είναι το οικονομικό επιμελητήριο. Προβλήματα υπάρχουν αλλά η διάσπαση του επιμελητηρίου μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και επειδή μάλλον μικρός είμαι να δίνω συμβουλές και να επιχειρηματολογώ σε συναδέλφους, θα πρότεινα στους «διασπαστές» συναδέλφους που έχουν «δυσκολία» στην εφαρμογή όσων ξέρουν για τον εαυτό τους, να μιμηθούν το παράδειγμα άλλων παραγωγικών δυνάμεων όπως των ιατρών, μηχανικών, νομικών κτλ που αγωνίζονται κάτω από μια ομπρέλα και χρησιμοποιούν τα πλεονεκτήματα του ανταγωνισμού κάτω από αυτή και δεν προχωρούν στην δημιουργία ξεχωριστών θεσμικών πλαισίων ανάλογα με τον κλάδο ειδίκευσής τους. Βέβαια, όλα τα παραπάνω έχουν εφαρμογή όταν οι προθέσεις είναι αγνές και στοχεύουν στην θεσμική αναβάθμιση του οικονομολόγου. Αν όμως ο στόχος των συναδέλφων διασπαστών είναι η «καρέκλα» τότε ο αγώνας τους είναι σεβαστός και όσοι πιστοί ας ακολουθήσουν. Ο ξεκάθαρος προσανατολισμός των συναδέλφων που επιθυμούν την διάσπαση του οικονομικού επιμελητηρίου θα κριθεί από το πλήθος των υποστηρικτών που ανέχονται την ιδιοτέλεια.

 
 προσθήκη στις 5/8/2009 1:48:56 μμ 
  evagsar είπε...

Καπου στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια πολλα γινονται στα σχεδια και πολλα δεν πραγματοποιουνται στο τελος.Εδω ολοι κοιτανε πως και πως να ενοποιησουν οργανισμους και ταμεια για οικονομια και αυτοι θελουν να ιδρυσουν αλλο βιλαετι. Απο οτι καταλαβα ηθελαν να καινουν ενα φοροτεχνικο επιμελ.ωστε οι ημετεροι να εχουν προσβαση στις εφοριες και στις συναλλαγες με το δημοσιο .....και οι λοιποι πληβιοι να ειναι μεσα στις εταιρειες μονο.Τωρα εκλογες......και οι προγραμματισμοι της επανιδρυσης πανε βολτα.

 
 προσθήκη στις 4/9/2009 2:10:05 μμ 
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Το Ερώτημα Της Εβδομάδας

 
 

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι .....

 12/2/2015 
 

Πως κρίνετε την συντεταγμένη προσπάθεια όλων των κομματικών παρατάξεων ώστε να αποκλειστεί η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων από τα όργανα της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ;(1 σχόλιo/α)

 21/2/2014 
 

Είναι λογικό το Σώμα Ορκωτών Εκλεκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) να κάνει εξώδικο στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και παράλληλα να έχει διαφήμιση στα Οικονομικά Χρονικά ;

 16/8/2013 
 

«Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι να συνοδεύσουν τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία;»

 4/2/2013 
 

Υπάρχει λύτρωση χωρίς κάθαρση και τιμωρία ;

 12/10/2012 
 

Σας προβληματίζει η άποψη του κ. Κον Μπεντίτ , Ευρωβουλευτή Πρασίνων για την Ελληνική πραγματικότητα ;

 29/3/2012 
 

Πόσο άνετα μπορεί να αισθάνεται ένας πολίτης όταν στην νέα αυτή κυβέρνηση βλέπει σε θέσεις ευθύνης τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΕΝ και αρκετούς άλλους που είναι υπεύθυνοι στο κόμμα της ξενοφοβίας ;(1 σχόλιo/α)

 14/11/2011 
 

Πρέπει οι Έλληνες , οι Ελληνικές τράπεζες , τα ταμεία να δεχτούν το κούρεμα των ομολόγων που έχουν απ το Ελληνικό Δημόσιο ;

 31/10/2011 
 

Η σιωπή της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην κρίση που περνά η χώρα είναι τιμή η προσβολή για τους Οικονομολόγους ;(2 σχόλιo/α)

 15/9/2011 
 

Δήλωσε η ΠΑΣΚΟ : Πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά το Σάββατο 19-02-2011 οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Διοίκησης (Κ.Δ.) στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

 21/2/2011 
 

Ποια είναι τα κίνητρα των μελών της ΠΑΣΚΟ που συνεργαστήκαν με την ΕΠΟ για την αλλοίωση της ετυμηγορίας των συναδέλφων ;(1 σχόλιo/α)

 10/2/2011 
 

Σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή θα αποσαφηνισθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για όσους συλλαμβάνονται να μην αποδίδουν ΦΠΑ (1 σχόλιo/α)

 5/1/2011 
 

Έχουν δικαίωμα να μιλούν όλοι αυτοί που κατά την διαδικασία ψήφισης του φορολογικού νόμου και την πρόβλεψη του άρθρου 17 για την πιστοποίηση είτε αδιαφορούσαν είτε περίμεναν το λάθος είτε λιθοβολούσαν το Οικονομικό Επιμ/τήριο για ίδιο όφελος:(1 σχόλιo/α)

 22/11/2010 
 

Προαπαιτούμενο κριτήριο για να πιστοποιηθεί ένας συνάδελφος είναι ....(2 σχόλιo/α)

 13/9/2010 
 

Τι θα πρέπει να έχει ένας Λογιστής Φοροτέχνης για να έχει την πιστοποίηση στην άσκηση του επαγγέλματος(2 σχόλιo/α)

 24/3/2010 
 

Ποιος έχει το δικαίωμα να ασκεί το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτέχνη ;(1 σχόλιo/α)

 25/1/2010 
 

Μπορεί η νέα κυβέρνηση να στηριχτεί στον υπάρχον ελεγκτικό μηχανισμό...(1 σχόλιo/α)

 9/10/2009 
 

Η επιθυμία για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών Φοροτεχνικών ...(5 σχόλιo/α)

 7/7/2009 
 

Αφού η κυβέρνηση - ως διακηρύσσει - είναι πολέμια της παραοικονομίας , γιατί δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα των Οικονομολόγων , που (1 σχόλιo/α)

 23/6/2009 
 

Το χρέος του ΠΑΣΟΚ σήμερα ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ ,το αντίστοιχο της Ν.Δ. είναι περίπου 70 εκατ. ευρώ(1 σχόλιo/α)

 23/4/2009 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Παράταση υποβολής εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων 
Κομματικός ή Επιστημονικός φορέας το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ; Tου Αλεβιζάκης Παναγιώτης Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ Εκ/πος της Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού Θέμα Η κρίση των ηθικών αξιών στην σύγχρονη Ελλάδα είναι αίτιο η αποτέλεσμα της κατάστασης ; 
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διαβίβα-ση στην ΑΑΔΕ  
Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου-Φοροτεχνικού  
Οι “ορέξεις” για νέο νομικό πρόσωπο στο χώρο των Λογιστών  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για ΦΠΑ - VIES
ΠΟΛ. 1184 /27-09-2018 Διαδικασία απαλλαγής φόρου προστιθεμένης αξίας κατά: α. τη θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη υπαγωγή σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης β. την υπαγωγή εγχώριων εμπορευμάτων σε καθεστώς ..
ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018 ΠΟΛ. 1191 /12-10-2018: Θέση ή μη οχήματος σε αναγκαστική ακινησία λόγω αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας από την Τροχαία ανασφάλιστου οχήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του πδ 237/1986 όπως ισχύει.
ΠΟΛ. 1190 /12-10-2018 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 46 του ν. 4569/2018 (ΦΕΚ Α΄179/11-10-2018) σχετικά με την εκπροσώπηση του Ελληνικού Δημοσίου στις δίκες του ν. 3869/2010 (ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων)
Τα επτά κριτήρια για το νέο καθεστώς ανθυγιεινής εργασίας
ΠΟΛ. 1189 /11-10-2018 Κοινοποίηση διατάξεων του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ 139/Α/30.07.2018) «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας ...

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Μήπως κάποιος από την βουλή πρέπει να αρχίσει να φωνάζει ότι ..... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  
Ιωάννης Μαραγκός :Consistency and Viability of Capitalist Economy Systems 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 
Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος - Ανάλυση Ερμηνεία.Των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Παραβάσεις - Πρόστιμα Κ.Β.Σ. - Κύρος Βιβλίων του Γιάννη Τζίμα

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα