Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
27/2/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 12415
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;
ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης
Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά
Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**
Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

«Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα... μέχρι που χιόνισε πολύ»  
Αρχηγός ΓΕΝ, κ. Νικόλαος Τσούνης , Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτής Χανίων  
Ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα σεβασμός και ανθρωπιά! 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Παναγιώτης Κουρουμπλής : Για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας  
Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης στην ΕΡΤ για τους πλειστηριασμούς 
Ο κ. Πέτσας δήλωσε σχετικά με το Oruc Reis 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών Του Βασiλη Ζηρα

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/2/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών
Ευρωπαϊκη Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχούν για την ελληνική οικονομία – Επιτήρηση στις 18 Φεβρουαρίου

Του Βασiλη Ζηρα

Ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρόσθετα διαρθρωτικού χαρακτήρα δημοσιονομικά μέτρα δέχεται η κυβέρνηση, καθώς εντείνεται η ανησυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το ενδεχόμενο αδυναμίας αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους.

Ενδεικτική της ανησυχίας είναι η επίσκεψη τριμελούς κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, κατ’ εντολήν του γενικού διευθυντή κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, προκειμένου ο διεθνής οργανισμός να έχει μια πιο σαφή εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν έκτακτη. Η τακτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει τον Μάιο, οπότε τα στελέχη του ΔΝΤ θα έλθουν και πάλι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού έφυγαν από την Αθήνα πιο προβληματισμένα απ’ ό,τι ήρθαν, γιατί εκτός των γνωστών προβλημάτων της οικονομίας, κατά τις επαφές τους διαπίστωσαν και μια διάχυτη αβεβαιότητα ως προς τις πολιτικές εξελίξεις. Το ενδεχόμενο να βρεθεί η οικονομία στη μέγγενη της κρίσης από τη μια και του εκλογικού κύκλου, που παραδοσιακά οδηγεί σε δημοσιονομικό ξεχείλωμα, από την άλλη, αποτελεί μία ακόμη πηγή ανησυχίας.

Μπορεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τα σενάρια καταστροφής που φιλοξενήθηκαν στον διεθνή Τύπο να μην έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά η ανησυχία υπάρχει. Σύμφωνα, μάλιστα, με κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, ένα από τα ερωτήματα που έθεσαν πιεστικά οι υπουργοί Οικονομίας της Eυρωζώνης στον Γιάννη Παπαθανασίου κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα ήταν και το εάν η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους. Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων, αλλά και στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο, είναι σαφές ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Eurogroup περιμένουν ακόμη πιο πειστικές και αποφασιστικές απαντήσεις στο πρόβλημα, δεδομένου ότι ενδεχόμενη αδυναμία ενός κράτους – μέλους της Eυρωζώνης να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στο κύρος του ευρώ.

Είναι αυτή η ανησυχία που διαμόρφωσε καθοριστικά τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι της χώρας μας και την οδήγησε στο να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής (έως το τέλος του 2011) και να απαιτήσει τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια, φέτος και το 2010, παρά το γενικότερο κλίμα δημοσιονομικής ελαστικότητας που επικρατεί στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να βγουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες από την ύφεση.

Ωστόσο, δεν εξαντλούνται στην ανησυχία για τον δανεισμό οι λόγοι που υπαγόρευσαν τη σκληρή στάση της Κομισιόν και οι οποίοι οδηγούν αναπόφευκτα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Η Κομισιόν, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο οι σημαντικές πρωτεύουσες της Ε.Ε., δεν αντιμετωπίζουν την Ελλάδα όπως τις άλλες χώρες με υψηλό έλλειμμα:

1. Είναι υπότροπος. Βγήκε από την επιτήρηση το 2007 με ψευδή στοιχεία κι ένα χρόνο αργότερα, παρουσίασε και πάλι υπέρβαση του ελλείμματος. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για την άρση της πρώτης επιτήρησης, θεωρώντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που είχε επιτευχθεί δεν ήταν διατηρήσιμη και δυστυχώς δικαιώθηκε.

2. Η δημοσιονομική εκτροπή της Ελλάδας δεν αποτελεί συνέπεια της κρίσης. Εχει υπερβολικό έλλειμμα από το 2007, παρά την ισχυρή ανάπτυξη. «Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως για παράδειγμα η Ισπανία ή η Ιρλανδία, που έχουν μεν υψηλό έλλειμμα, αλλά ταυτόχρονα έχουν συρρίκνωση του ΑΕΠ», λένε στις Βρυξέλλες.

3. Εχει επίσης υψηλό δημόσιο χρέος και έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. «Ενώ για τα άλλα κράτη - μέλη, στην παρούσα φάση το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη και το τραπεζικό σύστημα, για την Ελλάδα το μείζον πρόβλημα παραμένει το δημοσιονομικό και η αντιμετώπισή του απαιτεί διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

4. Την αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας από τις κοινοτικές υπηρεσίες, που αμφισβητούν και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που θέτει το υπουργείο Οικονομίας. Πέραν της μεγάλης απόκλισης στην εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης, οι υπηρεσίες της Kοινότητας θεωρούν αισιόδοξους τους στόχους τόσο για τα έσοδα όσο και για τις δαπάνες. Επισης, εκτιμούν ότι τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα για το 2009 είναι 0,7% του ΑΕΠ αντί του 0,5% του ΑΕΠ που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομίας. Επιπλέον, σημειώνουν ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι ίσως υψηλότερο κατά δύο ή τρία δέκατα της μονάδας από το 3,7% του ΑΕΠ που προέβλεπαν τον Ιανουάριο, επειδή το έλλειμμα του 2008 διαμορφώθηκε τελικά στο 3,7% αντί του 3,4%.

Ολα αυτά θα περιληφθούν στην έκθεσή της που θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Κολέγιο των Επιτρόπων και θα κινεί τη διαδικασία της επιτήρησης εις βάρος της Ελλάδας. Η έκθεση, που θα συνοδεύεται από πανομοιότυπο σχέδιο απόφασης του Ecofin, θα διαπιστώνει την υπέρβαση του ελλείμματος και θα προβαίνει σε γενικές συστάσεις προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ώστε να μειώσει το έλλειμμα και να προχωρήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, στο ασφαλιστικό, στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού κ.α. ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών μεσοπρόθεσμα.

Αφού η σχετική εισήγηση εγκριθεί από το Ecofin στις 10 Μαρτίου, η Κομισιόν θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της επιτήρησης και στις 24 Μαρτίου θα εισηγηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη διόρθωση του ελλείμματος. Η Επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να δώσει στην Ελλάδα δύο χρόνια προθεσμία, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί, χωρίς πολλές ελπίδες και μέσω πολιτικών συμμαχιών, να εξασφαλίσει τρία χρόνια. Ετσι, το Ecofin αναμένεται να υιοθετήσει την εισήγηση της Κομισιόν στις 4 Απριλίου και να ζητεί από τη χώρα μας να εφαρμόσει κατά γράμμα όσα έχει αποφασίσει μέχρι τώρα και επιπλέον να λάβει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την εξοικονόμηση περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι ήδη το υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη ανακοινώσει την περικοπή δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ (ή 1 δισ. ευρώ στη διετία) θα απαιτηθούν περίπου νέα μέτρα 1,5 δισ. ευρώ το 2010.

Aυστηρές συστάσεις από ΤτΕ

Δύο ημέρες πριν από την επιτήρηση, στις 16 Φεβρουαρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει την έκθεση για τη νομισματική πολιτική η οποία επικεντρώνεται στα δημόσια οικονομικά, εκτιμώντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι το σημαντικότερο για την ελληνική οικονομία. Η ΤτΕ όπως και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί φέτος στο 0,5%. Επίσης, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος είναι ανεπαρκής, καθώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια για μείωση της σπατάλης στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και χρειάζονται επιπλέον μέτρα και μάλιστα μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα για τη συγκράτηση του ελλείμματος και τη μείωση του χρέους.

www.kathimerini.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών Του Βασiλη Ζηρα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Πρόοδος ή απειλή η τεχνητή νοημοσύνη;

 23/2/2020 
 

ΣΕΑ : Η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης

 21/2/2020 
 

Έχουμε κράτος δικαίου ή κράτος ασυδοσίας και ανομίας; Του Νίκου Κοτζιά

 19/2/2020 
 

Αρχαίο... λάδωμα αθάνατο Από τον 19ο αιώνα στα σκάνδαλα του Μεσοπολέμου.Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

 13/2/2020 
 

Από το κράτος πρόνοιας, στο κράτος... φιλανθρωπίας. Των Σάββα Γ. Ρομπόλη* και Βασιλείου Γ. Μπέτση**

 10/2/2020 
 

Η Ελλάδα μπροστά στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)

 28/1/2020 
 

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στα πάνελ του Νταβός.

 27/1/2020 
 

ΣΔΙΤ: Η Συντριβή του Δημοσίου συμφέροντος από τον Ιδιωτικό Τομέα, του Λεωνίδα Βατικιώτη

 27/1/2020 
 

Αναδιάρθρωση χρέους και «πράσινο» ομόλογο ζητά ο Βαρουφάκης

 27/1/2020 
 

Γιατί ο καπιταλισμός χρειάζεται... restart!

 13/1/2020 
 

Κοινωνική ευημερία στην Ήπειρο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / του Μιχάλη Διακομιχάλη

 13/1/2020 
 

Προβληματική Εξωτερική Πολιτική και Θαλάσσιες ζώνες. Του Νίκου Κοτζιά

 13/1/2020 
 

Πρέπει να μιλάμε για τον κόσμο που έρχεται, όχι για τα κουτσομπολιά. Του Νίκου Κοτζιά

 8/1/2020 
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Για όσους - κυρίως εισαγγελείς και δικαστές- μπορεί να έχουν "κοντή" ιστορική μνήμη... Tου ΛΕΩΝΙΔΑ Μ.ΠΕΓΙΑΔΗ

 19/12/2019 
 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ, ΜΕΘΟΔΟΙ, ΜΕΣΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. Του Καθηγητή Νίκου Λέανδρου Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πάντειο Πανεπιστήμιο

 11/12/2019 
 

Μετακεϋνσιανοί και Νεοφιλελεύθεροι-Θεωρητικές Ιδέες και Πολιτική Πρακτική. Από Σπύρος Στάλιας

 9/12/2019 
 

Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη της Βιομηχανίας: Ανάλυση Επιδράσεων και Πολιτικών

 4/12/2019 
 

Νίκος Κοτζιάς: “Ας αρχίσουμε επιτέλους να τσακωνόμαστε για το πως θέλουμε την Ελλάδα τον 21ο αιώνα”!

 25/11/2019 
 

Η απιστία ...από το δημόσιο συμφέρον.Του Χρίστου Κουτσουνάσιου*>

 25/11/2019 
 

Το Τέλος του Νεοφιλελευθερισμού και η Επάνοδος της Ιστορίας. Tου Τζόζεφ Στίγκλιτς(1 σχόλιo/α)

 18/11/2019 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Σεμινάριο ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα «επίκαιρα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα»
Οι προτάσεις της Α.ΚΙ.Ο.Ε. για τον προγραμματισμό του ΟΕΕ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΠΛΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ. Του Αριστομένη Τριγώνη 
Παρουσίαση βιβλίου του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη : ΡΗΞΗ , Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα, ζητούν στέγη στο Ο.Ε.Ε αλλά πρέπει, να τους την εκχωρήσετε. 
Κάλεσμα προς τoν Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας . Δέσμευση προς στους συναδέλφους 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ξεκινά η πάγια ρύθμιση οφειλών σε δόσεις για χρέη στην εφορία
Α. 1035 /18-02-2020 Υποχρεώσεις Παρόχων Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων και διαδικασίες ελέγχου παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.
Υπουργική Απόφαση 11026/2020 - ΦΕΚ 491/Β/19-2-2020 Υ.Α.11026/2020 : Πρότυπα καταστατικά για τις εταιρικές μορφές Α.Ε, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε
Επιστροφές φόρων: Απλοποιείται η διαδικασία χωρίς Δ.Ο.Υ. - Πώς θα γίνεται
A. 1017 /27-01-2020 Καθορισμός της μορφής του προτύπου έκδοσης του ηλεκτρονικού τιμολογίου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων. 
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι πότε η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ενάντια στην πανουργια του λογου του Χατζηκωσταντινου Γ.

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα