Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
 
17/9/2019
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 7860
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας
Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς
Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη
Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Γιάννης Αντετοκούνμπο : «Μας δίδαξαν να μην μισούμε, ακόμα κι αν υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν αρνητικά για εμάς 
Το μυαλό δεν είναι αυγό! 
Είπαν για την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Οι φορείς των Χανίων που “έτρεξαν” να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό για τον… ΒΟΑΚ και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δυτ. Κρήτης πάλι πρώτος  
Χατζηδάκης Κώστας : Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει.. 
Χαμός με τον παπά που αρνήθηκε να κοινωνήσει ανάπηρα παιδιά! 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών Του Βασiλη Ζηρα

�������� 
 

Ημερομηνία: 16/2/2009   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών
Ευρωπαϊκη Επιτροπή και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανησυχούν για την ελληνική οικονομία – Επιτήρηση στις 18 Φεβρουαρίου

Του Βασiλη Ζηρα

Ισχυρές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρόσθετα διαρθρωτικού χαρακτήρα δημοσιονομικά μέτρα δέχεται η κυβέρνηση, καθώς εντείνεται η ανησυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το ενδεχόμενο αδυναμίας αναχρηματοδότησης του δημοσίου χρέους.

Ενδεικτική της ανησυχίας είναι η επίσκεψη τριμελούς κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, κατ’ εντολήν του γενικού διευθυντή κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, προκειμένου ο διεθνής οργανισμός να έχει μια πιο σαφή εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν έκτακτη. Η τακτική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει τον Μάιο, οπότε τα στελέχη του ΔΝΤ θα έλθουν και πάλι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού έφυγαν από την Αθήνα πιο προβληματισμένα απ’ ό,τι ήρθαν, γιατί εκτός των γνωστών προβλημάτων της οικονομίας, κατά τις επαφές τους διαπίστωσαν και μια διάχυτη αβεβαιότητα ως προς τις πολιτικές εξελίξεις. Το ενδεχόμενο να βρεθεί η οικονομία στη μέγγενη της κρίσης από τη μια και του εκλογικού κύκλου, που παραδοσιακά οδηγεί σε δημοσιονομικό ξεχείλωμα, από την άλλη, αποτελεί μία ακόμη πηγή ανησυχίας.

Μπορεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τα σενάρια καταστροφής που φιλοξενήθηκαν στον διεθνή Τύπο να μην έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά η ανησυχία υπάρχει. Σύμφωνα, μάλιστα, με κορυφαίο παράγοντα του οικονομικού επιτελείου, ένα από τα ερωτήματα που έθεσαν πιεστικά οι υπουργοί Οικονομίας της Eυρωζώνης στον Γιάννη Παπαθανασίου κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα ήταν και το εάν η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση του χρέους. Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις επιτυχείς εκδόσεις ομολόγων, αλλά και στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο, είναι σαφές ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Eurogroup περιμένουν ακόμη πιο πειστικές και αποφασιστικές απαντήσεις στο πρόβλημα, δεδομένου ότι ενδεχόμενη αδυναμία ενός κράτους – μέλους της Eυρωζώνης να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στο κύρος του ευρώ.

Είναι αυτή η ανησυχία που διαμόρφωσε καθοριστικά τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι της χώρας μας και την οδήγησε στο να απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης για τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής (έως το τέλος του 2011) και να απαιτήσει τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια, φέτος και το 2010, παρά το γενικότερο κλίμα δημοσιονομικής ελαστικότητας που επικρατεί στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να βγουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες από την ύφεση.

Ωστόσο, δεν εξαντλούνται στην ανησυχία για τον δανεισμό οι λόγοι που υπαγόρευσαν τη σκληρή στάση της Κομισιόν και οι οποίοι οδηγούν αναπόφευκτα στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος. Η Κομισιόν, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο οι σημαντικές πρωτεύουσες της Ε.Ε., δεν αντιμετωπίζουν την Ελλάδα όπως τις άλλες χώρες με υψηλό έλλειμμα:

1. Είναι υπότροπος. Βγήκε από την επιτήρηση το 2007 με ψευδή στοιχεία κι ένα χρόνο αργότερα, παρουσίασε και πάλι υπέρβαση του ελλείμματος. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις για την άρση της πρώτης επιτήρησης, θεωρώντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που είχε επιτευχθεί δεν ήταν διατηρήσιμη και δυστυχώς δικαιώθηκε.

2. Η δημοσιονομική εκτροπή της Ελλάδας δεν αποτελεί συνέπεια της κρίσης. Εχει υπερβολικό έλλειμμα από το 2007, παρά την ισχυρή ανάπτυξη. «Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως για παράδειγμα η Ισπανία ή η Ιρλανδία, που έχουν μεν υψηλό έλλειμμα, αλλά ταυτόχρονα έχουν συρρίκνωση του ΑΕΠ», λένε στις Βρυξέλλες.

3. Εχει επίσης υψηλό δημόσιο χρέος και έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. «Ενώ για τα άλλα κράτη - μέλη, στην παρούσα φάση το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη και το τραπεζικό σύστημα, για την Ελλάδα το μείζον πρόβλημα παραμένει το δημοσιονομικό και η αντιμετώπισή του απαιτεί διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

4. Την αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας από τις κοινοτικές υπηρεσίες, που αμφισβητούν και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που θέτει το υπουργείο Οικονομίας. Πέραν της μεγάλης απόκλισης στην εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης, οι υπηρεσίες της Kοινότητας θεωρούν αισιόδοξους τους στόχους τόσο για τα έσοδα όσο και για τις δαπάνες. Επισης, εκτιμούν ότι τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα για το 2009 είναι 0,7% του ΑΕΠ αντί του 0,5% του ΑΕΠ που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομίας. Επιπλέον, σημειώνουν ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι ίσως υψηλότερο κατά δύο ή τρία δέκατα της μονάδας από το 3,7% του ΑΕΠ που προέβλεπαν τον Ιανουάριο, επειδή το έλλειμμα του 2008 διαμορφώθηκε τελικά στο 3,7% αντί του 3,4%.

Ολα αυτά θα περιληφθούν στην έκθεσή της που θα συζητηθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Κολέγιο των Επιτρόπων και θα κινεί τη διαδικασία της επιτήρησης εις βάρος της Ελλάδας. Η έκθεση, που θα συνοδεύεται από πανομοιότυπο σχέδιο απόφασης του Ecofin, θα διαπιστώνει την υπέρβαση του ελλείμματος και θα προβαίνει σε γενικές συστάσεις προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα ώστε να μειώσει το έλλειμμα και να προχωρήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, στο ασφαλιστικό, στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού κ.α. ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών μεσοπρόθεσμα.

Αφού η σχετική εισήγηση εγκριθεί από το Ecofin στις 10 Μαρτίου, η Κομισιόν θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της επιτήρησης και στις 24 Μαρτίου θα εισηγηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη διόρθωση του ελλείμματος. Η Επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να δώσει στην Ελλάδα δύο χρόνια προθεσμία, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί, χωρίς πολλές ελπίδες και μέσω πολιτικών συμμαχιών, να εξασφαλίσει τρία χρόνια. Ετσι, το Ecofin αναμένεται να υιοθετήσει την εισήγηση της Κομισιόν στις 4 Απριλίου και να ζητεί από τη χώρα μας να εφαρμόσει κατά γράμμα όσα έχει αποφασίσει μέχρι τώρα και επιπλέον να λάβει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την εξοικονόμηση περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι ήδη το υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη ανακοινώσει την περικοπή δαπανών κατά 500 εκατ. ευρώ (ή 1 δισ. ευρώ στη διετία) θα απαιτηθούν περίπου νέα μέτρα 1,5 δισ. ευρώ το 2010.

Aυστηρές συστάσεις από ΤτΕ

Δύο ημέρες πριν από την επιτήρηση, στις 16 Φεβρουαρίου, η Τράπεζα της Ελλάδος θα δημοσιοποιήσει την έκθεση για τη νομισματική πολιτική η οποία επικεντρώνεται στα δημόσια οικονομικά, εκτιμώντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι το σημαντικότερο για την ελληνική οικονομία. Η ΤτΕ όπως και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί φέτος στο 0,5%. Επίσης, τονίζει ότι η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος είναι ανεπαρκής, καθώς υπάρχουν τεράστια περιθώρια για μείωση της σπατάλης στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και χρειάζονται επιπλέον μέτρα και μάλιστα μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα για τη συγκράτηση του ελλείμματος και τη μείωση του χρέους.

www.kathimerini.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Στη μέγγενη της κρίσης και των Βρυξελλών Του Βασiλη Ζηρα»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Aρθρα

 
 

Η Γερμανία θύμα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

 27/8/2019 
 

Μετά τον Νεοφιλελευθερισμό. του Τζόζεφ Στίγλιτς

 26/8/2019 
 

Η Κοσμητόρισσα της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Κρητης Αγγέλα Καστρινάκη αντί ομιλίας στην τελετή αποφοίτησης αναφέρθηκε στην φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ητον

 25/7/2019 
 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ , Στρατηγική ανάλυση. Toυ Γιώργου Δουράκη

 25/7/2019 
 

Το ευρώ, με τους τραπεζίτες και χωρίς τους πολίτες

 13/6/2019 
 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 20/5/2019 
 

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» . Του Γιώργου Δουράκη

 17/5/2019 
 

Το τέλος της λιτότητας ή της δημοκρατικής Ευρώπης; Δημοσίευση: Του Γιώργου Δουράκη*

 8/5/2019 
 

«Ο καπιταλισμός θα είναι μαζί μας πολλά χρόνια ακόμη»

 7/5/2019 
 

Η Ευρώπη σε θανάσιμο κίνδυνο.The Guardian, El Pais, Le Monde, La Repubblica, Gazeta Wyborcza, Der Tagesspiegel, Irish Times, Εφημερίδα των Συντακτών

 17/4/2019 
 

Απάντηση Ντανιέλ Νουί σε Νίκο Χουντή για τα σκανδαλώδη δάνεια σε τραπεζικά στελέχη

 1/4/2019 
 

Νίκος Μπελογιάννης 1915-1952: Τον φοβούνταν ακόμα και νεκρό...

 1/4/2019 
 

O Τραμπ απέναντι στη "σοσιαλιστική απειλή". Tου Paul Krugman (*)

 12/2/2019 
 

ΙΣΟΒΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ; Ο οικονομικός παραλογισμός του συνταγματικού κλειδώματος της πολιτικής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.Tου Γιώργoυ Δουράκη Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 17/1/2019 
 

Κρύβονταν 35 χρόνια σε σπηλιές για να μην υπογράψουν δήλωση μετανοίας. Έτρωγαν σαύρες και σκορπιούς. Οι δύο αντάρτες της Κρήτης, που έζησαν τον εμφύλιο έως ......

 14/12/2018 
 

Η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας

 14/12/2018 
 

Πώς δημιουργήθηκαν οι ανώνυμες εταιρείες από τον φιλελεύθερο πολιτικό, Ρόμπερτ Λόου, ο οποίος υποστήριζε ότι οι κατώτερες τάξεις δεν πρέπει να ψηφίζουν. Τι σημαίνει το «LtD»...

 3/12/2018 
 

Ζίγκριντ Σκαρπέλη-Σπερκ: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν αλλά δεν γινόταν τίποτε»

 14/11/2018 
 

Τζόζεφ Στίγκλιτς , «Η αύξηση του ελάχιστου μισθού δεν βλάπτει την απασχόληση»

 12/11/2018 
 

Μοχέντ Αλτράντ : Ο ορφανός Βεδουίνος που έγινε δισεκατομμυριούχος

 9/11/2018 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ανακοινώσεις - Νέα

Aρθρα

Ευτράπελα

Επαγγελματικά Ευτράπελα

Εκδηλώσεις

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Συνάντηση συζήτηση από την ΑΚΙΟΕ στην Θεσσαλονίκη
Διαμαρτία για τον αποκλεισμό των Οικονομολόγων και την διάλυση των κρατικών δομών ελέγχου. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της Κ.Δ. του ΟΕΕ
Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του ΓΓ της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιου Πιτσιλή με τα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Παρατηρήσεις για τα «Ηλεκτρονικά Βιβλία» απο την Α.ΚΙ.Ο.Ε. 
Κάλεσμα στους Οικονομολόγους για ενεργή συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές στο ΟΕΕ 
Επιστολή του Οικονομολόγου Μαραμαθά Ανδρέα στον Πρόεδρου του ΟΕΕ κ. Κόλλια Κωνσταντίνο 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Ενημέρωση 09/09/2019 Πρόγραμμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας 2019-2020
Ε. 2165 /09-09-2019 Περί εξαίρεσης του εκκαθαριστή επιχείρησης από την προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας για πράξεις της εκκαθάρισης
Ε. 2166 /10-09-2019 Παροχή οδηγιών για την τροποποίηση της ρύθμισης οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση των άρθρων 98 - 109 του ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73 Α')
Οι ανατροπές που φέρνει η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας
Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24% - Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση.
Ξεκινά η καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 
Το σεμινάριο για το Ε9 με την Άννα Κόλλια που διοργάνωσε το ΟΕΕ 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Ποσό σοβαρός μπορεί να είναι ένας υπουργός όταν .... 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 
Η παγκόσμια κρίση της ευημερίας.Του Χ Α Ρ Η Τ Ο Π Α Λ Ι Δ Η  

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 
ΝΕΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Του Παντελή Σ. Παπαστάθη Οικονομολόγου – Συγγραφέα 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 
Επί σκηνής χωρίς πρόβα.Του Δημήτρη Μπουραντά 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Φ.Π.Α. – ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του Δημήτρη Γκλεζάκου

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα