Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
7/7/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 4105
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

Ρατσισμός, αποικιοκρατία και αποζημιώσεις . Άρθρο του γάλλου οικονομολόγου και συγγραφέα Τομά Πικετί
Η Αγία Τράπεζα. Του Παύλου Μεθενίτη
Υφεση και πολλαπλασιαστές: Πάλι η ίδια ιστορία!.Tου καθηγητή Ιωάννη Μαραγκού*
Ο ρόλος των εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕE.Των Γιάννη Μαραγκού, Ειρήνης Τριάρχη, Θέμη Ανθρακίδη και Αγγελικής Νεστορούδη
Τεχνητή νοημοσύνη και παγκόσμια ισχύς - Το πλεονέκτημα της Κίνας
Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Πόρισμα του ΕΟΠΥΥ «καίει» τον σύζυγο της Ράικου 
Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Κελέτσης 
«Καμία καραντίνα δεν μπορεί να σκοτώσει το τραγούδι» , Σταμάτης Κραουνάκης, 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Ο δήμος Χερσονήσου κάνει προσλήψεις με βάση τα κοινωνικά φρονήματα;
Θα ξοδέψει 48,3 εκ. για την αγορά λογισμικού αν και υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν!!!!!
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά 

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.

�������� 
 

Ημερομηνία: 4/6/2020 2:17:47 μμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.

Η αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του υιού covid-19 οδήγησε τους εργαζόμενους σε  λογιστικά γραφεία στα όρια της ανθρώπινης υπομονής και αξιοπρέπειας.

Εως σήμερα (03-06-2020 και ώρα 19.30 μμ ) έχουν εκδοθεί 11 νόμοι ή ΠΝΠ και 482 αποφάσεις δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν. Μόνο το πλήθος των παρεμβάσεων αυτών δείχνει την πολυπλοκότητα που υπάρχει σε σχέση με την κατανόηση και την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας . Υπήρξαν αποφάσεις που δεν τις κατάλαβαν ούτε αυτοί που τις έγραψαν και απαιτήθηκε η έκδοση νέας αποφάσεως ώστε να γίνει κατανοητό αυτό που ήθελε τελικά ο νομοθέτης να ισχύσει (πχ για την έκπτωση κατά 25% των εισφορών ΕΦΚΑ στα φυσικά πρόσωπα).

Οι συνάδελφοι πάντως αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και ζώντας από κοντά τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές , υπερέβαλαν εαυτούς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους , συμπληρώνοντας δηλώσεις για τις οποίες δεν υπήρχαν οδηγίες , σε πλατφόρμες κάθε  μορφής , εργαζόμενοι νύχτα και μέρα καθημερινές , εορτές και αργίες .Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πώς η μόνη μέρα στην οποία δεν υπήρχαν δηλωτικές υποχρεώσεις ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Η αρμόδια πολιτεία ωστόσο εξ αρχής ουδέποτε καταδέχθηκε να ασχοληθεί με την ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο μας . Θεώρησε δεδομένο πως ότι και να αποφασίσει θα το εκτελέσουμε και βολεύτηκε θαυμάσια σε αυτό.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα εξής

1)Λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών μόνο κατόπιν ραντεβού με αποτέλεσμα να καθυστερούν υπερβολικά οι διεκπεραιώσεις και απλών εργασιών πχ δίνονται ραντεβού σε φορολογούμενους για έκδοση κλειδαρίθμου ύστερα από 15 μέρες. Υπάρχουν τηλ. και μέιλ ,,,,,,αλλά οι υπάλληλοι δεν απαντούν .

2)Προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος τάξις και αυτό έχει ως συνέπεια και την μη λειτουργία όλων των συστημάτων για τα οποία απαιτούνται κωδικοί εισόδου στο τάξις.

3)Υπερφόρτωση στα συστήματα που δέχονται αιτήσεις για παροχή δανείων , για επιδότηση τόκων κλπ. Απίθανο χάσιμο χρόνου μόνο για την αποστολή μιας απλής αιτήσεως,

4) Αδυναμία καταχώρησης ή διόρθωσης στοιχείων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ , με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι παροχών να μένουν εκτός μέτρων στήριξης.

5) Ενώ τυπικά απομένουν 27 ημέρες για την ολοκλήρωση υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων η συντριπτική πλειοψηφία των δηλώσεων δεν έχει υποβληθεί και είναι αδύνατο να είχε υποβληθεί , όταν οι συνάδελφοι νυχθημερόν κυριολεκτικά προσπαθούν να συμπληρώσουν δεδομένα σε παντοειδείς πλατφόρμες .

Απαιτούμενα

  1. Στοιχειώδης κωδικοποίηση διοικητική των νόμων και των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του covid-19 , ώστε να υπάρξει ένα συνεκτικό κείμενο για χρήση τόσο των αρμοδίων υπηρεσιών , όσο και των επιχειρήσεων και πολιτών.

  2. Να ανοίξει το σύστημα Εργάνη ,ώστε να υποβληθούν όσες δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν και να διορθωθούν όσες δεν διορθώθηκαν , προκειμένου να μην μείνει κανείς δικαιούχος εκτός περιμέτρου των μέτρων στήριξης.

  3. Να δοθεί τώρα έγκαιρα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος , τόσο για τα φυσικά , όσο και για τα νομικά πρόσωπα , ώστε να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην εκπλήρωση της σχετικής υποχρέωσής τους. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να δώσει έγκαιρα ικανό χρόνο παράτασης και γιατί το σύστημα taxis εμφανίζει προβλήματα δυσλειτουργίας και γιατί πολλοί δημόσιοι φορείς άργησαν να αποστείλουν αρχεία και γιατί τα λογιστικά γραφεία έχουν φορτωθεί με την διεκπεραίωση πολλών υποχρεώσεων στην περίοδο που κανονικά θα υπέβαλλαν κυρίως τις δηλώσεις αυτές. Επίσης θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση άμεσα στο παράδοξο γεγονός να καθορίζουν τον χρόνο υποβολής της δήλωσης εισοδήματος όχι οι υπηρεσίες του Υπουργείου , αλλά οι υπάλληλοι των τραπεζών , οι καθηγητές και οι δάσκαλοι , οι ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ, κλπ.

  4. Να ανοίξει το σύστημα  mybussines support , με σκοπό να υποβληθούν ενστάσεις από όσους οι αιτήσεις για λήψη αποζημιώσεων ειδικού σκοπού και επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν απορριφθεί.

  5. Να ελαστικοποιηθούν οι προθεσμίες υποβολής των πάσης φύσεως δηλώσεων (ΦΠΑ , παρακρατούμενοι φόροι  , δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα , ΑΠΔ ασφαλιστικών εισφορών , προσλήψεις ,απολύσεις κλπ ) και να μην επιβληθούν ή να διαγραφούν αν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα του Ν 4174/2013 και αυτά της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Αυτό απαιτεί η κοινή λογική στα πλαίσια της ανωτέρας βίας την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

  6. Ορθολογικοποίηση του συστήματος υποβολής αίτησης για παροχή δανείων με εγγύηση ή επιδότηση τόκων , ώστε να υπάρξει η αναγκαία διαφάνεια και η εξασφάλιση της δυνατότητας υποβολής σχετικής αιτήσεως από όλους όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Εκ της  Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

  Σχολιασμός Θέματος «Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία

 
 

Ενημέρωση για την αναγνώρισης των κολλεγίων

 6/7/2020 
 

Η υπ’ αρ. 960/2020 απόφαση του Σ.Τ.Ε. , περί ιδιωτικών κολεγίων και υποχρέωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για αναγνώρισή τους

 6/7/2020 
 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Του Νικόλαου Κλωθάκη, Οικονομολόγος MSc

 6/7/2020 
 

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ ΙΙ ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 2/7/2020 
 

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

 1/7/2020 
 

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Του Νικoλάου Κλωθάκη Οικονομολόγος MSc

 25/6/2020 
 

Προσβάλλουν τον επιχειρηματικό κόσμος οι καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη Μέλος της ΚΔ. Του ΟΕΕ εκ/που της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

 24/6/2020 
 

Παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

 18/6/2020 
 

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

 18/6/2020 
 

H επόμενη μέρα για την οικονομία και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη*

 12/6/2020 
 

Οι προτάσεις της ΑΚΙΟΕ στην επιτροπή για την άσκηση του επαγγέλματος Φ/Λ.

 4/6/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν 4152/2013 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν4646/2019 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ)

 3/6/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών

 13/5/2020 
 

Απάντηση σε αυτούς που “ ενοχλήθηκαν” από την ανακοίνωση της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

 24/4/2020 
 

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) με Θέμα: Για την αντιμετώπιση του προβλήματος έκδοσης ενημερότητας στις επιχειρήσεις της αρμοδιότητας της ΦΑΕ Αθηνών.

 21/4/2020 
 

Ευχές από την Α.ΚΙ.Ο.Ε(2 σχόλιo/α)

 15/4/2020 
 

Δήλωση για το voucher επιστημόνων. Από τον Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 14/4/2020 
 

A.KI.O.E.: Αίτημα για την άμεση υλοποίηση έξι (6) παρεμβάσεων στήριξης των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και της εύρυθμης λειτουργίας του φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος.

 13/4/2020 
 

Επιστολή από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 6/4/2020 
 

Ρίξτε στην οικονομία το πακέτο των 37 δις και αφήστε - στην άκρη το σχέδιο Ηρακλής - για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

 3/4/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Ενημέρωση για την αναγνώρισης των κολλεγίων
Η υπ’ αρ. 960/2020 απόφαση του Σ.Τ.Ε. , περί ιδιωτικών κολεγίων και υποχρέωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για αναγνώρισή τους
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Του Νικόλαου Κλωθάκη, Οικονομολόγος MSc
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΕΠΙΧ ΙΙ ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη
Διαμαρτυρία του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Του Νικoλάου Κλωθάκη Οικονομολόγος MSc 

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής
Συν-εργασία: Μείωση του ωραρίου για περικοπή του μισθού - Τα τρία σενάρια
Ε. 2099 /25-06-2019 Φορολογική μεταχείριση της εξωκεφαλαιακής εισφοράς εταίρων ΙΚΕ
Στοιχεία υποβολών Ε1 τρέχοντος έτους(1 σχόλιο/α)
Αναστολή τέλους επιτηδεύματος έτους 2019 για τους αγρότες 
Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τους εποχικά εργαζόμενους 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Αρχες οικονομικης

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα