Forum | Εγγραφή | Υπενθύμηση Κωδικού | Λίστα Μελών | Αναζήτηση
Σας ζητούμε συγνώμη για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Ελπίζουμε να λυθούν σύντομα.
25/10/2020
User: Pass:  

Αρχική Σελίδα

Παρουσίαση

Οι Θέσεις Μας

Διακήρυξη

Δημοσιεύσεις

Συντονιστική Επιτροπή

Νόμοι που διέπουν το επάγγελμα

Χρήστες: 580
 
Email 
teamakioe@gmail.com
 

NewsLetter

Γράψτε το email σας για να λαμβάνετε τα νέα μας

 

 
 

Αρθρα

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!..Tου Γιώργου Δουράκη
Γιατί ο καπιταλισμός παράγει άχρηστες δουλειές. Tου David Graeber
Παγκοσμιοποίηση και ενδοευρωπαϊκός κανιβαλισμός Ρομπόλης Σάββας - Μπέτσης Βασίλης
Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις σπάνιες γαίες – Στόχος η απεξάρτηση από την Κίνα
Παρέμβαση Κοτζιά για την κατά Μητσοτάκη «Ελλάδα που μεγαλώνει»
Οι προτάσεις μου για τα ελληνοτουρκικά. Του Νίκου Κοτζιά

Περισσότερα...

 

Είπαν & λάλησαν

είπαν...

Τελικά, είναι κλοπή η ιδιοκτησία;
Δερμιτζάκης: «Πρώτα να σταματήσει η Θεία Κοινωνία και μετά να κλείσουν επιχειρήσεις» 
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε, 

Περισσότερα...

λάλησαν...

Επιδοτήσεις για αγορά θερμάστρας στα εστιατόρια μέσω ΕΣΠΑ
Βελόπουλος: «Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ήδη βυθίσει το Ορούτς Ρέις»
Ενθουσιασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση

Περισσότερα...

 

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών

Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΙΚΑ

Ο.Α.Ε.Ε.

 

Βοηθήματα

Βιβλιοπαρουσίαση

Νομοθετικά

Ερωτήματα

Εργασία

Οικονομικά

Ομιλίες σε Video

 
 

Νέες πηγές χρηματοδότησης

�������� 
 

Ημερομηνία: 7/9/2020 11:20:24 πμ   Μεγέθυνση - Σμίκρυνση - Σχολιασμός

Νέες πηγές χρηματοδότησης.

Νέες πηγές χρηματοδότησης

Το σχέδιο για αλλαγή στο σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., πρώτο βήμα της συμφωνίας με το Ευρωκοινοβούλιο για τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης

Επιτροπές

Aπό τις συνεδριάσεις των επιτροπών:

LIBE (Επιτροπή Ατομικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) Πέμπτη 10/9, 13.50-15.20, με θέμα: Η στρατηγική της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

https://www.europarl.europa.eu/committees/en/libe/home/highlights

Κάθε Δευτέρα η «Eφ.Συν.» θα ενημερώνει τους αναγνώστες της σταθερά μέσα από αυτήν τη σελίδα για ειδήσεις που «γεννιούνται» στα όργανα της θεσμικής Ευρώπης και δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας

H αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 Ιουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό έχει αρχίσει. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη γερμανική προεδρία της Ε.Ε. και την αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου (Ε.Κ.) ξεκίνησαν στις 27 Αυγούστου, με την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της διαδικασίας που ονομάζεται τρίλογος (Συμβούλιο - Κοινοβούλιο - Επιτροπή).

Την προηγούμενη εβδομάδα (1-2/9) έγινε και η πρώτη δημόσια ανταλλαγή απόψεων στις συνεδριάσεις των Επιτροπών Οικονομικών-Νομισματικών Υποθέσεων και Προϋπολογισμών του Ε.Κ. με τους εκπροσώπους της γερμανικής προεδρίας (τον υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίκαελ Ροτ).

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, συνολικού ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, μέχρι αρχές του φθινοπώρου σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί.

Ωστόσο στην Ολομέλεια που συγκαλείται στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα, 14-17 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη συζήτηση και ψηφοφορία πάνω στο πρώτο από τα τρία σκέλη της απόφασης του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση του σχεδίου ανάκαμψης από την πανδημία: την τροποποίηση του συστήματος ιδίων πόρων της Ε.Ε., δηλαδή των πηγών από τις οποίες αντλεί τα κονδύλια για τον πολυετή κοινοτικό προϋπολογισμό και τα διαρθρωτικά ταμεία η Ε.Ε.. Η έγκριση αυτού του σχεδίου για τους ίδιους πόρους είναι το κλειδί για να υπάρξει συμφωνία στα άλλα δυο σκέλη: στον προϋπολογισμό 2021-2019 ύψους 1,1 τρισ. ευρώ και το Ταμείο Ανάκαμψης (NextGenerationEU) των 750 δισ. ευρώ.

Η πρόταση για το σύστημα ιδίων πόρων

Σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης το οποίο περιλαμβάνει και τους συμβιβασμούς που έγιναν μεταξύ των 27 στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου:

  1. Το συνολικό ποσό των ιδίων πόρων που χορηγείται στην Ε.Ε. για την κάλυψη των ετήσιων πιστώσεων για πληρωμές αυξάνεται στο 1,29% του αθροίσματος των Ακαθάριστων Εθνικών Εισοδημάτων (ΑΕΕ) των κρατών-μελών.

  2. Το συνολικό ετήσιο ποσό των πιστώσεων για υποχρεώσεις που εγγράφονται στον προϋπολογισμό της Ενωσης αυξάνεται στο 1,35% του αθροίσματος των ΑΕΕ των κρατών-μελών.

  3. Εκτός από τους παραδοσιακούς ίδιους πόρους που διατηρούνται, αλλά με σημαντικές αλλαγές (τελωνειακοί δασμοί σε προϊόντα εκτός Ε.Ε. και συνεισφορές των κρατών-μελών με βάση τον ΦΠΑ και το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα), προτείνεται η θέσπιση τριών νέων ιδίων πόρων που θα καλύπτουν περίπου το 12% του κοινοτικού προϋπολογισμού:

  • α. Ενας ίδιος πόρος βασισμένος στην κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών, ώστε να περιοριστούν φαινόμενα φορολογικού ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών-μελών με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση πολυεθνικών εταιρειών. Με συντελεστή καταβολής 3% για την Ε.Ε., η κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών θα μπορούσε να αποφέρει 12 δισ. τον χρόνο.

  • β. Ενας ίδιος πόρος που θα βασίζεται στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Προτείνεται η διάθεση ποσοστού 20% ορισμένων εσόδων από το σύνολο των δικαιωμάτων τα οποία διατίθενται προς πλειστηριασμό στον κοινοτικό προϋπολογισμό, που εκτιμάται ότι μπορεί να εισφέρει έως 3 δισ. τον χρόνο.

  • γ. Ενας νέος πόρος βάσει των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών. Πρόκειται για συνεισφορά ευθέως ανάλογη με την ποσότητα των μη ανακυκλωμένων απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών η οποία παράγεται σε κάθε κράτος-μέλος, που προτείνεται και ως κίνητρο στα κράτη-μέλη να περιορίσουν τα πλαστικά απόβλητα. Εκτιμάται ότι με έναν συντελεστή 80 λεπτά ανά κιλό μη ανακυκλωμένου πλαστικού μπορεί να φέρουν πρόσθετα έσοδα 7 δισ. τον χρόνο στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Συνολικά, εφόσον εγκριθεί το νέο πλαίσιο για τους ίδιους πόρους της Ε.Ε., 44 δισ. τον χρόνο (σε σύνολο περίπου 180 δισ.) θα προέρχονται από τις νέες πηγές.

Σημειώνεται ότι οι αρχικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Κοινοβουλίου ήταν αρκετά πιο φιλόδοξες σε σχέση με το προτεινόμενο τώρα σχέδιο, περιλαμβάνοντας συμπληρωματικούς πόρους από την επέκταση συστήματος εμπορίας εκπομπών στους τομείς της ναυτιλίας και των αερομεταφορών, από επιβολή ειδικών επιβαρύνσεων σε εταιρείες που αντλούν τεράστια οφέλη από την ενιαία αγορά, καθώς και ψηφιακό φόρο σε εταιρείες με συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατ. ευρώ. Αυτές οι προτάσεις δεν αποκλείεται να επανέλθουν σε δεύτερο χρόνο.

Εκδηλώσεις

■ Αύριο Τρίτη 8/9, στις 17.00, το Γραφείο του Ε.K. στην Αθήνα οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για τους καθηγητές-συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «Σχολεία-πρέσβεις του Ε.K.» με αφορμή τη συζήτηση για την κατάσταση της E.E. που θα γίνει. στις 16 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια . Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Εύα Καϊλή και Αλέξης Γεωργούλης. Συντονίζει ο Χ. Κούντουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα.

Στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SOTEU2020 είναι διαθέσιμο σύντομο ερωτηματολόγιο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

■ Τετάρτη 9 /9 στις 12.00, δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Ε.Ε.: Και μετά την πανδημία, τι;» από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τo ΕΛΙΑΜΕΠ. Συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, οι ευρωβουλευτές Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ/καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Παγουλάτος. Συντονίζει ο Κ. Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής Γραφείου Ε.Κ. στην Ελλάδα. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στους επίσημους λογαριασμούς των διοργανωτών στο Facebook (Γραφείο Ε.Κ. - ΕΛΙΑΜΕΠ), καθώς και στην ιστοσελίδα και το κανάλι στο Youtube του ΕΛΙΑΜΕΠ

www.efsyn.gr

  Σχολιασμός Θέματος «Νέες πηγές χρηματοδότησης»  
  ...κανένας σχόλιασμός  
  σχολιάστε εδώ
για να σχολιάσετε το παραπάνω θέμα πρέπει να εισέλθετε
 
 

Τελευταίες Προσθήκες στην Κατηγορία Ειδήσεις Κόσμος

 
 

Τι σημαίνει «αναστολή της τελωνειακής Ένωσης ΕΕ-Τουρκίας» και πως θα μπορούσε να… αλλάξει τον αδόξαστο στους Τούρκους

 22/10/2020 
 

Ανατροπή στο διεθνές τραπεζικό σύστημα: Η Κίνα ρίχνει στην αγορά το ψηφιακό νόμισμά της

 20/10/2020 
 

Ποιος είναι ο πρώην ταξιτζής που στρατολόγησε ο Μακρόν για να σώσει τους μικρομεσαίους

 13/10/2020 
 

Πού και πως κρύβουν τα χρήματά τους οι δισεκατομμυριούχοι: το «αόρατο δίκτυο»

 12/10/2020 
 

Νόμπελ Οικονομίας στη «θεωρία των δημοπρασιών»

 12/10/2020 
 

Πέτρος Φιλάργης: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ορφανού παιδιού από το χωριό Καρυές της Κρήτης που έγινε Πάπας

 12/10/2020 
 

Η πανδημία εκτόξευσε τον πλούτο των κροίσων

 9/10/2020 
 

Οι πέντε μεγαλύτεροι απατεώνες της ιστορίας

 8/10/2020 
 

Ανδρέας Συγγρός, ο άσημος λογιστής που έγινε τραπεζίτης και δάνειζε τον Σουλτάνο. Οι μετοχές – φούσκες, το σκάνδαλο των Λαυρεωτικών και οι ευεργεσίες

 7/10/2020 
 

Προσέλαβαν τον λύκο σύμβουλο... της στάνης

 7/10/2020 
 

Πάπας κατά αγοράς και ολιγαρχίας

 6/10/2020 
 

Ψηφιακοί... ρουφιάνοι

 5/10/2020 
 

Το «βήμα χωρίς επιστροφή» για τον Ταγίπ Ερντογάν

 5/10/2020 
 

Επαιξαν κι... έχασαν

 1/10/2020 
 

Πως εμπλέκονται οι Τούρκοι στο ναύσταθμο της Σούδας

 30/9/2020 
 

Οι ψηφιακοί κολοσσοί απαξιώνουν την Ε.Ε.

 30/9/2020 
 

FinCEN Files: Η ροή του βρώμικου χρήματος(1 σχόλιo/α)

 28/9/2020 
 

Ρουμπινί: Ανάκαμψη σε σχήμα U, συνθήκες risk off στις αγορές

 25/9/2020 
 

Ηχηρή παρέμβαση ΕΚΤ προς Βρυξέλλες: Κάνετε μόνιμο το Ταμείο Ανάκαμψης

 23/9/2020 
 

Το ιστορικό σκανδάλων της Deutsche Bank

 22/9/2020 
 

προβολή παλαιότερων

 
  αυτόματη είσοδος την επόμενη φορά; 
Δείτε Επίσης...

Ειδήσεις Ελλάδα

Ειδήσεις Κόσμος

Επιλεγμένες Οικονομικές Ειδήσεις από Ελλάδα & Κόσμο

akioe
Η ΑΚΙΟΕ στο YouTube
Νέα απο το Οικονομικό Επιμελητήριο
Φορτώνουν ξανά τους πολίτες για να σώσουν τις τράπεζες!!!
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης για τον λόφο Καστέλι
Λειτουργία υπηρεσιών της ΑΑΔΕ: Λογιστές, δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές εισέρχονται στις υπηρεσίες, εφόσον τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας 
Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από 3.000 έως 40.000 ευρώ σε επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης 
Όσοι δανειοδοτήθηκαν με το ΤΕΠΙΧ δεν θα χρηματοδοτηθούν από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα ; Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη 
Παράνομο Σύστημα Φορολογίας Εισοδήματος. Του Τριγώνη Αριστομένη  

Περισσότερα...

Ανακοινώσεις - Νέα
Πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον e-ΕΦΚΑ
Ανοίγει ξανά η πόρτα των 120 δόσεων για χρέη στον ΕΦΚΑ
Υποχρεωτική γονική άδεια έξι μηνών σε όλους τους γονείς
Μετρα στήριξης για τις "Πορτοκαλι" περιοχες
Ε. 2162 /13-10-2020 Έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 32 ΚΦΔ. 
Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 233/2020 - ΦΕΚ 4471/Β/11-10-2020 Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της... 

Περισσότερα...

Δείτε Ομιλίες
Μήνυμα του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χαντζηκωνσταντίνου Γεωργίου για την ΑΚΙΟΕ και τις εκλογές του ΟΕΕ 
Οι ομιλίες από την συζήτηση που έγινε στα Χανιά με θέμα Είναι δυνατή η ανάπτυξη της Οικονομίας χωρίς τη μείωση του Δημόσιου χρέους; 

Περισσότερα...

To Ερώτημα της Εβδομάδας

Γιατί έμειναν εκτός αντικειμενικών αξιών περιοχές στην χώρα , ποιος ευθύνεται ; (1 σχόλιο/α) 

Περισσότερα...

Έχετε άποψη; Τώρα μπορείτε να σχολιάσετε το ερώτημα της εβδομάδας καθώς και κάθε θεματική καταχώρηση

Περισσότερες πληροφορίες

Βιβλιοπαρουσίαση

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - ΡΗΞΗ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ 
Ελληνικό χρέος η διαιώνιση του προβλήματος. 
Το μαύρο και το κόκκινο - Βεργόπουλος Κώστας 

Περισσότερα...

Επαγγελματικές Εκδόσεις

ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ – ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Tης Αιμιλιας Κατρινακης & του Μιχαηλ Πιερη 
"Δαπάνες Επιχειρήσεων. Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη 
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των Δημ. Σταματόπουλου - Παρ. Σταματόπουλου - Γιάννη Σταματόπουλου 

Περισσότερα...

Λογοτεχνικές Εκδόσεις

“Κατάθεση ψυχής” – Γιώργος Θ. Σαρδέλης 
«Η σμίλη των πελάγων» Της Χρυσούλας Δημητρακάκη 
«H γοητεία μιας συντριβής». Του Μάρδα Δημήτρη 

Περισσότερα...

Σας Προτείνουμε...

Ζητείται... 'ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ' του Αντώνη ΝΤΡΕΚΟΥ

©2008 akioe.gr - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Δυναμικές Ιστοσελίδες σε ASP με προσαρμοσμένα Content Manager Tools, αυτόματα Newsletters και υποστήριξη RSS 2.0
περισσότερες πληροφορίες...

Για αυτόματη είσοδο, κάντε κλικ εδώ. Δώστε στο User το αναγνωριστικό User ID και στο Pass τον κωδικό πρόσβασης.

RSS Feed

κάνε την αρχική σελίδα

προσθήκη στα αγαπημένα